optical σε 5.1 γινεται?

dslfan

Established Member
7 February 2010
154
εχω το media player Egreat R1 και για ηχο το συνδεω stereo με RCA.
Ειδα ομως οτι εχω και συνδεση 5.1, και το ερωτημα ειναι πως μπορω να του δωσω 5καναλο ηχο απο το R1......

Βαζω και καποιες διευκρινιστικες φωτο για να γινω λιγο πιο σαφης.

Attachments

• audio.jpg
    audio.jpg
    98.3 KB · Views: 42
  • egreat r1.JPG
    egreat r1.JPG
    71.4 KB · Views: 45
εχω το media player Egreat R1 και για ηχο το συνδεω stereo με RCA.
Ειδα ομως οτι εχω και συνδεση 5.1, και το ερωτημα ειναι πως μπορω να του δωσω 5καναλο ηχο απο το R1......

Βαζω και καποιες διευκρινιστικες φωτο για να γινω λιγο πιο σαφης.

καλημέρα, από την φωτογραφία δεν φαίνεται πως έχεις 5.1, αυτό που βλέπω είναι η rca σύνδεση με av video- ήχος για την TV.. το PR, PB, Y

Καλημέρα. Προφανώς, μιλάς για σύνδεση με τον ενισχυτή σου. 5κάναλο ήχο μπορείς να στείλεις από το R1 μέσω optical ή coaxial, κάποια από τις δύο εισόδους θα έχει σίγουρα ο ενισχυτής σου. Ακόμη καλύτερα, από την HDMI, με την προϋπόθεση ότι θα διαθέτει τέτοια είσοδο.
Αν δεν κατάλαβα και εννοείς 5,1 αναλογική σύνδεση, αυτό δεν γίνεται γιατί δεν έχει το R1 τέτοιες εισόδους.

to 5.1 γινεται σε αυτο το συστημα,

Attachments

• PER.804466.jpg
    PER.804466.jpg
    41.9 KB · Views: 27
Νομίζω ότι αυτού του τύπου συστήματα, δεν είχαν τέτοιες δυνατότητες, εκτός από αναλογικές εισόδους (αυτό που ζητάς στο πρώτο ποστ).Γράψε όμως, ποιο μοντέλο είναι, μήπως....

Όπως τα είπε ο #@george@#...

Nα προσθέσω ότι με την optical μπορείς να πάρεις στον ενισχυτή σήμα DTS για αποκωδικοποίηση (άρα μιλάμε για πολυκάναλο ενισχυτή), ενώ με την ΗDMI 1.3 τα νεότερα ΗD Formats ήχου (άρα χρειάζεσαι ενiσχυτή με HDMI 1.3) μαζί με την εικόνα, οπότε υποχρεωτικά θα στείλεις με δεύτερο ΗDMI σήμα στην tv...

Αν δεν έχεις παρεμβάλει καλό DAC μεταξύ R1 και ενισχυτή, για τα μουσικά σου ακούσματα, η δεύτερη περίπτωση σύνδεσης (2 ΗDMI) ενδείκνυται και θα σου δώσει καλύτερα αποτελέσματα!

edit. δεν πρόλαβα τα μηνύματά σας... ακολούθησε τον george! :D

Καλημέρα. Προφανώς, μιλάς για σύνδεση με τον ενισχυτή σου. 5κάναλο ήχο μπορείς να στείλεις από το R1 μέσω optical ή coaxial, κάποια από τις δύο εισόδους θα έχει σίγουρα ο ενισχυτής σου. Ακόμη καλύτερα, από την HDMI, με την προϋπόθεση ότι θα διαθέτει τέτοια είσοδο.
Αν δεν κατάλαβα και εννοείς 5,1 αναλογική σύνδεση, αυτό δεν γίνεται γιατί δεν έχει το R1 τέτοιες εισόδους.

ναι έτσι είναι, νόμιζα ο φίλος εννοούσε αναλογικό 5.1.. ηχεία αγόρασε με ενσωματωμένο ενισχυτή π.χ.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501623

αναλογικο σημα, 2 rca που εχει το media player σε ηχεια, παιρνεις dolby digital αν κανει support το media pleyer σου, και επισης αν ειναι κατεβασμενη η ταινια σε dolby. Επισης εχεις και dolby prologic 2 ....

Last edited:
Re: Απάντηση: optical σε 5.1 γινεται?

Όπως τα είπε ο #@george@#...

Nα προσθέσω ότι με την optical μπορείς να πάρεις στον ενισχυτή σήμα DTS για αποκωδικοποίηση (άρα μιλάμε για πολυκάναλο ενισχυτή), ενώ με την ΗDMI 1.3 τα νεότερα ΗD Formats ήχου (άρα χρειάζεσαι ενiσχυτή με HDMI 1.3) μαζί με την εικόνα, οπότε υποχρεωτικά θα στείλεις με δεύτερο ΗDMI σήμα στην tv...

Αν δεν έχεις παρεμβάλει καλό DAC μεταξύ R1 και ενισχυτή, για τα μουσικά σου ακούσματα, η δεύτερη περίπτωση σύνδεσης (2 ΗDMI) ενδείκνυται και θα σου δώσει καλύτερα αποτελέσματα!

Όντως, αλλά η φωτογραφία παραπέμπει σε άλλο σκεφτικό.

Νομίζω ότι αυτού του τύπου συστήματα, δεν είχαν τέτοιες δυνατότητες, εκτός από αναλογικές εισόδους (αυτό που ζητάς στο πρώτο ποστ).Γράψε όμως, ποιο μοντέλο είναι, μήπως....

http://www.dooyoo.co.uk/audio-output/sharkoon-audics-se-5-1/details/

εδω ειναι το συστημα με λεπτομεριες (οσες μπορεσα να βρω)

αν μπορει καποιος να μου πει, τι καλυτερο μπορω να κανω σε θεμα ηχου,
θα με εξυπηρετουσε αρκετα γιατι τα εχω λιγο μπλεξει.... -bye-

Προσπάθησε να δεις εάν μπορείς τι εισόδους ήχου έχει το μηχάνημα αυτό. (Audio In) Ετσι ίσως σε βοηθήσουμε καλύτερα.

Υ.Γ. Η φωτογραφία που έχεις βάλει πιο πάνω δείχνει το Sharkoon Audics SE 5,1 ? Η την TV?

Απάντηση: Re: optical σε 5.1 γινεται?

Ενα παρομοιο (logitech z5500) εχει ψηφιακη εισοδο και DTS και γινεται.
Το συγκεκριμενο αναλογα τα χαρακτηριστικα του.

Προσπάθησε να δεις εάν μπορείς τι εισόδους ήχου έχει το μηχάνημα αυτό. (Audio In) Ετσι ίσως σε βοηθήσουμε καλύτερα.

Υ.Γ. Η φωτογραφία που έχεις βάλει πιο πάνω δείχνει το Sharkoon Audics SE 5,1 ? Η την TV?

ναι η φωτο ειναι απο το Sharkoon, αν δεν ειναι καλη μπορω να βγαλω μια καλυτερη το βραδακι.
Βασικα δεν ξερω και τι σοι βυσμα παιρνει για να δσω ηχο 5.1

Πολυ μπερδεμα ρε γμτ....

Re: Απάντηση: Re: optical σε 5.1 γινεται?

Ενα παρομοιο (logitech z5500) εχει ψηφιακη εισοδο και DTS και γινεται.
Το συγκεκριμενο αναλογα τα χαρακτηριστικα του.

Το logitech εχει κοντα 400 ευρω εντελως ασυμφορο, οταν βρισκεις ενα home cinema με τα μισα.

Εκεινο που προσπαθω ειναι να εκμεταλευτω την εισοδο audio 5.1 που εχει ηδη αυτο το μαραφετι της sharkoon....

ναι η φωτο ειναι απο το Sharkoon, αν δεν ειναι καλη μπορω να βγαλω μια καλυτερη το βραδακι.
Βασικα δεν ξερω και τι σοι βυσμα παιρνει για να δσω ηχο 5.1

Πολυ μπερδεμα ρε γμτ....

Δεν έχω δει Optical to 7 pin audio cable . Και να υπάρχει 5.1 δεν θα πάρεις . Εκτός κι να μπορέσει να το διαχωρίσει σε μια μορφή surround το Sharkoon.......

φιλε μου Online,
αυτο το βυσμα ειναι 5.1 η κανουν πουλακια τα ματια μου?

αν βεβαια μπορεις να με διαφωτισεις....

φιλε μου Online,
αυτο το βυσμα ειναι 5.1 η κανουν πουλακια τα ματια μου?

αν βεβαια μπορεις να με διαφωτισεις....

Αυτό είναι αυτό : http://en.wikipedia.org/wiki/Mini-DIN_connector στην ουσία.
Δυστυχώς καλώδιο - adaptor που να είναι optical to 7 pin ......δεν έχω δει ......

οντως αυτο ειναι, αρα να υποθεσω οτι αυτη η ιστορια δεν μου χρησιμευει σε τιποτα?

οντως αυτο ειναι, αρα να υποθεσω οτι αυτη η ιστορια δεν μου χρησιμευει σε τιποτα?

Λυπάμαι , δεν ξέρω πως να σε βοηθήσω ..Η ιδέα πάντως ενός ενισχυτή ....δεν θάταν άσχημη ...(εάν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα..)

το εψαξα και πολυ απλα ψαχνω βελονα στα αχυρα.....

Παρολα αυτα δεν καταλαβαινω γιατι οι κατασκευαστες ηλεκτορνικων συστηματων φτιαχνουν εξοδους οι οποιες σε ποσοστο 90% ειναι αχρηστες.....

Πολυ απλα αν θες οντως να κανεις δουλεια πρεπει να σκασεις λεφτα, ολα τα αλλα ειναι για καταναλωση.