Opticum HD T90 - N2 (Series 2)

Ωραιότατη λίστα. Συμμάζεψέ την λίγο μόνο πριν τη στείλεις. Π.χ. το «Πολύ περιορισμένος επιλογές προγραμματισμού εγγραφών.» είναι περιττό ενώ τα 7 και 8 δεν χρειάζονται καθώς δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτά.
Γενικώς θέλουν κείμενο ελάχιστο και όσο γίνεται ουσιαστικότερου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Opticum HD T90 - N2 (Series 2)

Δίκιο έχεις, δεν πρόσεξα τις λεπτομέρειες του μοντέλου που δείχνει η σελίδα με δεδομένο ότι αυτός που έχω στα χέρια μου αγοράστηκε από εκεί και είναι ο N3. Επειδή δεν αγοράστηκε από εμένα προσωπικά, καλό θα είναι αν κάποιος ενδιαφέρεται να κάνει ένα τηλέφωνο στο κατάστημα πρώτα.

Άλλη μια απόπειρα για την φωτογραφία.

View attachment 116921
Όντως τώρα ανοίγει η φωτογραφία. Συνήθως βλέποντας μία φωτογραφία καταλαβαίνουμε τι επεξεργαστή έχει ο δέκτης. Ακόμα και αν έχει ελαφρώς τροποποιημένο μενού, από την γενική του δομή καταλαβαίνουμε. Αλλά εδώ δεν μπορείς να καταλάβεις τίποτα. Ακόμα και ο Ferguson T650i που ήταν ο ALI 3801 δέκτης με το πιο τροποποιημένο μενού είχε ένα παράθυρο εγγραφής που καταλάβαινες ότι είναι ALI 3801. Αυτό εδώ δεν ξέρω τι είναι. Αν είναι όντως ALI 3801, η Globo του έχει αλλάξει τα φώτα. Με ιντριγκάρεις τώρα όπως ξαναείπα.
Για το κατάστημα, υπάρχουν πολλά στην 3ης Σεπτεμβρίου. Μαζί με μαγαζιά για κινητά, tablets κτλ. Έχω μπει σε μερικά από αυτά με δέκτες, τηλεκοντρόλ, κτλ. Από την περιοχή έχω πάρει τα τελευταία μου TELE USB-300 όταν φαινόταν να μην υπάρχει στο eshop. Τα περισσότερα είναι κοντά στην Ομόνοια, αν και αυτό που λες είναι λίγο μακρύτερα. Έχω δει και εγώ όταν μπήκα σε κάποια από αυτά τα καταστήματα ότι όντως οι σελίδες τους δεν είναι τρομερά ακριβείς. Έχουν πράγματα μέσα που δεν φαίνονται στο site τους. Σε πιστεύω ότι τον πήρες από εκεί, και πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει και σε άλλα μαγαζιά της περιοχής της 3ης Σεπτεμβρίου.

Ευχαριστώ talos_2002, το σημειώνω και θα την συμμαζέψω. Οι περισσότερες παρατηρήσεις δεν θα συμπεριληφθούν έτσι και αλλιώς σε πρώτη φάση (εκτός της πρώτης και τις τρίτης νομίζω), αλλά θεώρησα ότι θα ήταν χρήσιμες για το φόρουμ. Θα αφαιρέσω και αυτά που δεν διορθώνονται όπως είπες, και οτιδήποτε άλλο έχει κάποιος να προσθέσει ή να αφαιρέσει.

tolias, θα βοηθούσε αν ανέβαζα φωτογραφίες του εσωτερικού; Θα πρέπει να πάρω την άδεια του ιδιοκτήτη πριν τον ανοίξω αλλά είναι γενικά χαλαρός με τέτοια θέματα και δεν νομίζω ότι θα έχει αντίρρηση.

Απάντηση: Re: Opticum HD T90 - N2 (Series 2)

Ναι, το ξέρω. Το έχουμε πει και εμείς, το είχα διαβάσει όμως και εδώ:
http://www.insomnia.gr/topic/537779-scart-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B8%CE%BF%CF%81%CF%85%CE%B2%CE%BF%CF%82/page-2
Δεν θυμόμουν ότι τον φέρνει η AMF Electronics, υπάρχει και site, αν και είναι λίγο περίεργο και δεν αναφέρει την αντιπροσώπευση. Υπάρχει και τηλέφωνο πάντως, μήπως βοηθήσει σε κάτι.
http://www.amfelectronics.gr/

tolias, θα βοηθούσε αν ανέβαζα φωτογραφίες του εσωτερικού; Θα πρέπει να πάρω την άδεια του ιδιοκτήτη πριν τον ανοίξω αλλά είναι γενικά χαλαρός με τέτοια θέματα και δεν νομίζω ότι θα έχει αντίρρηση.
Εμένα όχι ιδιαίτερα, αλλά ίσως να θέλει ο talos_2002 που είναι ο ειδικός πλακετολόγος. Βλέπει την πλακέτα ενός δέκτη και καταλαβαίνει το όνομα του κινέζου που την συναρμολόγησε. Κάτι χρήσιμο σίγουρα θα βρει.

Μάλλον ο Tolias δεν είναι σίγουρος αν ο δέκτης που έχει ο nObRaIn είναι όντως ο Ν3. Για να δέχεται το firmware των Ν2/Ν3, προφανώς είναι.
Δεν νομίζω ότι θα δω κάτι χρήσιμο, αλλά σίγουρα θα ήθελα να δω μια καθαρή φωτογραφία του εσωτερικού του. :smile:

Το όνομα του κινεζου! Νομίζω οτι θα έχω λίγο χρόνο το βράδυ να τον ανοίξω, στη χειροτερη αύριο!

Re: Opticum HD T90 - N3

IMG_20150627_134444.jpg
IMG_20150627_134746.jpg
IMG_20150627_134437.jpg
IMG_20150627_134927.jpg

Εύχομαι να είναι αρκετά καλές για αρχή τουλαχιστον, γιατί τις έβγαλα για ευκολία με το κινητό. Μπορώ να δοκιμάσω και με λίγο καλύτερη κάμερα αν χρειαστεί να έστιάσω σε κάτι πιο συγκεκριμένο.

Σ'ευχαριστώ για τις φωτογραφίες. :smile:
Μου κάνει εντύπωση η έλλειψη ψύκτρας από τον επεξεργαστή και ότι έχει μόλις 8ΜΒ ραμ, η οποία είναι DDR3-1600. Μου αρέσει η μόνωση πάνω από της επαφές του scart.
Ο κατασκευαστής παραμένει ο ίδιος, η E-Tek.

Last edited:
Re: Απάντηση: Opticum HD T90 - N2 (Series 2)

Να 'σαι καλά talos_2002. Μια και ανέφερες την ψύκτρα, διαρκώς ξεχνάω να αναφέρω ότι μου έχει κάνει εντύπωση η σημαντικά χαμηλότερη θερμοκρασία του T90 σε σχέση με τους δύο T650i που είχα πριν. Αν και ο καιρός βοηθάει τελευταία, τους ferguson τους χρησιμοποιούσα ολόκληρο τον χειμώνα και δεν ήταν λίγες οι φορές που πέταξα το στικάκι απο το χέρι όταν ακούμπισα την μεταλική επιφάνεια του usb, βγάζοντάς το από τον αποκωδικοποιητή. Και οι δύο ferguson επεστράφηκαν με προβλήματα κάποια στιγμή και έτσι δεν μπορώ να ξέρω αν η εμπειρία μου είναι πραγματικά ενδεικτική, όμως ο t90 λειτουργέι ώρες χωρίς δείγματα υπερθέρμανσης μέχρι στιγμής.

Δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο του Τ650i αυτό. Έχω 4 δέκτες σε λειτουργία (ο ένας είναι ο Τ650i), και σε όλους κάτι ανάλογο βλέπω. Τα στικάκια είναι πολύ ζεστά όταν τα βγάζω, ενώ μπορώ να πω ότι οι ίδιοι οι δέκτες δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα. Οι μεταλλικοί δέκτες μου έχουν περίπου ίδια θερμοκρασία με τα στικ, ενώ στους πλαστικούς δεν φαίνεται τόσο η θερμοκρασία λόγω πλαστικού καλύμματος. Και εγώ έχω αναρωτηθεί γιατί ανεβάζουν τόσο θερμοκρασία τα στικ στους δέκτες, και αν αυτό εξηγεί κάποια προβλήματα προβολής ή εγγραφής. Αν ο Ν3 είναι γενικά πιο ψυχρός, είναι σίγουρα θετικό του.

Με αφορμή αυτό, να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Υπάρχει περίπτωση να διαχειρίζεται καλύτερα ο ένας αποκωδικοποιητής τις όποιες συσκευές usb σε σχέση με κάποιον άλλο; Έχω παρατηρήσει ότι και ο εξωτερικός σκληρός είναι πολύ πιο δροσερός τώρα, ενώ στον t650i ακόμα και όταν ήταν συνδεδεμένος χωρίς να χρησιμοποιείται ήταν πολύ ζεστός (τόσο που του έβαζα μια παλιά ψήκτρα από πάνω).

Μέχρι τώρα θεωρούσα τυχαίο το γεγονός αλλά με έβαλες σε σκέψεις. Ίσως ο t90 τον βάζει σε stand by ή κάτι σχετικό όταν δεν χρησιμοποιείται; Και στις δύο περιπτώσεις ο σκληρός είναι μακριά από τον αποκωδικοποιητή (20-30cm) και τροφοδοτείται εξωτερικά.

Η Opticum γενικά φαίνεται ότι ακολουθεί διαφορετικό δρόμο. Δίνει λιγότερο ρεύμα στην Θύρα USB σε σχέση με τους άλλους δέκτες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουλέψουν μεγάλοι σκληροί δίσκοι χωρίς τροφοδοσία. Ενώ άλλοι δέκτες συνήθως δεν έχουν ανάλογο πρόβλημα. Αυτό φαίνεται από την άλλη ότι κάνει τα στικ που δουλεύουν και με λιγότερο ρεύμα να κρατιούνται πιο δροσερά. Μάλλον θα είναι καλό για την μακροζωία τους. Μόνο που δεν ξέρω αν είναι θέμα hardware ή software, δηλαδή αν μπορούν να ρυθμιστούν και άλλοι δέκτες ανάλογα, αν και όπως είπα δημιουργεί πρόβλημα στους δίσκους, και πολλοί γκρινιάζουν για αυτό.

O δικός μου Ν3 αποτρελάθηκε.
Κλείνοντας μερικές φορές γυρνάει μόνος του στα Πολωνικά και δεν αλλάζει από το μενού. παρά μόνο με εργοστασιακές ρυθμίσεις.
Πριν λίγο μου έκανε και καινούριο κόλπο. Πατάς 1 πλήκτρο από το remote και αυτός κάνει την κίνηση 50-60 φορές χωρίς να μπορείς να τον σταματήσεις. Βγάζω πρίζα, ξεκινάει οκ και στο πρώτο πάτημα πλήκτρου τα ίδια.
Υπογραφές μαζεύει. Κρίμα γιατί το μαγαζί που τον είχα πάρει έκλεισε και ποιος ξέρει αν υπάρχει αντιπροσωπεία και σερβις...

Ο καλύτερος δέκτης που πέρασε από τα χέρια μου

Δοκίμασε καινούριες μπαταρίες στο τηλεκοντρόλ και μετά εργοστασιακές.

Αν ξανακάνει τα ίδια, μάλλον έχει χαλάσει το τηλεκοντρόλ οπότε μπορείς να δοκιμάσεις ένα προγραμματιζόμεο tele usb 300 ή usb 100 ή άλλο http://avclub.gr/forum/showthread.php/96146-Τηλεχειριστήρια-με-δυνατότητα-εκμάθησης-εντολών

Είχα αλλάξει μπαταρίες και έκανε τα ίδια.
Τον έβγαλα από την πρίζα για 3 μέρες και σήμερα το απόγευμα που τον δοκίμασα δε μου το έκανε.
Παρόλα αυτά, έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και τον ρύθμισα από την αρχή.
Θα δείξει.

Αν είναι εκτός εγγύησης, θα μπορούσες να ανεβάσεις μερικές καθαρές φωτογραφίες της πλακέτας του;

Μήπως υπάρχει πρόβλημα στο τηλεχειριστήριο για το πρόβλημα του πλήκτρου 1; Δοκίμασες να κλείσεις το «ματάκι» όταν ξεκινάει να το κάνει;

Nαι από την αρχή υποπτεύτηκα κάτι τέτοιο και του το έκλεισα το υπέρυθρο led.
Δεν σταματούσε.
Πάτησα και όλα τα πλήκτρα και κανένα δεν φάνηκε κολλημένο μέσα.

Για την ώρα δουλεύει καλά.

Πάντως το μοναδικό on-line μαγαζί που τους φέρνει έχει τον T90-N6, o οποίος δεν υπάρχει στο πολωνικό site...
Ευτυχώς έχω και usb 100 αλλά και στο μαγαζί εκείνο υπάρχει και το μαμά ανταλλακτικό χειριστήριο.