Αυτές τις αναλύσεις τις έχει ο Crypto 210AD που έχω. Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει τι γίνεται εκεί, ή μόνο στον Τ90, αλλά πληροφοριακά το λέω ότι σε κανάλια είχαν χάλια εικόνα. Πολύ θολή και πολύ ξεπλυμένα χρώματα. Οι 30p και 60p δεν ξέρω που χρειάζονται. Οι περισσότερες τηλεοράσεις είναι 50 ή 100 Hz. Μερικές πολύ σύγχρονες έχουν μόνο και άλλες αναλύσεις, αλλά αυτές έχουν και ψηφιακό δέκτη, και αρκετές και media player. Έτσι οι μόνες αναλύσεις που χρειάζονται είναι οι 25 και 50. Δηλαδή υποπολλαπλάσιες των 50Hz ή 100 Hz. Γιαυτό και στους περισσότερους ALI όλες οι ενδιάμεσες αναλύσεις έχουν φύγει.
Η 24p έχει λογική, γιατί οι κινηματογραφικές ταινίες γυρίζονται με 24 frames/s. Αλλά όταν γίνονται ψηφιακά αρχεία δέχονται μετατροπές, οπότε και αυτό αλλάζει. Πάντως σε κανάλι μόνο που δοκίμασα είχε και αυτή χάλια εικόνα.
Επαναλαμβάνω όλα αυτά στον Crypto 210AD, όχι στο Τ90 που δεν ξέρω τι συμβαίνει.
Η εικονα του Opticum STB HD N1 σε σχεση με τον 2205 και φορωντας το 2.04 λογισμικο ειναι ελαχιστα πιο φωτεινη. Δηλαδη το αντιθετο απο αυτο που εχεις δει σε αλλους δεκτες με Ali 3601.
Τα χρωματα πανω κατω ιδια.
Η εικονα ειναι σχεδον ιδια.
Αν το ψυρισουμε το θεμα ο 2205 ισως εχει περισσοτερο "θορυβο" (κοκκο) και ο STB HD N1 ισως εχει περισσοτερο judder (μονο σε hdmi). Κατι που και στους δυο δεν ειναι τοσο εντονο και δεν ειναι ενοχλητικο σε κανεναν απο τους δυο. Δεν θα καταλαβαινες διαφορα αν τους κοιτουσες διπλα διπλα.
Ποδοσφαιρο αν και δεν βλεπω μια χαρα το δειχνει. Φορμουλα 1 που βλεπω μια χαρα την δειχνει.
Δοκιμασμενος με το δωρεαν καλωδιο scart αλλά και με το hdmi των 1.5 ευρω... Ο 2205 ειναι επανω στο δικο του καλωδιο hdmi (ηταν η εκδοση με το παρεχομενο καλωδιο).
Σε μια Samsung 40" και την εισοδο σε just scan χωρις ενεργα αλλα φιλτρα.
Στα 720p και οι δυο.
Το αλλο κομματι που ειχα τωρα θυμηθηκα οτι δεν εβγαζε σωστη εικονα σε 1080p 50.
Ενω αυτο βγαζει.
Σε καθε περιπτωση δεν εχω λογο αναβαθμισης, πλην ενος μικρου bug στο EPG οταν ειναι συνδεμενο το USB. Κατι που εμαθα να προσπερναω.
Πολύ χρήσιμο ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορείς να ρωτήσεις για την εικόνα. Στα περισσότερα threads των ALI ρωτάω για την εικόνα, αλλά κανείς δεν ασχολείται σοβαρά. Γιατί προσπαθώ να βρω τον ALI με την σωστή εικόνα.
Πρώτα από όλα μιλάμε για σύνδεση HDMI. Στην σύνδεση scart δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα χρώματα, φωτεινότητα κτλ εκεί είναι σωστά. Κάτι που από την αρχή με έκανε να πιστεύω ότι απλά κάποιες λάθος ρυθμίσεις στην HDMI έγιναν στο αρχικό λογισμικό των ALI και όλοι οι επόμενοι κατασκευαστές βασίστηκαν πάνω σε αυτό και έκαναν κάποιες τροποποιήσεις, χωρίς όμως να ασχοληθούν με αυτόν τον τομέα. Γιαυτό είναι πολύ χρήσιμες οι λίστες προβλημάτων που στέλνει ο talos_2002 στις εταιρίες. Ελπίζω στην Lifeview που κυρίως χρησιμοποιώ να την πάρουν σοβαρά.
Όντως βλέπω διαφορετικές ρυθμίσεις. Όλοι οι ALI που έχω, αλλά και που έχω αλιεύσει στα threads τους, έχουν πιο σκοτεινή εικόνα, πιο έντονα χρώματα, και περισσότερο κόκκο. Όλα αυτά αλλάζουν με διαφορετικές ρυθμίσεις στο λογισμικό. Φαίνεται ότι στον Opticum τις έκαναν τις διαφορετικές ρυθμίσεις. Και εγώ F&U 2205 έχω, άρα μπορούμε μέσω αυτού να δούμε εμμέσως τις διαφορές. Και τα λογισμικά του F&U βέβαια έχουν κάποιες μικροδιαφορές μεταξύ τους, αλλά η διαφορά τους σε σχέση με τους ALI είναι πολύ μικρή. Όταν εγώ βλέπω πιο σκοτεινό και με περισσότερο κόκκο τον ALI μου, και εσύ τον βλέπεις πιο φωτεινό και με λιγότερο κόκκο, σίγουρα σημαίνει άλλες αρχικές ρυθμίσεις.
Αυτό σημαίνει όμως 50% επιτυχία. Γιατί το περισσότερο judder που αναφέρεις στον Opticum σε σχέση με τον F&U φαίνεται ότι είναι το δεύτερο πρόβλημα της εικόνας που λέω. Αυτό με την όχι και τόσο ομαλή κίνηση σε ορισμένες περιπτώσεις. Και όντως θέλει λίγο ψείρισμα το θέμα, γιαυτό και μερικές φορές με έχουν πει και υπερβολικό κάποιοι σε αυτό το θέμα.
Όντως δεν φαίνεται συνέχεια. Έχει σχέση τι βλέπεις, πόσο σύγχρονο είναι το υλικό που βλέπεις και τι κίνηση έχει. Σε μία σύγχρονη διαφήμιση με πολύ καλή εικόνα πχ δεν διακρίνεται. Σε δελτίο ειδήσεων με απευθείας ζωντανή , άρα τελευταίας τεχνολογίας εικόνα δεν διακρίνεται. Σε κάποια παλιά σίριαλ που έχει γεμίσει όμως η τηλεόραση φέτος, μπορεί να είναι έντονο και ενοχλητικό. Στις ταινίες της τηλεόρασης δεν είναι σίγουρο ότι θα το δεις. Έχουν εξάλλου πολύ κούνημα από μόνες τους οι ταινίες. Γενικά στον πρώτο μου ALI μερικές φορές κάτι μου χτύπαγε άσχημα στο μάτι (εκτός από τον κόκκο), αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω. Αναγκάστηκα να κάνω εγγραφή ποδοσφαιρικού αγώνα, να το δω σαν εγγραφή, και προβάλλοντας την ίδια πάντα φάση αλλάζοντας τις ρυθμίσεις να δω τι ισχύει. Ήταν η κίνηση της μπάλας και γενικά αυτή η μη ομαλή κίνηση που έβλεπα μερικές φορές, η οποία μάλιστα άλλαζε ανάλογα με την ανάλυση που έβαζα. Έτσι είδα ότι μόνο σε σύνδεση HDMI γίνεται αυτό, και σε SD κανάλια αν βάλω ανάλυση μεγαλύτερη από 576i. Εκεί δηλαδή που βάζεις τον δέκτη να κάνει upscaling και ακόμα χειρότερα όταν χρησιμοποιείς κάποια p ανάλυση (πχ 1080p), δηλαδή βάζεις τον δέκτη να κάνει μετατροπή από i σε p δηλαδή deinterlacing.
Φαίνεται ότι αυτό το πρόβλημα δεν κατάφεραν να το λύσουν, όπως εξάλλου και σε όλους τους ALI 3601 που ξέρω. Τουλάχιστον ο Opticum έχει τις περισσότερες επεμβάσεις σε όλους τους υπόλοιπους τομείς.
Αλήθεια, αυτό το judder που αναφέρεις, το βλέπεις αν βάλεις ανάλυση 576i ; Λογικά εκεί δεν θα πρέπει να το κάνει περισσότερο από τον F&U. Πάντα σε HDMI σύνδεση. Και ανάφερα την μπάλα γιατί είναι το ιδανικό σκηνικό για δοκιμή. Σταθερό πράσινο φόντο (το χορτάρι) για να μην σε μπερδεύει, και ένα μικρό αντικείμενο να κινείται γρήγορα πάνω στο σταθερό φόντο. Αμέσως φαίνεται η ομαλότητα της κίνησης.