Οπτικοακουστικό αρχείο τής ΕΡΤ..

AKIS 96

AVClub Addicted Member
7 December 2007
2,006
Βύρωνας
Δέν γνώριζα τήν ύπαρξή του μέχρι πρότινος καί ψάχνοντας τά περιεχόμενα ανακάλυψα πολλές καλές στιγμές τής Ελληνικής τηλεόρασης..

Πιστεύω πώς αξίζει τόν κόπο μιάς ματιάς..

Περισσότερα εδώ http://www.ert-archives.gr/wpasV2/public/index.aspx

λείπουν πάρα πολλά από μέσα, το θέμα είναι να συνεχίσουν την προσπάθεια, αν και βλέπω ότι πάει πιο σιγά και από χελώνα.

Ίσως ο Φώτης να ξέρει να πει τι γίνεται !!!

Όντως..20 μέρες τώρα δέν εντόπισα καμμία νέα είσοδο..αλλά καί τά υπάρχοντα αξίζουν..

αυτο που γνωριζω εγω ειναι οτι αν βγει στο φως τι αρχεια εχουν καταστραφει γιατι τα τζιμανια εκει μεσα σβηνανε τις κασετες για να γραψουν αλλα υλικα, θα βαλετε τα κλαματα...

μιλαμε για την απολυτη ανευθυνοτητα.

Αδιαφορω απο που ξεκινησε η πρακτικη του σβηνειν τις κασετες για να κερδισεις λιγα χρηματα.....

Καλά ναι! Ό,τι είχε γραφτεί σε 2" και 1" μαγνητικές ταινίες απλά χάθηκε για να γραφτούν ποδοσφαιρικά στιγμιότυπα για την Αθλητική Κυριακή. Από τα 60's και 70's και early 80's μόνο ότι υπάρχει σε φιλμ μπορεί να σωθεί. Τώρα ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχουν νέες εισαγωγές στο ιντερνετικό αρχείο έχει να κάνει με την Κοινωνία της Πληροφορίας η οποία και διαχειρίζεται το έργο. Από όσο γνωρίζω εγώ έχει γίνει μια συντήρηση του φιλμ, και σιγά σιγά γίνεται scan σε ποιότητα HD και ακολουθεί το απαραίτητο color grading (έχω καλιμπράρει ένα ειδικό HD μόνιτορ εκεί γι αυτή τη δουλειά οπότε έτσι έβγαλα το συμπέρασμα). Αλλά οι απαιτήσεις σε χρήμα, χρόνο και ανθρώπινο δυναμικό είναι πάρα πολύ μεγάλες.

πολύ ωραία πηγή... δεν το ήξερα! αλλά δεν θα μπορούσαν να κάνουν το site τους λίγο πιο "φαντεζί"?

Με τη γραμμή που "βγαίνουμε" από την ΕΡΤ στο internet και πάλι καλά να λες που μπορεί και παίζει το site...