Optoma HD26 και Optoma HD141X DLP Projectors

Φιλε μου καλοθεατος. Ελπιζω να τον ευχαριστηθεις. Εγω εχω λιγες ερωτησεις να σου κανω και απλα απαντησε σε οτι ξερεις. Πρωτον αν γνωριζεις και εισαι ευαισθητος στο RBE(rainbow effect), πως τα παει σε αυτο ο προβολεας? Επισης καποια κομματια απο το περσινο μοντελο(HD131xe) ειχαν θεμα με το focus του φακου δλδ ο φακος δεν εκανε σωστη κατανομη του focus σε ολη την οθονη οποτε σε ενα κειμενο δεν φαινοντουσαν ολοι οι χαρακτηρες καθαρα, συνηθως ηταν πιο καθαρα σε μια μερια της οθονης. Μπορεις να δοκιμασεις με κειμενο και να μας πεις?

Πολυ θα ηθελα να δω πως ειναι το μαυρο του γιατι πριν λιγες ημερες περασα λιγες ωρες με τον BENQ W1070 και το μαυρο ηταν απαραδεκτο. Ενα φωτεινο γκρι δλδ ηταν και με την λαμπα στο eco και με γκρι οθονη. Βεβαια ηταν καινουργιος ο προβολεας αλλα σε σκοτεινες σκηνες απλα δεν βλεποταν για τα δικα μου δεδομενα. Αν εχεις καποια εμπειρια απο αντιστοιχους προβολεις μπορεις να συγκρινεις το μαυρο?

Αρκετα ρωτησα. Ευχαριστησου τον προβολεα σου οσο μπορεις και αν εχεις χρονο κανεις και κανα σχολιασμο. Ευχαριστω. -bye-

Απάντηση: Re: Optoma HD26 και Optoma HD141X DLP Projectors

Φιλε μου καλοθεατος. Ελπιζω να τον ευχαριστηθεις. Εγω εχω λιγες ερωτησεις να σου κανω και απλα απαντησε σε οτι ξερεις. Πρωτον αν γνωριζεις και εισαι ευαισθητος στο RBE(rainbow effect), πως τα παει σε αυτο ο προβολεας? Επισης καποια κομματια απο το περσινο μοντελο(HD131xe) ειχαν θεμα με το focus του φακου δλδ ο φακος δεν εκανε σωστη κατανομη του focus σε ολη την οθονη οποτε σε ενα κειμενο δεν φαινοντουσαν ολοι οι χαρακτηρες καθαρα, συνηθως ηταν πιο καθαρα σε μια μερια της οθονης. Μπορεις να δοκιμασεις με κειμενο και να μας πεις?

Πολυ θα ηθελα να δω πως ειναι το μαυρο του γιατι πριν λιγες ημερες περασα λιγες ωρες με τον BENQ W1070 και το μαυρο ηταν απαραδεκτο. Ενα φωτεινο γκρι δλδ ηταν και με την λαμπα στο eco και με γκρι οθονη. Βεβαια ηταν καινουργιος ο προβολεας αλλα σε σκοτεινες σκηνες απλα δεν βλεποταν για τα δικα μου δεδομενα. Αν εχεις καποια εμπειρια απο αντιστοιχους προβολεις μπορεις να συγκρινεις το μαυρο?

Αρκετα ρωτησα. Ευχαριστησου τον προβολεα σου οσο μπορεις και αν εχεις χρονο κανεις και κανα σχολιασμο. Ευχαριστω. -bye-

Απαράδεκτος σε σχέση με ποιον προβολέα, Νίκο?

Μην περιμένεις αξιοπρεπή μαύρο απο αυτή την κατηγορία τιμής. Όλα τα εισαγωγικά μοντέλα DLP παίζουν παρόμοια και οι οποίες διάφορες θα φαίνονται μονο με αμεςη σύγκριση Α Β. Υπαρχει και συγκριτικό σε διπλανό νήμα του Benq με τον optoma HD25.

Πχ ειχα για κάποιες μερες τον Benq w6000 που θεωρείται οτι εχει και πολυ καλο μαύρο για dlp προβολεα. Αυτο που έβλεπα δεν με ικανοποιήσουμε καθόλου αν και η εικόνα του ηταν αρκετά καλή.

Last edited:
Απάντηση: Re: Optoma HD26 και Optoma HD141X DLP Projectors

Εμενα πιο πολυ διαφημιση μου φανηκε απο λιγο που διαβασα.

Του συγκεκριμένου (προσωπικά) δεν του έχω δράμι εκτίμηση. Μετά δε και από αυτό:

''Below are some photos giving you an idea of what the HD141X is capable of. Note please that with a street price that’s mostly at $599, we realize that people aren’t going to buy an HD141X, and then separately spend $300 to $500 to have it calibrated for best picture. That considered we didn’t calibrate this projector. The images you are seeing below are taken with settings right out of the box, except for minor adjustment of brightness and contrast, which anyone can do quickly.

Οκ...

Re: Απάντηση: Re: Optoma HD26 και Optoma HD141X DLP Projectors

''Below are some photos giving you an idea of what the HD141X is capable of. Note please that with a street price that’s mostly at $599, we realize that people aren’t going to buy an HD141X, and then separately spend $300 to $500 to have it calibrated for best picture. That considered we didn’t calibrate this projector. The images you are seeing below are taken with settings right out of the box, except for minor adjustment of brightness and contrast, which anyone can do quickly.

Οκ...

Δεν ξέρω τι διαμάντια γραφει, αλλα σε αυτο που έκανες quote, ενα δίκιο το εχει.

Πχ κανε μια ερώτηση στο νήμα του Benq 1070 πόσοι έκαναν επαγγελματικό calibration με πληρωμή; Δεν νομιζω να βρεις αρκετούς.

Οντως αλλα δε γινεται να μην παραθεσεις και καλιμπραρισμενες... ουτε να αναφερεις το keystone και το 1.1 ζουμ σα θετικο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Optoma HD26 και Optoma HD141X DLP Projectors

Δεν ξέρω τι διαμάντια γραφει, αλλα σε αυτο που έκανες quote, ενα δίκιο το εχει.

Πχ κανε μια ερώτηση στο νήμα του Benq 1070 πόσοι έκαναν επαγγελματικό calibration με πληρωμή; Δεν νομιζω να βρεις αρκετούς.

Δηλαδή, από τους προβολείς των 2 και 3 χιλιάδων ευρώ, πόσοι από τους αγοραστές έχουν προβεί σε επαγγελατικό calibration? Και να το πάω ακόμα πιο μακρυά...πόσοι έχουν καν καλιμπράρει έστω και υποτυπωδώς τον προβολέα τους? Μια ματιά σε αμερικάνικα φόρα αρκεί να σε πείσει (δεν βάζω μέσα καν όλους εκείνους που δεν έχουν μπει ποτέ σε φόρουμ και απλά απολαμβάνουν τις ταινίες τους).

Είναι δικαιολογία αυτή για να μην καλιμπράρει τον προβολέα ένα από τα μεγαλύτερα sites προβολέων παγκοσμίως?

Ας τον ρύθμιζε, ας έβαζε και τις δύο εικόνες δίπλα δίπλα και ο καθένας θα έκρινε αν πρέπει:

Να σκάσει τα 300
Να σκάσει τα όσα για να τον ρυθμίσει μόνος του
Να κάτσει στα αυγά του γιατί δεν του λένε τίποτα οι διαφορές.

Δεν διαφωνεί κανεις με αυτα που γράφεις.

Γιαυτο έγραψα " ομως ενα δίκιο το εχει.."

Καλο ειναι σε ολα τα review να κρίνουν την εικόνα και out of the box αλλα και οπως σωστα αναφέρεις, μετα απο επαγγελματικό καλιμπραρίσμα. Για να καλύπτει ολους τους χρήστες.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Optoma HD26 και Optoma HD141X DLP Projectors

Απαράδεκτος σε σχέση με ποιον προβολέα, Νίκο?

Σε σχεση με το "χρωμα" μαυρο καταρχην. Ενταξει μαλλον ο φιλαρακος μου εχει πολλες αντανακλασεις οποτε του χαλαει το μαυρο αλλα με τετοιο επιπεδο μαυρου δεν θα αγοραζα προβολεα. Τωρα η αληθεια ειναι οτι μπορω να το συγκρινω μονο με προβολεις που εχω δει μερικες φορες(Εpson 9100, Benq W7000, Acer H9500BD) αλλα ηταν η πρωτη φορα οσο απιστευτο και αν ακουγεται που βλεπω τον W1070 και δεν τον περιμενα ετσι. Ηταν τοσο φωτεινο το μαυρο του που πραγματικα απορω για τον χαμο που εχει γινει. Επιφυλλασομαι να παω να τον ξαναδω με ND2 φιλτρο και με λαμπα λιγο πιο ξεθυμασμενη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οκ...

Χαχα. Συμφωνω 100%. Στο Αμερικανικο το φορουμ τον ξεφτιλισα λιγακι. Καταρχην βρηκε το μαυρο του HD141x χειροτερο απο του Benq W1070 οταν ομως ειχε βρει το μαυρο του HD131xe πολυ καλυτερο απο του W1070. Και εκει που καθομουν και αναρωτιομουν πως γινετε αυτο διαβαζω: "What’s interesting is the HD141x vs the older HD131x. You’ll notice that the older projector has blacker blacks, but I complained when reviewing it that it was way too contrasty. You can see that here, as detail in the faces is less on the HD131x, due to that."

Πριν διαβασω αυτο που εγραψες για το μη καλιμπραρισμα του Hd141x εβγαλα μονος μου το συμπερασμα οτι εχει κανει λαθος στο calibration σε σχεση με περσυ. Δεν ηξερα οτι εκανε το review ακαλιμπραριστος. Ετσι εχει χασει το benchmark element, δλδ την συγκριση με τους αλλους προβολεις που ηταν ολοι καλιμπραρισμενη. Επισης χανει σε αξιοπιστια γιατι τους αλλους προβολεις της ιδιας VFM κατηγοριας τους εχει πρωτα καλιμπραρει πριν κανει το review και οποια συγκριση, και αν ημουν η εταιρεια δεν θα τους ξαναεδινα προβολεα. Ειναι τουλαχιστον προσβλητικο. Δεν μπορει να συγκρινεις ουτς λευκα ουτε greyscale ουτε μαυρα ουτε χρωμα. Ειναι ενα review απλα για να ειναι. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!

Last edited:
Έχει κανείς προσωπική εμπειρία απ τους παραπάνω προβολείς της optoma ; Ενδιαφέρομαι για αγορά αλλά λόγω μηδαμινής εμπειρίας εχω κάποιες απορίες .
Πρώτον ποιές είναι οι διαφορές ανάμεσα σ´αυτούς τους 2 προβολείς ; Απ οτι είδα στο Projection Calculator Pro η τοποθέτηση τους πρέπει να είναι γύρω στους 20 πόντους κάτω ή πάνω
απ την οθόνη, αυτό σημαίνει οτι δεν μπορεί να τοποθετηθεί στο μέσο της οθόνης ; Τέλος ο HD141x κοστίζει γύρω στα 580 ευρώ σε σύγκριση με τον HD26(680 ευρώ) και Benq w1070(800 ευρώ) ποιός θεωρείται πιο VFM;
Ευχαριστώ

Ακριβώς! Σημαίνει ότι πρέπει να τοποθετηθούν πάνω ή κάτω από το ύψος του πανιού λόγω όφσετ του προβολέα. Εξυπακούεται ότι ο προβολέας θα σταθεί στο κέντρο στον οριζόντιο άξονα.

Ευχαριστώ για την απάντηση, όσο αφορά την δεύτερη ερώτηση, δλδ ποιον απ τους 3 θεωρείται πιο vfm ;

Ο πιο φτηνος.
Νομιζω πως ο ακριβοτερος οπτομα απλα εχει μεγαλυτερη φωτεινοτητα που μαλλον ειναι περιττη ενω μεταξυ οπτομα και μπενκ η μεγαλη διαφορα ειναι στο ποιος βολευει για τοποθετηση στο χωρο σου. Προσωπικα αν με βολευαν ολα τα μοντελα σαν τοποθετηση θα επαιρναα τον φτηνοτερο και τα εξτρα λεφτα θα τα εδινα σε καλυτερο πανι για να μη γεμισω με ζαρες αποψτο πρωτο τριμηνο και για να εχει (αυτο τουλαχιστον) ομοιομορφια στο χρωμα

Μια ακόμα ερώτηση, έχει πετύχει κάποιος τον optoma hd141x σε κάποιο show room. Μέχρι στιγμής όπου έχω επικοινωνήσει δεν υπάρχει πουθενά διαθέσιμο προς επίδειξη.