OPTOMA HD70 και ρύθμιση από τον κ. Μανώλη Καστρουνή

alexst

Senior Member
18 June 2006
394
Αθήνα
Πριν από λίγο καιρό κατάφερα [(μετά από ~ 2 χρόνια) και γκόμενα να ήταν θα τον είχα "ψήσει" νωρίτερα!!!!!] να (ξανά)έρθει σπίτι μου για να ρυθμίσει τον προβολέα μου.

Το setup:

1) Λευκό πανί Ultrascreen 16/9 105" με gain 1.2.
2) DVD OPPO 971H το οποίο έκανε upscale σε 720p.
3) Ο γνωστός και μη εξαιρετέος προβολέας.

Δεν θα μπω σε τρελές λεπτομέρειες από την συνάντηση μας, άλλωστε τα έχετε διαβάσει και ξαναδιαβάσει από άλλους εδώ μέσα για τους καφέδες που πίνει κ.τ.λ...

Δεν είχα ιδέα για το πως γίνεται αυτό που θα έκανε. Ειδικά μηχανήματα, laptop, άπειρα dvd, μετρήσεις, στην αρχή το χάος...
Ο προβολέας, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις που «πήρε», ήταν χρωματικά ένα αρκετά «ισορροπημένο» μηχανάκι. Παρόλα αυτά με διαβεβαίωσε, ότι μετά τη ρύθμιση, η διαφορά στην εικόνα θα είναι, αν όχι τεράστια, σίγουρα αισθητότατη με γυμνό μάτι.
Εγώ ήμουν πολύ επιφυλακτικός... όχι για τον Μανόλη, γιατί τον γνώριζα τόσο, όσο να ξέρω ότι είναι ένας πολύ έντιμος άνθρωπος, αλλά για τον προβολέα μου... είχα φάει μέχρι τότε παρά πολλές ώρες δοκιμάζοντας και είχα καταλήξει σε κάποιες ρυθμίσεις, πιστεύοντας ότι έχω πλησιάσει πολύ τα όρια του προβολέα... δεν πίστευα ότι μπορεί να πάρει πολύ μεγαλύτερη βελτίωση...

Μετά από περίπου 3.5 ώρες (χαρά στην υπομονή του!) ήρθε η ώρα να δω και κανονική εικόνα... μέχρι τότε έβλεπα όλο πατερνάκια, χωρίς να μπορώ να εντοπίσω διάφορα...

Έπαθα πλάκα!!!!!!! Δεν πίστευα στα μάτια μου!!!!!!! Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτό που βλέπω, το δείχνει ο προβολέας μου!!!!!

Για να σιγουρευτώ, του ζήτησα να δω σκηνές από δικά μου dvd, που τα ήξερα...

Ο προβολέας μου έδειχνε πράγματα που δεν φαινόντουσαν πριν!!!!!!!! Πιστέψτε με, δεν υπερβάλω... Ειδικά οι λεπτομέρεια και η ακρίβεια στις σκοτεινές σκηνές απογειώθηκε. Το πέπλο εξαφανίστηκε...

Μετά ο κ. Μανόλης, για να με εκδικηθεί για την αρχική δυσπιστία μου, μου έριξε και τη χαριστική βολή... Μου έδειξε high definition κλιπάκια, που τα έπαιζε το htpc του και τα έδειχνε ο ρυθμισμένος, πλέον, προβολέας μου.

Μου έπεσαν τα σαγόνια!!!!!!! Μόνο αυτό σας λέω...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Οι δυνατότητες πλέον των προβολικών είναι παρά πολλές και είναι κρίμα να μην τις αξιοποιούμε στο έπακρο, επειδή είναι αρρύθμιστα. Τουλάχιστον στην περίπτωση μου, πιστεύω πως πριν τη ρύθμιση, ο προβολέας μου υπολειτουργούσε (και ας ήταν χρωματικά ,από το εργοστάσιο, ένα αρκετά «ισορροπημένο» μηχανάκι). Ο Μανόλης μου το απέδειξε. Τώρα το τηλεκοντρόλ του προβολέα το έχω μόνο για να τον ανάβω και να τον σβήνω, καίω τη λάμπα του μόνο για ταινίες και μπορώ να πω πως έπιασαν τόπο τα λεφτά. Άξιζε και παρα-άξιζε η ρύθμιση και γι’ αυτό δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω τον Μανόλη...

Όσο για τον ίδιο, ότι και να πω είναι πραγματικά λίγο... Έχω γνωρίσει πολύ λίγους τέτοιους ανθρώπους...

Απάντηση: OPTOMA HD70 και ρύθμιση από τον κ. Μανόλη Καστρουνή

Εγώ δεν θα σταθώ στην δουλειά που κάνει ο Μανώλης και στο τι άνθρωπος είναι. Αλλωστε είναι γνωστή στην "πιάτσα" η ποιότητα της δουλειάς του και ότι και να πω εγώ πλέον δεν έχει σημασία.
Θα σταθώ όμως στο γεγονός που λέγεται ρύθμιση εικόνας. Και αυτό διότι εξακολουθώ να πιστεύω ότι ακόμα και σήμερα παρόλο που υπάρχουν αμέτρητες μαρτυρίες τόσων χρηστών που είδαν τρομερή βελτίωση στις συσκευές τους μετά από ρύθμιση, υπάρχει κόσμος που την θεωρεί περιττή και "πεταμένα λεφτά". Ετσι φτάνουν στο σημείο να πουλάνε/σκοτώνουν τα μηχανήματα τους πριν καλά καλά δουν το πόσο μπορούν να αποδώσουν, χωρίς να τα έχουν ευχαριστηθεί στην τελική.
alexst καλές θεάσεις πλέον από δω και πέρα κι αν σου είναι εύκολο δείξε μας και καμιά φωτο από το setup σου.-bye-

Re: OPTOMA HD70 και ρύθμιση από τον κ. Μανόλη Καστρουνή

Εφερε και το HTPC του μαζι o Μανωλης, η δεν καταλαβα καλα?

Πραγματικα η σημασια ενος σωστου calibration του προβολεα μας στον χωρο μας ειναι κατι το οποιο θα κανει τελικα και την διαφορα και θα απογειωσει την εικονα μας..
Ομως, οπως ειπε και ο Τασος, οι περισσοτεροι τσιγκουνευονται και οταν κατι δεν τους παει καλα στην εικονα, απλα αγοραζουν νεο προβολεα!!
Να σημειωθει οτι ελαχιστοι προβολεις παιζουν καλα out of the box (πχ o Marantz VP11-S1 και ο Jvc HD-1) αλλα ακομα και αυτοι θελουν την πινελια τους για να δωσουν το 100% των δυνατοτητων τους...

Ομως, οπως ειπε και ο Τασος, οι περισσοτεροι τσιγκουνευονται και οταν κατι δεν τους παει καλα στην εικονα, απλα αγοραζουν νεο προβολεα!!

Kαλά... κάτσε πρώτα να πάρουμε πανί και να μην τον ρίχνουμε στον τοίχο και μετά συζητάμε!!!:ADFADF1::flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

¨όντως ένας αρρύθμιστος προβολέας είναι σαν μια ξενυχτισμένη γυναίκα που ξυπνά το πρωί δίπλα μας και δεν έχει προλάβει να πλυθεί , βαφτεί , στολιστεί και μετά από λίγο καιρό όλοι θέλουμε να την αλλάξουμε . Η πρώτη φορά που είδα προβολέα να ρυθμίζεται έπαθα την πλάκα μου. Είναι αμαρτία να βλέπεις έτσι και να λες μετά ότι το μηχανάκι σου δεν λέει και πολλά . Σαν να βάζεις έναν πολύ καλό ενισχυτή να παίξει μουσική με καλώδιο των 0,10 ευρό και με ηχεία απ το σούπερ μάρκετ. Άντε κα στα δικά μας.

Συμφωνώ και επαυξάνω....
Προβολέας αρύθμιστος και γυναίκα αστόλιστη δεν πάνε .... :flipout: :flipout:

ΑΧ! Τι να πούμε και εμείς που μένουμε επαρχία και ΔΕΝ έχουμε τον Μανώλη κοντά μας να μας ρυθμίζει τα προβολικά ...
Πρέπει σώνει και καλά, να ασχοληθούμε μόνοι μας με όλες αυτές τις πολύπλοκες ρυθμίσεις, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ χωρίς καν να ξέρουμε ΠΩΣ γίνονται .... :violent-smiley-030: :violent-smiley-030:

Για αυτό, όσοι έχετε το Μανώλη κοντά σας, εκμεταλευτήτε τον στο έπακρο .... :guitarist:

Y.Γ. (προς τον Μανώλη): Αν αποφασίσεις να κάνεις διακοπές φέτος το καλοκαίρι έλα να επισκεφθείς και την όμορφη Κέρκυρα, και να έρθεις και στο σπίτι μας να μας φέρεις στα ίσα μας .... :antlers: