ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ said:Πάρε για παράδειγμα τον Optoma HD81. Π.χ., στην Αμερική «σοβαρό» κάδρο για προβολέα 1080 θεωρείται κάδρο τουλάχιστον 130-140 ιντσών ή και μεγαλύτερο. Πες μου όμως, πώς στο καλό να φωτίσεις σωστά ένα τέτοιο κάδρο με λάμπα 150-200 Watt; Ο Optoma φόρεσε λάμπα 300 Watt, με προοπτική να καλύψει το κοινό που θέλει να ανοίξει ένα μεγάλο κάδρο. Τώρα όμως εκφράζονται παράπονα για το μαύρο του. Πώς γίνεται να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο;![]()
Μελίδης Μιχάλης said:Ίσως πρέπει να του κάνεις ένα τραπέζι σε καλό εστιατόριο. Μπορεί να συμφωνήσει.
Αήθεια γιατί ένα τόσο καινούργιο μοντέλο να έχει προβληματικό μαύρο;
Φταίει η φωτεινότητά του;
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ said:Όταν λέω προβληματικό μαύρο, εννοώ μαύρο που θα υπολείπεται εμφανώς σε σχέση με άλλους κορυφαίους μονότσιπους DLP στο συγκεκριμένο τομέα, όπως Marantz S4 και Optoma 79.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ said:Αυτές τις σκέψεις μοιράζομαι με τον Κώστα Κεφάλα, αλλά πάλι δεν συμφωνεί σχεδόν σε τίποτα και μου σπάει τα νεύρα! :twoguns: :grandpa:
Μπάμπης Κολέζας said:Καί τι πειράζει; Σε 6 μήνες θα το βελτιώσουν με τον HD82 και θα το διορθώσουν σε ένα χρόνο με τον HD83.![]()
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ said:By the way, στρατηγέ μου, λέω να σε πάρω τηλέφωνο σήμερα για να κανονίσουμε να έρθω με το σκληρό δίσκο παραμάσχαλα!
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:Κι όμως Παναγιώτη ενώ η λογική λέει αυτό που λες (να σου φαίνεται γκρίζο το μαύρο , επειδή κάνει το μάτι άμμεση σύγκριση με το απόλυτο μαύρο γύρω από την οθόνη) στην πράξη τελικά αποδεικνύεται το αντίθετο.
Μην μου πεις ότι δεν έχεις "αισθανθεί" ότι έχεις καλύτερο μαύρο μετα masking εποχή; Και στον πιό άσχετο που έχω κάνει πείραμα με το που έβαζα μόνο την κάτω μπάρα κρύβοντας την γκρι μπαρα που περισσεύει από το 2.35:1 κάδρο, αμέσως από μόνοι τους ενθουσιάστηκαν από την διαφορά.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ said:Δυστυχώς όχι Τάσο. Όπως ξέρεις έχω μασκάρει όλη τη γωνία του σαλονιού στην οποία προβάλλω, καθώς και με ρολό που κατεβαίνει την επάνω μπάρα για τις ταινίες 2,35:1.
Από τότε που το έκανα, στα πολύ σκοτεινά πλάνα (μιλάμε για τα πολύ πολύ σκοτεινά) το μαύρο μου φαίνεται εντελώς ξεφτίλα! Τίποτα δεν θα με ικανοποιούσε απόλυτα πλέον, εκτός από το μαύρο της αβύσσου, δηλ. το μαύρο που έχουν τα masking, δηλ. όνειρα θερινής νυκτός!!!![]()
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:Πάντως κι εγώ δεν νομίζω να δούμε ποτέ το μαύρο που βλέπουμε δίπλα από την οθόνη. Και δεν νομίζω να οφείλετε τελικά μόνο στον προβολέα. Είναι video σήμα, είναι κάτι γραμμένο εκεί που έχουμε γκρι μπάρες. Δεν νομίζω να μπορεί να γίνει πλήρως κατράμι. Να πλησιάζει ναι, αλλά το ίδιο όχι.
Με τα μάτια μου κι εσείς άλλωστε, θα έχετε δει ότι ακόμα και σε crt οι μπάρες μπάρες είναι γκρι! Νομίζω πάντα θα έχουμε ένα τόνο γκρι πιό ανοικτό σε σχέση με το μαύρο κατράμι των masking.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.