OPTOMA n66 o πρώτος 3D προβολέας της εταιρείας

Larry

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
21,677
Σήμερα η OPTOMA ανακοίνωσε την κυκλοφορια ενος νεου προβολεα που θα χαροποίηση τοσο τους φίλους το παιχνιδιών οσο και τους φίλους του κινηματογράφου διοτι περα απο HD 1280 X720p ειναι και ο πρωτος προβολεας της εταιρειας σε 3D

ειναι ο OPTOMA N66

HD66_a1.jpg

το AvClub θα προσπαθήσει μέσω της εδω Αντιπροσωπείας που ειναι εδω και λίγο καιρό η ETYT, να παρει συντομα ενα κοματι ωστε να τον δουμε απο κοντα

Delivering HD and 3D together in a single home entertainment projector, Optoma Technology, Inc., the #1 selling brand of DLP® projectors worldwide, introduces the HD66, Optoma’s first 3D Ready HD home theater projector, that delivers subtle details with striking clarity in 720p and targets consumers looking for the latest in gaming and entertainment technologies. The HD66 will have an end-user price of $699.00.

“3D brings a new dimension to both the gaming and movie experiences,” said Jon Grodem, Optoma’s director of product and marketing. “While gaming is poised to lead the charge in 3D content in the home, movies will follow soon. And the 3D Ready HD66 brings it all home in one HD projector at an affordable price.”

Powered by Texas Instruments’ 0.65 DMD DLP chipset with BrilliantColor™ technology, the HD66 builds on Optoma’s strong performer, the HD65, and delivers a brightness rating of 2500 ANSI lumens and a robust 4000:1 contrast ratio, enabling users to project a clear, bright image in most ambient light conditions. The projector offers a broad selection of I/O connections, including HDMI, VGA-In, S-Video, Composite Video, Stereo Audio-In, and RS-232. It is PC and MAC compatible, supports computer resolutions up to 1920 x 1080 pixels (HD), and can also accept common global video inputs and video formats up to 1080p (HDTV, EDTV, SDTV, NTSC, PAL, SECAM). As with all 3D displays, a 3D source, 3D content and 3D glasses are required for 3D viewing, and in addition to delivering 3D in 720p HD (1280 x 720), the HD66 can also project 3D content in XGA (1024 x 768) and SVGA (800 x 600) resolution.

The HD66 offers tremendous installation versatility and can be used for either front or rear projection. It can be ceiling or tabletop mounted and will project images from 23” to 300” diagonal. A two-watt speaker provides audio, and user-friendly controls allow selection of operating menus in 23 languages.

The HD66 weighs five pounds and comes with a remote control, interconnect cables, and other accessories.

http://www.aboutprojectors.com/news/2009/12/

Έχει βρει κανείς περισσότερες πληροφορίες για αυτή τη "3D συμβατότητα" του προβολέα; Είμαι πραγματικά περίεργος..

Aν εννοούν τα συστήματα που ετοιμάζονται από τους μεγάλους κατασκευαστές για το 2010, 3D-συμβατότητα, απλώς σημαίνει δυνατότητα για 100/120Hz χρονισμό στην είσοδο βίντεο και στο πάνελ και κάποιας μορφής ασύρματη επικοινωνία για συγχρονισμό με τα shutter-glasses...

Χμ.. Όντως, αυτά είναι ουσιαστικά τα prerequisites..

Larry, μπορούμε να μάθουμε τίποτα πιο συγκεκριμένο για το συγκεκριμένο μηχάνημα;

Γιατί προσωπικά μου ακούγεται εντελώς οξύμωρο μηχάνημα low end να ενσωματώνει τις παραπάνω τεχνολογίες.

προσωπικά μου ακούγεται εντελώς οξύμωρο μηχάνημα low end να ενσωματώνει τις παραπάνω τεχνολογίες.

Όχι απαραίτητα... Όσο πιο λίγα εικονοστοιχεία έχει ένα τσιπ DMD, τόσο μεγαλύτερες συχνότητες μπορεί να ανεβάσει.

Ίσως το τωρινό τσιπ 1920x1080 να μην μπορεί να διπλασιάσει την συνολική συχνότητά του σε διάταξη μονού τσιπ (όπου ήδη δουλεύει σε τουλάχιστον τριπλάσια συχνότητα σε σχέση με τις διατάξεις τριών DMD) χωρίς συμβιβασμούς στα υποπεδία διαβάθμισης (βλ. μικρότερο βάθος χρώματος ή αυξημένο dynamic false contouring).

δεν υπαρχει player αυτη την στιγμη που να μετατρεπει το οποιοδηποτε βιντεο(dvd-blu ray,avi,mkv)κλπ αν δεν ειναι γυρισμενο στερεοσκοπικα.

μονο βιντεο που ειναι γυρισμενο στεροσκοπικα θα φανει με αψογο βαθος παντα με τον καταληλο player και παιχνιδια απο pc.

ερωτηση ασχετου. γιατι το 3D θελει 100-120Hz σε ταινιες αφου οι τωρινες ειναι σε 24fps? με 50-60Hz δεν μπορεις να δεις ανετα 3D?
κατι δεν πιανω ισως :)

Σε ταινίες δεν είναι απαραίτητο (αν και στον κινηματογράφο, οι σχετικοί προβολείς παίζουν σε 144Hz), αλλά μια που αποφάσισαν να ορίσουν προδιαγραφές, είπαν να συμπεριλάβουν όλες τις σημερινές συνήθεις συχνότητες κινηματογράφου, τηλεόρασης, βιντεοπαιχνιδιών...

Επειδή δεν πρόκειται να αγοράσω ποτέ προβολέα στο τέλος γιατί μου έχουν σπάσει τα νεύρα με τις εξελίξεις τους συνέχεια....
Τί κάνουμε αυτή την εποχή; Παίρνουμε μέτριο DLP του χιλιάρικου; Έναν καλό στο sweet spot του διχίλιαρου; Περιμένουμε τους 3d;

Για πρώτο προβολέα θα έλεγα πάρε έναν του χιλιάρικου.

Για δεύτερο+, του διχίλιαρου.

Όσο για το 3D, ακόμα και να έβαιναν αύριο κιόλας μηχανήματα, δεν υπάρχουν ταινίες.. Και μέχρι να βγουν ταινίες θα έχουν παλιώσει τα πρώτης γενιάς μηχανήματα.. Οπότε..

Xmm είναι κάτι ανάμεσα σε πρώτο και δεύτερο.... αναλόγως πόσο μετράει ένας Σόνυ HS60 720p.

Από την άλλη φαίνεται ότι οι εταιρίες είναι αποφασισμένες να το τρέξουν πολύ γρήγορα το 3d...

Οι εταιρείες όντως είναι αποφασισμένες (πονάει το πορτοφόλι τους αυτή την εποχή βλέπεις..), αλλά το Hollywood έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα ουσιαστικά μία ταινία που πραγματικά θα έβλεπα δεύτερη φορά στο σπίτι μου και θα με ενδιέφερε να την δω σε 3D.

Αν ο αριθμός των ταινιών δεν αυξηθεί δραματικά, δεν θα σκεφτώ καν να αλλάξω μηχανήματα (τουλάχιστον όχι λόγω του 3D).

Ελπίζω να μην αναφέρεσαι στο "Avatar" φίλε Δημήτρη, γιατί ήταν η χειρότερη υλοποίηση 3D που έχω δει.

Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο... Κάπου είχα διαβάσει ότι η Optoma θα βγάλει κατάλληλο software(ή κάτι τέτοιο), ώστε να υποστηρίζουν και παλαιότεροι προβολείς της την "3D" τεχνολογία. Ισχύει αυτό;

Ελπίζω να μην αναφέρεσαι στο "Avatar" φίλε Δημήτρη, γιατί ήταν η χειρότερη υλοποίηση 3D που έχω δει.

Όντως αναφέρομαι στο Avatar, και ομολογώ ότι είσαι ο πρώτος άνθρωπος που ακούω να λέει κάτι τέτοιο! Αν θέλεις πέρνα μια βόλτα από το σχετικό νήμα να μας πεις την άποψή σου.

Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο... Κάπου είχα διαβάσει ότι η Optoma θα βγάλει κατάλληλο software(ή κάτι τέτοιο), ώστε να υποστηρίζουν και παλαιότεροι προβολείς της την "3D" τεχνολογία. Ισχύει αυτό;

Είχαν πει κάτι τέτοιο στο παρελθόν, αλλά δεν έχω ακούσει κάτι νεότερο από τότε.