Ώρα για αλλαγή ηχείων!

Ε τοτε να το πάμε στον πολυκάναλο :P
Πλάκα κάνω.
Φυσικά αξίζει. Αυτό δε σταματάει να παιζει ποτε. Μου πήρες τον super duper ενισχυτη, μου φλερτάρει με το atmos και θα τσιγγουνευτεις το κεντρικό;
Ε δεν υπάρχει το ερώτημα που θετεις. Με κλειστά αυτιά το vocal.

Ε τοτε να το πάμε στον πολυκάναλο :P
Πλάκα κάνω.
Φυσικά αξίζει. Αυτό δε σταματάει να παιζει ποτε. Μου πήρες τον super duper ενισχυτη, μου φλερτάρει με το atmos και θα τσιγγουνευτεις το κεντρικό;
Ε δεν υπάρχει το ερώτημα που θετεις. Με κλειστά αυτιά το vocal.

ελεγα μηπως την γλυτωσω,αλλα δεν..
οκ-ευχαριστω

Και μόνο απο τα τεχνικά και τον χώρο που ακούω...
Δεν το γλιτώνεις το έξοδο,καλύτερα μια και καλή.

Re: Απάντηση: Ώρα για αλλαγή ηχείων!

Και μόνο απο τα τεχνικά και τον χώρο που ακούω...
Δεν το γλιτώνεις το έξοδο,καλύτερα μια και καλή.

σωστα-παμε για το μεγαλο..:jester:
ευχαριστω

Απάντηση: Re: Ώρα για αλλαγή ηχείων!

για πεστε τωρα ενα οικονομικο καλωδιο για αυτα http://www.dali-speakers.com/loudspeakers/zensor/zensor-pico/
που θα μπουνε πισω ως souround.
αποσταση απο τον ενισχυτη 7 μετρα το ενα,9 μετρα το αλλο.

http://www.k73.gr/p.Biokal-Red-Black-2-x-2-50mm-Kalodio-Icheion-Loudspeaker-Cable.1227151.html
Τα ανακάλυψα τελευταία,είναι πολύ καλά,Ελληνικά και φθηνά

Re: Απάντηση: Ώρα για αλλαγή ηχείων!

1.5mm (15άρι) είναι υπεραρκετό για surround ηχεία μέχρι ~10 μέτρα.
Καλό είναι να είναι και ευλύγιστο μιας και θα τρέχει στο σολόνι.

Πετάξου μία στο media markt και πάρε μια κουλούρα
http://www.mediamarkt.gr/el/product...tcc_par=Price Search Engine&et_cid=3&et_lid=5

να προτιμησω δηλαδη την ποιοτητα απο το παχος λες?
γιατι το biocal θα μου βγει 16-17 ευρω ενω το OEHLBACH 40 ευρω και δεν τα θελω ολα τα μετρα της κουλουρας.

Δε νομίζω ότι θα σου κάνει διαφορά ποιότητας σε surround Δημήτρη.
Το νόημα του ποστ ήταν ότι δεν σου χρειάζεται πιο παχύ για τις αποστάσεις που παίζεις.

Για πιο οικονομικό στα 1,5mm βάλε στο σκρουτζ belden, cambridge audio ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία που σου προτείνουν τα παιδιά και έχουν διαπιστώσει καλή κατασκευή με αξιοπρεπή χαλκό.

(θα το περάσεις απο το κούφωμα, γύρω γύρω? να προσέξεις το μήκος που θα αγοράσεις μην γίνει καμια γκέλα και σου λείψει κανα μέτρο!!! Δώσε κανα μέτρο αέρα σε ότι επιλέξεις!)

τα επωνυμα βγαινουν ψηλα ρε συ Νικολα.και θελω και αρκετα μετρα.
το 2,5αρι παντως ειναι καλη περιπτωση.να σου θυμισω οτι τα Pico εχουν Recommended Amplifier Power 40 - 125 Watt.
που σημαινει οτι τα θελει τα ρευματακια του..λαθος?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

στα καπακια αλλη ερωτηση..
τα pico εχουν πισω τρυπα για κρεμασμα.
επειδη ψαχνω τροπο να αποφυγω τις βασεις που εχω σκεφτομαι να τα καρφωσω στον τοιχο.
αυτο ομως ειναι εφικτο μονο εαν μπουν στους πισω τοιχους,που σημαινει οτι δεν θα κοιτανε τα αυτια μου αλλα θα κοιτουν προς την τηλεοραση.
δηλαδη παραλληλα μου και οχι επανω μου.
ειναι λαθος στησιμο για το συγκεκριμενο ηχειο και την συγκεκριμενη δουλεια του(souround)?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

(θα το περάσεις απο το κούφωμα, γύρω γύρω? να προσέξεις το μήκος που θα αγοράσεις μην γίνει καμια γκέλα και σου λείψει κανα μέτρο!!! Δώσε κανα μέτρο αέρα σε ότι επιλέξεις!)

ελεγα να το περασω απ`εξω γιατι μεσα στο καναλι γινεται χαμος,αλλα μαλλον θα κατσω να ξηλωσω γιατι δεν θα μου αρεσει απ`εξω.εκτος και εαν παρω μαυρο-ασπρο.
κανα 20 μετρο θα παρω και ας περισσεψει.

Δεν έχει σχέση αυτό Δημήτρη. Σκέψου ότι ρεύμα που παίρνει ο ενισχυτής σου περνάει απο 2.5mm καλώδιο... το air/con και το ψυγείο σου απο μικρότερα.

Είναι υπερβολή 2.5mm για surround σε αυτή την απόσταση. Αν μιλούσαμε για HiFi με τρίδρομο ηχείο, ναι και ας έπαιρνες και παχύτερο. Τώρα δεν έχει νόημα, ούτε απο πληροφορία ούτε απο προδιαγραφή.

Αν θες πιο οικονομικά (απο 39 τα 20μέτρα που κάνει το oehlbach), αλλα με εξίσου καλή κατασκευή - υλικά, υπάρχουν και τα belden με 1.5mm. http://www.artsound.gr/catalog/belden-70045-kalodio-ixeion-2x15-twinaxial-p-33172.html

(Σε ότι καταλήξεις, να ζητήσεις τη διαβεβαίωση του πωλητή ότι είναι της διατομής που θα επιλέξεις, γιατί παίζει πολύ μπέρδεμα με το πως αναγράφει η κάθε εταιρεία τα specs!)

+++
Για την τοποθέτηση, έχει γίνει εκτενής κουβέντα στο πολυκάναλο. Ρίξε μια ματιά πρώτα και μετά το ξανασυζητάμε εκεί, γιατί εδώ είμαστε way off topic.

Last edited:
εαν ειναι ετσι εχω αρετες επιλογες στο 1,5.οποτε.

για πες καμια γνωμη για το στησιμο των πισω.εσυ τουλαχιστον ξερεις τον χωρο μου.

Για τοποθέτηση σε τοίχο πίσω απο το καναπέ ακρόασης
- Όχι πάνω απο το 1,8μ.
- Με αρκετή κλίση προς το καναπέ (χωρίς απαραίτητα να σε κοιτάν όμως).

Αυτά βάση του γούστου μου και με δοκιμές με άλλα ηχεία. το τουίτερ των dalι είναι κορυφαίο σε διασπορά και αυτό μπορεί να διευκολύνει αρκετά τα πράγματα στη περίπτωσή σου.

(υπάρχει περίπτωση να έχεις τριγμούς με το κρέμασμα που σκέφτεσαι. Σε κάποιες συχνότητες μπορεί να έχεις συντονισμό και να χρειαστεί κάτι παραπάνω στη στήριξη. Το ίδιο ισχύει ακόμα και αν βάλεις βάση τοίχου
εφόσον υπάρχουν οι βάσεις και ο χώρος, εγώ θα τα έβαζα κάτω)