Ώρα για αναθεώρηση;

VEN_REN

Senior Member
13 September 2007
340
Κυρίως για budget buyers, αλλά και όχι μόνο......

Σχετικά νέος στο χώρο και περισσότερο παρατηρητής, διαβάζω τακτικά το forum με σκοπό να αγοράσω μία πηγή για την TV μου. Ήμουν ανάμεσα από ένα καλό DVD με upscale capability και ενός μέτριου HD-DVD ώσπου σήμερα με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος και μου είπε τα μαντάτα!

"Η Warner Bros ανακοίνωσε ότι στο εξής οι ταινίες της θα κυκλοφορούν αποκλειστικά σε δίσκους Blu-ray της Sony....."

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=861721&lngDtrID=252

Γερό πλήγμα για τη TOSHIBA. Άρα μήπως το HD-DVD πλέον είναι η λιγότερο βιώσιμη λύση(ακόμα κι από DVD); Μήπως καλύτερα να επενδύσει κάποιος σε απλό DVD που θα υπάρχει σιγουρα σε αφθονία (τουλάχιστον για τα επόμενα 2 χρόνια), παρά σε HD-DVD που απ'οτι φαίνεται μπορεί να μην περπατήσει και ποτέ;

Εγώ προσωπικά πάντως έχω εγκαταλείψει την λύση του HD-DVD, έχει πάρα πολυ ρίσκο κατά τη γνώμη μου και μου φαίνεται φαίνεται τελειωμένη φόρμα. Επομένως, καλύτερα 250euro DVD player με εκατομμύρια τίτλους ΤΩΡΑ, παρά 300+euro HD-DVD player με ελάχιστους τίτλους και μέλλον που κρέμεται από κλωστές.

Ελπίζω να ξεκαθαρίσει το τοπίο σύντομα.

αμα ξεκαθαρισει μας το λες να κερασουμε
και αμα αυτο ειναι πληγμα θα ειχε τελειωσει το πραμα εδω και καιρο

Re: Απάντηση: Ώρα για αναθεώρηση;

αμα ξεκαθαρισει μας το λες να κερασουμε
και αμα αυτο ειναι πληγμα θα ειχε τελειωσει το πραμα εδω και καιρο

Σύμφωνα με το άρθρο...

"..............Η Warner Bros, στην οποία αντιστοιχεί το 18 με 20 τοις εκατό των πωλήσεων DVD στις ΗΠΑ, είναι το πέμπτο στούντιο του Χόλιγουντ που επιλέγει το Blu-ray, ενώ μόνο δύο υποστηρίζουν το HD DVD........."

Έγω αυτό πλήγμα θα το περιέγραφα, δεν είναι κάτι που περνάει απαρατήρητο, ούτε από εμάς αλλά ακόμη περισσότερο, ούτε από τις εταιρείες που υποστηρίζουν τη φόρμα HD-DVD. Βέβαια δε γίνεται να τελειώσει αυτή η υπόθεση από τη μία μέρα στην άλλη για ευνόητους οικονομικούς λόγους. Δε γίνεται να επενδύουν κάποιοι δις και ενα πρωί να το κλείνουν το μαγαζί....ειδικά στο ξεκίνημα. Αν έιναι να χάσουν θα το τραβήξουν το "άρμεγμα" όσο το δυνατόν περισσότερο (βλέπε MiniDisc).

Κερνάω τσιπουράκι πάντως... :)

Το HD-dvd θεωρείται "κλινικά νεκρό" ...

Σε έναν πραγματικό πόλεμο αντίστοιχο χτύπημα θα ήταν η απόβαση στην Νορμανδία… δεν τον τελείωσε τυπικά αλλά το έκανε ουσιαστικά.... πλέον επένδυση στο HD-DVD πρέπει να θεωρείτε στα όρια του παραλόγου.

ΥΓ
Από οτι διάβασα , και στην ΝΕΤ ακόμα αναφέρθηκε ότι μια από τις πιο μεγάλες μάχες στην αγορά έλαβε τέλος ... μιλάμε πλέον το ξέρει και η κουτσή Μαρία :)

Last edited:
ε αμα το ειπε και η νετ ενταξει τοτε
διαβασε το πολυ σκληρο για να πεθανει στην κατηγορια πηγες και ξανασκεψου το

Δεν σε κατάλαβα... στις γιορτές έχασε ακόμα και σε πωλήσεις stand-alone players, μετά από τόσο σημαντικά νέα είναι απλά τελειωμένο.
Οπου και να κοιτάξεις, μιλάνε για την κηδεία του.

να τα λεμε καθαρα :

Στην Ελλαδα το HD DVD εχει πεθανει λογω ελειψης ταινιων με ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ υποτιτλους ......

εξω ακομα σερνεται ........
εδω στο Αμβουργο παντου βλεπεις 50 / 60 τιτλους BR και
HD DVD μονο πολυ λιγα ισα να γεμιζει ενα μικρο ραφι ....

Κι' όμως, παρά την επικείμενη ήττα του HD DVD, εξακολουθεί και είναι συμφέρουσα αγορά για κάποιον που σήμερα θέλει να δώσει 250-300 για ένα απλό DVD player: Τα Toshiba είναι και πολύ καλά upscaler και με 2 μέχρι 7 high def ταινίες δώρο. Ο μόνος λόγος να πάρεις κάτι άλλο είναι αν ενδιαφέρεσαι για SACD/DVDA. Εντάξει, αν θέλει να πάει στα 450 , ας πάρει το PS3, αλλά, μέχρι να έρθει το profile 2.0, δεν θα συνέστηνα σε κανέναν να αγοράσει blu-ray player, τουλάχιστον όχι πάνω από 200 .

Κι' όμως, παρά την επικείμενη ήττα του HD DVD, εξακολουθεί και είναι συμφέρουσα αγορά για κάποιον που σήμερα θέλει να δώσει 250-300 για ένα απλό DVD player: Τα Toshiba είναι και πολύ καλά upscaler και με 2 μέχρι 7 high def ταινίες δώρο. Ο μόνος λόγος να πάρεις κάτι άλλο είναι αν ενδιαφέρεσαι για SACD/DVDA. Εντάξει, αν θέλει να πάει στα 450 , ας πάρει το PS3, αλλά, μέχρι να έρθει το profile 2.0, δεν θα συνέστηνα σε κανέναν να αγοράσει blu-ray player, τουλάχιστον όχι πάνω από 200 .

οι υποτιτλοι ειναι ο Σοβαροτερος λογος νομιζω που δεν αγοραζουμε HD DVD !

σαν πλευερ ειναι καλυτερα ! σαν υλικο ειναι ισως καλυτερο σε εικονα απο το βλου ρευ !

αλλα αμα δεν καταλαβαινεις τι βλεπεις .............

Όχι πολλοί, Βαγγέλη. Οι περισσότεροι early adopters, αυτοί στους οποίους βασίζονται τα προϊόντα στην αρχή της "καριέρας" τους, δεν έχουν πρόβλημα με τα αγγλικά. Προφανώς, όμως, σε επόμενο στάδιο πολύς κόσμος θα αποθαρρυνόταν.

σαν πλευερ ειναι καλυτερα ! σαν υλικο ειναι ισως καλυτερο σε εικονα απο το βλου ρευ !
Σαν player είναι γεμάτα προβλήματα ... από μεγάλους χρόνους εκκίνησης έως σπασίματα με την παραμικρή γρατζουνιά ή έλειψη 1080i 24p.
Καλύτερο και πιο απροβλημάτιστο HD player είναι με διαφορά το ps3 και αν το δεις και από άποψη value έχει επίσης πλεονέκτημα.

Και στις ταινίες , οι BD έχουν περισσότερες κορυφαίες, και μεγαλύτερο μέσο όρο στα review εικόνας ... από περιεχόμενο είναι προσωπική άποψη.

ΥΓ
Aν βάλουμε και τις οδηγίες άλλων σοβαρών site για να μην αγοράζουν αυτή την εποχή οι καταναλωτές HD-DVD , θεωρώ τεράστιο λάθος εδώ να ακούγεται ότι αξίζουν.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ HD-DVD , εκτός αν αλλάξει κάτι δραματικά

Last edited:

Τα Toshiba είναι και πολύ καλά upscaler και με 2 μέχρι 7 high def ταινίες δώρο. .

Aπο που παιζει αυτη η προσφορα Λευτερη?
Ελλαδα η οξω?

δεν ειναι καθολου κακη ιδεα ειδικα αν πεσει κι αλλο η τιμη τους.......

Στο e-shop δυστυχώς το EP30+7 ταινίες στα 326 ευρώ εξαντλήθηκε...
Δεν έχω δεί κατι καλύτερο αλλά μπορεί να προκύψει στην συνέχεια (δεδομένων των εξελίξεων)