Ώρα για Μπύρα

μμμμ την bock δεν την εχω δοκιμασει.
Αν ειναι εστω και κοντα στην quadrupel σε γευση, ζηλευω.
 
Septem. Ελληνικη μικροζυθοποιΐα. Πολυ καλες ολες οι παραλλαγες της που δοκιμασα. Ακομη και η "απλη" της ("Monday") εξαιρετικη. Ο λυκισκος πρεπει να κανει κυριως το παιχνιδι, πολυ αρωματικος, και διαφερει απο ποικιλθα σε ποικιλια.
 
Στον Βόλο έχουμε δύο τοπικές μικροζυθοποιίες.
Η πρώτη φτιάχνει την lager "ΑΡΓΩ" αλλά και την Indian Pale Ale "ΜΟΛΟΤΟΦ" που μου αρέσει πολύ. Επίσης φτιάχνει για τρίτους την "ΛΗΘΑΙΑ" και την "ΚΕΝΤΡΑΥΡΟΣ".
molotov-dry-hopped-ipa-033lt.jpg

Η δεύτερη φτιάχνει τις μπύρες "ΠΛΑΣΤΙΓΓΑ". Έχει ότι τραβάει η ορεξή σας: Pilsner, Ale, Stout, Weiss, κ.ά.
plastigga%2Bbeers.jpg

Η χαρακτηριστική της είναι η "URBAN ALE":
11363708_497955800370028_2064773611_n.jpg

που αξίζει να δοκιμάσετε (έχει κυκλοφορήσει σε πολλά εστιατόρια της Ελλάδας), αλλά η αγαπημένη μου είναι η "METAMORPHOSIS ALE" που είναι δυσεύρετη ακόμα και στον Βόλο:
25015286_349483502193372_2260152378319699968_n.jpg
 
...Μόλις τη δοκίμασα
%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%82-all-day-033lt.jpg


....πολύ απολαυστική και αναζωογονητική.
Βιολογική, χωρίς γλουτένη, αλκοόλ 4,5%.
 
Re: Απάντηση: Ώρα για Μπύρα

την κερδιζει σε ολα τα σημεια


τελευταια εχω κολλημα μ αυτην
View attachment 162704

εχω την εντυπωση οτι την πινω σε μικρο ροκ μπαρακι εδω στους αγιους.(απο βαρελι). θα το ψαξω καλυτερα. παντως αν δεν κατεβασω ενα λιτρο μονος μου, δεν φευγω απο κει.. τοσο νοστιμη ειναι...
 
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.



Οποιος ειναι βιαστικος και δεν ειναι Βρεττανος να του αρεσει η χλιαρη μπυρα...
 
Είχα ξεχάσει ότι έχουμε τέτοιο θρεντ... γενικά δε θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό ή γευσιγνώστη, αλλά χωρίζω τις μπύρες σε δυο κατηγορίες: αυτές που πίνεις για να δροσιστείς (lager κλπ), κι αυτές που πίνεις για να απολαύσεις την γεμάτη και πολύπλοκη γεύση τους. Στις τελευταίες, η αγαπημένη μου εδώ και πολύ καιρό είναι αυτή:

10728889024542.png


Έχει και διαδικασία όμως: αφήστε τη στο ποτήρι κάνα τέταρτο, αφενός να ξεθυμάνει το υπερβολικά έντονο ανθρακικό, αφετέρου να μην είναι πάρα πολύ παγωμένη. Εδώ στα μέρη μου έχουμε ένα βέλγικο εστιατόριο που τη σερβίρει draft και είναι άλλο πράμα... αλλά δαγκώνει.
 
Last edited:
Α ναι, τι να σου πω... ειδικά αυτή την εποχή! :ROFLMAO:
Ok, έφαγα σήμερα ένα δίωρο να τη στήσω, στις 10 ημέρες θα ανοίξω λίγο το βαρέλι να βάλω τα hops και στις 14 θα εμφιαλώσω.
Δεν θέλει τρελό χρόνο ούτε χώρο. :)
 
  • Like
Reactions: Panoramix