Ώρα για Μπύρα

Σε μπυραρίες, κατά προτίμηση από φρέσκο βαρέλι...

Αν θέλεις για το σπίτι, μάλλον θα πρέπει να συνεννοηθείς με καμμιά κάβα, σε σούπερ μάρκετ αποκλείεται να τις βρεις...

Καταλαβα....

Πρεπει να ξαναβρω την παλια καλη μου Douglas.....

115501302-DOUGLAS-CELTIC-BROWN-beer.jpg

Λοιπόν προχθές δοκίμασα την πρώτη μου ipa, τη voreia.
Μεστή γεύση, πικρή και φρουτώδης μαζί, γεμάτο σώμα. Μπορώ να πω πως μου άρεσε αρκετά.
Χθες το βράδυ έδωσα μια ευκαιρία στην απαστερίωτη ΖΕΟΣ. Άλλη γεύση σε σχέση με την προηγούμενη και λίγο πιο πλαδαρή στο σώμα της. Στη γυναίκα μου άρεσε περισσότερο. Το καλό με τη ΖΕΟΣ είναι ότι κυκλοφορεί σε μπουκάλια του λίτρου, οπότε είναι χορταστική ;)

ΥΓ
Που είναι ο Φώτης που συχνάζουν κάποιοι;

Η κόντρα με τα καθάρματα της Αθηναικής ( πρακτικές τραμπούκου .. σπασιμο επιταγών , κόψιμο εμπορικής εκπτωσης , εξάλειψη κέρδους , απόσυρση ψυγείων , μονομερή σπάσιμο συμβολαίου με μεταφορείς ,, και χιλια 2 αλλα !!! ) ουσιαστικά έσπασε το μονοπώλειο , και έκτοτε σγα σγα βγηκαν κάμποσες μπύρες στην πιάτσα ,,

απλά η μπύρα ειναι η κορφή του παγόβουνου , απο κει και κάτω έχει απο καπότες μέχρι βαμαβακερες κάλτσες με ομορφιές τέτοιου τύπου

Απάντηση: Re: Ώρα για Μπύρα

DAB και Staropramen είναι οι αγαπημένες μου, από τις απλές...

Staropramen ειχα πιει στην Πραγα.Καλη αλλα δεν ειναι Urquel,για μενα.Παντως σκαλες ανωτερη της Budweisser που ειναι η ντροπη της Τσεχιας στις μπυρες.

Kαλυτερη weiss απο τις τρεις ελληνικες ειναι η Βεργινα,απο κοντα η Αλφα η φιξ δεν την παλευει
η πορφυρα της Βεργινα ειναι πιο δυνατη
η IPA της voreia δεν μου αρεσε διολου, πικρη και με δυνατα αρωματα κωνοφορων δεν ταιριαζει καθολου στα γουστα μου αυτος ο συνδιασμος..

Συμφωνουμε απολυτα για την καταταξη των Weiss.

Αλλα εγω βαζω μεγαλο χασμα μεταξυ Αλφα (της οποιας ομως θεωρω την Lager την καλυτερη ολων ) και Weiss Bεργινας και της εξαιρετικης Πορφυρας που ειναι η κορυφαια αυτην την στιγμη.

Δοκιμασα και δυο απο την σαντορινη τις Volcan White ( πολυ εντονη η γευση του μελιου αλλα δεν ηταν ασχημη) και Volcan Gray (παραηταν εντονα τα κιτρα και τα περγαμοντα δεν την συνιστω με τιποτα).

Δοκιμασα χθες την πορφυρά πολυ καλή ,σήμερα θα δοκιμάσω την Weiss έιμαι περίεργος πως θα έιναι σε σχέση με την αγαπημένη μου erdinger. Πριν μερικές μέρες ήπια και μια άλφα strong 7% η όποια ήταν υπερβολικά παγωμένη και πέρα ότι οι βαθμοί φαίνονται δεν μπόρεσα να την εκτιμήσω.

Η Βεργινα Weiss και η Νησος Pilsner πηραν στον διεθνη διαγωνισμο ΕΒS τριτη χαλκινο και ασημενιο μεταλλιο αντιστοιχα στις κατηγοριες τους σε ολο τον κοσμο
εδω ενα αρκετο παλιο αρθρο αλλα με ενδιαφεροντα στοιχεια
η πιο ενημερωμενη λιστα με τις καλυτερες μπυρες στον κοσμο
μια μπυρα που μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση και την θυμαμαι ακομα ενω εχουν περασει χρονια ειναι μια μπυρα που ηπια σε μια ταβερνα στο Βερολινο που ηταν εκει απο τον Μεσαιωνα,η μπυρα ηταν φτιαχμενη απο μεσαιωνικη συνταγη, η βυνη ειχε απιστευτα πολυ εντονη γευση την ειχα παραγγειλει με κοκκινιστο αγριογουρουνο,πραγματικα πιστευες οτι ζουσες σε μια αλλη brutal εποχη τρωγωντας και πινωντας ετσι..

Η συγκεκριμενη δεκαδα που αναφερθηκε με τις 10 καλυτερες μπυρες, εχει πολλες ελλειψεις. Δεν ειναι τυχαιο οτι 7/10 ειναι αμερικανικες αλλωστε. Υπαρχουν μπυρες που ειναι ανωτερες απο καποιες της λιστας αλλα κι εδω παιζονται παιχνιδια.

Η Αmstel η κλασσικη δεν μου αρεσει αλλα η pilsener και η book ειναι πολυ καλες,εξαιρετικη και η Stella για τα γουστα μου καθως και η γιαπωνεζικη Αsahi...
H Eλληνικη Νησος αν και βραβευμενη δεν με ενθουσιασε..

Kαλυτερη weiss απο τις τρεις ελληνικες ειναι η Βεργινα,απο κοντα η Αλφα η φιξ δεν την παλευει
η πορφυρα της Βεργινα ειναι πιο δυνατη
η IPA της voreia δεν μου αρεσε διολου, πικρη και με δυνατα αρωματα κωνοφορων δεν ταιριαζει καθολου στα γουστα μου αυτος ο συνδιασμος..

Για τη Βεργινα θα συμφωνησω.
Για τις αλλες δυο ομως μαλλον θα εβαζα την Αλφα τελευταια. Βεβαια θεωρω οτι ειναι και οι δυο πολυ μακρια απο τη Βεργινα.
Με εκπλησσει που αρεσει σε καποιον η Asahi. Πριν αρκετα χρονια που τη δοκιμασα μου φανηκε χαλια...

Προσωπικα βεβαια προτιμω τις μοναστηριακες.
Αυτη την περιοδο αγαπημενες μου ειναι η LaTrappe (η Quadrupel φυσικα) και η Γκουλντεν Ντρακ

Μερικες φορες τυχαινει να μας φανει μια μπυρα χαλια επειδη την συνοδευσαμε με κατι που δεν ταιριαζει,δωστης μια δευτερη ευκαιρια,
βεβαια γουστα ειναι αυτα..την μοναστηριακη που την βρισκεις και ποσο?

Last edited:
Μερικες φορες τυχαινει να μας φανει μια μπυρα χαλια επειδη την συνοδευσαμε με κατι που δεν ταιριαζει,δωστης μια δευτερη ευκαιρια,

συμφωνώ, μια πολύ καλή μπύρα μπορεί να φανεί χάλια με αταίριαστο φαγητό

επίσης να πω ότι από την αρχή της κρίσης, έχω σταματήσει να αγοράζω μπύρες εισαγωγής,
αφού υπάρχουν αξιόλογες ελληνικές μπύρες, δεν μου πάει να δίνω λεφτά έξω, δεδομένης της κατάστασής της χώρας

Εχεις πμ.
Αν δεν υπαρχει προβλημα διαφημισης, ή κατι τετοιο, ας ειδοποιησει καποιος διαχειριστης να το γραψω και στο νημα...