Ώρα για Μπύρα

Strouise και Mikkeler να συμπληρώσω επίσης και κάποιες της nogne o
Με τη mikkeller εχω χαλαστει απιστευτα. Βγαζει τοσο γρηγορα τις ετικετες που χανεις τη μπαλα. Στις μαυριλες της (και δικα τις παλαιωμενες) ειναι απιστευτος. Κατα τα αλλα ειναι μετριος.

Οσο για τη nogne o δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιαζει. Λιγες πολυ καλες και γενικοτερα χωρις ιδιαιτερο σωμα.

Ο Mikkeler στην ουσία είναι guest brewer γιαυτό και χάνεται η μπάλα. Φτιάχνει στην ουσία μοναδικές παρτίδες για το ζυθοποιείο που θα συνεργαστεί μετά χάνεται και ίσως γιαυτό δεν είναι όλες του οι προσπάθειες ίσες. Ο τύπος το έχει βρει το νόημα εργάζεται ως καθηγητής στο χωριό του και κάνει ας το πούμε αρπαχτές κάποιες φορές τον χρόνο με συνεργαζομενα ζυθοποιεία έχει κάνει και με τους de molen /strouise νομίζω.

Ο Mikkeler στην ουσία είναι guest brewer γιαυτό και χάνεται η μπάλα. Φτιάχνει στην ουσία μοναδικές παρτίδες για το ζυθοποιείο που θα συνεργαστεί μετά χάνεται και ίσως γιαυτό δεν είναι όλες του οι προσπάθειες ίσες. Ο τύπος το έχει βρει το νόημα εργάζεται ως καθηγητής στο χωριό του και κάνει ας το πούμε αρπαχτές κάποιες φορές τον χρόνο με συνεργαζομενα ζυθοποιεία έχει κάνει και με τους de molen /strouise νομίζω.

Δεν εργαζεται σαν καθηγητης. Ηταν καθηγητης φυσικης. Εχει χρονια που ασχολειται 100% με την μπυρα. Οσο για ζυθοποιειο απεκτησε προσφατα τον παλιο χωρο της alesmith. Αρπαχτες δεν κανει, απλως φτιαχνει πολλες συνταγες. Πλεον ασχολειται με τα mikkeller bars που εχει ανοιξει σε διαφορα σημεια του κοσμου.

ImageHandler.ashx

Oktoberfest

Πάνω από έξι εκατομμύρια επισκέπτες αναμένονται φέτος σε αυτή τη μεγάλη γιορτή προκειμένου να απολαύσουν εκλεκτή μπύρα και τα λαχταριστά εδέσματα αλλά και να... θαυμάσουν τις αιθέριες ξανθές υπάρξεις που σερβίρουν τα παγωμένα ποτήρια ντυμένες με παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες.

Παρόλο που το Oktoberfest ξεκίνησε πριν από 205 χρόνια, αυτή είναι η 182η διοργάνωση του θεσμού αφού το «μεγάλο πάρτι» ακυρώθηκε αρκετές φορές λόγω των δύο παγκόσμιων πολέμων, δύο επιδημιών χολέρας και της... εισβολής του Ναπολέοντα στη Βαυαρία.

Οι τιμές του εμβληματικού μεγάλου ποτηριού της μπύρας έχουν εκτιναχθεί στα ύψη τα τελευταία χρόνια, αγγίζοντας τα 10-11 ευρώ. Ωστόσο αυτό δεν αναμένεται να αποθαρρύνει τους επισκέπτες του διάσημου φεστιβάλ, πολλοί από τους οποίους έχουν προνοήσει, κάνοντας οικονομίες αρκετές εβδομάδες πριν, ώστε να μη στερηθούν ούτε σταγόνα από την αγαπημένη τους μπύρα.

Ιδιαίτερη έντονη είναι φέτος και η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, καθώς ο δήμος θεώρησε «φρόνιμο» να κρατήσει τους μεθυσμένους επισκέπτες του φεστιβάλ σε απόσταση από τους 20.000 και πλέον πρόσφυγες που έχουν φτάσει στη γερμανική πόλη τις τελευταίες εβδομάδες.

Η καινουργια μου ανακαλυψη......αποκαλυψη:ernaehrung004::ernaehrung004:
Απο ψυγειο σε ψυγειο οπως η ΖΕΟΣ!

Attachments

• Pilsner-330ml.jpg
    Pilsner-330ml.jpg
    68.1 KB · Views: 219
Last edited:
Η καινουργια μου ανακαλυψη......αποκαλυψη:ernaehrung004::ernaehrung004:
Απο ψυγειο σε ψυγειο οπως η ΖΕΟΣ!

Που την βρισκεις αυτη και την Ζεος ?

Γιατι σε σουπερ μαρκετ δεν τις εχω δει.

Leffe Rubis με συνοδεια Sushi Maki ημι-γλυκεια ασσορτι σαλτσα (σπιτικά :2thumb22sup: )

Ωραια ιδεα για απεριτιφ ( πριν, η κατα τη διαρκεια ενος φιλμ για παραδειγμα :ADFADF1: )

WP_20151029_19_01_57_Pro_zpsintsfb3y.jpg

Last edited:
Που την βρισκεις αυτη και την Ζεος ?

Γιατι σε σουπερ μαρκετ δεν τις εχω δει.
Συγνωμη για την καθυστερηση ...σε αφησα διψασμενο ρε Ναθ.
Υπαρχει σε μερικα σημεια στην Αθηνα ,αλλα προσωπικα τις αγοραζω απο την Καλλιθεα (καβα Φαιδων που εχει ολες τις Ελληνικες μπυρες).
Παρε και μια θερμοσακουλα για την μεταφορα και εισαι κομπλε:ernaehrung004:

Ζέος έχει στη γειτονιά μου.
Απέναντι από το σπίτι μου. 2,5-3 ευρώ το μπουκάλι του λίτρου, αν θυμάμαι καλά την τιμή.

Όποιος ενδιαφέρεται μου στέλνει π.μ. για να τον κατατοπίσω.

Μπυρα ale απο την Ηπειρο και ισως οτι καλυτερο εχω πιει μεχρι στιγμης ,απο Ελληνικη μπυρα.
Αλλα ρε φιλε 1,80 σε supermarket (οχι μεγαλο,πανω στην Αβερωφ,τον κεντρικο δρομο) 2,30 σε μια καβα παραπανω (διπλα στο Select) και 3 σε καβα στην Αθηνα
ΠΟΛΛΑ για 330 ml !!!

Ελληνικες μπύρες τόμος ΧΧΙΧΧV :flipout:.
Εξαιρετικη και πολύ οικονομική.
Δεν είναι βέβαια η αυθεντική αλλά που να ξέρεις πως ήταν κιόλας! !

Attachments

• bottle.jpg
    bottle.jpg
    36.6 KB · Views: 142
Απάντηση: Re: Ώρα για Μπύρα

Καλη χρυση η καβα μου αλλα απο μπυρες δεν λεει πολλα. Μονο κατι σεπτεμ εχει απο μυστηριες Ελληνικές.

Να πείς του Σείριου να ενημερωθεί σχετικώς...

Re: Απάντηση: Re: Ώρα για Μπύρα

Να πείς του Σείριου να ενημερωθεί σχετικώς...

Απο το ενα αυτι θα μπει και απο το αλλο θα βγει Πέτρο. Δεν τους νοιάζει το θα πει ένας πελάτης. Αυτοι εχουν να κανουν με μπαρ και ξενοδοχεία....την Παρασκευή λεω να παω απο του Μαλαμιδη που εχει αντίστοιχες τιμες να δω μήπως παιζει τιποτα εκει απο Ελληνικές μπύρες.

Ελληνικες μπύρες τόμος ΧΧΙΧΧV :flipout:.
Εξαιρετικη και πολύ οικονομική.
Δεν είναι βέβαια η αυθεντική αλλά που να ξέρεις πως ήταν κιόλας! !

Έχει κυκλοφορήσει στην Αθήνα;