Ώρα για Μπύρα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ώρα για Μπύρα

Τι παει?
Που παει?
Το Νοεμβρη που ανεβηκα ηταν εκει και δουλευε μια χαρα!

https://www.youtube.com/watch?v=cuBzTlJBHHg

Τα Χριστούγεννα το ψάχναμε με ένα φίλο που ηθελε να πάει συγκεκριμένα εκεί για να πάμε για μπύρα και δεν το βρίσκαμε...λες να το προσπέρασα και να μην το ειδα? Λοιπόν τώρα φεύγοντας θα περάσω απο κει να το επιβεβαιώσω.

Will do!.......και μια που λέμε για μπύρα....στο Berlin υπάρχει μπυρα "berlin" σε Βαρέλι. Δεν έχω ρωτήσει αλλά Θα υποθέσω οτι φτιάχνεται για το μαγαζί. Δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ, πάντα παίρνω άλφα που είναι η άλλη εναλλακτική επιλογή Βαρελιού. Σήμερα θα πάρω μια να δω αν είναι καλή.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν πιστεύω να κάνεις και εσύ τέτοια .. :p

H μπύρα berlin μια χαρά. Τελικά αν είναι βαρέλι πάντα είναι καλό πράμα. Πέρα απο κάποιες φορές που έχω πετύχει βαρέλια στο τέλος τους και η γεύση ηταν λίγο περίεργη σε γενικές γραμμές είμαι πάντα ευχαριστημένος. Ακόμα και με μάρκες που το κουτάκι τους δεν μου αρεσει, το βαρέλι μου αρεσει.

Re: Απάντηση: Ώρα για Μπύρα

Απο τη Bristol περασες τελικα? Δε μας ειπες νεα...

Οχι Galen δεν πέρασα τελικά. (Γύρισα απο Ν. Εγνατια) Αλλα μπήκα τωρα online και βλέπω review πριν από 1 μήνα. Τι να πω ίσως έκανα λάθος. Τώρα μόλις τους πήρα και τηλ και δεν το σηκώνει κανείς αλλά αυτο δεν λεει τίποτα μπορει να εχει μουσική δυνατα πχ. Μολις μαθω σιγουρα θα ενημερώσω εδω.

Μιας και ξανανοίξαμε την κουβέντα...καλά όλα αυτά, αλλά φτιάχνει κανείς σας τη δική του μπύρα;
Ξεκίνησα πριν λίγους μήνες και τώρα πίνω την πρώτη μου ζυθοποίηση. Έφτιαξα weiss και είναι αρκετά καλή αν και έκανα μικρά λαθάκια κατά τη διάρκεια της ζυθοποίησης. Η συνταγή ήταν για 4.5 % αλκοόλ, μου βγήκε 4.4% και εμφιάλωσα 22 λίτρα.
Αυτό που μου έκανε τρελή εντύπωση είναι πόσο πιο μεστή γίνεται η γεύση όσο περισσότερος καιρός περνάει από την εμφιάλωση.
Αν και στα περισσότερα φόρουμ λένε ότι στις 2-3 εβδομάδες από την εμφιάλωση μπορείς να πιεις, όταν είχα πιει μου είχε φανεί ότι έχει flat επίγευση. Όμως τώρα, σχεδόν 4 μήνες μετά δεν θυμίζει καθόλου τα πρώτα μπουκάλια που είχα δοκιμάσει. Έχει δέσει η γεύση και είναι αρκετά μεστή. Όσοι φίλοι έχουν δοκιμάσει θέλουν και δεύτερη, οπότε πίνεται :flipout:

Χθες έβαλα το δεύτερο καζάνι. Αυτή τη φορά πήγα για βέλγικη bruin. Από την πρώτη πυκνομέτρηση φαίνεται ότι μάλλον έχω πιάσει το 8% αλκοόλ της συνταγής. Να δούμε πως θα βγει και αυτή. Είναι μικρότερη η ποσότητα γύρω στα 10 λίτρα.
Σκοπεύω να βάλω μέχρι τέλος Απρίλη και ένα ακόμη καζάνι με κόκκινη αυτή τη φορά να την έχω για το καλοκαίρι. Η ζύμωση πρέπει να γίνεται κοντά στους 20 βαθμούς. Αν λάβεις υπόψη πως η αντίδραση είναι εξώθερμη αν το περιβάλλον είναι 22-23 βαθμούς μέσα στο καζάνι θα έχεις 25+ που είναι πάρα πολύ. Οπότε θα φτιάξω στοκ να με βγάλει μέχρι Οκτώβρη που θα ξαναβάλω όταν έχουν αρχίσει να πέφτουν οι θερμοκρασίες πάλι...

Απάντηση: Re: Ώρα για Μπύρα

Από περιέργεια για τι κοστος μιλάμε για τον εξοπλισμό;

Το κιτ που έχω είναι το παρακάτω:
http://www.alebox.gr/homebrewing/equipment/starter-kit-full

Ότι περιέχει είναι υπέρ αρκετό για να ξεκινήσεις. Τα μόνα που έχω πάει εξτρά ήταν κυρίως σχετικά με τον καθαρισμό για απλοποίηση και για λιγότερο λέρωμα. Αγόρασα ένα άλλο καθαριστικό/απολυμαντικό, ένα ψεκαστήρα πίεσης, ένα αυτόματο πλυστικό για τα μπουκάλια γιατί είναι αρκετά μπελάς με τη βούρτσα και ένα stand για στέγνωμα των μπουκαλιών. Φυσικά αγοράζεις τα μπουκάλια εξτρά, αλλά τα κρατάς, τα πλένεις / απολυμαίνεις και τα ξαναχρησιμοποιείς.

Ακόμη και αποκλειστικά οικονομικά να το δεις, κάνεις εύκολα απόσβεση (φυσικά μιλάμε για ζυθοποίηση τύπων μπύρας ακριβότερων από lager - για lager δεν νομίζω να αξίζει εκτός αν πίνεις πολλλάααααα λίτρα).

Επίσης είσαι λίγο πιο σίγουρος για την αγνότητα των υλικών.

Re: Απάντηση: Re: Ώρα για Μπύρα

Το κιτ που έχω είναι το παρακάτω:
http://www.alebox.gr/homebrewing/equipment/starter-kit-full

Ότι περιέχει είναι υπέρ αρκετό για να ξεκινήσεις. Τα μόνα που έχω πάει εξτρά ήταν κυρίως σχετικά με τον καθαρισμό για απλοποίηση και για λιγότερο λέρωμα. Αγόρασα ένα άλλο καθαριστικό/απολυμαντικό, ένα ψεκαστήρα πίεσης, ένα αυτόματο πλυστικό για τα μπουκάλια γιατί είναι αρκετά μπελάς με τη βούρτσα και ένα stand για στέγνωμα των μπουκαλιών. Φυσικά αγοράζεις τα μπουκάλια εξτρά, αλλά τα κρατάς, τα πλένεις / απολυμαίνεις και τα ξαναχρησιμοποιείς.

Ακόμη και αποκλειστικά οικονομικά να το δεις, κάνεις εύκολα απόσβεση (φυσικά μιλάμε για ζυθοποίηση τύπων μπύρας ακριβότερων από lager - για lager δεν νομίζω να αξίζει εκτός αν πίνεις πολλλάααααα λίτρα).

Επίσης είσαι λίγο πιο σίγουρος για την αγνότητα των υλικών.

Thanks θα το μελετήσω!

Αν σου πω οτι νόμιζα οτι είναι του μαγαζιού...:bang:
Δύσκολα βρίσκεις Berlin στο ράφι, αλλά είναι πολύ συνηθισμένη ως φτηνή βαρελίσια μπύρα στα μαγαζιά. Και δεν είναι κακή.

Welcome to the club...
Οσο πιο πολυ ασχολεισαι τοσο πιο καλες μπυρες θα βγαζεις .
Ασχετα με οτι λενε τυχον οδηγιες θελεις περιπου 1 η και δυο μηνες ωριμανση στα μπουκαλια (αναλογα με το στυλ ) για τις χαμηλοβαθμες για τις υψηλοβαθμες 6.5+ ισως και 3μηνες + .Οποτε θελει υπομονη και προγραματισμο .
Οποιαδηποτε βοηθεια θελησεις ειμαι εδω (φτιαχνω μπυρα απο το 2008) .Επισης υπαρχει ενεργη κοινοτητα εδω ...
www.seze.gr με φορουμ events (σεμιναρια ,διαγωνισμους) καλως ηρθες στο κλαμπ...

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δύσκολα βρίσκεις Berlin στο ράφι, αλλά είναι πολύ συνηθισμένη ως φτηνή βαρελίσια μπύρα στα μαγαζιά. Και δεν είναι κακή.

Εδω θεσσαλονικη παιζει πολυ και στα περιπτερα του κεντρου με τιμες κοντα στο ευρω για το μισολιτρο κουτακι. Πραγματικα καλη thirst beer

Re: Απάντηση: Ώρα για Μπύρα

Βασίλη ,νομίζω ότι η μπύρα θέλει κάτι πιό ελαφρύ γευστικά από το χωριάτικο ´[βέβαια γούστα είναι αυτά]

Ήμουν στη Φρανκφούρτη Πέτρο για 2 χρόνια, βαρέθηκα ότι έχει να κάνει με αυτά τα ουδέτερα, άγευστα, άχρωμα λουκάνικα, τύπου bratwurst, κλασσικού βραστού/ψητού λουκάνικου Φρανκφούρτης κλπ.

Καλή παρέα να υπάρχει και όλα εξαφανίζονται..

Εδώ στο Βέλγιο κυκλοφορούν αμέτρητα είδη, δοκιμάστε αν κάπου τη βρείτε τη Jambe de bois

https://www.ratebeer.com/beer/de-la-senne-jambe-de-bois/90886/

ή

http://www.beerproject.be/en/beers/1241-red-my-lips

που είναι από μικρά τοπικά projects που κάνουν εδώ.

H μπύρα berlin μια χαρά. Τελικά αν είναι βαρέλι πάντα είναι καλό πράμα. Πέρα απο κάποιες φορές που έχω πετύχει βαρέλια στο τέλος τους και η γεύση ηταν λίγο περίεργη σε γενικές γραμμές είμαι πάντα ευχαριστημένος. Ακόμα και με μάρκες που το κουτάκι τους δεν μου αρεσει, το βαρέλι μου αρεσει.
+100% παντα οι βαρελισιεs με τρελαινουν. ενα λιτρο στην καϴισια μινιμουμ.. για να δουλεψουν και τα νεφρα δλδ:flipout: