Ώρα για πολύπριζο !

PC ;;;
Τι είναι αυτό ; :flipout:

Πάντως οπτικά έχει βγει πολύ καλό κ λειτουργικά ακόμα καλύτερο, αφού πράγματι είχε θετική επίδραση στο σύστημα. Συν ότι γλυτώνεις τόσες συνδέσεις καλωδίων (καλώδιο μηχανήματος -> πολυπριζο -> πρίζα τοίχου).

Ετοιμάσου τη Παρασκευή να μου δώσεις τα σχέδια, έχω έτοιμο ξυλο σε βένγκε και περιμένει !!!!

όπως ίσως είδατε στο δικό μου

attachment.php

χρησιμοποιούμε κλέμες. Εγώ έβαλα επαγγελματικές legrand. Δεν συνιστάται η κόλληση.
Επίσης το δικό μου (δεν ξέρω για του Μιχάλη) είναι αδιάβροχο 100%. Και το ίδιο το κουτί, βλέπετε τη φλαντζα, αλλά και οι τρύπες που έχουν σιλικοναριστεί.
Προτίμησα μικρό κουτί λόγω έλλειψης χώρου. Βέβαια δουλεύτηκε κάπως δύσκολα.
όποιος θέλει μπορεί να βάλει άλλο κουτί.

Απάντηση: Re: Ώρα για πολύπριζο !

χρησιμοποιούμε κλέμες. Εγώ έβαλα επαγγελματικές legrand. Δεν συνιστάται η κόλληση.
Επίσης το δικό μου (δεν ξέρω για του Μιχάλη) είναι αδιάβροχο 100%. Και το ίδιο το κουτί, βλέπετε τη φλαντζα, αλλά και οι τρύπες που έχουν σιλικοναριστεί.

Οι κλέμενς που έβαλα εγώ είναι βιομηχανικού βαρέως τύπου, πολύ μεγάλης διατομής κ άκαυστες.
Αδιάβροχο δεν είναι το δικό μου, όπως όλα τα πολύπριζα δλδ.
Κουτί βάζει φυσικά ο καθένας ότι θέλει.
Η διαφορά του δικού μου με το δικό σου είναι ότι στο καλώδιο της γείωσης έχω χρησιμοποιήσει κ την ενδιάμεση προστασία του καλωδίου μαζί το λεγόμενο floating ground.

attachment.php

Έχεις σποπό να κάνεις κατάδυση με όλα τα μηχανήματα;;;-bye-

Οι κλέμενς που έβαλα εγώ είναι βιομηχανικού βαρέως τύπου, πολύ μεγάλης διατομής κ άκαυστες.
Αδιάβροχο δεν είναι το δικό μου, όπως όλα τα πολύπριζα δλδ.
Κουτί βάζει φυσικά ο καθένας ότι θέλει.
Η διαφορά του δικού μου με το δικό σου είναι ότι στο καλώδιο της γείωσης έχω χρησιμοποιήσει κ την ενδιάμεση προστασία του καλωδίου μαζί το λεγόμενο floating ground.

Και αυτό κάνει την διαφορά!!!

Κάτι τέτοιο είχα φτιάξει και εγώ. Με μόνη διαφορά ότι είχα χρησιμοποιήσει αντί για κλέμμα, γέφυρες ηλεκτρολογικού πίνακα.

Ο ποιό σωστός τρόπος για να σφίξουμε εύκαμπτα καλώδια σε κλέμες η κλεμοσειρές η ''κυπαρισάκια'' είναι να ''φορέσουμε'' σε κάθε αγωγό πολύκλωνο η σε μερικούς αγωγούς μαζί τους λεγόμενους σωληνωτούς ακροδέκτες κλέμας όπως αυτούς : http://www.elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=index&cPath=232_658_1857_1988&zenid=aaa619eb355341145adaf23d99d7baef.
Έτσι δεν καταπονούνται οι ψιλές χάλκινες ''τρίχες'' των αγωγών από το γερό σφίξιμο,που είναι το παν για μια σωστή σύνδεση.
Επίσης με αυτό τον τρόπο χρησιμοποιήται όλη η διατομή του αγωγού,γιατι ''στριμώχνεται'' μεσα στον ακροδέκτη,και πιέζεται σωστά απο την βίδα.

Εννοειτε θα αντιγραφει,εχω ηδη ξεκινησει ενα του ιδιου στυλ,θα ανεβασω φωτο τις προσεχεις μερες που θα τελειωσει!Μπραβο πολυ ωραιο κ παλι!

Με καλα υλικά βγαίνει ένα πολυ καλο, ποιοτικό κ αποδοτικό πολύπριζο !
Ευχαριστώ για τα καλα σας λόγια.
Ελπίζω να το φτιάξετε κ να αποδώσει κ σε εσάς τα μέγιστα, όπως έκανε σε εμένα.

Πολύ όμορφη δουλειά, μπράβο.

Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος αν μπορώ να βρω ακροδέκτες (αν το λέω σωστά) σαν αυτούς που φαίνονται στην κατασκευή του νήματος αλλά να είναι τύπου YC-12

yc-12-ul.jpg

ή και γωνιακός ακόμα καλύτερα YC-12L1

yc-12l-1.jpg

Iec είναι κ αυτοί που χρησιμοποίησα.
Τους γωνιακούς θες ή τους κανονικούς;
Απλούς κ γωνιακούς πάντως Iec βρίσκεις παντού, σε ολα τα καταστήματα ηλεκτρονικών.

OK ευχαριστώ, παράγγειλα σήμερα 10 μ. καλώδιο με τον ευθύ ακροδέκτη, περίπου στα 15 ευρώ από αμαζον, και του έβαλα μια ακύρωση τώρα αφού είναι έτσι τα πράγματα, αν το προλάβω καλώς, ώστε να το φτιάξω μόνος μου, και πιο φθηνά μάλλον θα μου έρθει και όπως το θέλω...θα δούμε.

Re: Απάντηση: Re: Ώρα για πολύπριζο !

διαφορά η θωράκιση?
σε 230 V?

Ναι!!!

Η διαφορά δεν είναι στα παράσιτα που δεν ρουφάει, αλλά στα παράσιτα που δεν δίνει

Re: Απάντηση: Re: Ώρα για πολύπριζο !

Ναι!!!

Η διαφορά δεν είναι στα παράσιτα που δεν ρουφάει, αλλά στα παράσιτα που δεν δίνει

πού?
στο τίποτα που υπάρχει γύρω του?

στα iec για σασι το νου σας. το εχω πει καμια 100 φορες. Εχω παρει κατι τρελες κινεζιες που μενουν στο χερι. Ψαξτε να βρειτε schurter η αλλης ευρωπαικης εταιρειας.