Ώρα για Whisky.

Πήρα το απλό (δεν το έχω ανοίξει ακόμη) γιατί το άλλο το έκανε 131ε και τσιγκουνεύτηκα. Το απλό έκανε κάτω από τα μισά, θα αξίζει την χρηματική διαφορά; Ρωτάω γιατί σε αυτά τα χρήματα βρήκα και Macallan 12 sherry oak, είναι καλύτερο;

Λογικό είναι να τα "τσιγκουνεύτηκες" (σε εισαγωγικά γιατί δεν είναι τσιγκουνιά να μη θες να δώσεις τόσα λεφτά). Αν αξίζει τη διαφορά είναι κάτι πολύ σχετικό όπως γνωρίζεις. Δεν έχω δοκιμάσει το απλό για να σου πω αλλά και να το είχα δοκιμάσει είναι δύσκολο να πεις αν αξίζει ή όχι τα επιπλέον χρήματα το 17άρι (αλήθεια πόσο κάνει το απλό;) γιατί είναι ο προσωπικός παράγοντας που μπαίνει στη μέση (για μένα μπορεί ν' αξίζει, για άλλον όχι).

Κι εγώ πάντως δεν το είχα αγοράσει το 17άρι, το δοκίμασα σε ουισκομπάρ και μ' άρεσε πάρα πολύ, αν και fan των καπνιστών. Παρεμπιπτόντως, για όσους αρέσκονται στα καπνιστά, πέρα απ' το κλασικό Lagavulin 16άρι μ' άρεσε φοβερά και το Ardbeg Uigedail (no age statement). Απίστευτα ισορροπημένη γεύση (αν και γενικά δε μ' αρέσει αυτός ο χαρακτηρισμός αλλά εδώ νομίζω ταιριάζει), σε αντίθεση με το Ardbeg 10 ετών που η καπνίλα επισκιάζει τα πάντα (πολύ εκτός των γούστων μου).

Το Hibiki βρήκα στην κλασική κάβα που πάω εδώ στην Θεσσαλονίκη, που χωρίς υπερβολή παίζει να έχει και τις καλύτερες τιμές στην χώρα (ξέρω ακούγεται υπερβολικό αλλά από όσο έχω ψάξει στέκει) στα 53 ευρώ (για το δεύτερο ψηφίο δεν είμαι 100% σίγουρος). Η δεύτερη καλύτερη τιμή που το χω βρει είναι στην Αθηνα στα 63ε.

Καταλαβαίνω την επιφύλαξή σου να μου πεις αν αξίζει την διαφορά, όντως είναι προσωπικό το θέμα. Να βρω το 17ρι έξω εδώ πάνω το βρίσκω χλωμό. (ίσως σε κανένα bar ξενοδοχείου).

Είχα πάρει πριν χρόνια το Ardbeg Uigedail και αν και προτιμώ τα άκαπνα αυτό ήταν καταπληκτικό! Αν σου άρεσε αυτό είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα σου αρέσει το ίδιο ή και περισσότερο το Airigh Nam Beist το οποίο είχα βρει το 2009 εδώ πάνω στα 77ε και τώρα απλά δεν αγοράζεται. Παραδόξως στην Αθήνα το είδα σε μαγαζί και έπαθα πλάκα. To μαγαζί ήταν το, γνωστό για την ποικιλία του σε whisky, Low Profile (το παλιό, πριν μεταφερθεί από την Λυκαβηττού πιο κοντά στο σύνταγμα, αν θες δοκίμασε την τύχη σου εκεί μήπως το βρεις για δοκιμή, τώρα βρίσκεται στη στοά Μπολάνη (1 λεπτό με τα πόδια από το public στο σύνταγμα).

Έχει παραπάνω καπνίλα από το Uigedail αλλά με κάποιο τρόπο καταφέρνει και οι υπόλοιπες γεύσεις να είναι εξίσου δυνατές!

"Dr Nicholas Morgan € ‛Dr Nick’ to most of us €“ is one of whisky’s more interesting and thoughtful characters. Today he rejoices in the title of ‛Head of Whisky Outreach’ for Diageo. That’s not a common job title; indeed I cannot think of any other company in the industry employing someone in such a position. But it reflects a frustration within Diageo – at heart a company that makes great blended whiskies – that while blended whisky accounts for more than 90% of Scotch sales it is drowned by the clamour and chatter surrounding single malt and has only a tiny share of the ‛whisky conversation’. Part of his role is to restore a better balance.

In that he has, I feel, been successful. Certainly Diageo has been an easier and more open company to engage with since he took up that position. So I was delighted to sit down with him and discuss a wide range of issues about whisky. But I began by asking about the man himself."......συνεχίζει στον από πάνω σύνδεσμο.

Attachments

• Nick Morgan 2.jpg
    Nick Morgan 2.jpg
    55.8 KB · Views: 115
White Russian (vodka 2oz, Kahlua 1oz κρέμα ή γάλα 1oz).....ιδανικό για τον Μάνο που εxει sweet tooth! Αλλά υπάρχει και το Black russian που είναι ουσιαστικά το ίδιο χωρίς την κρέμα/γάλα.

Μάνο την επόμενη φορά θα σου κάνω ένα "Suburban"....

Ο θεός να το κάνει smoothie:flipout::ADFADF1:

A .... δεν θελω χαζα .... ενα γαλατακι carnation θα μου κανεις ! :proud:

Εχει βγει παγανια ολοκληρος ο φορολογικος μηχανισμος της χωρας και ψαχνει .... ποτες ! :p

Ουτε καν φοντανακι .... :smash:

Πολύ καλό για NAS και blended, αν και στα χρήματα αυτά αγοράζεις και καλύτερα single malt,πάντως τόσο καλό blended δεν έχω ξανά πιει...πιο πολύπλοκο από Chivas Regal 18ρι και φυσικά άνετα καλύτερο από το Johnnie Walker Blue Label στα μισά χρήματα και λιγότερο....αλλά πάλι πχ ένα Cragganmore είναι ελαφρώς καλύτερο και πιο φθηνό. Από κει και πέρα, περί ορέξεως...

"Hibiki Japanese Harmony is a blend of Japanese malt and grain whiskies from Yamazaki, Hakushu and Chita. Presented in the brand's trademark 24-faceted bottle representing the Japanese seasons, this is light, approachable and moreish with enticing notes of orange peel and white chocolate." (πηγή whisky exchange).

Υποτίθεται έχει χαρακτήρα: Oak, black pepper, cinnamon, orange, apricot και δεν συμμαζεύεται.... οποίος καταλάβει πέρα από το oak και μερικά φρούτα γενικά και αόριστα είναι μεγάλο τσακάλι (εγώ είμαι καπνιστής και δεν....)

Attachments

• 2016-05-20 15.14.27.jpg
    2016-05-20 15.14.27.jpg
    161.5 KB · Views: 216
Υγιεινά πράγματα εε Μάνο;;;

Ας πιούμε για να ξεχάσουμε εμείς και ας τους να ψάχνουν....στο τέλος δεν θα ψωνίζουμε από δω ούτε χαρτοπετσέτες και θα ησυχάσουν. Έχει και η Βουλγαρία κάβες αν το παρακάνουν με τους φόρους, στηρίζω όσο μπορώ την Ελληνική οικονομία (πίνω και τσίπουρο :flipout: ) αλλά δεν θα κάτσω να σκάσω κιόλας.

Καλα, κοιτα .... οπως ειναι γνωστο τοις πασοι (με ξερουν πολυ καλα οι πρεσβυτεροι)
το μονο λικερ που εχω δοκιμασει ειναι αυτο στα φοντανακια της Τζοκοντα Παυλιδη.
Πτωχευσαν οι καβες αν περιμενουν απο μενα ! :laugh:

Βεβαια .... και η Βουλγαρια δεν ειναι η φθηνη πορνη του 1996. Αλλαξαν πολλα πραγματα !

Προς το παρόν στα ποτά είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί, εγώ κάθε μήνα αγοράζω από ένα μπουκάλι κατά μέσο όρο....δεν έβγαινα που δεν έβγαινα έξω σχεδόν ποτέ....τώρα που ακριβαίνει ο καφές κιόλας......κάβα και πάλι κάβα συμφέρει πάρα μα πάρα πολύ.

Αν είσαι όπως ο μέσος όρος που θα βγει έξω 1 με 2 φορές την εβδομάδα για 1 με 2 μπύρες ή έστω για 2 καφέδες έξω και τα βάλεις κάτω με χαρτί και μολύβι.....μ'αυτα τα χρήματα αγοράζεις whiskαρα όχι αστεια.....αλλά είναι και τι προτεραιότητες έχει ο καθένας. Άλλος θέλει να βλέπει και κανένα όμορφο κορίτσι....προσωπικά όσο όμορφο και να είναι το κορίτσι προτιμώ να έρθει ένας φίλος από το σπίτι να τα πούμε με καλύτερο ποτό, πιο φθηνά, με την δικη μου μουσική και χωρίς να είμαι ντυμένος λες και πάω για γαμπρός.

Να βάλω και εγω την αγορά μου

(το absolut δεν υπάρχει πλεον)

DSC_3036_zpsx4rel2ls.jpg

Costa_ με έπιασες αδιάβαστο, που μπορώ να το βρω αυτό; Λατρεύω τα Sherry Cask Whiskys! Πάω να το ψάξω αμέσως, να σαι καλά που το πόσταρες!

Φίλε μου το πήρα ερχόμενος από την δουλειά στην καβα της γειτονιάς ( βρίσκομαι στην Αυστραλία )

Ωραίος! Αν δεν σου κάνει κόπο, όποτε το ανοίξεις βάλε μας και μια φωτογραφία από το μπουκάλι να δούμε το χρώμα! Στην υγειά σου από μένα. Whisky Lovers Unite!