Ώρα για Whisky.

Δίκιο έχεις, δεν μπορεί να το φτιάχνει από κρασί, έτσι δεν είναι ουίσκυ!

Και τζιν από τη Χαλκίδα:
https://www.madeingreece.news/proionta/pota-rofimata/grace-gin-ena-ellhniko-tziν-me-ellhnika-votana

Και το τζιν blended είναι
Τα καλά εγγλέζικα είναι αιθυλικη αλκοόλη και ένα κάρο βότανα (λένε ότι πρέπει να έχει τουλάχιστον 17 είδη)
Εξάλλου σαν φάρμακο ξεκίνησε στο Λονδίνο και το πουλούσαν στα φαρμακεία .

Π@υστικο ποτό (σαν το ούζο),σε στέλνει για πλάκα, αλλα ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ λεμεεεεεεεε:ADFADF1::Banane0: (με τονικ)

Δεν είναι μόνο το Blue Label παράλογα ακριβό. Όλες οι τιμές στα Ουίσκυ έχουν πάρει την ανηφόρα εδώ και χρόνια, ή σε κάποια την κατηφόρα σε ποιότητα! Τώρα που είναι και εκτός ΕΕ να δούμε τι θα γίνει.

Δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο. Η όλη ιστορία άρχισε σιγά σιγά με τις μεγάλες και τρανες φίρμες το 2015 με την ανακοίνωση των no age statement whisky's. Μετά απο λίγο παραδέχτηκαν οτι υπήρξε μεγάλη άνοδος στην ζήτηση....τόσο μεγάλη που δεν θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί τα όσα χρόνια πριν χρειαζόταν ώστε να υπάρχει προϊόν στο τώρα. Για χρόνια αγοραζα Macalan 12 sherry oak στα 43ε......τώρα έχει 69ε:bigcry:......και πάει λέγοντας.

Το καλυτερο πραγμα που εχω πιει στην ζωη μου.

Ξέρω οτι ακούγεται βαρύγδουπη δήλωση.

Επαναλαμβάνω ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΙΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ.

Ανεξαρτήτως τιμής.

Επίσης Ο Ορισμός του VFM.

Κάνει τις πανάκριβες και ντεμεκ γκραπες να κοκκινίζουν από ντροπή.

Το δοκίμασα με τον JL στα όμορφα Σερρας και από τότε δεν λείπει ποτέ απο το ψυγείο μου.

Είναι τόσο καλό που υπερβαίνει την μεζεδοκατασταση.....έχω πιάσει τον εαυτό μου να βλεπω ταινία το βράδυ και να βάζω από αυτό στο ποτήρι με την λογική του σιπιν ουίσκι.

Ξέρω οτι η γεύση είναι υποκειμενική αλλά εδώ μιλάμε για κάτι τόσο καλό που δεν χωράει αμφιβολία...

,,,προϊόν που με κάνει περήφανο που είμαι Έλληνας.

https://www.skroutz.gr/s/5372916/Τυρνάβου-Χωρίς-γλυκάνισο-Τσίπουρο-700ml.html

Για δείτε αυτό...

Ρακή Μονής Τοπλού Σητείας Παλαιωμένη!

xlarge_20200702180559_ktima_toplou_tsikoudia_palaiomeni_raki_700ml.jpeg

Και μόνο να τη βλέπεις αυτή τη φιάλη είναι όνειρο! :lehrer:

Υ.Γ. Κοντά στα μέρη μας! :D

Θα πάω να ρωτήσω στην κάβα μήπως και το έχουν μεθαύριο. Πολύ χαίρομαι όταν βλεπω σοβαρές προσπάθειες από εμάς.

Εγω στην θεση σου ΔΕΝ θα την επαιρνα Τεό.
50 ευρω ειναι παραλογο νουμερο για τσικουδια...ασε δε που και μονο που γραφει οτι την πινεις παγωμενη, ειναι για μενα σοβαρος λογος για να μην την πιω .

Το ότι θα την δοκιμάσω είναι σίγουρο...γιατί όπως θα με εχεις καταλάβει μάλλον...είμαι απ αυτούς που αλλιώς θα σκάσω.

Το οτι προτείνουν να την πιεις παγωμένη είναι πάντα ύποπτο εχεις δίκιο.......στο κάτω κάτω έτσι έλεγαν και για το Johnny 18 και τα είδαμε τα αποτελέσματα....σιγά τα αυγά............μετα το πουλούσαν με καρτελάκι που έλεγε οτι αν δεν το ταιριάξεις με καλή σοκολάτα είναι και καλά η μισή εμπειρία...και έψαχνα το θύμα για καλή σοκολάτα τα μαύρα μεσάνυχτα μισομεθυσμένος...

Cretan distilery ε? Καλά εγώ γιατί δεν τα ξέρω αυτά, κοιμάμαι όρθιος μου φαίνεται.
Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις....θα έχουμε ενδιαφέρον Σ/Κ :ADFADF1::flipout:

Λοιπόν ....ποιον κοροϊδεύω.....αφού θα σκάσω....έφυγα για την κάβα να δω μήπως τα βρω και τα δυο.....και αν τα έχουν είμαι περίεργος αν θα είναι πάλι πιο φθηνά από οτι online. Θα ενημερώσω.

Η τσικουδιά είναι χωράφια καθόλου γνώριμα για μένα αφού έχω δοκιμάσει μονάχα 2-3 φορές και αυτό σε ταβέρνα και χύμα. Η αλήθειά είναι πως η τσικουδιά είναι ενα προϊόν που δεν το βλέπεις συχνά εδώ στη Θεσσαλονίκη. Θα είναι σχεδόν πρωτόγνωρη εμπειρία.

Πολλά τα λεφτά, δεν αξίζει 50 ευρώ καμιά ρακή.

Νίκο εσυ που είσαι απο κει μήπως μπορείς να μου λύσεις απορίες? Ποια η διαφορα των: Ρακί, τσικουδιά, τσίπουρο ως προς την μέθοδο παραγωγής αλλά και της πρώτης ύλης που χρησιμοποιείται?

Καμιά φορά με ρωτάνε και αποφεύγω να απαντήσω για να μην πω κοτσάνα.....στο ίντερνετ ο καθένας λέει οτι να ναι.

Eιναι ακριβως το ιδιο ποτο με διαφορετικη ονομασια....προσθεσε και την σουμα που την ονομαζουν σε μερικα νησια....επισης και γκραπα την εχω συναντησει.
Προς τα μερη σας (και λιγο πιο κατω) απλα πρεπει να ζητησεις τσιπουρο με ή χωρις γλυκανισο .
Την ονομασια τσικουδια θα την συναντησεις ΜΟΝΟ στην Κρητη....επισης στην Κρητη εξισου χρησιμοποιειται και "η ρακη"
Στην Ηπειρο (απο κει ειμαι) αναλογα τα κεφια λεμε στον ταβερνιαρη..."πιασε ενα γυαλακι ρακι" ή "φερε 2 τσιπρα ρε χαμενε":flipout:

Η τσικουδιά είναι χωράφια καθόλου γνώριμα για μένα αφού έχω δοκιμάσει μονάχα 2-3 φορές και αυτό σε ταβέρνα και χύμα. .

Αυτο να το αποφευγεις,οσο μπορεις.
Εμφιαλωμενα , για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο (και χωρις πονο)!!

Μόλις επέστρεψα από την κάβα.

Τσικουδιά είχε μόνο μια επιλογή και δεν ήταν καμιά από ούτε που προαναφέρθηκαν, και δυστυχώς αν δεν την έχει αυτή η κάβα..μόνο online.

Με είδε ο υπεύθυνος που έψαχνα στις τσικουδιές και μου είπε ¨μην παιδεύεσαι μόνο αυτήν έχω, είναι ένα προϊόν με μηδαμινή ζήτηση και δεν βγαίνω αν φέρνω διάφορα"

Ερώτηση: Στην Αθήνα είναι δύσκολο να βρεις τσικουδιές σε κάβα? Μονο απο Κρήτη για ποικιλία δηλαδή? Σε εξειδικευμένες ταβέρνες με προϊόντα από Κρήτη εδώ θα έχει σίγουρα..αλλά τώρα με τον κοβιντ πάνε αυτά. Μονο στο βορρά δεν πουλάει σαν προϊόν για καβα?

Βρήκα όμως κάτι άλλο που μου είχε προταθεί για εναλλακτικό του τσίπουρο που ποσταρα τις προάλλες επίσης από τον JL και αυτό είναι το 10αρακι μαλαγουζιά.

Τα έχω και τα δυο εδώ για δίκαια δοκιμή σκέτα και τα δυο....

Attachments

• 20210211_143544.jpg
    20210211_143544.jpg
    215.8 KB · Views: 87
Μόλις επέστρεψα από την κάβα.

Τσικουδιά είχε μόνο μια επιλογή και δεν ήταν καμιά από ούτε που προαναφέρθηκαν, και δυστυχώς αν δεν την έχει αυτή η κάβα..μόνο online.

Με είδε ο υπεύθυνος που έψαχνα στις τσικουδιές και μου είπε ¨μην παιδεύεσαι μόνο αυτήν έχω, είναι ένα προϊόν με μηδαμινή ζήτηση και δεν βγαίνω αν φέρνω διάφορα"

Ερώτηση: Στην Αθήνα είναι δύσκολο να βρεις τσικουδιές σε κάβα? Μονο απο Κρήτη για ποικιλία δηλαδή? Σε εξειδικευμένες ταβέρνες με προϊόντα από Κρήτη εδώ θα έχει σίγουρα..αλλά τώρα με τον κοβιντ πάνε αυτά. Μονο στο βορρά δεν πουλάει σαν προϊόν για καβα?

Βρήκα όμως κάτι άλλο που μου είχε προταθεί για εναλλακτικό του τσίπουρο που ποσταρα τις προάλλες επίσης από τον JL και αυτό είναι το 10αρακι μαλαγουζιά.

Το 10ρακι βγαινει και σε αλλες version...δεν μπορω να πω οτι τρελλαθηκα κιολας...το κλασικο τους ειναι πιο καλο στην γευση μου.

Δεν θα κανεις καμμια δικαιη δοκιμη.
Στο χωριο μου λενε "my food,your poison":smile:
Πιεστα και τα δυο και κρατα αυτο που σου παει στον ουρανισκο:ADFADF1:

Τα δοκίμασα μόλις. Εξαιρετικό και το 10ρακι δεν λέω...αλλά το άλλο είναι ακόμα ανίκητο. Έχει μια επίγευση ματζούνι ένα πράμα που δεν έχω ξανασυναντήσει σε τσίπουρο.

Θοδωρή, ρακή και τσικουδιά είναι ακριβώς το ίδιο, απλά τσικουδιά την ονομάζουν κυρίως οι Χανιώτες. Τώρα, όσο αφορά το τσίπουρο, νομίζω πως αν δεν περιέχει γλυκάνισο είναι περίπου το ίδιο πράγμα..

@teddy743
Θοδωρή, αν ενδιαφέρεσαι, μπορώ να σου συστήσω πηγή με πολύ καλή ρακή, 3-5 ευρώ το λίτρο. Συνήθως την παραγγέλνεις σε ασκό των 5 ή 10 λίτρων, συν τα μεταφορικά.

Και πώς να το κάνουμε, η Ανατολική Κρήτη είναι η πατρίδα της καλής ρακής! :D