Ωραία, πήρα HD ready TV, τώρα πως θα δω HD;

Bigsofo

New member
7 August 2007
19
Γεια σας παιδιά,

Είχα ξεκοκαλίσει όλα τα site, του avclub συμπεριλαμβανομένου, αλλά αν δεν πάρεις την TV δεν μπορείς να δεις τα θέματα που προκύπτουν στην πράξη.

Τσίμπησα την samsung 32s86 και προσπαθώ να καταλάβω πως μπορώ να δω hd. 'Εχω έναν δορυφορικό δέκτη dreambox, αλλά τα περισσότερα κανάλια τα δείχνει σε πολύ μικρότερη ανάλυση από αυτή που μπορεί να παίξει η tv. Πχ το filmnet το βγάζει η nova σε 704x576. Να φανταστώ ότι θα έπαιζε σε υψηλή ευκρίνεια εάν το filmnet έβγαινε σε 1366x768;

Από την άλλη, το sky cinema hd, με πολύ καλύτερη εικόνα, βγαίνει πάλι σε 704x576!

Επίσης, τα dvd & dvd player σε τι ανάλυση δείχνουν τα βίντεό τους;

Από την άλλη σκέφτομαι, οκ δεν είναι hd ο δέκτης δορυφορικής, δε θα έπρεπε όμως να βλέπω κάπως καλά εικόνα, έστω; Κι αν πάρω τελικά έναν hd δέκτη, θα βλέπω σε υψηλή ευκρίνεια, πχ. το sky cinema HD, ή θα προκύψει τίποτα άλλο;

Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για ένα HD dvd player....

Ένας από τους πολλούς αδαείς, ζητά τα φώτα σας! Thanks

Γεια σας παιδιά,

Είχα ξεκοκαλίσει όλα τα site, του avclub συμπεριλαμβανομένου, αλλά αν δεν πάρεις την TV δεν μπορείς να δεις τα θέματα που προκύπτουν στην πράξη.

Τσίμπησα την samsung 32s86 και προσπαθώ να καταλάβω πως μπορώ να δω hd. 'Εχω έναν δορυφορικό δέκτη dreambox, αλλά τα περισσότερα κανάλια τα δείχνει σε πολύ μικρότερη ανάλυση από αυτή που μπορεί να παίξει η tv. Πχ το filmnet το βγάζει η nova σε 704x576. Να φανταστώ ότι θα έπαιζε σε υψηλή ευκρίνεια εάν το filmnet έβγαινε σε 1366x768;

Από την άλλη, το sky cinema hd, με πολύ καλύτερη εικόνα, βγαίνει πάλι σε 704x576!

Επίσης, τα dvd & dvd player σε τι ανάλυση δείχνουν τα βίντεό τους;

Από την άλλη σκέφτομαι, οκ δεν είναι hd ο δέκτης δορυφορικής, δε θα έπρεπε όμως να βλέπω κάπως καλά εικόνα, έστω; Κι αν πάρω τελικά έναν hd δέκτη, θα βλέπω σε υψηλή ευκρίνεια, πχ. το sky cinema HD, ή θα προκύψει τίποτα άλλο;

Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για ένα HD dvd player....

Ένας από τους πολλούς αδαείς, ζητά τα φώτα σας! Thanks

Κατ αρχην καλοριζικη η τηλεοραση η οποια πρεπει να ειναι HD READY. Ολα καλα μεχρι εδω. Τωρα αν ο δορυφορικος σου δεκτης σου ειναι HD τοτε σιγουρα θα εχει HDMI out οποτε ρυθμισε την σε 1080i και οτι βλεπεις απο κει και μετα θα ειναι upscaled αν το προγραμμα ειναι συμβατικης ευκρινειας η πραγματικο HD ready αν διαλεξεις να δεις ενα δορυφορικο καναλι υψηλης ευκρινειας. Φυσικα δεν συγκρινονται αυτα τα 2.
Μπορεις φυσικα να μπεις στον κοσμο της υψηλης ευκρινειας με ενα blu rau player η ενα HD-DVD player τα οποια επισης κανουν upscale τα παλια μας DVD οποτε δεν τιθεται θεμα αγορας ενος απλου DVD player με εξοδο HDMI οσο καλα κι αν κανει την μετατροπή. Παντα φυσικα κατα την ταπεινη μου αποψη!
Και παλι καλωσορισες!:ernaehrung004:
Νικος

Καλωσόρισες! Συμφωνό με το φίλο, έτσι είναι!
Τα απλά DVD player ή καλύτερα οι ταινίες σε DVD παίζουν "τα περισσότερα" σε ανάλυση "720x576". Στο Filmnet που λές ότι έχει ανάλυση 704x576 δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με την ποιότητα εικόνας, πολύ λάθος που συγκρίνουν την ποιότητα με την ανάλυση. Βασική προυπόθεση είναι η κωδικοποίηση που έχει λάβει το κανάλι, δηλαδή τα MBit/s και φυσικά η ανάλυση μετά.
Στο όσο αναφορά το HDMI σίγουρα πρέπει να το χρησιμοποιήσεις έαν θες να μιλάς για HD.
Έαν θα προκύψει κάτι, στο ότι λες για τον δέκτη HD, δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα. Το πρόβλημα θα παρουσιαστεί πιθανόν σε αναπαραγωγή από κάποιο HD player που υπάρχει ο περιορισμός με τα κλειδώματα που ακούει στο όνομα ΑACS εάν δεν υπάρχει το HDSP. Σε ότι αναφορά το HDMI τα παραπάνω.
Δεν ξέρω αν σε βοήθησα ή σε μπέρδεψα παραπάνω!!! :lehrer:

Last edited:
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά, για τα καλωσορίσματα και τις πολύ γρήγορες απαντήσεις! Είχα αρχίσει να ανησυχώ με το θέμα της HD.

O δορ. δέκτης μου είναι το απλό 500άρι dreambox, δεν είναι HD, νομίζω ότι αναμένεται όπου να'ναι το υψηλής ευκρίνειας από την dream (8000).

Οι έξοδοι που υπάρχουν στον δέκτη μου φαίνονται εδώ:

oimgg0jx5.jpg

Επίσης, η συγκεκριμένη τηλεόραση έχει ενσωματωμένο δέκτη για ψηφιακή dvb-t. Είναι δυνατό με κάποια ρύθμιση να ανέβει η ανάλυση των καναλιών της ΕΡΤ; Γιατί η εικόνα μου φαίνεται χάλια.

Σχετικά με τα dvd, αρκεί να αγοράσω ένα τέτοιο player
http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2007/01/05/Toshiba-HD-E1KE-HD-DVD-Player/p1
και θα μου παίζει τα υπάρχοντα dvd σε υψηλή ευκρίνεια. Σωστά;

Αγαπητε φιλε καλημερα και παλι.
Λοιπον οσο αφορα το θεμα του δορυφορικου δεκτη δεν τιθεται θεμα υψηλης ευκρινειας αφου ειναι συμβατικης ευκρινειας αλλα ουτε κανει upscale το σημα αφου δεν υπαρχει καν HDMI output.
Οσο αφορα το θεμα του DVD μας δινεις το site ενος HD-DVD. Και ναι με το συγκεκριμενο μηχανημα μπαινεις στο θαυμαστο κοσμο του HD και κανεις και upscale τα παλια σου DVD. Αν ομως καταληξεις να αγορασεις HD-DVD μετα τις τελευταιες ανακαταταξεις θα ελεγα τουλαχιστο να στραφεις στα τελευταια μοντελα της Toshiba E30 & E35.
Δυστυχως δεν μπορεις να κανεις τιποτα για να βελτιωσεις την εικονα του ενσωματωμενου ψηφιακου δεκτη της τηλεορασης σου παρα μονο αν παιξεις λιγο με τις ρυθμισεις εικονας της. Παντως να ξερεις οτι ενας εξωτερικος αποκωδικοποιητης εχει παντα καλυτερα χαρακτηριστικα και ποιοτητα εικονας απο τους ενσωματωμενους στις τηλεορασεις.
Νικος:a0210:

Ο δέκτης μπορεί να σου δώσει εικόνα με ανάλυση έως 720Χ576 ή και μικρότερη, ανάλογα με την εκπομπή του κάθε σταθμού.
Επίσης δεν υπάρχουν σκέψεις για high definition στην Νοβα.
Τέλος ότι προωθεί ο δέκτης προς την τηλεόραση σου, αυτή το αναβαθμίζει στην φυσική ανάλυση του πάνελ της.

Αυτό που βλέπεις δεν είναι HD αλλά διαφημιστικά τρειλερ σε standard definition.

Τέλος με τον Dreambox 500 δεν μπορείς να δεις HDTV.

Αγαπητέ φίλε, εκτός των άλλων που σου απάντησαν οι ...προλαλήσαντες και επειδή έχω και εγω τον ντρημποξ 500 (τωρα τον 500+) και επειδή επιπλέον έχουν περάσει πολλοί δέκτες απο το σπίτι μου, μπορω να σε βεβαιώσω ότι το 500αρακι ειναι ενας απο τους χειρότερους δέκτες σε θέμα ποιότητα εικόνας που κυκλοφορούν (ο 500+ ειναι καπως καλύτερος, ο 7020 της ίδια εταιρείας είναι σαφώς καλύτερος). Προφανώς λοιπόν αν θελεις καλή εικόνα παίρνεις και καποιον άλλη δέκτη και κατά προτίμηση πλέον καποιον HD δέκτη που θα σου βελτιώνει (upscaling) την ποιότητα της εικόνας ακόμη και στις μεταδόσεις στάνμταρ ευκρίνειας. Τον 500 δεν τον αγοράζει κάποιος για καλή εικόνα, αλλά για τις αλλες παροχές που σου δίνει, ενω βεβαια την καλύτερη εικόνα έχουν τα κανάλια υψηλής ευκρίνειας απο δέκτες HD που είναι όμως στη συντριπτική τους πλεοιοψηφία συνδρομητικά.

παιδιά, σας ευχαριστώ και πάλι έναν προς ένα για την ανταπόκρισή σας.

Λοιπόν, κατάλαβα με το 500αράκι dreambox, δεν πρόκειται να δω υψηλή ευκρίνεια. Υπάρχει άλλο μοντέλο dream που να με καλύπτει; Σε ένα γρήγορο ψάξιμο είδα ότι μάλλον δεν υπάρχει, αλλά λέω μήπως ξέρετε κάτι παραπάνω.

Κάπου είδα για άλλον HD δορυφορικό δέκτη, αλλά δε θα ήθελα να φύγω από τον dream, για λόγους...συμβατότητας με άλλους της εταιρείας.

Δυστυχώς, τώρα καταλαβαίνω, ότι αν δε βρω κάτι σε dream με hdmi, θα περιοριστώ σε μερικά dvd για να δω κι εγώ κάτι παραπάνω...:AFADF0:

Επιπλέον για Dream με hdmi θύρα...μπορει να περιμένεις ακόμη περισσότερο, τα 2 επόμενα μοντελα HD της εταιρείας (όταν και όποτε βγουν) έχουν εξαγγελθεί ...άνευ hdmi.

Μην απογοητεύουμε εντελώς τον φίλο μας Bigsofo.
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες θα έχουν ψηφιακή έξοδο εικόνας DVI.
HDMI θα έχουν όλοι οι άλλοι..

Τώρα, εφόσον το DVI υποστηρίζει και HDCP και εφόσον ο δέκτης συνδεθεί με βιντεοπροβολέα κανένα πρόβλημα.
Αν όμως συνδεθεί σε μια σύγχρονη τηλεόραση υψηλής ανάλυσης τότε το DVI θα μεταφέρει μόνο εικόνα και για τον ήχο θα χρειαστούμε εξτρα καλώδια, π.χ. 2ΧRCA

Οπως το ειπες...εφόσον υποστηρίζει hdcp, και περι αυτού επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή στις ανακοινώσεις της εταιρείας για τα προσεχή μοντέλα...

Πέρασε καιρός και ακόμα προσπαθώ να βρω πως θα συνδέσω τον dreambox μου με σύνδεση hdmi στην tv. Θέλω απαραίτητα να γίνει η σύνδεση με την κατάληξη hdmi, έτσι ώστε να μπορώ να έχω PiP στην tv.

Έψαξα για κάποιον αντάπτορα rca σε hdmi, scart σε hdmi, αλλά πουθενά.

Έχετε κάποια πρόταση για την σύνδεση;

Άκουσα ότι μπορεί και να μη γίνεται η scart/hdmi σύνδεση, λόγω αναλογικού/ψηφιακού σήματος. Αλλά δεν καίγομαι τόσο για υψηλή ανάλυση, αρκεί να γίνει η σύνδεση (μη βγαίνει και ασπρόμαυρη όμως,οκ;)

Απάντηση: Re: Ωραία, πήρα HD ready TV, τώρα πως θα δω HD;

Πέρασε καιρός και ακόμα προσπαθώ να βρω πως θα συνδέσω τον dreambox μου με σύνδεση hdmi στην tv. Θέλω απαραίτητα να γίνει η σύνδεση με την κατάληξη hdmi, έτσι ώστε να μπορώ να έχω PiP στην tv.

Έψαξα για κάποιον αντάπτορα rca σε hdmi, scart σε hdmi, αλλά πουθενά.

Έχετε κάποια πρόταση για την σύνδεση;

Άκουσα ότι μπορεί και να μη γίνεται η scart/hdmi σύνδεση, λόγω αναλογικού/ψηφιακού σήματος. Αλλά δεν καίγομαι τόσο για υψηλή ανάλυση, αρκεί να γίνει η σύνδεση (μη βγαίνει και ασπρόμαυρη όμως,οκ;)
Οπως είπες λόγω αναλογικού/ψηφιακού σήματος δέν υπάρχει τέτοια σύνδεση!

Χαιρετω και εγω και συγχαρητηρια για το ομορφο forum!
Θελω με την σειρα μου να ρωτησω.Εγω εχω μια philips fhd και ενα dvd της funai.Κατεβαζω απο το pc ταινιες σε μορφη mkv και εχω βρει προγραμμα να τις μετατρεπω σε avi αλλα...δεν μου τις παιζει στο dvd!Το οτι εχει επιλογη στις ρυθμισεις εικονας για 720π και 1080π δεν σημαινει οτι θα επρεπε να μου τις αναγνωριζει???

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

Χαιρετω και εγω και συγχαρητηρια για το ομορφο forum!
Θελω με την σειρα μου να ρωτησω.Εγω εχω μια philips fhd και ενα dvd της funai.Κατεβαζω απο το pc ταινιες σε μορφη mkv και εχω βρει προγραμμα να τις μετατρεπω σε avi αλλα...δεν μου τις παιζει στο dvd!Το οτι εχει επιλογη στις ρυθμισεις εικονας για 720π και 1080π δεν σημαινει οτι θα επρεπε να μου τις αναγνωριζει???

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων
Χρόνια πολλά και καλώς ήρθες!

H επιλογή 720 & 1080 αναφέρεται σε αναπαραγωγή DVD και το πολύ πολύ σε dvix (SD), αν υποστηρίζει την αναπαραγωγή τους η συσκευή.
Τίποτα περισσότερο.
ΔΕΝ υπάρχει επιτραπέζιο DVD player που να μπορεί να αναπαράξει HD φορμα. Εσύ αν κατάλαβα σωστά μετετρεψες μια ματρόσκα 720 σε avi 720.
Αν σε ενδιαφέρουν τα .mkv αρχεία θα πρέπει να στραφείς σε κάποιον δοκιμασμένο media player, π.χ. Egreat M31Β.

Παρε το WD TV με 80-100 ευρω και θα βλεπεις τα παντα. Απο MKV εως Dvix
Κατά την ταπεινή μου άποψη, έχει πολλούς περιορισμούς ο παραπάνω media player.
- δεν έχει θύρα ethernet
- δεν παίρνει εσωτερικό σκληρό
- πρέπει να αγοράσεις υποχρεωτικά εξωτερικό σκληρό δίσκο.
- δεν ξέρω αν αποκαταστάθηκε η αναγνώριση ελληνικών υποτίτλων μορφής .srt χωρίς μετατροπές.

..και τέλος όποιος δίνει 1000 - 1500 για μια TV θα δώσει και 200 για έναν κατά γενική ομολογία εύχρηστο και αποδοτικό media player όπως το Egreat M31B.

Re: Απάντηση: Re: Ωραία, πήρα HD ready TV, τώρα πως θα δω HD;

Χρόνια πολλά και καλώς ήρθες!

H επιλογή 720 & 1080 αναφέρεται σε αναπαραγωγή DVD και το πολύ πολύ σε dvix (SD), αν υποστηρίζει την αναπαραγωγή τους η συσκευή.
Τίποτα περισσότερο.
ΔΕΝ υπάρχει επιτραπέζιο DVD player που να μπορεί να αναπαράξει HD φορμα. Εσύ αν κατάλαβα σωστά μετετρεψες μια ματρόσκα 720 σε avi 720.
Αν σε ενδιαφέρουν τα .mkv αρχεία θα πρέπει να στραφείς σε κάποιον δοκιμασμένο media player, π.χ. Egreat M31Β.

Ακριβως οπως τα λες!
Μετατρεπω τα mkc σε avi και τα βαζω σε ενα usb για να τα δω αλλα τιποτα!
Ελεγα μηπως δεν πω σε παραπανω εξοδα αλλα...
Αλλιως λογικα αν παρω λαπτοπ με htmi , ps3 , xbox , και ενα αλλο που λεγεται popcorn hour!
Παντως το συμπερασμα ειναι οτι ετσι οπως ειμαι δεν μπορω να κανω τιποτα!
Το funai παιρνει και usb και sd
Aκομα δεν μπορω να καταλαβω που χρησιμοποιω την ρυθμιση 720p k 1080i!
Μου ξαναλες?