ORF, αλλαγή κωδικοποίησης

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Νέα για το δημοφιλές πλέον και στην χώρα μας Αυστριακό κρατικό πακέτο ORF.
Σύμφωνα με ανακοίνωση στο γερμανικό satundkabel.de καταργείται άμεσα η διάτρητη κωδικοποίηση betacrypt και στο εξής θα χρησιμοποιείται το Cryptoworks και το Nagravisin 2
Η αλλαγή είχε εξαγγελθεί από πέρυσι το καλοκαίρι αλλά καθυστερούσε λόγω του ότι υπάρχουν σε χρήση παλαιού τύπου αποκωδικοποιητές.

Το τι σημαίνει αυτή η αλλαγή για τους Αυστριακούς της ..Ελλάδας, θα το δούμε στο άμεσο μέλλον.

Να συμπληρώσω επίσης ότι και το Cryptoworks θα είναι προσωρινή λύση μετά την εξαγορά του απο την Irdeto και σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, το πέρασμα σε Irdeto 2 είναι προγραμματισμένο για το άμεσο μέλλον.

Μετά απο έναν έλεγχο που έκανα με τον Dreambox, όντως απο εχθές σταμάτησε η κωδικοποίηση σε Betacrypt και παραμένουν τα
0d05 (CW),
1702 (συνδυασμένο Nagravision)
1801 (Nagravision) auf ORF gesendet.

Betacrypt (1762) τέλος.

Συνεπώς, δέκτες που δεν αναβαθμίστηκαν πρόσφατα, μαύρισαν..

Και εγω αργα εχθες σε περασμα που εκανα εβλεπα κανονικα ORF HD.
Κρατικο ειναι, ας το κρατησουν ετσι για το euro!!!! Αλλιως ... :behead:

Ελεύθερο είναι όσο μεταδίδει τα demos.
Αν παραμείνει το nagravision 1801 μέχρι το τέλος του euro, κάτι θα δούμε.
Αλλιώς ...-bye-

Αυτά, τι πιάτο θέλουν για Τρίπολη ας πούμε?

BBC HD Astra 2D (28.2E) 10847 V 22000 5/6 FTA
ITV HD EuroBird 1 (28.5E) 11426 H 27500 3/4 FTA

καλησπερα φιλε μου για το πρωτο ξεχνατο πανω απο 4 μετρα το δευτερο λογικα με 1,8 θα εισαι οκ

Απάντηση: Re: ORF, αλλαγή κωδικοποίησης

Το BBC HD μάλλον θέλει 5μετρο (ή μήπως παραπάνω?)

Το δεύτερο είναι σχετικά εύκολο. Στην Θεσσαλονίκη κατεβαίνει με 0,90 εκ. Στην Τρίπολη μπορεί να θέλει 1,5 μέτρο.

ουπς, απάντησε ο djgeo!
(απάντησα μετά την ερώτηση και δεν το είδα)

Πάντως το ITV θα πρέπει να κατεβαίνει με κάτοπτρο κάτω απο 1,5 μέτρα.
Το ίχνος της δέσμης:
285e_1.gif

Re: Απάντηση: Re: ORF, αλλαγή κωδικοποίησης

Το δεύτερο είναι σχετικά εύκολο. Στην Θεσσαλονίκη κατεβαίνει με 0,90 εκ. Στην Τρίπολη μπορεί να θέλει 1,5 μέτρο.

Δηλαδή εγώ από Θεσσαλονίκη που έχω κινητό πιάτο 1,05 και δεν παίρνω σήμα μάλλον κάνω κάποιο λάθος στην σκόπευση;

Σύμφωνα με το ιχνόγραμμα θέλεις από 80 εως 1,2 μέτρα πιάτο ...
Ενα κινητό πιάτο δεν φημίζεται για την ακρίβεια στη λήψη ... Εαν όμως το διορθώνεις τακτικά ( δεν ξέρω πόσο τακτικά , θα έλεγα 6 μήνες ) τότε θα έχεις και την ακρίβεια που θες ... βέβαια εαν μπορούσε να υπάρχει και μηχανισμός που να αλλάζει το skew θα ήταν ακόμα καλύτερα ...

ΥΓ ένα καλό lnb κάνει την διαφορά

Επειδή το θέμα με το ITV HD είναι ενδιαφέρον δεν μεταφέρονται τα σχετικά post στο αντίστοιχο θέμα στην HDTV κατηγορία ώστε να συνεχίσουμε από εκεί?

Είναι σωστά τα παραπάνω στοιχεία;

Νομίζω ότι το ITV HD θα είναι μόνο στο Freesat και αυτό εκπέμπει μόνο από τον Astra 2D, απ' ότι γνωρίζω. Κάνω λάθος;

Re: Απάντηση: ORF, αλλαγή κωδικοποίησης

Σύμφωνα με το ιχνόγραμμα θέλεις από 80 εως 1,2 μέτρα πιάτο ...
Ενα κινητό πιάτο δεν φημίζεται για την ακρίβεια στη λήψη ... Εαν όμως το διορθώνεις τακτικά ( δεν ξέρω πόσο τακτικά , θα έλεγα 6 μήνες ) τότε θα έχεις και την ακρίβεια που θες ... βέβαια εαν μπορούσε να υπάρχει και μηχανισμός που να αλλάζει το skew θα ήταν ακόμα καλύτερα ...

ΥΓ ένα καλό lnb κάνει την διαφορά
Γνωμη μου οτι κανεις μεγαλο λαθος οτι ενα κινητο δεν φημιζεται για την ακριβεια του εξαρτατε τι πιατο εχεις διοτι εαν εχεις chanel-master i prodelin i patriot με λιγο συντηρηση δεν εχεις κανενα προβλημα ειναι αυτο που λεει ο λαος οτι πληρωνεις περνεις!Ετσι θα αναφερεσαι σε πιατα πολυ χαμηλου κοστους

Απάντηση: Re: ORF, αλλαγή κωδικοποίησης

Είναι σωστά τα παραπάνω στοιχεία;

Νομίζω ότι το ITV HD θα είναι μόνο στο Freesat και αυτό εκπέμπει μόνο από τον Astra 2D, απ' ότι γνωρίζω. Κάνω λάθος;
Νίκο, ναι είναι στο πακέτο του Freesat, αλλά τα κανάλια που το απαρτίζουν βρίσκονται σε διάφορους δορυφόρους εύκολης και δύσκολης λήψης.
Συνεπώς δεν εκπέμπουν όλα από τον δύστροπο 2D. Τα περισσότερα είναι εύκολης λήψης για μας.