ORF, αλλαγή κωδικοποίησης

Απάντηση: Re: Απάντηση: ORF, αλλαγή κωδικοποίησης

Γνωμη μου οτι κανεις μεγαλο λαθος οτι ενα κινητο δεν φημιζεται για την ακριβεια του εξαρτατε τι πιατο εχεις διοτι εαν εχεις chanel-master i prodelin i patriot με λιγο συντηρηση δεν εχεις κανενα προβλημα ειναι αυτο που λεει ο λαος οτι πληρωνεις περνεις!Ετσι θα αναφερεσαι σε πιατα πολυ χαμηλου κοστους

μιλάω για τα κινητά μικρού κόστους , αλλά και πάλι το λες και μόνος σου , η ακρίβεια χάνεται μετά από λίγο καιρό ( συντήρηση ) ... επίσης όταν γυρνάς το πιάτο σε άλλη τροχιά , η ακρίβεια επιτυγχάνεται και με αλλαγή του skew , κάτι που δεν ξέρω εαν υπάρχει moterized skew change ... Η ακρίβεια δεν έρχεται αποκλειστικά μόνο από την βάση και το πιάτο ...

Σέβομαι την άποψη σου , αλλά να θυμόμαστε ότι το κινητό δεν είναι η απόλυτη λύση ακρίβειας ...

Βασικά αυτό που λεει ο Νικος αφορά τα μικρά πιάτα με μοτερ diseqc
Αν καποιος εχει μοτερ actuator που στηρίζεται σε ειδική βαση polar mount (και παλιά χρησιμοποιούνταν ακόμη και στα μικρά πιάτα) δεν έχει κανενα πρόβλημα ακόμη και μετα πολλά χρόνια. Το δικό μου 2.4μ ειναι ετσι απο το 1990 (ασχετο που εγω καθε τοσο το σκαλίζω, μπορούσε και να μην έχει πειραχθει καν, το μοτερ αλλωστε ουδέποτε αλλάχτηκε). Οσο για το skew δυστυχώς, ενω με τα παλιά lnb που χρησιμοποιούσαν πολαρότορα ήταν εφικτη η μικρορύθμιση ανα δορυφόρο, με τα σημερινά universal lnb που έχουν επικρατήσει δεν ειναι εφικτή αυτή η μικρορύθμιση...Στην μπάντα C πάντως συνεχίζω και κάνω μικρορύθμιση skew με την χρήση μηχανικού πολαρότορα.

Eσείς που βλέπετε το orf hd παρατηρήσατε καμιά αλλαγή στην κωδικοποίηση ?Για αυτές τις μέρες δεν ήταν να αλλάξει ?Παραμένει ορατό ?
Νίκος

Παραμένει με "ελαφρά" κωδικοποίηση.
Η αλλαγή που έγινε μέχρι τώρα ήταν να ξεκινήσει το κανονικό πρόγραμμα από προχθές, ενώ μέχρι τώρα έπαιζε κάποια κλιπάκια.
Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει έτσι.

Παντως διαβασα καπου οτι οι καρτες που πρεπει να αλλαχθουν ξεπερνανε τα 2 εκατομυρια!!! Οποτε μας βλεπω οκ για τον ΕυρωΙουνιο