ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

VAG.NIK

Supreme Member
18 August 2006
3,073
Αθήνα
Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου: Με τιμές 1993 οι οδοντοτεχνικές εργασίες στους εκπαιδευτικούς

Πλήρωσε το Νοέμβριο για οδοντοτεχνικές εργασίες 590 ευρώ και ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου, μετά από 3 μήνες τις έδωσε 66,87 ευρώ! Μιλάμε για εκπαιδευτικό με 30 χρόνια υπηρεσία (για να καταλάβετε τι ασφάλιστρα έχει πληρώσει στο Δημόσιο). Διαβάστε την επιστολή της εκπαιδευτικού

Βαθιά ταπεινωμένη

Εργάζομαι ως εκπαιδευτικός στη δημόσια εκπαίδευση από το 1977 (μπορείτε να φανταστείτε τι ασφάλιστρα έχω πληρώσει στο Δημόσιο!). Τον Νοέμβριο χρειάστηκε να προσφύγω σε οδοντογιατρό για οδοντοτεχνικές εργασίες. Πλήρωσα με νόμιμη απόδειξη το ποσό των 590 ευρώ (απ’ όσο γνωρίζω είναι το κατώτερο που ζητούν οι οδοντογιατροί για τη συγκεκριμένη εργασία). Στο τέλος Φεβρουαρίου, ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου μου έστειλε ένα χρηματικό ένταλμα προς εξόφληση. Ποσό: 66,87 ευρώ!!! Στην αρχή νόμισα ότι είχα κάνει λάθος. Τηλεφώνησα στην αρμόδια υπηρεσία.

Στην προσπάθειά μου να καταλάβω αν ήταν λάθος ή αν όντως τόσα προβλέπει ο νόμος, ο αρμόδιος υπάλληλος μου απάντησε ότι τόσα είναι και ότι κακώς ο γιατρός μου έδωσε αυτή την απόδειξη, θα έπρεπε να μου κόψει μεγαλύτερη «για να πάρω και εγώ κάτι»! Του είπα ότι η απάντησή του υπονοεί ότι θα έπρεπε να έχω καταθέσει πλαστή απόδειξη ή σε περίπτωση που δεν έχω χρήματα, να μη φτιάξω καν τα δόντια μου. Με παρέπεμψε σε μια συνάδελφό του για να μου δώσει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο γίνονται οι πληρωμές: είναι το Π.Δ. 98/93, ΦΕΚ 46/2-4-93, βάσει του οποίου για κάθε δόντι η σχετική αποζημίωση είναι 23,15 και 20,57!

Τα χρήματα του χρηματικού εντάλματος δεν τα έχω εισπράξει, όχι γιατί δεν έχω ανάγκη ακόμη και τα 66,87 ευρώ, αλλά γιατί δεν θέλω να νιώσω τόσο βαθιά ταπεινωμένη από ένα κράτος που το έχω υπηρετήσει ως εκπαιδευτικός, με ανυπέρβλητο ζήλο, σε όλες τις βαθμίδες της Μέσης Εκπαίδευσης, εδώ και 30 χρόνια.

Ζωη Μπελλα / Σχολική Σύμβουλος / Φιλολόγων Αθήνας /

Η επιστολή δημοσιεύθηκε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 5/4/2008

Αυτό το κράτος ανταμοίβει τα λαμόγια και τους απατεώνες, γιατί να ανταμοίψει την συνάδελφο.... ποιός ο λόγος;
Είναι πιο φυσιολογικό και πιό δίκαιο να δίνονται 500 - 600 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο για τις συνδέσεις κινητών των βουλευτών για παράδειγμα ή για κατασκηνωτικό εξοπλισμό της βουλής.

Δύσκολα νιάτα, καλά γεράματα...

Nα δω πόσο θα τους παίρνει ακόμα να κάνουνε μαγκιές και εμείς να βαράμε παλαμάκια..

Ενώ το ΙΚΑ που είναι καλύτερο !!!!!!!
XAXAXA
Την δυνατότητα γιά γέφυρες ή θήκες στα δόντια δεν την παρέχει.
Απλά σου δίνουν την δυνατότητα να βγάλεις ολα τα δόντια και σου περέχουν δωρεάν μασσέλα..

Βαγγέλη όλα τά Ταμεία λειτουργούν με Προεδρικά Διατάγματα τού 1993.
Σκέψου δέ ότι απο τότε εώς τώρα έχουν προστεθεί πολλές αναγκαίες Ιατρικές εξετάσεις οι οποίες όμως δεν καλύπτονται απο τα Ταμεία...
Μιλάμε γιά κατάσταση εντελώς οπισθοδρομική...
Εξυπακούεται οτι και οι τιμές τών εξετάσεων έχουν παραμείνει καθηλωμένες στά διατάγματα τού 93.
Υ.Γ.
Ολες οι σύγχρονες εξετάσεις που απαιτούνται γιά έγκυες γυναίκες επί παραδείγματι και γίνονται στο Ινστιτούτο Παστέρ(που δεν θεωρείται δημόσιο ιδρυμα)δεν καλύπτονται..
Αλλά νάταν μόνον αυτές....
Και στην περιπτωση πού μερικοί ελεγκτές ταμείων τίς εγκρίνουν,θέτοντας την ιατρική τούς δεοντολογία πάνω απο το Ταμείο,καλούνται σε απολογία..
Ασε ,τα γνωρίζω από πρώτο χέρι..

Re: Απάντηση: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Βαγγέλη όλα τά Ταμεία λειτουργούν με Προεδρικά Διατάγματα τού 1993.
Σκέψου δέ ότι απο τότε εώς τώρα έχουν προστεθεί πολλές αναγκαίες Ιατρικές εξετάσεις οι οποίες όμως δεν καλύπτονται απο τα Ταμεία...
Μιλάμε γιά κατάσταση εντελώς οπισθοδρομική...
Εξυπακούεται οτι και οι τιμές τών εξετάσεων έχουν παραμείνει καθηλωμένες στά διατάγματα τού 93.
Υ.Γ.
Ολες οι σύγχρονες εξετάσεις που απαιτούνται γιά έγκυες γυναίκες επί παραδείγματι και γίνονται στο Ινστιτούτο Παστέρ(που δεν θεωρείται δημόσιο ιδρυμα)δεν καλύπτονται..
Αλλά νάταν μόνον αυτές....
Και στην περιπτωση πού μερικοί ελεγκτές ταμείων τίς εγκρίνουν,θέτοντας την ιατρική τούς δεοντολογία πάνω απο το Ταμείο,καλούνται σε απολογία..
Ασε ,τα γνωρίζω από πρώτο χέρι..

Καλά τώρα...
Πλάκα με κάνεις!!!!!
Αφού είμαστε Ευρώπη!!!!!????
Εχεις πάει στην Σουηδία να δείς πόσο πολύ πιό πίσω είναι απο εμάς????

Δηλαδή ένα κρεβάτι νοσοκομείου το οποίο πρόσφατα έτυχε να ακούσω πληρώνεται μέχρι και 3000 ευρώ από το κράτος, αντιστοιχεί σε καμία 200ριά -κατά το τιμολόγιό τους- σφραγίσματα ή καμιά 70ριά εργατοώρες οδοντιάτρου;

Και πριν το 93 η αμέσως προηγούμενη αναπροσαρμογή τιμών είχε γίνει κάπου στο 1978-1979...
Εννοείται πως οι τιμές είναι...ξεφτίλα και γι αυτό και δεν υπάρχει ούτε μισός οδοντίατρος με σύμβαση στο δημόσιο, απο την άλλη όμως πρεπει να πω ότι και οι τιμές που θα πληρώσει κάποιος διαφέρουν σημαντικά καθώς αλλοι χρεώνουν χαμηλά και άλλοι υψηλά δηλαδή είτε πλήρωνε 590, είτε 290, είτε 990 για τις ίδιες εργασίες...πάλι 66,87 ευρώ θα έπαιρνε απο το ταμείο ο ασφαλισμένος και είναι εντελώς εσφαλμένο αυτό που λεει στο κείμενο ότι αν της έκοβε μεγαλύτερη απόδειξη ...θα έπαιρνε περισσότερα! Περισσότερα θα έπαιρνε αν της έγραφε στο βιβλιάριο περισσότερες "πλασματικές" εργασίες (πχ καθαρισμούς ή σφραγισματάκια που δεν φαίνονται στον έλεγχο) αλλά δεν θέλουν και όλοι να παρανομούν, ας διεκδικήσουν και οι ασφαλισμένοι καλύτερη ασφάλιση, αντί να διεκδικούν μόνο περισσότερα χρήματα για την τσέπη τους ή λιγότερες ώρες δουλειάς
Οπως καταλαβαίνετε είμαι πολύ σχετικός με το επάγγελμα...

Ακριβώς για αυτές τις απαράδεκτες τιμολογιακές πρακτικές,οι οποίες είναι καθηλωμένες απ το '93 εχει καταγγείλει ο Σύλλογός μας τις συμβάσεις με τα περισσότερα ταμεία εδώ και χρόνια..:singer:

Απάντηση: Re: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Δηλαδή ένα κρεβάτι νοσοκομείου το οποίο πρόσφατα έτυχε να ακούσω πληρώνεται μέχρι και 3000 ευρώ από το κράτος, αντιστοιχεί σε καμία 200ριά -κατά το τιμολόγιό τους- σφραγίσματα ή καμιά 70ριά εργατοώρες οδοντιάτρου;

Λάβε υπ´όψιν σου επίσης οτι μερικά σοβαρά Ταμεία δεν καλυπτουν Οδοντιατρική περίθαλψη παρά μονον για παιδιά ηλικίας κάτω τών 16 ετών...
Και φυσικά οι τιμές είναι εξευτελιστικές...
Ενα κρεβάτι πάντως Δημοσίου Νοσοκομείου κοστίζει στον Δημόσιο φορέα πολλά χρήματα...Ισως τα τρια χιλιάρικα ειναι υπερβολική τιμή...
Βεβαια απο την άλλη κάποια Ιδιωτικά Νοσοκομεία έχουν συμβληθεί με ορισμένα Ταμεία κυρίως γιά Καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις...

Εκεί πού τά πράγματα είναι κυριολεκτικά αισχρά είναι στίς θεραπείες(ακτινοβολίες,χημειοθεραπείες κ.λ.π.)καρκινοπαθών...
Τα δημόσια Νοσοκομεία,έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα κυρίως στίς ακτινοβολίες(υπάρχουν και επανειλημένες ανακοινώσεις τής Ογκολογικής Εταιρείας)έτσι ώστε να περιμένει κάποιος να ακτινοβοληθεί ακόμα και 4-6 μήνες...
Φυσικά θα πάει ο άνθρωπος σέ Ιδιωτικό,γιατί είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου...
Εκεί δεν υπάρχει σύμβαση με κανενα Ταμείο....