ορισμος των ηχειων μας

Όντος σύμφωνα με το αυτί μάς δεν μπορούμε να ρυθμίσουμε τον ήχο……γι`αυτό και παράγγειλα από Αμερική (e-bay) ένα ντεσιμπελομετρο για να κάνω τις ρυθμίσεις σωστά ( επιτέλους μετά από τόσα χρόνια ) και τώρα παίζει παπάδες !!!!
 

Attachments

  • P5120087.jpg
    P5120087.jpg
    67.2 KB · Views: 60
Τασο πες τους κ ποσο το πηρες κ ποσο εκανε εδω, να μαθαινουν κ οι ελληνες εμποροι κ σε ποσο χρονο σου ρθε απο το αμερικα.
 
Να περασεις κ απο μενα για να ρυθμισουμε αντε κ στο τελος θα γινεις Καστρουνης του ηχου.
 
59euro μαζί με τα μεταφορικά και σε τέσσερεις μέρες ήταν εδώ……τόσο απλά!!!!
 
Προσοχή στην κατεύθυνση του μικροφώνου, την απόστασή του, και το"λάθος" μέτρησης στις χαμηλές και υψηλές συχνότητες.

Καλά πειράματα...
 
εχω ενα απο το ρεντιο σακ
και φιλος ενα ati
ακομα ενα πανακριβο που εχουμε στη δουλεια μου
μπρω να πω με σιγουρια οτι δεν μετρουν σωστα
λογο ακυρωσεων στο δωματιο αν τα 3 μπροστινα τα κανω ιδια στα αυτια το αριστερο φωναζει πιο πολυ
συν δεν μπορει να ρυθμισει σωστα το σαμπ
βεβαια ειναι ενας μπουσουλας
 
Τελικά έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα αν κατευθύνουμε όλες τις χαμηλές στο υπογούφερ;

Και γιατί όχι και στα δύο, δηλαδή και στο υπογούφερ και στο υπόλοιπο σύστημα αν πρόκειται για ηχεία που χειρίζονται ποιοτικά τις χαμηλές;

Στο δικό μου setup κατευθύνω τις χαμηλές και στα δύο και ομολογώ πως σε σχέση με setup όπου οι χαμηλές κατευθύνονται μόνον στο υπογούφερ, ο ήχος είναι αρκετά πιο αληθοφανής και εντυπωσιακός.
 
σκεψου
πιο σωστα και ευκολα διαχειριζεται τις χαμηλες το σαμπ η τα ηχεια?
μετα προσπαθησε να το ψαξεις
εγω γιατο εδωσα τα μιραζ και το γυρισα σε κουτακια
οταν ακουσεις το σαμπ να συνεργαζεται αριστα με το κεντρικο σου
θ ακους τα l,r να κανουν και αυτα οτι μπορουν
αν σου αρεσει αυτη η εικονα της ανομοιογενειας οκ
εγω παντως το προσπερασα
για το οτι ο ενσχυτης δουλευει πιο ξεκουραστα ειναι και αυτο μεσα
συν γιατι να καταπονεις τα ηχεια σου με κατι που κανει το σαμπακι σου να γελα και να φχαριστιεται
 
Μιλάμε για surround ήχο πάντα. Δεν θα διαφωνήσω μ' αυτά που λές. Απλά μου φάνηκε πιο σωστά καθοδηγούμενος ο ήχος σε ορισμένα ηχητικά εφέ. Πχ στο κλείσιμο μιας πόρτας αυτοκινήτου. Αλλιώς το αισθάνεσαι όταν το χαμηλό έρχεται από το πάτωμα και το υπογούφερ κι αλλιώς αν προσθέτει και το κυριως. Τουλάχιστον κάτι τέτοιο παρατήρησα εγώ.

Καταπόνηση των ηχείων σου γιατί όμως; Φυσικό δεν είναι το χαμηλό; Απλά δεν ξέρω ποιές χαμηλές συχνότητες στέλνει ο AV στα κυρίως και ποιές στο γούφερ όταν έχουν επιλεχθεί και τα δύο. Θα το ερευνήσω.
 
Μιλάμε για surround ήχο πάντα. Δεν θα διαφωνήσω μ' αυτά που λές. Απλά μου φάνηκε πιο σωστά καθοδηγούμενος ο ήχος σε ορισμένα ηχητικά εφέ. Πχ στο κλείσιμο μιας πόρτας αυτοκινήτου. Αλλιώς το αισθάνεσαι όταν το χαμηλό έρχεται από το πάτωμα και το υπογούφερ κι αλλιώς αν προσθέτει και το κυριως. Τουλάχιστον κάτι τέτοιο παρατήρησα εγώ.
δεν εχεις βαλει το σαμπ σε σωστο σημειο και δεν ειναι σωστα ρυθμισμενο
αν τα κανεις αυτα το σαμπ κανει θαυματα


Καταπόνηση των ηχείων σου γιατί όμως; Φυσικό δεν είναι το χαμηλό; Απλά δεν ξέρω ποιές χαμηλές συχνότητες στέλνει ο AV στα κυρίως και ποιές στο γούφερ όταν έχουν επιλεχθεί και τα δύο. Θα το ερευνήσω.
γιατι αναγκαζονται να αποδοσουν οτι και το σαμπ
αν διαβασεις το μανιουαλ σου θα δεις οτι στα μεγαλα ηχεια παει η ιδια πληροφορια που παει και το σαμπ οποτε τρωνε και ζορι και για να ζοριστουν αυτα θα ζοριστει και ο ενισχυτακος
 
Χμμμ... λές; Απ' όσο ήξερα τουλάχιστον η τοποθέτηση του sub δεν παίζει σημαντικό ρόλο. Τώρα όσον αφορά την ρύθμιση πάω πάσο. Δεν αποκλείεται.
 
Οταν δινουμε στο sub επιπλεον πληροφορια του .1 οριζωντας καποια απο τα ηχεια ως small το αποτελεσμα ειναι ενα μπερδεμενο χαμηλο. Ολα τα ηχεια large (εκτος βεβαια αν "δε τα παιρνει"):grandpa:
 
Σκεφτειτε το χαμηλο απο το left, right, ls,rs, να πηγαινει σε ενα μεγαφωνο το οποιο εχει και ανεξαρτητη πληροφορια να διαχειριστει.Not good.