οριζοντίωση βραχίονα σε pink triangle

navou

New member
3 August 2006
77
Πρόσφατα αποφάσησα να επανασχοληθώ με το pink triangle pt00 μου μετά από μια δεκαετία αχρησίας. Τοποθέτησα μια grado prestige gold η οποία όμως αναγκάζει τον βραχίονα να πάρει μια μικρή κλήση όπως φαίνεται στην φωτο. Κρίνετε ότι θα μπορούσε να επηρεάσει δυσμενώς τον ήχο?

Attachments

• KICX0869.jpg
    KICX0869.jpg
    66.1 KB · Views: 54
Μάλλον έχει αλλάξει το VTA. Και λέω μάλλον γιατί στη φωτογραφία δεν φαίνεται ιδιαίτερα. Χονδρικά θα πρέπει ο βραχίονας να είναι παράλληλος με την επιφάνεια του δίσκου.

Τώρα για το αν ακούγεται, σίγουρα υπάρχει διαφορά. Κυρίως στις χαμηλές και υψηλές συχνότητες. Για το ποιό είναι σωστό όμως εσύ θα κρίνεις.

Βέβαια ο Rega δύσκολα ρυθμίζει το VTA. Άν ο βραχίονας βιδώνει πάνω στο armboard του PT, μπορείς να τον σηκώσεις ξεβιδώνοντας το παξιμάδι που τον συγκρατεί απο κάτω και δίνοντας 2-3 στροφές στον βραχίονα γύρω απο τo armboard. Δοκιμάζεις τον ήχο και αν σου φαίνεται καλύτερος ξαναβιδώνεις το παξιμάδι στην καινούρια θέση. Έτσι κάνω εγώ στoν Rega που έχω πάνω στο Champion.

Αν όμως ο βραχίονας δεν βιδώνει πάνω στο armboard αλλά περνάει απο την τρύπα και ασφαλίζει με το παξιμάδι πρέπει να βρείς ροδέλλες μερικών χιλοστών πάχους και διαμέτρο ίσης ή λίγο μεγαλύτερης απο τον σωλήνα του Rega που μπαίνει στο armboard και να ρυμίσεις το ύψος με αυτόν τον τρόπο.

Βέβαια υπάρχουν και έτοιμες λύσεις για την ρύθμιση του ύψους όπως αυτή και αυτή. Η δεύτερη μάλιστα κάνει ρύθμιση on the fly, δηλαδή ρυθμίζεις το VTA ενώ παίζει το πικάπ για να ακούς τις διαφορές την ίδια στιγμή.

Αν βέβαια αντί να σηκωθεί η βάση του βραχίονα, πρέπει να χαμηλώσει περισσότερο, τότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις κάποιο spacer ανάμεσα στην κεφαλή και το κέλυφος.

Στέργιο, και δουλεύει μια χαρά παρα τα 17 του χρόνια!
Ευχαριστώ για την απάντηση. Ο βραχίονας θέλει ελαφρύ ανέβασμα. Επειδή δεν έχω χρόνο να μπω σε διαδικασίες ανοίγματος αλλά πολύ περισσότερο επειδή δεν με πολυενθουσιάζει ο ήχος της Grado σκεφτόμουν μήπως πολύ απλά την αντικαταστήσω με κάποια άλλη με πιο ανοιχτά μεσαία και πιο χαμηλό προφίλ. Γνωρίζετε αν οι ortofon έχουν γενικά χαμηλότερο ύψος? Οι goldring ίσως?

Πάρε μια κεφαλή Rega που έχει ακριβώς το σωστό ύψος! Και νομίζω ότι με τις τρεις βίδες της δεν θέλει σχεδόν καθόλου ρύθμιση πάνω στον βραχίονα.