Ορθολογική επιλογή 40"LCD TV

jazzz

New member
5 November 2007
14
Thessaloniki
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους...

Επειτα από πολύ σκέψη (& διάβασμα) τείνω να καταλήξω μεταξύ των:
Sony KDL-40S3000 & Samsung LE-40R86.
Οπου τις έχω δει παράλληλα στημένες η Sony μου φαίνεται πως έχει ελαφρώς καλύτερη εικόνα και είναι και περίπου 100 ευρώ φθηνότερη (1.100)

Η απόσταση θέασης θα είναι μεταξύ 2,5 - 3,5 μέτρων και το σήμα θα προέρχεται από:
20% επίγεια TV (analog & digital)
30% δορυφορική (Nova)
30% DVD & DiVX
15% Nintendo Wii
5% PC games

Σύμφωνα με τα παραπάνω θα άξιζε:
1. να πάω σε Full HD TV?
2. να πάω και σε 100 Hz?

Θα δω δηλαδή ουσιαστική διαφορά πληρώνοντας το λιγότερο 400 ευρώ επιπλέον? (Που δεν περισσεύουν κιόλας, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για ένα απλό home theatre).

Ευχαριστώ...

Πηγαινε σε ενα καταστημα και συγκρινε αυτες που θες με τις ακριβοτερες.................βλεπεις διαφορες που να σε κανουν να βαλεις βαθυτερα το χερι στην τσεπη η οχι ?
Εμεις τι να σου πουμε ετσι οπως το θετεις ?
Για αλλον αξιζει για αλλον οχι .

Για παραδειγμα

Ανεκαθεν ηταν γνωστο οτι ολες οι γυναικες το ειχαν στο ιδιο σημειο εστω και με διαφορετικο λουκ .................... με καποιες απο αυτες ομως το sex ηταν αξεχαστο η ακομα χειροτερα σημειο αναφορας .
Οποτε κατι ενδοιαμεσο και υποδεεστερο επαφιετε στα γουστα στα λεφτα και τις προτεραιοτητες του καθενος .
Ειναι δε δεδομενο οτι ακομα και οι ποιο ομορφες , καποτε θα γερασουν και μαλιστα αρκετες πολυ ασχημα:flipout:

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους...

Επειτα από πολύ σκέψη (& διάβασμα) τείνω να καταλήξω μεταξύ των:
Sony KDL-40S3000 & Samsung LE-40R86.
Οπου τις έχω δει παράλληλα στημένες η Sony μου φαίνεται πως έχει ελαφρώς καλύτερη εικόνα και είναι και περίπου 100 ευρώ φθηνότερη (1.100)

Η απόσταση θέασης θα είναι μεταξύ 2,5 - 3,5 μέτρων και το σήμα θα προέρχεται από:
20% επίγεια TV (analog & digital)
30% δορυφορική (Nova)
30% DVD & DiVX
15% Nintendo Wii
5% PC games

Σύμφωνα με τα παραπάνω θα άξιζε:
1. να πάω σε Full HD TV?
2. να πάω και σε 100 Hz?

Θα δω δηλαδή ουσιαστική διαφορά πληρώνοντας το λιγότερο 400 ευρώ επιπλέον? (Που δεν περισσεύουν κιόλας, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για ένα απλό home theatre).

Ευχαριστώ...

Κρίμα που δεν πρόλαβες την 40D3000 ....

Κρίμα που δεν πρόλαβες την 40D3000 ....

Βαλε καμμια 150ρια κριματα ακομα να εισαι μεσα , για να μην πω οτι ενα μεγαλο μερος του φορουμ επρεπε να λεγετε ............Κριμαια:flipout:

Φίλε είχα ακριβώς το ίδιο δίλλημα. Έψαχνα 40άρα για 2,8-3 μέτρα και ήμουν μεταξύ των 2 αυτών. Η απόσταση θέασης δεν δίνει σοβαρό πλεονέκτημα στις full HD εκτός αν είσαι πολύ ψείρας. Δυσκολεύτηκα να βρώ διαφορές μεταξύ των 2 στο τηλ.σήμα και τελικά πήρα την 40r86. Την σύνδεσα με το PC με DVI/HDMI και μπορώ να πώ πως ακόμα και τα ταπεινά Divx αναβαθμίστηκαν εντυπωσιακά! Αν σου περισσεύουν τα +400 δώστα, περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους, για να λές οτι εν έτη 2008 δεν πήρες "παλιά τεχνολογία". Πλάκα κάνω. Μια χαρά είναι και οι 2, όπως σου κάτσει στο μάτι. Θεωρητικά η σόνυ είναι καλύτερη στο τηλ (SD) και η Samsung καλύτερη στο HD. Μικρές οι διαφορές.

Tα λεφτα δεν σου περισευουν οπως λες (το ιδιο ισχυει για την πλεοψηφια μας αλλωστε) και στις 40" πολυ δυσκολα θα δεις διαφορα 720p με 1080p οποτε παρε μια απο αυτες τις δυο και καθαρισες.

Αλλωστε οσα λιγοτερα δωσεις τωρα τοσο λιγοτερα θα κλαις σε 2-3 χρονια που θα αγορασεις αλλη τηλεοραση (OLED , SED , LED backlight LCD κτλ).

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις...

και έχω να κάνω και μια πρόταση προς τον φίλο smoothbore :ernaehrung004:

αν μπορεί να μαζέψει σε ένα thread όλες τις απαντήσεις που έχει κατά καιρούς δώσει με παρόμοιο στυλ της 1ης που έδωσε εδώ, κάνοντας έναν ΦΟΒΕΡΟ παραλληλισμό...:flipout:

καλό θα είναι να γίνει και sticky!!! τρομερό χιούμορ φίλε σμουθμπορ...κονγκρατσουλέισονς!! :SFGSFGSF: :worshippy: