OS X Y Yosemite

Έχω την εντύπωση οτι το mid2009 macbook pro μου με 8gb ram τρέχει πολύ καλύτερα με το Yosemite απ´ότι με το Mavericks. well done apple

Λογικά έχεις το trim disabled , yosemite έχεις ?

Πάτα το μήλο πάνω αριστερά μετά about this mac -----> system report και απο την αριστερή στήλη επέλεξε αυτό που λέει SATA/SATA Express κοιτάς στο κάτω δεξιά παράθυρο και ψάχνεις για TRIM Support: αν είναι YES είναι ενεργοποιημένο.

Αν έχεις yosemite θα έλεγα να μην προσπαθήσεις να το ενεργοποιησεις ακομα, περίμενε καποιες μέρες να δούμε πως τα πάει γιατί απο ότι διαβάζω υπάρχουν κάποια θεματάκια σε κάποιους.

Την εφαρμογή που το κάνει ενεργό μπορείς να την κατεβάσεις απο εδώ http://www.cindori.org/software/trimenabler/

Αν έχεις maverick μπορείς να το ενεργοποιήσης δουλεύει χωρίς προβλήματα.

p.s. Σε εμένα με yosemite δουλεύει μια χαρά μέχρι στιγμής

To έβαλα σε Imac mid 2009 (core 2 duo 3 MHZ) και όλα καλά!
Δεν φαίνεται να είναι πιο βαρύ από το mavericks.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να ρωτήσω βρε παιδιά, στο χτεσινό event μεταξύ των άλλων ειπώθηκε "On Monday, both iOS 8.1 and iWork will both be available for free."
Εννοούν το iwork γενικά (mac, ipad, iphone) ή μόνο για τις IOS8 συσκευές?
Κατάλαβε κανείς?

Πως γίνεται να έχεις 12 gb ram σε mid 2009 core2duo iMac . Έχει 2 ράμ σλοτς

δλδ δεν υπαρχει τροπος να φτιαξω Install dvd ? η bootable usb drive ?

θετικο αυτο... και σε τοσο παλιο μηχανημα.
Ποση μνημη εχεις ?

παλιο ε? δλδ με 2,93 ghz c2duo και ασχημη εμπειρια από κολλημα της gpu σε αναβαθμιση απο 10.6 σε 10.8 να μην επιχερησω?
no ssd / ram 8gb μετα ... απο isystem.

αν θες bootable usb με Υοσεμιτε.... http://www.redmondpie.com/how-to-create-os-x-yosemite-bootable-usb-flash-drive-tutorial/

Δε μπορω να πω με σιγουρια ποσο καλα θα τρεχει στο μηχανημα σου.... αν εχει ςκαποιο usb disko, μπορεις να κανεις ενα clone του συστηματος σου (για να εισαι σιγουρος) και να περασεις τα yosemite.
Αν ολα πανε καλα, τοτε no problem.

Αν οχι, το γυρνας στο παλιο μεσω του clone disk που εκανες.

Το προγαμμμα που δουλευω εγω ειναι to super duper

Αναβαθμίστηκε και εγω σε Yosemite σε Mac mini late 2009 και, αν και κανένα προβλημα σχετικα με την διαδικασία, πρεπει οπωσδήποτε να αναβάθμιση την ram σε τουλάχιστον 4GB για να πω οτι δουλεύω όπως στο snow leopard.

Τα διαγνωστικα που ετρεξα εδειξαν σφαλματα που επιβαλλουν το φορματ. Στην πραξη εδω και αρκετο καιρο το mbp εμφανιζει σημαδια κοπωσης που με κανανe να νοσταλγω τα windows svista. Ποια ασφαλη βηματα μου προτεινετε ? Αυρτη τη στιγμη παιρνω μπακαπ σε time capsule δεν ξερω ποιο μοντελο ..... γ@μω την πρεσβυωπια μου αλλα το κιτρινο φωτακι αναβοσβυνει και δεν ειμαι καθολου σιγουρος για τη διαδικασια και το αποτελεσμα. Ακομα και εαν δεν εγκαταστησω το νεο καλουδι, το φορματ πρεπει να γινει.
Για να πω την αληθεια, τα περιφερειακα της apple με απογοητευσαν αρκετα. Το time postolene με προδωσε αρκετες φορες, το airport extreme που αγορασα μου βγηκε μουφα, καμια διαφορα με το airport express ως προς την εμβελεια.

Last edited:
Specs του ανωτέρω μακ μίνι ?

2.26 Intel core duo , 2GB ram, 256MB κάρτα γραφικών. Σαν hardware δεν με νοιάζει που ειναι αρχαίο, εκτελεί χρέος ενός πιο advanced media player μιας και που η κυρία ασχολείσαι του ειναι σαν πηγή για το ηχοσύστημα.... Με ενοχλεί που πλέον για να μετατρέψω τα μουσικά μου αρχεία σε διαφορά φορμά πλέον θέλει τον διπλάσιο χρόνο σε σχέση με πριν...

Εχω το rightzoom για αυτη την δουλεια αλλα νομιζω οτι βγαίνει off γιατι λειτουργεί πατώντας το ιδιο κουμπι που τωρα κανει full screen

Παρατήρησα επίσης οτι το Appzaper δεν λειτουργεί. Κάνει zap (υποτίθεται) αλλά δεν σβήνει τίποτα.

μετά το yosemite σε mac mini late 2012 δεν παίζει το edit στο notification panel (για την ακρίβεια έπαιξε για να προσθέσω κάτι παίζοντας αλλά δεν με αφήνει πλέον να ξαναμπώ σε edit mode για να αφαιρέσω widget) και δεν φαίνονται τα favicons στο side favorites του safari (ενώ αν ανοίξω από το μενού edit bookmarks εμφανίζει δίπλα σε κάθε τίτλο και το εικονίδιο).
Εχει κάποιος άλλος αυτά τα θέματα;
Καμιά ιδέα πως μπορεί να λυθούν...ή να περιμένω απλά update;

To εβαλα "καθαρο" (με restore from time machine backup) στο MacBook Pro (Retina, 13-inch, Late 2013).
Πρωτες εντυπωσεις πολυ θετικες. Ταχυτατο, πιο καθαρο περιβαλλον, ωραια effects και εξαιρετικη επικοινωνια με το IOS. Πολυ ψαρωτικο το να απαντας στις κλησεις του iphone απο το mac ή να κανεις κλησεις απ'ευθειας απο τον τηλεφωνικο καταλογο στο mac (για τα sms θα δουμε αποψε που βγαινει το ios 8.1). Ο safari ειναι σφαιρατος.
Περισσοτερα μετα απο πιο εκτεταμενη χρηση.