OS X Y Yosemite

οσοι εχετε καποιο mac 2011 model και δε σας δουλευει το continuity με το iphone σας (με ios 8 ) μπορειτε να δοκιμασετε αυτο...
http://www.macrumors.com/2014/10/23/continuity-activation-tool/

Kατεβαζετε απο ΕΔΩ το activation tool και ακολουθειτε τις οδηγιες.

Δουλευει (πιθανον) με τα παρακατω MAc

continuitytoolcompatibility-800x520.jpg

Και όμως φίλτατε έχεις δίκιο! :a0210:

Είναι late 2009!
Πως μου είχε μπει η ιδέα για mid 2009 δεν ξέρω!

χμ ναι αλλα core2duo όχι i3/5/7

Λες? και λclean install κάνω δεν έχω θέμα άμα ειναι να τρέχει καλα. Έχω ML και σα να χει βαρύνει ...

Στο Yosemite να ξέρετε ότι ακόμη δεν υπάρχει software για τις φωτογραφικές της canon.
EOS utility που δούλευε με το mavericks δεν δουλεύει τώρα.

Yosemite Key Features & Review: http://youtu.be/Ao7GJASlDOM
Σε αυτό το review λέει πως το Yosemite καταναλώνει τρελή RAM... Τόσο που προτείνει να μην αναβαθμίσει κανείς αν έχει κάτω από 8gb... (Βέβαια τρέχει το sw εγγραφής του εν λόγω βίντεο.. Δεν ξέρω όσο RAM μπορεί να καταναλώνει αυτό)

Ισχύει; έχει φτιάξει μήπως;

τα icons στο favorites side panel εξακολουθεί να είναι πρόβλημα.
αυτό που μου τη σπάει είναι η αρχική σελίδα του safari, αφού κατάφερα να του δώσω την αλλαγή (θέλει να πατήσεις enter αφού γράψεις το web address) εξακολουθεί να έχει αλλοπρόσαλη συμπεριφορά. Την πρώτη φορά που θα ανοίξω safari βγάζει το νέο start page (google) αλλά ανοίγει και δεύτερο tab με αυτή που είχε πριν...η οποία είναι η login σελιδα στο router της cyta και με διεύθυνση όμως το vodafonemobile-wifi.com που την είχα χρησιμοποιήσει παλιότερα σετάροντας ένα mi-fi που έχω της vodafone. Αν κλείσω και ξανανοίξω το safari τότε θα βγάλει μόνο την αρχική σελίδα.

Yosemite Key Features & Review: http://youtu.be/Ao7GJASlDOM
Σε αυτό το review λέει πως το Yosemite καταναλώνει τρελή RAM... Τόσο που προτείνει να μην αναβαθμίσει κανείς αν έχει κάτω από 8gb... (Βέβαια τρέχει το sw εγγραφής του εν λόγω βίντεο.. Δεν ξέρω όσο RAM μπορεί να καταναλώνει αυτό)

Ισχύει; έχει φτιάξει μήπως;

Το έβαλα σε air που είχε 4GB και δεν είχε κανένα θέμα.

Το σαραβαλάκι μου πάντως (mbp mid 2009, 4 GB ram, Intel core 2 duo 2.8 mhz) μια χαρά τα πήγε με την αναβάθμιση. Δεν έκανα φορματ ή clean install, μετα απο επανειλημμένα verify disk & repair disk permissions το εγκατεστησα και η συμπεριφορα του υπολογιστη ειναι καλυτερη απο πριν.

Αφού έβαλα το Yosemite σε iMac (με custom fusion drive), MacBook Pro (με SSD), είπα να το βάλω και στον Mac Pro (κι εδώ custom made fusion drive).

Ξεκινάει η εγκατάσταση, και μετά το δεύτερο reboot, κολλάει για ώρες στο 50% της αρχικής μπάρας με το μηλαράκι. Reboot, τα ίδια. Μετά από ψάξιμο στο νετ, διαβάζω κάτι κουφό. Να διακόψουμε την εγκατάσταση, να μπούμε με Command + R σε recovery mode και να απενεργοποιήσουμε το Wifi !!!! Απελπισμένος λέω ας το κάνω κι αυτό!

Πάω να το κάνω αλλά δεν μπαίνει σε recovery. Ούτε το chime ακούγεται στην αρχή. Κάνω ένα clear την nvram (Cmd + Option +P + R) και μετά μπήκε. Απενεργοποιώ το WiFi και μετά το reboot, η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε αμέσως!!!

Κατά τα άλλα, στην χρήση πετάει σ' όλα τα μηχανήματα (mid 2010)

Δηλαδή τώρα πως κάνουμε μεταφορά epub και pdf από το mac στο ipad?
Μόνο μέσω 3ης εφαρμογής? (π.χ. calliber ?)

:bang:

http://www.anandtech.com/show/8629/looking-at-os-x-yosemite-and-ios-81/6

Κάτι λίγα λέει για το Pay και στου anand

Πάντως εγώ διαφωνώ σε δύο ατάκες
If Walmart won't support Apple Pay and a customer wants to use it, they'll just go to Target instead.
Δηλαδή πόσο σημαντικός λόγος μπορεί να είναι ο από πάνω. Το ‛want to use’ ?
ΙΜΗΟ πολύ μικρός λόγος.
Ξέσπα δεν είχαν κάτι περισσότερο μάλλον να προσθέσουν.

Εντωμεταξύ εάν το πάμε παραπέρα … στα online
Σιγά μη σταματήσω να αγοράζω από ebay / amazon επειδή δεν έχουν apple pay

Το δεύτερο που βλέπω να επαναλαμβάνουν είναι η ασφάλεια μέσω αποτυπώματος
Μα η ίδια η appale δεν έχει δηλώσει ότι θα το υποστηρίζει pay σε Apple Watch ? το οποίο δεν έχει αποτυπώματα. Μου διαφεύγει κάτι ? ή απλά διαφεύγει στους αντίστοιχους αρθρογράφους ?

Όσο για το υπόλοιπο άρθρο είναι μια ματιά στο νέο look και apps.
Πραγματικά ένοιωσα πολύ geek :D Εγώ έψαχνα να βρω καινούρια τεχνικά χαρακτηριστικά, νέα πρωτόκολλα, νέα για τον kernel κ.ο.κ. αλλά το μενού που προσφέρουν στο συγκεκριμένο είναι διαφορετικό.

Για το iwatch φημολογειται πως το apple watch θα κανει authentication στο apple pay μεσω των sensors που εχει απο κατω.
Αν θυμαμαι καλα, ελεγαν πως οταν το πρωτοφορας θα βαζεις ενα pin και το watch θα καταλαβαινει αν συνεχιζεις να το φορας εσυ ο ιδιος οταν κανεις το transaction.
Θα μαθουμε περισσοτερα οταν κυκλοφορησει.

Last edited:
Re: Απάντηση: OS X Y Yosemite

Για το iwatch φημολογειται πως το apple pay θα κανει authentication στο apple pay μεσω των sensors που εχει απο κατω.
Αν θυμαμαι καλα, ελεγαν πως οταν το πρωτοφορας θα βαζεις ενα pin και το watch θα καταλαβαινει αν συνεχιζεις να το φορας εσυ ο ιδιος οταν κανεις το transaction.
Θα μαθουμε περισσοτερα οταν κυκλοφορησει.

Χμμμ, Link plz ? να μάθω και τίποτα, αυτό μου έχει ξεφύγει

Από κάτω όντως έχει sensor για παλμούς, αντίστοιχο του fitbit, και όντως βιομετρικό και αυτό, αλλά πιθανά πιο εύκολο να αναπαραχθεί ο παλμός, από απλή ηχογράφηση.

Σορυ παίδες για το σχεδόν offtopic , αλλά το άρθρο του anand ήταν και για τους δύο κόσμους iOS κ X

Αν σας ενοχλεί το λ στο input language menu , μπορείτε να το αλλάξετε με την Ελληνική σημαία...
http://www.iphonehellas.gr/forum/topic/150643-οδηγός-ελληνική-σημαία-στο-ελληνικό-πληκτρολό/

Το έκανα και λειτουργεί μια χαρα.

Πολύ χρήσιμο. Άντε γιατί με είχανε νευριάσει τα αμερικανάκια!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγώ εγκατέστησα πάνω από Mavericks σε Mac Pro με 22GB RΑΜ και παρατηρώ μια καθυστέρηση.
Πχ όταν γράφω κάτι στο Skype ή στην address bar του Safari υπάρχει μια καθυστέρηση. Τα γράμματα δε γράφονται ακριβώς με την ταχύτητα που τα γράφω... Με ένα lag...
Πάει πουθενά το μυαλό σας;
Επίσης με space για να δω το preview κάποιου text κειμένου κάνει αρκετή ώρα. Και σε κάποια (πολύ μικρά σε μέγεθος) δεν ανοίγει και ποτέ.

Νομίζω βρήκα την πηγή του κακού!
Το Little Snitch την έκανε τη ζημιά!!!!
Παρατήρησα ότι στα processes το WindowServer έφτανε πάνω από 50%. Και 80% κάποιες φορές.
Απενεργοποίησα λοιπόν από τα preferences του Little Snitch στην καρτέλα Monitor την επιλογή "Show network activity in menu bar"!
Και προς το παρών, πετάω!
Δεν το περίμενα ότι θα μπορούσε να κάνει τέτοια διαφορά!