OS X Y Yosemite

Έχω ένα Macbook 2010 με 2GB RAM που σέρνεται με το Mavericks. Να εγκαταστήσω το Yosemite ή θα σέρνεται χειρότερα;

iMac early 2009 8 gb ram λέω να δοκιμάσω ξεχωριστό partition ...
Ssd δεν παίζει αυτη την περίοδο και στο τεστ ο δισκος βγάζει 80 mb/s περίπου

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παίδες SOS!!!
Χτες σερφαρε ο γιος μου με το mbp, απο σημερα σε οποιο site και να μπω μου εμφανιζει σε οποιαδηποτε διαθεσιμη θεση της οθονης διαφημισεις του τυπου συγχαρητηρια κερδισατε την πρωθυπουργια της ελλαδας κλπ.
Κατεβασα ενα προγραμμα adblock αλλα το προβλημα παραμενει, ακομα και σοβαρες ιστοσελιδες γινονται μανταρα απο κενα τετραγωνα αφου πιθανοτατα εχουν αποκλεισθει τα περιεχομενα τους.
Τι λυση μου προτεινετε?

Έχει εγκατασταθεί κανένα extension ?
Ρεσετ το σαφάρι ... Η Φόρματ και clean install το τελευταίο OS

Εχει εγκατασταθει καπου καποιο malware.

Περεπι να το εντοπισεις.

Και καθαρισμος της cashe του safari στο hidden menu (Go - πατημενο το opt - library)

1. Go to the Finder (or desktop).
  2. Hold the Option key on your keyboard, and click the Go menu at the top of the screen.
  3. With the Go menu open, you'll notice that pressing and releasing Option will display or hide the Library choice in this menu.
  4. Select Library from the Go menu (while holding down Option) to access the hidden folder.

Απάντηση: Re: OS X Y Yosemite

Ευχαριστω για τις συμβουλες σας,το προβλημα λυθηκε (στον safari, στον chrome παραμενει αλλα θα το ψαξω).
Εγκατέστησα το adblock.

στη menubar διπλα στο μηλαρακι με ανοιχτο το σαφαρι safari>reset safari
Αυτο δεν το βρηκα.

Απεγκατέστησα τον chrome με το cleanmymac που εχω αγορασμενο απο χρονια, τον ξαναεγκατέστησα και λύθηκε το πρόβλημα και με αυτόν.
Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές.

Υστερόγραφο: το μηχανημα εξακολουθεί να είναι αργό (mid 2009, 2.8 ghz intel core 2duo 4gb ram με ελευθερο χωρο στο δισκο 40gb), os yosemite αλλά είχε βαρύνει ήδη απο τα maverics .
Nα ξαλαφρωσω το δισκο να μεγαλωσω τη ram ή να μπω σε εξοδα νεου μηχανηματος?

third party (non apple pre-installed ) ssd + yosemite ΔΕΝ

ενεκα τριμ
σου διεφυγε η απλα προτεινεις να μπλεξει με τα διαφορα disabling kext και δε συμμαζευεται ?

third party (non apple pre-installed ) ssd + yosemite ΔΕΝ

ενεκα τριμ
σου διεφυγε η απλα προτεινεις να μπλεξει με τα διαφορα disabling kext και δε συμμαζευεται ?

Τι είναι αυτό, νέο φρουτο;

Μια χαρα μπαινουν ssd του εμπορίου σε παλια Apple μηχανάκια

Συμβαίνει τπτ ιδιαίτερο / μυστήριο με το Yose;

(η υποστηριξη trim νομίζω είναι δεδομενη εδώ και χρονια πλεον)

trim επίσημα δεν υπήρχε ποτε σε ssd τρίτων.
Υπήρχαν όμως utilities που το ενεργοποιούσαν, απλα τώρα αυτό είναι πιο δύσκολο και ίσως δημιουργεί κάποια προβλήματα ασφαλειας.

Ακομα με το trim ασχολειστε? Βαλτε εναν ssd και μην τρωτε παραμύθι

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το itunes match παρατήρησα εχει βελτιωθει παρα πολυ σαν υπηρεσία. Ειχα πολυ καιρο να ασχοληθω με καινουργια μουσικη και τωρα που εκατσα να ασχοληθω και πεταξα καμια 20 cd ειδα οτι ειναι σαφώς καλύτερο. Απο θεμα ταχύτητας ειναι ισως και 100 φορες καλύτερο. Οταν δηλαδη κανει scan/match. Και γενικοτερα ειμαι πολυ ευχαριστημένος με την υπηρεσία αυτή. Ουτε spotify ουτε γοογλε ταδε ουτε amazon τετοιο δεν θα διαλεγα. Οποιος δεν το ξερει ας το τσεκαρει.

https://www.apple.com/itunes/itunes-match/

Τι είναι αυτό, νέο φρουτο;

Μια χαρα μπαινουν ssd του εμπορίου σε παλια Apple μηχανάκια

Συμβαίνει τπτ ιδιαίτερο / μυστήριο με το Yose;

(η υποστηριξη trim νομίζω είναι δεδομενη εδώ και χρονια πλεον)

ναι απ οτι διαβαζω με το yosemite ο προγραμματιστης του trim enabler ειπε οτι ειναι πολυ πιο δυσκολο και πρεπει να απενεργοποιησεις το kext signing security setting

αλλιως δε μπουταρει το μακ …

http://www.cindori.org/trim-enabler-and-yosemite/
Trim Enabler support
Trim Enabler 3.3 will disable the kext-signing setting automatically for you, by giving a choice when you flip the switch.

By clicking Proceed, your computer will reboot with kext-signing disabled. You can then flip the switch again to enable Trim.

When you flip the switch back to Off, Trim Enabler will ask you if you want to restore the kext-signing setting back to normal.

Important issues
The kext-signing setting is stored in your Mac’s NVRAM/PRAM, a sort of flash memory inside your Mac. This memory can be reset either by accident or by intention (usually by troubleshooting issues with your hardware), causing kext-signing setting to re-activate.

If you try to boot a Trim-enabled system with the kext-signing setting re-activated, you will be met by a gray screen with a stop sign:

This is your system telling you that a driver has been modified, and is not allowed to load.

To avoid this situation, you can make sure to disable Trim before performing any hardware maintenance or PRAM reset on your Mac.

I don’t want to disable a security feature! Is there no other way to get Trim?
Unfortunately not. It is important to note that disabling the kext-signing to enable Trim is best described as taking a sledgehammer to crack a nut, and for most users it will not be worth it. But I have been unsuccessful in creating a less invasive method to enable Trim, as all of Apple’s AHCI SATA drivers are closed source and undocumented, which makes it impossible for me to create my own Trim driver and get it signed. This is the only alternative for enabling Trim for the moment.

εκτος κι αν το αφησεις χωρις τριμ αλλα δεν ξερω ποσο σημαντικο ειναι και πως θα ειναι ο ssd χωρις τριμ.

συνεχιζει βεβαια να μην υπαρχει προβλημα λεει με ως και τα μαβερικς .

Screen_Shot_2014_12_18_at_15_31_57.png

Screen_Shot_2014_12_18_at_15_32_10.png

ειναι λογικο να ειναι memory used 3,18 GB απο τα 4 GB με απλο start up (απλο boot του macbook, χωρις ανοιγμα καποιας εφαρμογης)
επισης μετρησα το boot time και κανει 1:26 μεχρι να μπει στο mac os..

ειναι λογικα τα παραπανω νουμερα;
μηπως ειναι πολυ βαρια τα Yosemite για macbook pro early 2011;

Screen_Shot_2014_12_18_at_15_44_18.png

Last edited:
Εχω το appzapper το οποιο τα χει παιξει δεν δουλευει δεν υποστηριζεται δεν ξερω.

Εχετε να προτεινετε κατι παρομοιο?