Όσο πιο πολλά μαθαίνω, τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι

senesegreco

New member
31 March 2014
12
Καλημέρα παιδιά,

Καταρχήν να ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη για το άνοιγμα νέου thread αλλά αν και βρίσκω σχετικά σε άλλα thread έχω περισσότερα πράγματα να ρωτήσω για το κάθε ένα και πιστεύω ότι είναι καλύτερο να τα βάλω σε ένα ενιαίο.

Κατά δεύτερο, δεν μπορώ να μην αναφέρω, πάμε ρε Golden State αρρώστια!!!

Στο προκείμενο λοιπόν, μετά από μια μεγάλη εισαγωγή.

Θέλω να αγοράσω μία τηλεόραση για το νέο σπίτι αλλά όσο περισσότερο διαβάζω τόσο περισσότερο μπερδεύομαι.

Αυτό που έλεγα αρχικά είναι το budget μου να έχει ταβάνι τα 500 ευρώ. Έχοντας βέβαια στο μυαλό μου ότι πάντα θα μου γυαλίσει το μάτι το κάτι παραπάνω και ίσως το ξεπεράσω αλλά ξεκινάμε με όριο τα 500.

Σχετικά με 3D είναι κάτι που δεν καίγομαι κιόλας γιατί διαβάζοντας βλέπω ότι δεν έχει πιάσει ιδιαίτερα και δεν υπάρχει πλέον μεγάλη υποστήριξη. Ή τουλάχιστον αυτή είναι η εντύπωσή μου. Ωστοσο, μιας και παίρνω κάτι νέο θα ήθελα να έχω και αυτήν την δυνατότητα. Αλλά είναι κάτι το δευτερεύον. Αν έχει πάντως νομίζω ότι μόνο για passive θα πήγαινα καθώς φοράω γυαλιά ήδη και τα active είναι ακόμα πιο βολικά για μας τους γυαλαμπούκες.

Έχω OTE TV. Για την χρήση της τηλεόρασης νομίζω δεν έχω κάτι στο οποίο κλείνω περισσότερο. Αθλητικά θέλω να βλέπω, το ps3 θα το χρησιμοποιώ αρκετά αλλά δεν είμαι hardcore gamer και επίσης θέλω να βλέπω και ταινίες και σειρές, είτε από blu-ray/dvd είτε κατά κύριο λόγο συνδέοντας το laptop. Αν κάτι ίσως βοηθάει στο να μου προτείνετε κάτι είναι ότι θα με πείραζε περισσότερο να έχω motion blur παρά να μην έχω τόσο καλό μαύρο. Κάνω πιο εύκολα την παραχώρηση εκεί αν και φυσικά ψάχνω το καλύτερο, φθηνότερο, ομορφότερο κλπ χαχα.

Για Smart δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Μου φαίνεται μεγάλη παπάντζα. Κινητό, tablet, laptop γιατί τα έχουμε;

Η απόσταση θα είναι γύρω στα 2,5 μέτρα, ίσως λίγο πιο κοντά ή λίγο πιο μακρυά. Ακόμα το σκέφτομαι για την διαρύθμιση του σαλονιού.

Αρχικά έλεγα για 40 ίντσες, μετά είδα κάποιες στις 42 και έκλινα προς τα εκεί και μετά, βεβαίως βεβαίως, άρχισα να σκέφτομαι 47/48/50.

Όπως καταλαβαίνεται αυτό θα χρειαστεί υπέρβαση budget και μεγαλύτερη από την αναμενόμενη για αυτό όπως προείπα έχω χαθεί λίγο.

Κάποια από τα μοντέλα που έχω βάλει σε shortlist είναι τα παρακάτω, για διάφορους λόγους το καθένα που αν τους αναλύσω θα βγει το μεγαλύτερο αρχικό ποστ στην ιστορία του ιντερνέτ (αν δεν είναι ήδη) για αυτό δεν θα το κάνω.

Sony KDL-42W705B
Sony KDL-40W605B
Sony KDL-48W605
Samsung UE48H6400
Samsung UE40H6400

Ελπίζω να φτάσατε ως το τέλος και να μην βαρεθήκατε στην μέση :)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Re: Απάντηση: Όσο πιο πολλά μαθαίνω, τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι

Σ' ευχαριστώ Μιχάλη για την απάντησή σου.

Από αυτα που διαβάζω μου φαίνεται ότι η διαφορά στην ποιότητα εικόνας από UE40H6200 σε UE48H6200 είναι αρκετά μεγάλη για τα +130 ευρώ που θέλει. Αξίζει;

Αντ' αυτού υπάρχει και η δυνατότητα με +30 ευρώ για παραμονή στις 40 ίντσες αλλά σε καλύτερο μηχάνημα στην UE40H6400.

Πιστεύω ότι και με 40 ίντσες θα είμαι ΟΚ αλλά θα ήθελα κάτι μεγαλύτερο. Για αυτό με ψήνει η Sony KDL-42W705B η οποία δεν αν δεν μου διαφεύγει κάτι άλλο έχει σοβαρό μειονέκτημα μόνο το 50άρι πάνελ. Δεν έχει 3D, ok, αλλά και δεν καίγομαι και οι Samsung δεν εχουν ιδιαίτερα καλό και είναι και active.

την 48 αρα παρε ειναι πολυ καλητερα οχι την 40ρα θα το μετανιωσης

Συνεχίζω να ψαχνω και φυσικα συνεχιζω να μπερδευομαι.

Μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι η H6400 ειναι 50 ευρω σχεδον πιο κατω απο την H6200 σε media και public;

Πέτρο σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Δεν ξέρω αν θα το μετανιώσω αλλά θα πρέπει να βάλω αρκετά λεφτά πάνω από το budget μου για να πάρω ίδια ποιότητα στις 48 ίντσες και μάλλον καταλήγω είτε σε 40 είτε σε 42.

Για αθλητικά δεν εἰναι καλύτερη η 6400;

Οι 48" είναι μια χαρά για την απόσταση θέασής σου. Η H6400 είναι συνήθως ακριβότερη από την H6200, αφού παίρνεις και δύο 3D γυαλιά μαζί. Από εικόνα, είναι πανομοιότυπες.

Απάντηση: Re: Όσο πιο πολλά μαθαίνω, τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι

Μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι η H6400 ειναι 50 ευρω σχεδον πιο κατω απο την H6200 σε media και public;
Γιατι ειναι...σε προσφορα

Re: Απάντηση: Re: Όσο πιο πολλά μαθαίνω, τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι

Γιατι ειναι...σε προσφορα

Λογικό και παράλογο ταυτόχρονα.

Αν είναι μόνο τα γυαλιά που έχουν διαφορά τότε πηγαίνω για την 6200 στις 47 ίντσες.

Ή λέτε να κοιτάξω καλύτερα και προς LG την 42LB731V που είναι σε παρόμοια λεφτά;

Μικρότερο μέγεθος, ενώ υστερεί σε μαύρο και αντίθεση. Έχει καλύτερες γωνίες θέασης παρ' όλα αυτά, όπως όσες LCD τηλεοράσεις έχουν IPS panel.

To πρώτο που θα κοιτάξεις είναι να πάρεις το σωστό μέγεθος , και επειδή size does matter θα πας σε 48" , είναι κρίμα να πάρεις 40" και να το μετανιώσεις αργότερα γιατί θα σου φαίνεται πολύ μικρή.

H 48Η6400 είναι πολύ καλη περίπτωση και μάλιστα επειδή πουλάει παραπάνω από την 6200 βλέπεις την τιμή της να έχει πέσει κάτω από την δεύτερη σε κάποια καταστήματα , σε εικόνα βέβαια μηδαμινές διαφορές έχουν ειδικά αν μιλάμε για το ίδιο μέγεθος και πάνελ όπως συμβαίνει στις 48".

Αν ζορίζεσαι οικονομικά δες και αυτή...https://www.skroutz.gr/s/4452550/Sony-KDL-48W605B.html

Δεν έχει 3D και το smart tv είναι της πλάκας όπως σε όλες τις Sony του 2014 αλλά όπως είπα το μέγεθος είναι το πρώτο που μετράει.

Σε ευχαριστώ Black Mamba ;) για την απάντησή σου.

Για τις samsung στις 48 ίντσες βλέπω ότι η 6200 είναι 200 hz ενὠ η 6400 είναι 400hz (φαντάζομαι με πάνελ 50 και 100 hz αντίστοιχα). Άρα αρκετά καλύτερη η 6400 για fast moving σκηνές (αθλητικά, ταινίες δράσης κλπ). Σωστά;

Δυστυχώς στις 48άρες είναι 50 ευρώ πάνω η 6400. Φαντάζομαι πουλάνε περισσότερο οι 6400 στις 40 ίντσες για αυτό εκεί είναι πιο φθηνή η 6400 από την 6200.

Νομίζω με έχετε πείσει να ανέβω στις 48 ίντσες πάντως και αυτό που φοβάμαι είναι να μην έχω, έστω και μικρά, θέματα με αθλητικά που θἐλω να είναι κυριλέ στα 50 Hz πάνελ.

Συνεπώς αυτό που μου μένει είναι να βγάλω τα καβούρια από την τσέπη μου και να πάω για την 48άρα 6400.

Έχει κανένας μήπως κάποια αρνητική εμπειρία ή έχει ακούσει κάτι για τα φθηνότερα καταστήματα που βγάζει στο skroutz;

Εννοείται θα προτιμούσα να την πάρω από κάποιο μεγάλο κατάστημα πληρώνοντας και λίγο παραπάνω αλλά πιστεύω ότι τα +50 ευρώ δεν τα αξίζει αυτή η "κάλυψη". Τι λἐτε;

Όλες οι περσινές full HD τηλεοράσεις της σειράς 6 της Samsung είναι στα 100 Hz.

Re: Απάντηση: Όσο πιο πολλά μαθαίνω, τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι

Όλες οι περσινές full HD τηλεοράσεις της σειράς 6 της Samsung είναι στα 100 Hz.

Δηλαδή και η H6200 και η H6400 έχουν ἰδιο πάνελ παρόλο που η μία λέει 200hz και η άλλη 400hz; Η διαφορά είναι υπολογιστική;

Επίσης, βρήκα την 48άρα Η6400 στο eshop στα 589. Ωστόσο έχω διαβάσει αρκετά αρνητικά για eshop (παραεισαγωγές κλπ) αλλά αρκετούς μήνες πριν. Και μου είπαν ότι πλέον ακόμα και αν είναι παραεισαγωγή οφείλει η αντιπροσωπεία να κάνει service. Έχετε άποψη.

Σας ευχαριστώ και πάλι όλες για τις πολύτιμες συμβουλές!

Εφόσον πρόκειται για παραεισαγωγή, ουσιαστικά την εγγύηση την καλύπτει το εκάστοτε κατάστημα.

Και εκεί που έλεγα ότι θα κάνω την υπέρβαση και θα πάω για την 48άρα Η6400 βλέπω την SONY KDL-48W605BB στα 489, 100 ευρώ πιο κάτω.

Επίσης είδα τις είδα να παίζουν στο public και μου φάνηκε πιο ωραία η εικόνα της Sony. Ωστόσο δεν έδειξε κάποια γρήγορη σκηνή/αθλητικά για να τεστάρω την διαφορά 50hz και 100hz στο πάνελ.

Έχουμε δηλαδή χονδρικά 100 ευρώ για active 3D, καλύτερο Smart και 100άρι panel. Προσωπικά μόνο το 100άρι πάνελ είναι σημαντικό συν. Κλίνω πλέον περισσότερο προς την Sony σε αυτήν την τιμή.

Όπως βλέπετε είμαι σταθερός στις απόψεις μου χαχα.

Επανερχομαι στο θεμα. Δεν την πηρα την Sony τελικα γιατι δεν εδρασα γρηγορα και τα κομματια σε προσφορα εξαντληθηκαν.

Το τρεχον διλημμα μου ειναι η 48αρα samsung H6400 και η 47αρα LG 670.

Την δευτερη την ειδα να παιζει σε σπιτι και εμεινα πολυ ικανοποιημενος. Που κερδιζει και που χανει η καυε μια εναντι της αλλης;

Την δευτερη την ειδα να παιζει σε σπιτι και εμεινα πολυ ικανοποιημενος. Που κερδιζει και που χανει η καυε μια εναντι της αλλης;

Στην LG θα σε ενοχλήσει το "πέπλο" και η χαμηλή αντίθεση λόγω IPS αλλά για να τα δεις αυτά πρέπει τα φώτα να είναι σβηστά ή έστω χαμηλά , ημέρα δεν θα δεις σοβαρές διαφορές.