Όσο το ψάχνω τόσο τα χάνω

kritigr

New member
16 January 2010
49
Γεια σας θελω να αγοράσω μια tv με σκοπο να την συνδέσω στο pc να βλέπω ταινιες HD,DVD,AVI κτλ. Και τηλεοπτικά καναλια η αποσταση θεασης θα είναι περιπου στα 2 μετρα και ελεγα να παω για 40-42 Mε μια ματια κατέληξα στιν 40W5500 στα 850ε τα αξίζει τα λεφτα της? Μετα οι led πχ η 7000 samsung με τα 450 παραπανω ευρω αξιζει?
Στο τελος μετα από ψαξιμο στο ιντερνετ αρχισα να σκευτομαι και για plasma, αληθεύει αυτό που λενε για τα 4 χρονια ζωης τους? Για βοηθήστε με ρε παιδία που ξερετε κατι παραπάνω γιατι οσο το ψαχνω τοσο τα χανω και τηλεόραση δε θα παρω.

Η διαρκεια ζωης των διαφορων τεχνολογιων συμφωνα με τους κατασκευαστες ειναι για τις πλασμα 100.000 ωρες ζωης , για τις κλασσικες LCD 60,000 ωρες και LED LCD απο 30,000-60,000 (αναλογα με το τι δηλωνει καθε εταιρεια)...

Η 40W5500 ειναι καλη αγορα οπως και η 40B650 , οι LED (πχ. Β7000) προσφερουν επιπλεον πιο λεπτο σχεδιασμο , σε εικονα δεν υπαρχει σχεδον καμια διαφορα παροτι ισχυριζονται το αντιθετο (αυξημενη τιμη=μεγαλυτερο κερδος οπως καταλαβαινεις)....

Καλες αγορες...

Γεια σας θελω να αγοράσω μια tv με σκοπο να την συνδέσω στο pc να βλέπω ταινιες HD,DVD,AVI κτλ. Και τηλεοπτικά καναλια η αποσταση θεασης θα είναι περιπου στα 2 μετρα και ελεγα να παω για 40-42 Mε μια ματια κατέληξα στιν 40W5500 στα 850ε τα αξίζει τα λεφτα της? Μετα οι led πχ η 7000 samsung με τα 450 παραπανω ευρω αξιζει?
Στο τελος μετα από ψαξιμο στο ιντερνετ αρχισα να σκευτομαι και για plasma, αληθεύει αυτό που λενε για τα 4 χρονια ζωης τους? Για βοηθήστε με ρε παιδία που ξερετε κατι παραπάνω γιατι οσο το ψαχνω τοσο τα χανω και τηλεόραση δε θα παρω.

Φίλε μου καλημέρα
Εγώ ούτε ειδικός είμαι, ούτε μεγάλος γνώστης, αλλά θα ήθελα να σου επισημάνω κάτι που έχει να κάνει απλά και καθαρά με το αν σου αρέσει αυτό που βλέπεις. Πολύς κόσμος ενοχλείται από αυτό που ονομάζει "ψηφιακίλα" στις led και στις lcd. Τι εννοώ; Έχεις παρατηρήσει ποτέ ότι η εικόνα σε μερικές τηλεοράσεις ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ έντονη; Σε σημείο που να σου φέρνει στο μυαλό κακή παραγωγή ντοκυμανταίρ. Ένας φίλος πήγε και πήρε μια led τυφλοσούρτη, χωρίς να το ψάξει καθόλου και τώρα παραπονιέται ότι τον χαλάει απίστευτα η εικόνα της και δε μπορεί να δει σχεδόν τίποτα.
Στο ξαναλέω, δεν είμαι ούτε ειδικός ούτε μεγάλος γνώστης, αλλά αν το βλέπεις αυτό το πράγμα στην τηλεόραση-άλλοι δεν το παρατηρούν καν- και σε ενοχλεί (εμένα πχ μου σπάει τα νεύρα, μου χαλάει όλη την ταινία), πήγαινε προς πλάσμα μεριά

Απλα να σε ενημερωσω, αν δεν το εχεις δει, οτι η 40W5500 υπαρχει σε προσφορα τοσο στο Saturn οσο και στο Mediamarkt, στα 749.
Για την 40Β650 η χαμηλοτερη που βρηκα ειναι στα 819 στο Λημναιο.

Οποτε ξανακανε τους υπολογισμους σου για το τι σε συμφερει ;)

Εγώ επειδή έχω χάσει αρκετά επεισόδια στις νέες τεχνολογίες, είδα χθες για τηλεοράσεις και blue-rays που υποστηρίζουν την τεχνολογία 3D (α! και βιντοπροβολέας από την LG).
Ως παράδειγμα, παραθέτω ένα απόσπασμα για τις καινούργιες Bravia (πηγή ΑθηνόραμαDigital)

Οι Signature θα είναι οι αρτιότερα εξοπλισμένες, προσφέροντας εξ ορισμού πομπό εικόνας 3D και τα συνοδευτικά γυαλιά, τον αισθητήρα ρύθμισης σύμφωνα με τον περιβάλλοντα φωτισμό και την παρουσία ή όχι θεατών, ασύρματη δικτύωση Wi-Fi για σύνδεση με το Internet και όλες τις τεχνολογίες που συνθέτουν κορυφαία εικόνα υψηλής ευκρίνειας

Εμένα στα δικά μου μάτια, μου φάνηκε κάτι για το οποίο αξίζει κανείς να περιμένει γιατί όπως και να το κάνουμε, η εικόνα είχε μείνει για πολλά χρόνια 2D σε αντίθεση με τον ήχο.

Θα ήθελα να έχω και μια δική σας άποψη.

Re: Απάντηση: Όσο το ψάχνω τόσο τα χάνω

Ανυπομονω να δω μετατροπη Ελληνικων τηλεοπτικων σταθμων σε 3D απο αναλογη τηλεοραση, σιγουρα θα ειναι αψογη η εικονα...

Ανυπομονω να δω μετατροπη Ελληνικων τηλεοπτικων σταθμων σε 3D απο αναλογη τηλεοραση, σιγουρα θα ειναι αψογη η εικονα...
Μπα δεν νομίζω! Οι δικοί μας θα πάνε απ'ευθείας σε 4D!-bye-

Όταν γίνει αυτό στο εξωτερικό πρόσθεσε και άλλα 6 χρόνια για Ελλάδα.. :grinning-smiley-043

Λογικα δεν θα μπορώ να συνδέσω και μια plasma στο pc αφού θα την χρησιμοποιώ μονο για ταινιες?(στο pc γιατι εννοείτε ότι θα βλέπω και κανάλια) Εχω ακούσει καλα λογια για Panasonic G10. ποια νομίζετε είναι καλύτερη για τι χρήση που τη θελω PLASMA π.χ. G10 ή SONY W5500? Τελικα η πλασμα σε αποζημιώνει στην ποιότητα εικόνας ?

Για ταινίες πολύ καλύτερη η G10.
Για τηλεoπτικό μάλλον είναι πολύ κοντά. Θα προτιμούσα μεταξύ των δύο την W για να μην αγχώνομαι με το Image Retention.

-bye-

Για οποιαδηποτε χρηση (εκτος απο PC monitor και "λιωσιμο" με παιχνιδοκονσολες λογω φοβου burn in) οχι μονο η G10 αλλα και οι S10/U10 θα σου δωσουν καλυτερη εικονα απο την W5500...

μηπως να περιμενες λιγο να δουμε και τις 3D???

Τις τιμες ομως μην δουμε αποτομα και παθουμε τιποτα...γιατι αν εχουν οντως οι LCD 40" γυρω στα 2500 και οι Panasonic 50" πανω απο 3 χιλιαρικα οπως υπολογιζω τοτε εχουμε πολυ δρομο ακομη...

Για οποιαδηποτε χρηση (εκτος απο PC monitor και "λιωσιμο" με παιχνιδοκονσολες λογω φοβου burn in) οχι μονο η G10 αλλα και οι S10/U10 θα σου δωσουν καλυτερη εικονα απο την W5500...

Παρ´όλα αυτά, ακόμα και αν είσαι αρκετά "παιχνιδάκιας" , όπως εγώ, πάλι για πλασμα θα σου λεγα.. Απενεργοποιείς τα στατικά huds στο παιχνίδι, και σαπίζεις. Είδα το Assassins Creed σε PS3 και LCD τηλεόραση, και το είδα και σε μια V10 . Μια χαρά ήταν στην lcd. Στην πλάσμα όμως ήταν καλύτερο..
Η καλύτερη απόκριση που έχουν οι πλάσμα νομίζω ότι (για να μην ξαναρχίσουμε για τα χρώματα) νομίζω ότι δίνει πολλούς πόντους στον τομέα του παιχνιδιού.
Στο κάτω κάτω, το burn in το αποφεύγεις ευκολότερα από ο,τι παλιά.. Λίγη προσοχή θέλει..
Αλλα ναι οκ, οι πλάσμα δεν κάνουν για να δουλεύεις με spreadsheets :p

Τις τιμες ομως μην δουμε αποτομα και παθουμε τιποτα...γιατι αν εχουν οντως οι LCD 40" γυρω στα 2500 και οι Panasonic 50" πανω απο 3 χιλιαρικα οπως υπολογιζω τοτε εχουμε πολυ δρομο ακομη...

ποτε θα ξερουμε το τιμολογιο?

Χθές που έκανα μία επίσκεψη στο MEDIA MARKT στη Θεσσαλονίκη και είχε και τις τρείς panasonic U, S, G kai τις δοκίμασα με τις ίδιες ρυθμίσεις στο ίδιο τηλεοπτικό ( φηφιακό ) κανάλι, μου φάνηκε αισθητή η διαφορά τους σε τηλεοπτικό - λές και μεταβαίνοντας από U σε S σε G έβγαινε και ένα ελαφρύ πέπλο ή ανέβαινες σε αντίθεση 2-3 κλίκ.
Είναι δυνατόν να έχω επηρεαστεί τόσο από τις πολλές φορές γραμμένες τεχνικές διαφορές τους ;

Η μονη διαφορα που ειδα εγω ηταν ελαχιστες παραπανω ανακλασεις στις S και U απο την G...

Ισως να επηρεάστηκες απο τις προδιαγραφες , ισως λογω καλωδιωσεων να ειχε λιγο καλυτερο σημα η G δεν ξερω...

Μάλλον οι λίγο λιγότερες αντανκλάσεις η λίγο μεγαλύτερη φωτεινότητα και ίσως η μεγαλύτερη επεξεργασία το σήματος να κάνει τη διαφορά σε συνθήκες καταστήματος (υπερβολική φωτεινότητα, κακό σήμα, κακές ρυθμίσεις).

Φαντάζομαι ότι στο σπίτι οι διαφορές θα είναι ελάχιστες!

Οι αντι-ανακλαστικές επιστρώσεις έχουν ως κύριο αποτέλεσμα, όχι τόσο τη μείωση των επιφανειακών ανακλάσεων όσο των εν τω βάθει, οι οποίες είναι αυτές που προδίδουν το πραγματικό γκρι προς λευκό χρώμα των φωσφόρων.

Όσο περισσότερες οι επιστρώσεις, τόσο καλύτερα κρατάνε το μαύρο τους οι Plasma σε συνθήκες δυνατού φωτισμού και αυτό είναι που παρατήρησες φίλε papanfot, όπως και όλοι μας στα καταστήματα.

JL_? said:
...σε μία μετακίνηση μου προς Θεσσαλονίκη για κάτι δουλειές, επισκέφθηκα το ΜΜ, όπου για καλή μου τύχη, είχαν στημένες δίπλα-δίπλα τις 42U10 και 46S10 και ακριβώς από κάτω τους τις 42G10 και 42V10… Κάτω από τον ισχυρό φωτισμό του καταστήματος, την καλύτερη αντίθεση στο άθλιο σήμα 720/60p με το οποίο τροφοδοτούνταν, την έδινε η… S10 (!), λόγω της υψηλότερης φωτεινότητας του πάνελ των 46 ιντσών. Ακολουθούσαν η V, G και τελευταία η U, λόγω της χειρότερης εντύπωσης που έδινε το μαύρο της σε αυτές τις συνθήκες...
Σε οικιακό περιβάλλον, η διαφορά είναι σημαντικά μικρότερη και με σβηστά τα φώτα, έχουν ακριβώς το ίδιο μαύρο.

Η ικανότητα για υψηλότερη φωτεινότητα της G, θα φανεί μόνο σε ακραίες συνθήκες, όπου θα πρέπει να φέρουμε το ρυθμιστικό της αντίθεσης προς το άνω άκρο του.