Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

Μα δεν τα έπαιζε σωστά πριν! Έστω και σαν software ο Cyberlink διόρθωσε λίγο την κατάσταση. Είμαι σίγουρος απο την άποψη ότι με δεξί κλικ πάνω στο παράθυρο της ταινίας Filters έδειχνε τον Cyberlink ενεργοποιημένο για Video.

Πάντως με MPC-HC + CoreAVC και Debloging στο skip always τα αρχεία παίζουν ζάχαρη με CPU στο 60% περίπου! Unbelievable... (Overlay Mixer)

To VMR7 Renderless δεν θέλω να το χρησιμοποιώ γιατί μου κάνει οριζόντια σπασίματα στην εικόνα.

Το haalli renderer που ακριβώς το επιλέγω.

Χίλια σηγνώμη αν σε έχω κουράσει.

Ελπίζω όσα γράφουμε να μην πάνε χαμένα και να βοηθήσουν και άλλους

MPC-HC + internal H264/AVC (DVXA) χάλια μαύρα

Παρόλο που η CPU είναι στο 80% υπάρχει ασυγχρονισμός ήχου-εικόνας και αισθητά περισότερα χαμένα frames.

Είδες γιατί ήμουνα πάντως αρνητικά προδιατεθημένος απέναντι στην επιτυχή ύπαρξη hardware acceleration... ποτέ δεν πίστηκα ότι είναι εφικτή σε αρχεία mkv παρα μόνο δισκάκια ΒR με τα οποία προσωπικά το κόβω να ασχολούμαι σε αρκετό καιρό κρίνωντας απο τις τιμές.

Θα ήθελα πάντως να βρω ένα αρχείο full frame hd με profile 4.1 θα κοιτάξω αυτά που έχω (ακόμα και αν είναι 720p να δώ αν η χρήση της cpu πεφτει αισθητά).

Last edited:
Δοκίμασα και αρχείο 4.1 profile (βρήκα ένα 720p) με MPC-HC + Cyberlink Η.264/AVC Decoder και η CPU είναι στα ίδια επίπεδα με όταν παίζει με CoreAVC και Debloging Standar (είναι περίπου στο 40-50%) πράγμα που σημαίνει ότι δεν δουλεύει το hardware acceleration.

Τζίφος...

Εφόσον έχεις εγκατεστημένο το "haalli media splitter", τότε options-output. Υπάρχει σαν επιλογή κάτω απο το vmr9renderless.

Αρα ουτε ο "internal" χρησιμοποιεί harware decoding οπότε μεταπίπτει σε software το οποίο είναι ίδιο με το ffdshow και είναι κάπως πιό αργο.

Πιστεύω οτι σιγά σιγά οι καινούργιες "παραγωγές" θα αρχίσουν να γίνονται συμβατές με 4.1 profile. Eιναι μεγάλο το πλεονέκτημα να είναι συμβατές με DXVA2 & standalone players

Y.Γ. Υπότιτλους έχουν τα εν λόγω αρχεία?. Αν ναί μειώνοντας την ανάλυσή τους έχεις ακόμη ενα κλίκ ταχύτητας

Re: Απάντηση: Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

Δοκίμασα και αρχείο 4.1 profile (βρήκα ένα 720p) με MPC-HC + Cyberlink Η.264/AVC Decoder και η CPU είναι στα ίδια επίπεδα με όταν παίζει με CoreAVC και Debloging Standar (είναι περίπου στο 40-50%) πράγμα που σημαίνει ότι δεν δουλεύει το hardware acceleration.

Τζίφος...

Αυτό το 4,1 δοκίμασέ το με "internal"

Kατι δεν πάει καλά, με 80% cpu util δεν μπορείς να πεις ότι έχεις παρει επιτάχυνση από την κάρτα γραφικών... Εγώ όταν δουλεύει με επιταχυνση το mpc-hc , με τον ενσωματωμένο decoder, έχω (σε 720p αρχείο, L4.1, 8500GT) μόλις 4 -7% util από 30 - 40% που έχω με το απλό MPC στο ίδιο αρχείο, με τον CoreAVC!

Codec pack εγώ τα αντιπαθώ... Ποτέ δεν έβαλα στο HTPC μου, και επίσης το εχω λιώσει στα mkv...

Εφοσον δεν θελεις upgrade η μονη λυση ειναι να βοηθησει η καρτα γραφικων.

Εβαλα την 2400 που εχεις σημερα να παιξει λιγο να θυμηθω γιατι την ειχα βγαλει απο το HPTC και βρηκα οτι αρνειται πεισματικα να παιξει με hardware acceleration. Δοκιμασα τα τελευταια 8.3 της ΑΤΙ και τιποτα. Εχε υποψη οτι στο Catalyst control center η τελευταια επιλογη ειναι το ATI overdrive. Πηγαινε εκει πατα μια κλειδαρια που εχει - υποτιθεται οτι ειναι για overclock μην πειραξεις τις συχνοτητες καθολου αλλα δες κατω δεξια εχει ενα ρολοι που λεει ποση GPU (oxi CPU) χρησιμοποιειται οταν παιζει καποιο βιντεο. Ανοιξε το MPC HC και οσο πειραματιζεσαι ασε αυτη την οθονη ανοιχτη καπου να βλεπεις αν δουλευει το hardware acceleration. Οταν με το καλο θα σου δουλεψει δεν θα εχεις προβλημα με τα βιντεα. Συμπτωματικα το μηχανακι που εχω την 2400 εχει P4 3.2 Οντως σε full HD εχεις θεμα.

Οταν δουλεψει το HA θα δεις στο ρολοι αν θυμαμαι (παλια που δουλευε καποια στιγμη) πανω απο 80% σε full hd και σχεδον τιποτα στη CPU σου.

Αν υπαρχει καποιος που εχει 2400pro που δουλευει να μας πει τι μαγια της εχει κανει...

Αν είναι μήπως μπορείτε να κάνετε εναν συνοπτικό οδηγό με codecs-προγράμματα για old pc κ full-hd αρχεία θα ήμουν υπόχρεος.
Ενδεικτικά πάντως έχω τον D820(2.87Ghz) κ ATI 2600.Παίζω άνετα 720p αλλά τώρα τελευταία μπήκα στον πειρασμό να κατεβάσω κάποια αρχεία 1080p όπου κ παρατήρησα μη συγχρονισμό εικόνας κ ήχου.

Έχω και εγώ πρόβλημα με κάποια 1080. Μετά από 1 λεπτό χάνει τον συγχρονισμό στον ήχο. Ο επεξεργαστής μου είναι ο E2180 και η κάρτα γραφικών η SAPPHIRE HD3650 512 MΒ GDDR3
Το περίεργο όμως είναι ότι ο επεξεργαστής δεν περνα το 55% και η GPU δεν φτάνει ούτε στο 10%.
Μήπως πρέπει να κάνω καμια ρύθμιση.

Είμαι λιγάκι ανίδεος με τα codec:blush:
Αυτό που ξέρω είναι ότι έκανα install το coreavc στο PC και παίζω τα MKV με το KM player.

Τζίφος...

Μου εφαγες ενα εξαωρο αλλα μαλλον τα καταφερα, ελπιζω να δουλευει και αυριο το πρωι:2thumb22sup:

Αν ενδιαφερεσαι για FULL HD αναπαραγωγη απο HD2400pro με 4-6% CPU P4 3.2 διαβαζεις:

Λοιπον...

Εβαλα τους 8.3 drivers. Reboot

Εβαλα αυτο: http://home.comcast.net/~exdeus/ati-hd2x00/

Με ρωτησε αν εχω 2400 ειπα ναι.

Με ρωτησε αν θελω να κανει ολες τις αλλαγες ειπα επισης ναι.

Με ρωτησε για κατι αλλα με dual displays εβαλα οχι γιατι δεν εχω.

Reboot.

Κατεβασα το MPC HC 1.1.0.2

Ρυθμισεις:

Internal filters:
Directshow media OFF
H264 OFF

External filters :

Cyberlink Powerdvd H.264/AVC decoder

Output:

VMR9 Renderless

2d surfaces bilinear

VMR9 mixer mode: Check ON

Αποτελεσμα : CPU 4-6% GPU 36%.(H GPU φαινεται απο το ATI Overdrive στο CCC)

Δοκιμασε το.

Το συστημα που τα δοκιμασα ολα αυτα ειναι:

P4 3.2GHZ D935
GAp35ds3P
Sapphire hd2400pro passive
1GB Ram
XP pro SP2

Τα λεμε.

Αισθάνομαι ότι έχω φτάσει μετά απο ατελείωτο ταξίδι στην πηγή έχω βουτήξει τα πόδια μου μέσα και δεν μπορώ να σκύψω να πιώ νερό!

Καταρχήν για να απαντήσω στην προτροπή του Ηλία δοκίμασα το αρχείο με profile 4.1 να το παίξω με τον internal και δενδουλεύει η gpu.

Επι της 2400 τώρα να πω ότι είχα ακούσει και εγώ ότι είναι πιο δύστροπη απο την 2600 αλλά έκανα τα στραβά μάτια και έλπιζα. Να σημειώσω ότι πρόκειται για Asus Fanless μιας και το RIG είναι αθόρυβο καθώς επίσης ότι τα 256mb της ενσχύονται απο την μνήμη του συστήματος 4x512 cl2.5 μιας και η μητρική είναι επίσης και έτσι στα properties του συστήματος η κάρτα φένεται να έχει 512 (όλα αυτά με xp, όταν είχα βάλει vista παραδόξως έδειχνε 750κάτι με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις). Ενοείται ότι φοράει 8.3+CCC

Επι του θέματος

Δοκίμασα καταχαρούμενος τις ρυθμίσεις σου Eagleone και δυστηχώς δεν έγινε τίποτα. Πάλυ 80-96% CPU με την GPU στο 28%.

Παρόλα αυτά το VMR9 Renderless μου φένεται πολύ ωαρύ, δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψει αλλιώς; Κάνω δοκιμές και με άλλα χωρίς αποτ´λεσμα δυστηχώς, απά δεν ξέρω για περαιτέρω ρυθμίσεις...

Α και σχετικά με αυτό που ερωτήθηκα πιο πριν, ναι τα αρχεία παίζουν με εξωτερικά srt με DirectVobSub

Απάντηση: Re: Απάντηση: Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

Αποτελεσμα : CPU 4-6% GPU 36%.
Μιλάμε ότι μου φαντάζει ουτοπία αυτο το πράγμα...

Το δοκίμασες και σε αρχείο 4.1 και σε 5.1;

Στο παρακάτω αρχείο:

General #0
Complete name : H:\03hd.wmv
Format : Windows Media
File size : 710 MiB
PlayTime : 12mn 5s
Bit rate mode : CBR
Bit rate : 8211 Kbps
Maximum bit rate : 8256 Kbps
Movie name : Nikita FTV
Performer : FTVGirls.com
Law rating : Adult
Encoded date : UTC 2007-10-12 00:06:05.356
Writing application : 6.0.6000.16386 / Windows Movie Maker
Copyright : RHS Photo, LLC
Application : Windows Movie Maker 6.0.6000.16386
AspectRatioX : 1440
AspectRatioY : 1920

Video #0
Codec : WMV3
Codec/Family : VC-1
Codec/Info : Windows Media Video 9
Codec description : Windows Media Video 9 - Professional
PlayTime : 12mn 4s
Bit rate : 8000 Kbps
Width : 1440 pixels
Height : 1080 pixels
Display Aspect ratio : 4/3
Frame rate : 29.970 fps
Resolution : 24 bits
Bits/(Pixel*Frame) : 0.172
Language : en-us
DeviceConformanceTemplate : MP@HL

Audio #0
Codec : WMA2
Codec/Info : Windows Media Audio 2
Codec description : Windows Media Audio 9.2 - 192 kbps, 48 kHz, stereo (A/V) 1-pass CBR
PlayTime : 12mn 5s
Bit rate : 192 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 48.0 KHz
Language : en-us
DeviceConformanceTemplate : L3

με τις ρυθμίσεις σου Eagleone έχω CPU Usage 30% και GPU 45% λες να κάνει hardware decoding; Έτσι κι αλλιώς το αρχείο είναι περίπου 8000 Kbps Bit rate και χωρίς εξωτερικούς srt και έπαιζε και με τις ρυμίσεις που είχα πριν άριστα, απλά μου έκανε εντύπωση η αναλογία cpu/gpu usage

@ Innersense

Eφόσον ο eagleone κατάφερε να σετάρει την 2400 θα έλεγα να έκανες τεστ στην δικιά σου με το ίδιο ακριβώς αρχείο και ίδια έκδοση decoder. Διότι μπορεί να φταίει το υπόλοιπο σετάπ σου αλλά μπορεί να φταίει και το software (ταινία ή decoder ακόμα και το directvobsub).
Ετσι και αλλιώς θα βρίσκεις συνεχώς μπροστά σου ασύμβατες με ΗΑ ματρότσκες οπότε πρέπει να σετάρεις και για software decoding.

To overlay που είναι γρήγορο γιατί δεν σου κάνει. Τα TV/PC Levels ρυθμίζονται και απο το coreavc.

Στο νήμα για το MPC_HC έδωσα ενα λινκ για τον EVR renderer for XP-SP2. Δοκίμασε αν σε καλύπτει. Για το Haalli renderer δεν ξαναλέω, ανακάλυψα οτι κάνει σπασίματα αν και θυμάμαι οτι πριν κάτι μήνες δεν είχα τέτοιο πρόβλημα (δεν παίρνω και όρκο).

Και κάτι άλλο. Το MPC_HC ξεκίνησε ως προτζεκτ για να παίζει τέλεια στα "Direct3D fullscreen" mode που έχει για τους VMR9renderless & EVR custom renderers.

Y.Γ. Στα doom9 forums ξέρουν καλύτερα.

Αισθάνομαι ότι έχω φτάσει μετά απο ατελείωτο ταξίδι στην πηγή έχω βουτήξει τα πόδια μου μέσα και δεν μπορώ να σκύψω να πιώ νερό!

Καταρχήν για να απαντήσω στην προτροπή του Ηλία δοκίμασα το αρχείο με profile 4.1 να το παίξω με τον internal και δενδουλεύει η gpu.

Επι της 2400 τώρα να πω ότι είχα ακούσει και εγώ ότι είναι πιο δύστροπη απο την 2600 αλλά έκανα τα στραβά μάτια και έλπιζα. Να σημειώσω ότι πρόκειται για Asus Fanless μιας και το RIG είναι αθόρυβο καθώς επίσης ότι τα 256mb της ενσχύονται απο την μνήμη του συστήματος 4x512 cl2.5 μιας και η μητρική είναι επίσης και έτσι στα properties του συστήματος η κάρτα φένεται να έχει 512 (όλα αυτά με xp, όταν είχα βάλει vista παραδόξως έδειχνε 750κάτι με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις). Ενοείται ότι φοράει 8.3+CCC

Επι του θέματος

Δοκίμασα καταχαρούμενος τις ρυθμίσεις σου Eagleone και δυστηχώς δεν έγινε τίποτα. Πάλυ 80-96% CPU με την GPU στο 28%.

Παρόλα αυτά το VMR9 Renderless μου φένεται πολύ ωαρύ, δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψει αλλιώς; Κάνω δοκιμές και με άλλα χωρίς αποτ´λεσμα δυστηχώς, απά δεν ξέρω για περαιτέρω ρυθμίσεις...

Η μνημη της καρτας δεν εχει και μεγαλη σημασια. Για πες τι μ/β εχεις ειναι PCIE η καρτα η AGP?

Αν μπορεις κατεβασε το CPUZ απο το www.cpuid.com και δες αν η CPU εχει sse2 και αν η καρτα σου παιζει με PCIex16 (αν ειναι PCIE)

Επισης ποιο cyberlink decoder εχεις; Εδω επαιξε με το 2.1.0.828
(Powerdvd -> videofilters -> cl264dec.ax ->properties -> version)

1