Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

Χρειάζομαι την βοήθειά σας.
Έχω σετάρει τον mpc-hc ως εξής σε λειτουργικό vista ultimate & ati 2600:

output= evr(vista/.Net3)

external filters=Cyberling h.264/avc decoder (PDVD 7.x)

Σε αρχεία mkv 4.1 έχω HW
Αν φορτώσω υπότιτλους σε srt χάνω το HW
Τι μπορώ να κάνω;
Ευχαριστώ.

Άσχετο, είδατε που έσκασαν στο hdbits κάτι demo κλιπάκια 2160p QHD και γονάτισαν όλα τα C2D;

Και μετά μου λέτε πήγαινε αγόρασε...

Αφού όλα είναι παροδικά, τι νόημα έχει...

Last edited:
Αυτοί που δε ξέρουν (και μιλάμε ότι υπάρχουν άτομα που ΕΧΟΥΝ 1080p τηλέοράσεις και δεν έχουν δει ΠΟΤΕ 1080p πρόγραμμα παρά μόνο Upscaled απο DVD -έχω τρανό παράδειγμα τον αδερφό μου) νομίζω ότι θα αργήσουν πολύ να μάθουν τι παίζει με το σπορ.

να ρωτησω κατι σχετικο εκανα δοκιμες με μια gigabyte 780g και εναν 2350e με vista sp1 ultimate και με ταραξε στα bsod ( blue screen of death) μηπως θελει κατι που εγω δεν ειχα μια και τα εστησα και ενω στα xp sp3 βλεπω εστω και με tearing αλλα με HA και 1-2 % usage τα vista (svista) με τρελαναν, επισης να ρωτησω ποιον cyperlink H264 encoder βαζεις ? Αυτον για Ati ή τον τσιμπας απο το power dvd (7 ή 8) και κατα προτιμηση απο ποιο?

Να πω οτι ακομα δεν εχω δει τιποτα χωρις tearing σε μια 37lg5000 full hd

μου φαίνεται πολύ περίεργο να έχεις πρόβλημα με τα Vista, μάλον κάτι έχεις ξεχάσει να βάλεις. Το tweak της ΑΤΙ το έβαλες; Ποιά GPU έχεις; Δεν έχω δει ποτε bsod στα Vista ούτε και στα XP. Σε hardcore καταστάσεις με crash του MPC το μηχάνιμα κάνει restart μόνο του.

Γενικά μετά το τελευταίο setup με Vista SP1 είμαι πολύ ευχαρηστιμένος. Οι ταινίες ή θα ανοίξουν και θα παίξουν με HA ή δεν θα ανοίξουν οπότε γυρίζω σε CoreAVC, πάντως καμία πια δεν κρασάρει τον υπολογιστή. DirectVobSub σταμάτησα να χρησιμοποιώ μιας και έχω ενεργοποιημένο πάντα το EVR Custom.

Τον Cyberlink τον τσιμπάω πάντα μετά απο εγκατάσταση του PowerDVD και στην προκειμένη περίπτωση έχω το 8.0.1513 (δεν με νοιάζουν rips απο σκληρό). Γενικά όλο το σύστημα στήθηκε με ότι πιο τελευταίο κυκλοφορεί απο sofware/drivers.

Η διαφορά μεταξή 4.1 και 5.1 είναι στην έκδοση κατά το encoding. To 4.1 υποστιρίζεται τέλεια για HA ενώ το 5.1 είναι λαχείο και δυστηχώς δεν μπορείς να ξέρεις αν θα σου παίξει η ταινία με HA. Γι αυτό για τουμπανάκια 8000kbps+ κατεβάζουμε πρώτα sample και δοκιμάζουμε!

Λοιπον να τα παμε απο την αρχη εχω την GA-MA78GM-S2H της Gigabyte με το 780g chipset με την 3200 HD της Ati onboard με uvd και dvi rgb hdmi εξοδους http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2758
στα xp το uvd με τον mpc-ht παιζει μια χαρα στο sp3 φυσικα με αρκετο tearing το HA παιζει τοσο με τον εσωτερικο encoder οσο και με του power dvd 8 ver δεν θυμαμε θα το τσεκαρω αυριο και θα πω.Στα Vista τωρα με ολα τα update μεσα και με power dvd 8 για το codec o mpc-ht με το που βαλω να παιξει ενα mkv (planet earth 1080p 23,967) που ειναι τουλαχιστον στην αρχη καποια κομματια με πολυ εντονο tearing μαυριζει για λιγο και μετα γινετε πρασινο και μετα bsod και μετραει μεχρι το 100 κανοντας dump και μετα restart στα υποψιν μονο το cccp kai to coreavc 1,7 περναω και τιποτα αλλο.

Last edited:
sorry δικό μου λάθος, τώρα κατάλαβα τι ήθελες να πεις με το mobo.

ξαναρωτάω, τα αρχειάκι που κάνει tweak στις Ati το έχεις τρέξει;

το πράσινο που μου λες μου μυρίζει ασυμβατότητα με το αρχείο, παω στήχιμα πως είναι 5.1, άσχετα αν σου παίζει στα XP με HA.

Βρες ένα 4.1 να κάνεις τις δοκιμές σου.

Τον ξετσεκάρεις τελείως το internal όταν βάζεις prefer τον Cyberlink στο MPC-HC οκ;

Κάτι απλό πιστεύω είναι και δεν πάει το μυαλό μου. Αν σκεφτώ κάτι θα γράψω...

να ρωτησω σχετικα με το ati tweak που το βρισκεις? γιατι εγω εβαλα το ati tray tools για να ενεργοποιησω το 3:2 pulldown detect μια και απο τους drivers το εχει γκριζαρισμενο σε εμενα τουλαχιστον, επισης οι drivers της ati στα vista ειδα οτι εχουν περισσοτερες επιλογες .

το αρχειο απο οτι ειδα ειναι 4.1 και οχι 5.1 οσο για τις αλλες ρυθμισεις ειναι αυτες που λες και εσυ, με το tsmuxer ειδα τι ver ειναι το αρχειο

Το έχει δώσει ο Eagleone την πρώτη σελίδα:

http://home.comcast.net/~exdeus/ati-hd2x00/

Να σου πω τώρα για 3200 πάνω στην Mobo δεν ξέρω τι θα κάνει...

Κρίμα γιατί είναι πολύ καλή λύση αυτή που έχεις κάνει (πακετάκι cpu+mobo) και μπορεί να ενδιαφέρει πολλούς για lows buget htpc.

Εγώ αυτό που έχω να πω πάντως είναι ότι αν και τρελός υποστηρικτής των XP, τα Vista με SP1 στο HTPC ¨μου έχουν βγάλει τα γυαλιά¨. Rock solid & δείχνουν να είναι φτιαγμένα γι’ αυτό! Άσχετα με HA, πλέον με CoreAVC και απενεργοποιημένο το Debloging παίζουν τα πάντα με την CPU στο 60% δεν ξέρω πως γίνεται αυτό, αλλά μου δίνουν την εντύπωση ότι κάνουν πολύ καλύτερη διαχείριση της CPU ακόμα και σε ένα παλιό μηχάνημα σαν το δικό μου.

στα υποψην οτι η μητρικη ειναι μεν με το 780g αλλα υποστιρηζει και τους pfenom 9850 με 125 watt που αλλες μητρικες με 780g δεν τους παιζουν , εβαλα το patch στα xp αλλα τιποτα μεχρι στιγμης θα το ψαξω και θα επανελθω και με τα vista μια και την εγκατασταση την εχω σε αλλο σκληρο οποτε δεν εχω προβλημα.

με vista ξανα και με το patch ,αφου αφαιρεσουμε το uac, το περναμε ,με το codec για h264 pdvd 8. και mtpc-ht .Μολις βαλω το evr (vista/net3) ή το evr custom pres. με το Direct3d fullscreen (remove tearing) τα bsod επανερχονται , μαλον κατι πρεπει να μην καθετε καλα με τους drivers, ή με το Hardware, αυτα εν αναμονη καποιας αλλης λυσης και αρκετου ψαξηματος, οτι ιδεες και πειραματα δεκτα.

Εγώ μόνο στα XP δοκίμασα Direct3d fullscreen (remove tearing) γιατί μόνο εκεί είχε tearing.

Στα Vista γιατί το ενεργοποιείς;