Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

γιατι και εκει μου κανει τα ιδια νερα gmt επισης σε ενα τελευταιο τεστ με τα vista εβγαλα το codec της Cyberlink και οι bsod σταματησαν αλλα δεν ειχα χρονο απλα με corecodec avc δεν ειχα bsod θα το τσεκαρω οταν μπορω κατι δεν του εκατσε καλα με το power dvd θα ψαξω την δικια σου ver μηπως και φταιει αυτο, χιλια ευχρηστω παντος για την βοηθεια

κάτι δεν πάει καλά τότε σίγουρα, δεν θα έπρεπε να έχεις tearing στα Vista.

με CoreAVC λογικό είναι να μην έχεις κρασάρισμα αφού είναι καθαρά software decodnig και όχι μέσω dxva.

Θα είναι μεγάλη απογοήτευση να καταλήξουμε ότι δεν μπορεί να γίνει Hardware Acceleration με το 780g chipset, ελπίζω με ψάξημο να στρώσει.

Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο...

αυτο που ειχες πει οτι με τον εσωτερικο codec του mpc-ht δεν εχουμε ha ισχυει παντος, επισης δοκιμες παλι απο μεθαυριο μια και δεν ειμαι σπιτι να το τσεκαρω και να πειραματιστω

Όταν είχα πρωτοβάλει τα Vista για κάποιο λόγο δεν είχα HA με τον Internal, τώρα πλέον δουλεύει και αυτός.

Είναι σημαντικό να το τσεκάρουμε και να το αναφέρουμε γιατί ίσως να μην θέλουν όλοι να εγκαθηστούν το PowerDVD μόνο για να έχουν διαθέσημο το Cyberlink codec.

Last edited:
Κάτι άλλο ακόμα, είδα στο άλλο thread που έχεις ανοίξει ότι έχεις τηλεόραση full hd, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι παίζεις σε desktop 1920x1080 οπότε είναι τα πάντα πιο φορτωμένα.

Εγώ παίζω μέσω vga σε 1360x768. Έχω συνδέσει το συγκεκριμένο htpc με την full hd του αδερφού μου σε κάποια απο τις δοκιμές και έχω την εντύπωση ότι δεν είχε ακριβώς την ίδια συμπεριφορά σε όλα τα output.

Να δοκιμάζεις πάντα ΚΑΙ με Overlay που είναι το πιο ελαφρύ, κάνωντας block το DirectVobSub. Δεν θα έχεις subs αλλά είναι το πιο ελαφρύ setup για να παίξεις με ha.

Σε 720p έχω max 10% CPU με HA από 40-50% που είχα χωρίς HA.
Σε 1080p έχω 75-80% από 90-100% που είχα χωρίς HA.

Κάρτα Ati2600
CPU Intel E2180
Vista / MPC-HC

Είναι θέμα κάρτας η μικρή μείωση σε 1080p;

Ευχαριστώ

Last edited:
με CPU load 75-80% standar ΔΕΝ έχεις ΗΑ.

Η μείωση ίσως οφείλεται σε διαφορετικές ρυθμίσεις κατά τις δοκιμές σου αλλά standar δεν έχεις HA.

Στο σύστημα μου όταν παίζω με HA δεν υπάρχει διαφορά στο CPU load αν είναι 720p ή 1080p, είναι πάντα γύρω στο 6%

Re: Απάντηση: Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

με CPU load 75-80% standar ΔΕΝ έχεις ΗΑ.

Η μείωση ίσως οφείλεται σε διαφορετικές ρυθμίσεις κατά τις δοκιμές σου αλλά standar δεν έχεις HA.

Στο σύστημα μου όταν παίζω με HA δεν υπάρχει διαφορά στο CPU load αν είναι 720p ή 1080p, είναι πάντα γύρω στο 6%

Εμπλεξες:smile:

κοιτα το Overlay το βαζω πρωτο μετα βαζω vr9 rendless και μετα τα evr και σε 24 ,50 ,60 refresh rate επισης κανω δοκιμες και με το reclock μηπως και καταφερω να συγχρονησω τελεια τα 23,970 με τα 24 hz ( νομιζω οτι αυτος ειναι ο λογος του tearing) οπως επισης δοκιμες με pulldown 3:2 ειναι πολλες οι παραμετροι που κοιταζω , και στο full hd ειναι οντος ποιο δυσκολα τα πραγματα,επισης μπλοκαρω μονο το DirectVobSub autoload και ετσι εχω υποτιτλους με HA στα XP στανταρ σε overlay ,vrm9 rendless,evr, τα μονα codec που περναω ειναι το cccp ,coreavc και το cyberling pdvd 8 για το Η264 codec, μπλοκαρο οτι codec φορτωνει (το βλεπω απο το play --> filters) μεχρι να ειμαι σιγουρος οτι παιζει με τον δικο του HA ή με οτι του εχω prefer απο τα option ---> external filters

Last edited:
και να συμπληρωσω οτι παιζω και με Hdmi και οχι με vga , λες να το παιξω με vga? ειναι μεγαλη η διαφορα που βλεπω σε μονιτορ απο dvi σε d-sub σε 1280χ1024 φαντασου σε 1920χ1080 τι θα παθει το σημα?

Κάνω μετατροπή 720p mkv σε m2ts και το φορτώνω στο PDVD8. Όλα καλά, μέση χρήση CPU 4%.
Κάνω μετατροπή 1080p mkv σε m2ts, το φορτώνω σε PDVD8 μου βγαίνει BSOD.
Έλεος!

off topic: Καλό μήνα και χρόνια πολλά!

Ενοείται ότι για full hd θα χρησιμοποιήσετε την hdmi.

Απλά στην δικιά μου (όπως και σε αρκετες hd-ready) δεν μπορώ να πάρω 1:1 pixel mapping στην hdmi και γι αυτο χρησιμοποιώ αναγκαστικά dsub/vga (σε 1360x768@60Hz).

Να προσθέσω επίσης ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει reclock ούτε και έχω βοηθηθεί ποτέ απο το powerstrip όσες δοκιμές και αν έκανα απο την hdmi.

Ναι καλο μηνα σε ολους. Δηλαδη η οθονη δεν γεμιζει απο την Hdmi? Απο το μενου της ATI δεν μπορεις να την γεμισεις? ή τοτε δεν εχεις 1:1 ? λες να δω διαφορα με d-sub? Επισης ουτε εγω ειδα αποτελεσμα απο το powerstrip & reclock αν και με το τελευταιο σε καποια φαση ειχα απο 23,970 σε 30 με απαραδεχτο ηχο αλλα ομαλη κηνιση (ηταν σαν να μηλουσαν με ηλιο στο στομα,ασε που η ταινια θα διαρκουσε και 20% λιγοτερο χαχαχα)

Μπαίνουμε σε ένα άλλο τεράστιο θέμα αλλά θα σου γράψω μερικά πράγματα:

Μπορώ μέσω της hdmi να φέρω το desktop με αλχημείες να γεμίσει το κάδρο της τηλεόρασης, αλλά δεν έχω 1:1 pixel mapping. Αν έχεις δει με test pattern πως κλειδώνουν τα pixel σε 1:1 θα καταλάβεις αμέσως ότι η ευκρίνεια που λαμβάνεις είναι ανυπέρβλητη.

Είναι κρίμα γιατί ενώ στην VGA έχω κορυφαία ευκρίνεια, στην hdmi έχω καλύτερα χρώματα και καλύτερο μαύρο.

Μεγάλη πίκρα, έχω αφιερώσει ατελείωτες ώρας ψαξίματος σε menu της ATI και ακόμα και κρυφά menu της LG χωρίς αποτέλεσμα. Και η όλη ιστορία είχε ξεκινήσει όταν είχα πάρει ένα DVD player που είχε έξοδο hdmi και συνειδητοποίησα παρακολουθώντας ταινία ότι είχα overscan. Μιλάμε για απίστευτο βρισίδι... στην hdmi, στην υποτιθέμενη ψηφιακή - νέα τεχνολογία που τρέχουμε και αγοράζουμε στον καταναλωτισμό κλπ...

Last edited:
με το scaling της καρτας γραφικων δεν μπορεις να γεμισεις το καδρο εντελως? (αν και εμενα δεν μου δουλευει σωστα παντα ) απλα με σωζει η τηλεοραση που εχει μια λειτουργια μόνο σκαναρ και γεμιζει το καδρο, ελπιζω να μην κολησω και να εχω και overscan.....

Just Scan ετσι το λενε κανονικα αυτο που εχει η τηλεοραση μου και κανει pixel mapping 1:1 μαλον

Πολλές τηλεοράσεις έχουν ειδική ρύθμηση και η κάθε εταιρία βάζει το δικό της όνομα. Η Sony του αδερφού μου πχ το λέει Full Pixel.

Η LG μου δεν έχει τέτοια ρύθμιση (όχι τουλάχιστον στο βασικό της menu) οπότε το σήμα στην hdmi περνάει απο τον scaler της τηλεόρασης ο οποίος του σκίζει τα πρέκια.

και σε εμενα σε μερικες συχνοτητες δεν παιζει και τοσο καλα με ενεργοποιημενο μου φενετε καπως θολη η επιφανεια του desktop και μαλον το φιλτρο δεν δουλευει παντου αψογα

μετα απο νεα clean εγγκατασταση vista ultimate sp1 full updated και με το CyberLink PowerDVD Ultra v8.0.1513 bsod τελος αλλα το tearing ειναι ακομα εδω να με βασανιζει, καμια απολυτως διαφορα ..... 24p, 50p , 60p tested με overlay, vrm9, evr με 3d κτλπ το μονο θετικο οτι επεξε το HA του mpc-hc αλλα κατα τα αλλα χαλια επισης kmplayer με Η264 PowerDVD codec = full usage cpu.