Όταν ο Bruce Lee έδειρε, κατά λάθος, τον Jackie Chan!

Δεν θυμαμαι να ειδα τον Lou. Καποιος αλλος ηταν ....
Το μυαλο μου παει συνεχεια στους Σαολιν αλλα ειναι επειδη τους εχω θεοποιησει.
Ουτε Σαολιν ηταν ... (ποιος ηταν γμτ μου, θα σκασω ! :p ...)

Ο Φερίνιο έχει φτι´'αξει σίγουρα κάποιο πρόγραμμα με πετσέτες... Το θυμάμαι (back to '80s)
Πιθανώς εσύ θα είδες κάποιον ανταγωνιστή του :beatnik2:

Το θυμάμαι (back to '80s)

Εκείνη την εποχή (Και πιο παλλιά) το χρησιμοποιούσαν αρκετά,αρκετοί επαγγελματίες λίγο πρίν βγούν πάνω στην σκηνή σαν προθέρμανση αναμεταξύτους...και άλλα πολλά!Έχω αρκετά παραδείγματα,αλλά θα βγούμε τελείως of topic:D
Έχω διαβάσει συνεντεύξεις μεγάλων ονομάτων,που στο ξεκίνημά τους όταν ήταν πιτσιρικάδες (και δεν είχαν την δυνατότητα να πάνε στο γυμναστήριο) χρησιμοποιούσαν διάφορες μεθόδους εξάσκησης,ώστε να αρχίσουν να παίρνουν όγκο κλπ. Πχ ο Frank Zane είχε πεί,ότι έβρισκε παλλιά αντικείμενα πχ λάστιχα και άλλα τέτοια,και τα χρησιμοποιούσε σαν βάρη.(Αν θυμάμε καλλά). Γενικά είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων,για να καταφέρεις έναν ''χ'' στόχο.

προφανως η γραμμωση του,εχει προελθει αυστηρα μεσα απο προπονηση κουνγκ φου,ολοι οι αλλοι που ειναι ''πρησμενοι'' εχουν δουλεψει με βαρη.

Η γράμμωση του έχει προέλθει από προπόνηση με πολλές επαναλήψεις, χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματός του.
Τέτοια γράμμωση κάνουν οι αθλητές του Wushu και όχι αυτοί που κάνουν Kung Fu/Gong Fu/Wu Gong (όπως θες πες το).
Στο Wushu επειδή είσαι αθλητής που πάει για αγώνες και επιδείξεις, κάνεις και την ανάλογη γυμναστική για να "δείχνεις" πιο macho. :p

Δεν θυμαμαι να ειδα τον Lou. Καποιος αλλος ηταν ....
Το μυαλο μου παει συνεχεια στους Σαολιν αλλα ειναι επειδη τους εχω θεοποιησει.
Ουτε Σαολιν ηταν ... (ποιος ηταν γμτ μου, θα σκασω ! :p ...)

Οι κλασσικές ασκήσεις ενδυνάμωσης, αν μιλάμε για shaolin, είναι με σχοινί. Όχι με πετσέτα ή καραβόπανο.

Ο πατερας του Lee (ο πρωτος του δασκαλος) τον εξασκησε σε εξοντωτικο βαθμο σε μια πρακτικη-ασκηση
που λεγεται "χερια που σπρωχνουν". Ειναι μια καθαρα ισομετρικη ασκηση για να αυξησεις την μυικη συστολη
στον θωρακα, την κοιλια, την μεση και ... τα χερια, ωστε να διωξεις οτι γραμμαριο λιπους υπαρχει εκει !!!!

Ο πατέρας του Lee δεν είχε κάποια σχέση με πολεμικές τέχνες.
Στη φωτογραφία είναι ο πρώτος και μοναδικός του δάσκαλος, ο Yip Man.
Και η τεχνική είναι το Qi Sao (sticky hands), βασική για το Wing Chun.
Δεν είναι κάποια άσκηση, αλλά ο τρόπος με τον οποίο μάχεται κάποιος που μαθαίνει Wing Chun.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μιχάλη να υποθέσω ότι επειδή δεν τον δέχθηκαν στο μοναστήρι υιοθέτησε τις κραυγές σε κάθε του κίνηση ??

Η κοπέλα στο βίντεο δεν είναι παρθένα ?? Δεν την ακούω να κράζει !!!!

Τις κραυγές τις ήθελε ο σινεμάς της εποχής.
Το ότι όσοι ασχολούνται με πολεμικές τέχνες κράζουν σαν παρθένες που τις χουφτώνουν εξετάζεται ως αναληθές. :p

Σε ταινίες παίζουν αθλητές του WuShu. Τα παραδοσιακά στυλ δεν είναι θεαματικά.
Η πιο απλά, αν είναι θεαματικό, δεν είναι Gong Fu.
Ακόμη και οι shaolin που κάνουν τα shows προετοιμάζονται με πρόγραμμα wushu για να τα κάνουν. :smile:

Έπρεπε να γαργαλήσω διά της πλαγίας για να λάμψει η αλήθεια !!!! :BDGBGDB55:

η κραυγη στις πολεμικες τεχνες,δεν ειναι μυθος,φτανει να ειναι μια και στο τελος της προσπαθειας ειτε μιας,ειτε περισσοτερων τεχνικων.
Ειναι η μεγιστη εκτονωση της συσσωρευμενης ενεργειας.

Re: Απάντηση: Όταν ο Bruce Lee έδειρε, κατά λάθος, τον Jackie Chan!

η κραυγη στις πολεμικες τεχνες,δεν ειναι μυθος,φτανει να ειναι μια και στο τελος της προσπαθειας ειτε μιας,ειτε περισσοτερων τεχνικων.
Ειναι η μεγιστη εκτονωση της συσσωρευμενης ενεργειας.

Ακριβώς.
Δεν νιαουρίζουν κάθε λίγο και λιγάκι και μόνο που βλέπει ο ένας τον άλλον... :p

Και δεν είναι κραυγή.... είναι εκτόνωση..

την κραυγή την βγάζουμε σε διαφορετική εκτόνωση.. πιο ζωώδης.....:BDGBGDB55:

συγκεκριμενα στο καρατε λεγεται ''κιάι'',οπου ''κι'' ειναι η ενεργεια.

Και το άι τι είναι; :p
Όχι στο Karate βρε, στα Ιαπωνικά.

Qi, Chi, Ki...
Το ίδιο πράγμα είναι.

Το Gitchy gitchy ya ya da da είναι διαφορετικό.
:BDGBGDB55:

Κοίτα τι μαθαίνουμε !!!

Εσένα θα σου δείξω από κοντά την άλλη Τετάρτη προβοκάτορα...

Μάνο όποιος κάνει πολεμικές τέχνες δεν έχει την πολυτέλεια να έχει...Γαλλική μύτη.Και που να ασχοληθείς με αθλήματα πάλης όπως mma ας πούμε.Πολλές φορές βέβαια η μπόχα του αντιπάλλου σε φρικάρει τόσο,που κερδίζεις τελικά ενώ είσαι σε μειονεκτική θέση!

Όταν μάθαιναν καράτε τα γατάκια Lee και chan, κάποιοι είχαν ήδη 10 "νταν"....

Βρειτε ποιοι είναι και κερδίστε...

Ο δεξιά κάνει κάτι σαν Wushu με μισή στολή Shotokan (ποιος του πήρε το παντελόνι καλέ; ) και ο δεξιά πάει να προσευχηθεί και σε λίγο θα ξεχάσει και το όνομά του...
Σκηνή από ταινία υποθέτω...
Αλλά πως βρέθηκε το αφρολέξ στο ποτάμι;
Και ποιος πήγε για μπάνιο και ξέχασε το μπουρνούζι του; :blink:

Μυστήριο καλύπτει τη φωτογραφία...