Όταν τα 700 είναι λίγα!

Ενταξεις παιδες μην τρελενεστε,δεν βγαζει τοσα...Αν θυμαμαι καλα απο οτι μου ειπε ο Γιωργος πρεπει να βγαζει γυρω στα 3500(οχι οτι δεν ειναι πολλα,μια χαρα ειναι).Απλα επειδη τον εχει ο ιδιος και τον ειδα ειναι ενα να μην πω και δυο κλικ πανω απο οτι κατασκευαζουν οι κινεζοι μεχρι τωρα(Skyray κτλ).Εχει καλυτερο knurling,χοντρο σωμα,και αν θυμαμαι καλα και πιο καλη-παχια ανοδιωση.Νομιζω οτι δουλευει και με δυο μπαταριες(ας με διορθωσει ο Γιωργος αν δεν ειναι ετσι) αλλα με αντικτυπο την αυτονομια.

πολυ φως ρε παιδακι μου..πω πω.. απλα δε ζεματαει θελω να μαθω?
εγω που χω τον 3 λεντο τ6 και λεω οτι εχει πολυ φως, φανταζομαι αυτος με τα 7..

o 5άρης δε πολυζεματάει, με αεράκι μια χαρά δουλεύει σερί αρκετή ώρα. Τώρα για αυτό το 7λεντο ας περιμένουμε λίγο, αν και είναι το ίδιο το trj12 μόνο που έχει 7 λεντ με άγνωστο κύκλωμα προς το παρόν!

Απάντηση: Re: Όταν τα 700 είναι λίγα!

αμα λεω εγω οτι οι κινεζοι παλαβωσανε και μαζι με κεινους θα παλαβωσουμε και μεις!!!...

http://www.ebay.com/itm/8500-Lumens...7906048?pt=US_Flashlights&hash=item4163d6f500

τι να λεει αραγες..και απορω πραγματικα, τοσα αμπερ πως θα τα παλεψουν οι μπαταριες??

Χαχα στάνταρ θα μας τρελάνουν.
Έχω δώσει 3λεντους στη Μάνη σε μεγάλης ηλικίας ψαράδες και έχουν ενθουσιαστεί.
Μου ζήτησαν νέα φουρνιά για το καλοκαίρι μαζί με μπόλικες μπαταρίες.
Οπότε αρχίζει πάλι το ψάξιμο :-)

Χαίρομαι που ακούω καλά λόγια για τον 5λεντο!
Από πλευράς κατόπτρου θεωρείτε ότι θα στέλνει φως εξίσου μακριά σαν τον 3λεντο skyray?
Ή για μακριά φως πάμε σε κάτι διαφορετικό?

Αν θες thrower παρε κατι καλο με μεγαλης διαμετρου και βαθους κατοπτρο και με ενα xm-l!Τα 3λεντα-5λντα επειδη εχουν μικρο κατοπτρο για το καθε led floodαρουν αρκετα την δεσμη σε σχεση με το μονο led.Βεβαια η ποσοτητα του φωτος που βγαζουν στην αποσταση που φωτιζουν εννοειτε οτι ειναι πιο μεγαλη απο αυτη του ενος led.

Αν θες thrower παρε κατι καλο με μεγαλης διαμετρου και βαθους κατοπτρο και με ενα xm-l!Τα 3λεντα-5λντα επειδη εχουν μικρο κατοπτρο για το καθε led floodαρουν αρκετα την δεσμη σε σχεση με το μονο led.Βεβαια η ποσοτητα του φωτος που βγαζουν στην αποσταση που φωτιζουν εννοειτε οτι ειναι πιο μεγαλη απο αυτη του ενος led.

Ψάχνουν λέει τις σημαδούρες νύχτα, θέλουν και απόσταση και ένταση φωτός.
Εγώ απλά θα ήθελα να είμαι βαρκάδα :D αλλά δε ξέρω από αυτά, πάντα βαριόμουν το ψάρεμα :D
Και σίγουρα όταν ρωτάς 70 χρονών άνθρωπο και σου λέει ‛πάρε ότι νομίζεις ο προηγούμενος ήταν καταπληκτικός’ … μου ανεβάζει τη μπάρα. Αλλά ουσιαστική ανάλυση απαιτήσεων δε γίνεται έτσι…

Πιθανά να κάνω μεικτή παραγγελία, ένας 5λεντος και ένας με πιο βαθύ κάτοπτρο για να δοκιμαστούν επιτόπου από τους ενδιαφερόμενους… σε σχέση με τους τρίλεντους.

Οι κοκκινόμαυρες trustfire 18650 που είχα αγοράσει ζουν ακόμα μετά από έντονη χρήση και θυμάμαι τότε είχαν καλή τιμή / απόδοση. Υπάρχει λόγος να κοιτάξω κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά? Υπόψη ότι δε ψάχνουμε την καλύτερη μπαταρία αλλά καλή τιμή / απόδοση ώστε να υπάρχουν μόνιμα μπόλικες φορτισμένες ανταλλακτικές.
Φορτιστές υπάρχουν.

Να ζητήσω μια σύντομη πρόταση για 5λεντο και Thrower και μπαταρίες, ιδανικά από τον ίδιο προμηθευτή?
Λ.χ. βλέπω στη manafont
http://www.manafont.com/product_inf...h-rechargeable-batteries-flame-2pcsset-p-5560
http://www.manafont.com/product_inf...ack-aluminum-alloy-finish-326650318650-p-8845
Για εμένα λέω να βάλω ένα οικονομικό μικρό με μια 18650 όπως αυτόν http://www.manafont.com/product_inf...b-t6-5mode-led-flashlight-118650-black-p-7639

Με τι thrower να συνδυάσω το πακέτο?
Κάποιον σαν αυτόν ?
http://www.manafont.com/product_inf...led-flashlight-titanium-finish-1218650-p-9398
Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι μπορούν να πιάσουν την απόσταση φωτισμού του 3led πόσο δε του 5led.
Να κοιτάξω αλλού ?

Ευχαριστώ παίδες προκαταβολικά, αλλά είμαι νιουφης στους φακούς και το γεγονός ότι δεν είναι καν για εμένα, σημαίνει ότι βασίζομαι στις συμβουλές και της εμπειρία σας.

οντως απολυτη αποσταση μονο με μονολεντο φακο θα πιασεις.

Αν τωρα δουεμ οτι στην πρακη ειτε απο 5λεντο ειτε απο 7λεντο θα πιασεις τα δια λουμεν τοτε το ααβνταζ θα το εχει ο φακος με τα βαθυτερα κατοπτρακια.

Εργοτελη μπορεις να μας βοηθησεις σε αυτο? Συγκριση μεταξυ 3&5 κατοτρα?

Επισης δεν υπαρχει περιπτωση να μην παρεις περισσοτερο φως και σταθερο για περισσοτερη ωρα με καλυτερες μπαατριες απο αυτες που λες.

Για σενα παρε φακο με τουλαχιστον 42-43 χιλοστα διαμετρο κατοπτρου...που να δινει τουλαχιστον 700 πραγματικα λουμενς.

Ακριβως και εγω στο Γιωργο θα παραπεμψω και ο βασικος λογος ειναι οτι επειδη ασχολειται επισης με το ψαρεμα και τον ενδιαφερουν να βλεπει τις σημαδουρες απο μακρια μπορει να προτεινει καποιους απο τους φακους που εχει και χρησιμοποιει και ξερει ακριβως των φωτισμο που κανουν σε αυτες τις αποστασεις και υπο αυτες τις συνθηκες.Γιωργο ανελαβε;)

και πες μας ποσα lux βγαζει το 5-αρης στα 30 δευτεροπλεπτα.
Ο τριπλος μου βγαζει 23000+

Από όσο θυμάμαι το 3λεντο Skyray σε μένα πιάνει κάπου 16000-17000 λουξ ενώ το 5λεντο 24,000-25,000 λουξ. Ουσιαστικά μικρή διαφορά! Ωστόσο το 5λεντο θέλει 3 μπαταρίες για να παίζει σωστά με τις 18650.
Όσο για τις σημαδούρες το βράδυ, μεταξύ μας, η καλύτερη λύση είναι να τους πας ένα απλό gps, χαχαχα! Ε μετά θα πλησιάσουν τόσο κοντά που ό,τι φακό και να έχουν από 15,000+ λουξ δεν υπάρχει περίπτωση να ζοριστούν να τη βρούνε.Σημαντικά για μένα είναι στις σημαδούρες αυτά τα πλαστικά που αντανακλάνε το φως πίσω στο πηγή του, σαν αυτά στα ποδήλατα/αμάξια κτλ.
Καταλήγοντας, για μένα μες στη θάλασσα το πιο σημαντικό είναι να έχουν ένα φακό αξιόπιστο, τίποτε άλλο. Τι 700 τι 2500 λούμεν, δεν έχει διαφορά ουσιαστική.Απλά αν χρειαστεί οτιδήποτε, να μη μείνουν ξεκρέμαστοι από φακό, ή μπαταρίες και καλό είναι να έχει ένα σηνιάλο ο φακός. Από κει και πέρα, σίγουρα ένας φακός που εστιάζει είναι καλύτερος για να διαπερνά την αλμύρα/υγρασία που έχει η θάλασσα, άλλωστε στη θάλασσα είναι και λάθος να φωτίζεις γενικά(λένε τρομάζει τα ψάρια, ανάλογα ωστόσο και το ψάρεμα) και πάντα στο επίπεδο της θάλασσας θα ψάχνεις μόνο ένα στόχο, είτε λέγεται βράχος είτε λέγεται σημαδούρα είτε άλλο σκάφος, δε χρειάζεται να βλέπεις γενικά(αν χρειαστεί γενικό φως, με ένα αυτοσχέδιο διαχυτή το έχεις και αυτό σε ένα φακό που εστιάζει, το αντίθετο δε γίνεται!)

Last edited:

Από όσο θυμάμαι το 3λεντο Skyray σε μένα πιάνει κάπου 16000-17000 λουξ ενώ το 5λεντο 24,000-25,000 λουξ. Ουσιαστικά μικρή διαφορά! Ωστόσο το 5λεντο θέλει 3 μπαταρίες για να παίζει σωστά με τις 18650.
Όσο για τις σημαδούρες το βράδυ, μεταξύ μας, η καλύτερη λύση είναι να τους πας ένα απλό gps, χαχαχα! Ε μετά θα πλησιάσουν τόσο κοντά που ό,τι φακό και να έχουν από 15,000+ λουξ δεν υπάρχει περίπτωση να ζοριστούν να τη βρούνε.Σημαντικά για μένα είναι στις σημαδούρες αυτά τα πλαστικά που αντανακλάνε το φως πίσω στο πηγή του, σαν αυτά στα ποδήλατα/αμάξια κτλ.
Καταλήγοντας, για μένα μες στη θάλασσα το πιο σημαντικό είναι να έχουν ένα φακό αξιόπιστο, τίποτε άλλο. Τι 700 τι 2500 λούμεν, δεν έχει διαφορά ουσιαστική.Απλά αν χρειαστεί οτιδήποτε, να μη μείνουν ξεκρέμαστοι από φακό, ή μπαταρίες και καλό είναι να έχει ένα σηνιάλο ο φακός. Από κει και πέρα, σίγουρα ένας φακός που εστιάζει είναι καλύτερος για να διαπερνά την αλμύρα/υγρασία που έχει η θάλασσα, άλλωστε στη θάλασσα είναι και λάθος να φωτίζεις γενικά(λένε τρομάζει τα ψάρια, ανάλογα ωστόσο και το ψάρεμα) και πάντα στο επίπεδο της θάλασσας θα ψάχνεις μόνο ένα στόχο, είτε λέγεται βράχος είτε λέγεται σημαδούρα είτε άλλο σκάφος, δε χρειάζεται να βλέπεις γενικά(αν χρειαστεί γενικό φως, με ένα αυτοσχέδιο διαχυτή το έχεις και αυτό σε ένα φακό που εστιάζει, το αντίθετο δε γίνεται!)

Από όσο ακούω ένας από τους ψαράδες είναι γνωστός για το ασημένιο καπέλο της σημαδούρας που εδώ και δεκαετίες είναι το πιο εύκολο στην ανεύρεση.
Ενώ ακούω και για νέα ραντάρ για ψάρια, gps κ.ο.κ. αλλά με τους τρίλεντους τρελάθηκαν :-)
Σίγουρα κανείς δεν έχει μόνο ένα φακό, όλοι έχουν αρκετούς συν φακό κεφαλής.

Ένα ευχαριστώ σε όλους,
Με αυτά που λέτε, ενα 5led θα δοκιμάσω, και θα βρω και το νήμα κάπου εδώ δίπλα να αναζητήσω ένα καλό thrower.

Παιδιά θέλω να πάρω ένα κάλο τριλεντο και ψήθηκα για το NiteCore TM11, δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστος φακός άλλα απ ότι λένε τα οποία προβλήματα που είχε λύθηκαν με την τρίτη εκδοσή του φακού...
Ο κυριότερος λόγος που το διάλεξα είναι το μικρο μέγεθος το οποίο θα με βολέψει πολύ.Το μόνο μου τη σπάει λίγο ο τρόπος που αλλάζει τα modes...Θα προτιμούσα να ήταν σαν του τκ41-τκ70 που είναι ότι καλύτερο νομίζω.
Βάζω και το ερώτημα: αυτός η κάποιος άλλος;
Περιμένω λοιπόν την γνώμη σας..

Μάριος

Υπάρχουν πλέον αρκετά μοντέλα 3λεντα ή που αναμένεται να κυκλοφορήσουν. Αν δε βιάζεσαι περίμενε 2-3 εβδομάδες να δούμε τι θα λέει τελικά το thrunite tn30.Μπορεί να είναι το ιδανικό για σένα.Όσο για το Νitecore, αν όντως τα λύσανε, τότε αξίζει αν και πάλι το αντιμετωπίζω με μια δυσπιστία..

Και εγώ με δυσπιστία το βλέπω άλλα απ ότι διαβάζω έχουν λύσει το πρόβλημα θερμοκρασίας που αντιμετώπιζε.Πως κατάφεραν και το έλυσαν δεν ξέρω. Θα το ψάξω περισσότερο και θα αποφασίσω τις επόμενες μέρες εάν θα προχωρήσω στην αγορά του.