ΟΤΕ & ADSL κυκλώματα

παιδια οσο και εαν φαινεται παραξενο ο κακος οτε δεν εχει κρυφες χρεωσεις,και το λεω αυτο γιατι εχω forthnet για τις κλησεις.
ερχονται λοιπον τα παγια του διμηνου (30 ) συν το παγιο της adsl γραμμης(αναλογα τι εχεις επιλεξει) που ειναι για μενα προς το παρον 14,5 τον μηνα.
εχω adsl ενα χρονο τωρα.

Τελικά αποφάσισα.
Θα κρατήσω την pstn.
Θα βάλω και εγώ forthnet telephony όπως είχα παλαιότερα και θα βάλω conn-x 24mbit και σιγά τη διαφορά τα 10€ το μήνα από το να είχα double ή triple play.

Τουλάχιστον θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο και το κυριότερο εξυπηρέτηση πελατών είτε τηλεφωνικά, είτε από το κατάστημα (φυσικό πρόσωπο).

Εύχομαι να δικαιωθώ για τις επιλογές μου.
Εδώ είμαστε και θα σας έχω νεότερα σε λίγες ημέρες.

Απάντηση: Re: ΟΤΕ & ADSL κυκλώματα

Τουλάχιστον θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο και το κυριότερο εξυπηρέτηση πελατών είτε τηλεφωνικά, είτε από το κατάστημα (φυσικό πρόσωπο).

σε αυτο το κοματι ο οτε δεν παιζεται και ειδικα η οτενετ,εξυπηρετικοτατοι!!
ασε που το 134 ειναι χωρις χρεωση

Τελικά αποφάσισα.
Θα βάλω και εγώ forthnet telephony όπως είχα παλαιότερα και θα βάλω conn-x 24mbit και σιγά τη διαφορά τα 10€ το μήνα από το να είχα double ή triple play.

Πάντως να ενημερώσω ότι ο ΟΤΕ δεν μπορεί να ξεπεράσει ούτε αυτός τις αδυναμίες της γραμμής και της απόστασης από το κέντρο.

Δηλαδή, αν η γραμμή κάποιου δεν σηκώνει π.χ. πάνω από 8 Mbit, ότι σύνδεση και να διαλέξεις από εκεί και πάνω θα είναι άχρηστη. Αυτό έπαθε ένας φίλος που είχε σύνδεση 8 Mbit (που ήταν οριακή με αρκετές αποσυνδέσεις) και ζήτησε αναβάθμιση σε 24 μήπως και βελτιωθεί το πρόβλημα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ξαφνικά σταμάτησε να έχει τελείως σύνδεση. Προσπαθούσε το μόντεμ να συγχρονίσει στα 24 και φυσικά αυτό ήταν αδύνατον. Μετά, αφού είχε δώσει αρκετές φορές βλάβη τον ξαναγύρισαν στα 8 και τελικά έφτασε στα 4 μια και είχε και στα 8 πολλές αποσυνδέσεις.

Στην ουσία, η γραμμή του σηκώνει γύρω στα 6,5 Mbit, αλλά με τον OTE αναγκαστικά πρέπει να πας στο αμέσως προηγούμενο πακέτο.

Πάντως να ενημερώσω ότι ο ΟΤΕ δεν μπορεί να ξεπεράσει ούτε αυτός τις αδυναμίες της γραμμής και της απόστασης από το κέντρο.

Δηλαδή, αν η γραμμή κάποιου δεν σηκώνει π.χ. πάνω από 8 Mbit, ότι σύνδεση και να διαλέξεις από εκεί και πάνω θα είναι άχρηστη. Αυτό έπαθε ένας φίλος που είχε σύνδεση 8 Mbit (που ήταν οριακή με αρκετές αποσυνδέσεις) και ζήτησε αναβάθμιση σε 24 μήπως και βελτιωθεί το πρόβλημα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ξαφνικά σταμάτησε να έχει τελείως σύνδεση. Προσπαθούσε το μόντεμ να συγχρονίσει στα 24 και φυσικά αυτό ήταν αδύνατον. Μετά, αφού είχε δώσει αρκετές φορές βλάβη τον ξαναγύρισαν στα 8 και τελικά έφτασε στα 4 μια και είχε και στα 8 πολλές αποσυνδέσεις.

Στην ουσία, η γραμμή του σηκώνει γύρω στα 6,5 Mbit, αλλά με τον OTE αναγκαστικά πρέπει να πας στο αμέσως προηγούμενο πακέτο.

Εγώ είμαι στα 700μέτρα από το DSLAM. Τώρα αν είμαι τόσο κακότυχος δεν μπορεί να συγχρονίσει έστω στα 8mbit ε τότε τι να πώ ????

Το θέμα είναι αν θα πρέπει ο ΟΤΕ και η κάθε εταιρεία ανεξάρτητα από το πακέτο που σου δίνει τι θα πρέπει να πληρώνεις ? Αυτό το πακέτο που επέλεξες ή αυτό που κλειδώνει ο router σου ?

μα φυσικα το πακετο που επελεξες.
δεν νομιζω οτι θα εχεις προβλημα στην 24αρα αλλα αν παρεις το 134,θα σου ζητησουν το αριθμο τηλεφωνου σου και θα σου πουν τι συνδεση σηκωνει η γραμμη σου. (κατι που δεν κανουν οι ιδιωτες)
αλλα αν και παλι δεις οτι δεν....ζητας υποβαθμιση χωρις καμια χρεωση.

Today is a big day.

Εν τέλει σήμερα ήρθε το δωρεάν router του ΟΤΕ (BaudTec) και σας πληροφορώ πως η γραμμή ενώ έχει θόρυβο (τον οποίο ακούς και στο τηλέφωνο από την πρώτη στιγμή που πήρα πάλι γραμμή) κλειδώνει στα 17mbit. Που δηλαδή να βάλω και κανένα σοβαρό router και να πέσει και λίγο ο θόρυβος. Έ ρε γλέντια !!!!

Άντε πάω και για σταθερή στη forthnet πάλι και είμαι κομπλέ. Και όλα αυτά σε 10 ημέρες. Αφήστε που ο βρόγχος είχε ενεργοποιηθεί από την 2η ημέρα απλά δεν είχα εξοπλισμό pstn για να κάνω δοκιμή.

Είπατε τίποτα ???

Εκείνο το video του καληβάτση πως το έλεγε ?? "Ο ΟΤΕ είναι ένας, μεγάλος....." χαχαχαχαχαχα.

Υ.Γ. Σήμερα ήρθε και η καταγγελία που είχα κάνει στην ΕΕΤΤ για την ON Telecoms και πρέπει σε 1 μήνα να μου έχουν απαντήσει. Άντε να δούμε τι θα μου απαντήσουν.