ΟΤΕ: Ασφαλιστικά μέτρα κατά Forthnet

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,156
ΑΘΗΝΑ
Σε κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων για τη διακοπή καμπάνιας της Forthnet προέβη ο ΟΤΕ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, ο ΟΤΕ αναγκάστηκε να κινηθεί δικαστικά εναντίον της εταιρείας Forthnet, καθώς η τελευταία προέβη στην αποστολή αναληθούς και δυσφημιστικού για τον ΟΤΕ Δελτίου Τύπου στις 27/5/2009.

Ο ΟΤΕ κατέθεσε άμεσα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία υποχρεώνει την εταιρεία Forthnet να αποσύρει από το site της το Δελτίο Τύπου με τους αναληθείς και δυσφημιστικούς χαρακτηρισμούς και να μην αναρτήσει άλλο κείμενο στον Τύπο ή στο διαδίκτυο με το ίδιο περιεχόμενο μέχρις ότου εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.
Μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει ο ΟΤΕ στην ανακοίνωσή του, η εταιρεία δεν έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, αγνοώντας τη δικαστική επιταγή και συνεχίζοντας το δυσφημιστικό της έργο. Για το λόγο αυτό, ο ΟΤΕ ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελίας προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα.

Πηγή: naftemporiki.gr 2/6/2009

Αν εννοεί το απόσπασμα "με 14,75 /μήνα, δηλαδή με όσο πληρώνετε για το μηναίο πάγιο ΟΤΕ χωρίς να λαμβάνετε καμιά υπηρεσία", δεν βλέπω σε τι έχει άδικο η forthnet. Παίρνει κανείς κάποια υπηρεσία (δωρεάν τηλέφωνα, σύνδεση στο internet, κλπ) πληρώνοντας το βασικό πάγιο του ΟΤΕ που το μόνο που εξασφαλίζει είναι η pstn/isdn σύνδεση; Εγώ όχι πάντως...

Re: Απάντηση: ΟΤΕ: Ασφαλιστικά μέτρα κατά Forthnet

Αν εννοεί το απόσπασμα "με 14,75 /μήνα, δηλαδή με όσο πληρώνετε για το μηναίο πάγιο ΟΤΕ χωρίς να λαμβάνετε καμιά υπηρεσία", δεν βλέπω σε τι έχει άδικο η forthnet. Παίρνει κανείς κάποια υπηρεσία (δωρεάν τηλέφωνα, σύνδεση στο internet, κλπ) πληρώνοντας το βασικό πάγιο του ΟΤΕ που το μόνο που εξασφαλίζει είναι η pstn/isdn σύνδεση; Εγώ όχι πάντως...

Αν βέβαια πρόκειται γι' αυτό.
Απλώς το "χωρίς πάγιο ΟΤΕ" τώρα χώντρυνε και έγινε "14,75 ... χωρίς να λαμβάνετε καμιά υπηρεσία". Αυτό μάλλον ενόχλησε...

Η υπηρεσία που αφορά στο πάγιο του ΟΤΕ είναι :
1. "αποκλειστική ενοικίαση" του δικτύου που καταλήγει στο χώρο του συνδρομητή.
2. ενεργοποίηση των τηλεφωνικών υπηρεσιών επάνω στο συγκεκριμένο κύκλωμα.
3. "αποκλειστική ενοικίαση" τηλεφωνικού αριθμού
4. Παροχή εξοπλισμού για ISDN συνδέσεις

Καλά, ας τον αφήσουν να βγάλει πακέτα τύπου "39,90 , πάρε κόσμε" και σου λέω πότε ξαναγυρνάω σε αυτούς. Δεν το συζητάω καν!

Απο ΟΤΕ (isdn) σε HOL, ο συναγερμός βαρούσε στο κέντρο κατόπιν εορτής ή και καθόλου, οπότε αναγκάστηκα να μην διακόψω το "με 14,75 /μήνα, δηλαδή με όσο πληρώνετε για το μηναίο πάγιο ΟΤΕ χωρίς να λαμβάνετε καμιά υπηρεσία". Ευτυχώς που μου είχε κόψει να ζητήσω καινούρια γραμμή.
Απο adsl; πρώτα είχα 16-18 mbits τώρα με την HOL βαριά βαριά 8! να πούμε και για την ποιότητα της γραμμής; χρησιμοποιώ την γραμμή της HOL μόνο για τα εξερχόμενα και προ καιρού η αδελφή μου στην Αγγλία μου είπε πως η φωνή μου μοιάζει σαν να έρχεται από το υπερπέραν!
Μόνο στην τεχνική εξυπηρέτηση έχουμε αυτό που μας αρμόζει απο όλους τους πάροχους, αφασία και ταλάιπωρία όπως σε όλες τις αφρικανικές, υποσαχάριες χώρες.

Άστο καλύτερα, δεν σώζεται ούτε έτσι...

Από την απάντησή σου βγαζω το συμπέρασμα ότι αγνοείς ή αδιαφορείς για την ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρουν οι εναλλακτικοί πάροχοι. Αν όμως αμφιβάλεις για αυτά ρώτα μερικούς ιδιώτες αλλά και επαγγελματίες για τον χρόνο που καταναλώνουν για να καταφέρουν να λειτουργήσουν τα ... αυτονόητα.

Η ποιότητα των εναλλακτικών δεν έχει καμία σχέση με το αν ο ΟΤΕ στο βασικό του πάγιο έχει ή όχι κάποια επιπρόσθετη υπηρεσία (δωρεάν τηλεφωνήματα πχ), εκτός από την βασική σύνδεση. Η απάντηση είναι ότι δεν έχει, και αυτό συνέβαινε πολλά πολλά χρόνια πριν ακόμα εμφανιστεί ο πρώτος εναλλακτικός (η δικαιολογία τελευταία είναι ότι δεν τον αφήνει η ΕΕΤΤ να έχει, ίσως υπάρχει κάποια βάση σ' αυτό, ίσως κι όχι). Παρεμπιπτόντως, στον ΟΤΕ είμαι και σε τηλέφωνο, και σε σύνδεση internet. Είχα forthnet για τρία χρόνια μέσω ΑΡΥΣ, και σε γενικές γραμμές δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά η forthnet δεν καλύπτει την περιοχή μου με 24άρα σύνδεση, οπότε πήγα σε conn-x.

Η ποιότητα των εναλλακτικών δεν έχει καμία σχέση με το αν ο ΟΤΕ στο βασικό του πάγιο έχει ή όχι κάποια επιπρόσθετη υπηρεσία (δωρεάν τηλεφωνήματα πχ), εκτός από την βασική σύνδεση. Η απάντηση είναι ότι δεν έχει, και αυτό συνέβαινε πολλά πολλά χρόνια πριν ακόμα εμφανιστεί ο πρώτος εναλλακτικός (η δικαιολογία τελευταία είναι ότι δεν τον αφήνει η ΕΕΤΤ να έχει, ίσως υπάρχει κάποια βάση σ' αυτό, ίσως κι όχι). Παρεμπιπτόντως, στον ΟΤΕ είμαι και σε τηλέφωνο, και σε σύνδεση internet. Είχα forthnet για τρία χρόνια μέσω ΑΡΥΣ, και σε γενικές γραμμές δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά η forthnet δεν καλύπτει την περιοχή μου με 24άρα σύνδεση, οπότε πήγα σε conn-x.

Η διαφωνία μου είναι στο ότι θεωρώ πως με το μηνιαίο πάγιο ο ΟΤΕ προσφέρει ένα minimum υπηρεσιών (χωρίς δωρεάν κλήσεις) τις οποίες και προανέφερα και θεωρώ πως αυτές έχουν ένα κόστος. Αν αυτό το κόστος είναι αντίστοιχο του παγίου που μας τιμολογεί ο ΟΤΕ είναι δύσκολο να το απαντήσω. Επίσης δεν μπορώ να γνωρίζω τα παιχνίδια που παίζονται με την ΕΕΤΤ.
Αυτό όμως που είναι σίγουρο είναι πώς τα αντίστοιχα κόστη ίσως και μεγαλύτερα έχουν και οι υπηρεσίες που παρέχουν οι εναλλακτικοί (μαγικά κόλπα και τζάμπα δεν υπάρχουν) με την διαφορά ότι αυτοί προσφέρουν και δωρεάν τηλέφωνα.

Το αποτέλεσμα αυτής της οικονομικής πολιτικής που ακολουθούν είναι να μην μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά στις υποχρεώσεις τους και να προσπαθούν να μειώσουν τα έξοδα τους με περικοπές στην υποστήριξη στην ποιότητα και γενικότερα στην λειτουργία τους σαν εταιρείες. Οι επιδοτήσεις που πήραν τα τελευταία χρόνια αν δεν είχαν "παντελονιαστεί" θα τους επέτρεπαν να έχουν απίστευτο ιδιόκτητο δίκτυο και εξοπλισμό. Αν το πάμε και πιο πέρα το θέμα θα δούμε πως πολλοί πάροχοι δεν πληρώνουν ούτε καν τις υποχρεώσεις τους για τα κυκλώματα που νοικιάζουν απο τον ΟΤΕ δηλαδή πουλάνε "αέρα". Καταλήγοντας, οι εναλλακτικοί δίνουν προσωρινά δελεαστικά πακέττα με "δωρεάν" υπηρεσίες που όμως μακροπρόθεσμα μας χρεώνουν όλους με οφειλές και υποχρεώσεις δικές τους.

Eγω ξερω οτι μετα απο περιπλανηση και ταλαιπωρια σε 2 εναλλακτικους ξαναγυρισα ΟΤΕ και Connx και ησυχασα,γιατι οποιος χρειαζεται τις οποιες υπηρεσιες να τις εχει αδιακοπα οποτε τις θελει,δεν κοιταζει πρωτα το κοστος ....

Το τι φταιει και τι γινεται στο χωρο,ειναι μια απο τα ιδια που γινονται στο Ελλαδισταν σε ολους του τομεις,χωρια οτι εδω λενε οι :violent-smiley-030: πολιτικοι οτι ειμαστε οι τελευταιοι στο Διαδικτυο στην Ευρωπη (με αφορμη τις Ευρωεκλογες).

Last edited: