ΟΤΕ.... αυτός ο ΟΤΕ....

Tελικά μάλλον το όλο θέμα με τις τηλεπικοινωνίες δε με θέλει... Έχω μετακομίσει από τα τέλη Ιουλίου σε δικό μου σπίτι (είμαι μικρός μη βαράτε)..

Στις 3 Αυγούστου, πήγα σε κατάστημα του OTE και έκανα αίτηση για νέα σύνδεση. Μου είπαν σε 2 εργάσιμες αν θυμάμαι καλά να πάρω τηλέφωνο να κλείσω ραντεβού για την εγκατάσταση της νέας γραμμής. Πράγματι αυτό έκανα, όπου η τηλεφωνήτρια με ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή είναι αδύνατη η εγκατάσταση νέας γραμμής, διότι δεν υπάρχει επάρκεια δικτύου. Μου ακούστηκε κάπως περίεργο όλο αυτό, αφού αφενός κατοικώ στο κέντρο του Γέρακα κι όχι σε κάποιο ξεχασμένο χωριό στη Σαμοθράκη, αφετερου το σπίτι είναι διπλοκατοικία και οι πάνω έχουν κανονικότατα τηλέφωνο εδώ και χρόνια.

Στις διάφορες απορίες μου απλά μου απάντησε με έναν αριθμό του τεχνικού τμήματος του ΟΤΕ για να μου τις λύσουν. Έκτοτε έπαιρνα για σχεδόν ένα μήνα αυτό το τηλέφωνο όπου απλά κανείς δεν το σήκωνε. Στη συνέχεια, το παράτησα, μια και έτσι κι αλλιώς έλειπα όλη μέρα απ'το σπίτι, έκανα τα τηλέφωνά μου απ'το γραφείο, και έλυσα το θέμα του internet με....... καλώδιο από τους από πάνω...

Ωστόσο, όλα αυτά όπως καταλαβαίνετε δεν είναι μόνιμη λύση, η αίτησή μου παραμένει στον ΟΤΕ και έχουν περάσει πλέον κοντά 4 μήνες... Είμαι άραγε καταδικασμένος να μην έχω ποτέ μου τηλέφωνο σπίτι?????? Είναι κάτι που μπορώ να κάνω...?

Φυσικά όπως καταλαβαίνετε, καμία από τις άλλες εταιρίες δε μπορεί να κάνει κάτι αν δεν έχει επάρκεια δικτύου ο ΟΤΕ, το έψαξα αυτό..

Στα μεσόγεια υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα , στο κέντρο της Παλλήνης έγινε αναβάθμιση πριν κάνα 2 μήνες δεν υπήρχε διαθεσιμότητα ΟΥΤΕ για μυρωδιά

Περίεργο... είμαι στα σύνορα με Γέρακα (Χαλάνδρι)... μου έβαλαν καινούργια γραμμή σε μόλις 3 μέρες από την αίτηση (Κυριακή μάλιστα!!! ) και έπειτα έκανα και μια σύνδεση connx η οποία ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 40 ώρες.

Tελικά μάλλον το όλο θέμα με τις τηλεπικοινωνίες δε με θέλει... Έχω μετακομίσει από τα τέλη Ιουλίου σε δικό μου σπίτι (είμαι μικρός μη βαράτε)..

Στις 3 Αυγούστου, πήγα σε κατάστημα του OTE και έκανα αίτηση για νέα σύνδεση. Μου είπαν σε 2 εργάσιμες αν θυμάμαι καλά να πάρω τηλέφωνο να κλείσω ραντεβού για την εγκατάσταση της νέας γραμμής. Πράγματι αυτό έκανα, όπου η τηλεφωνήτρια με ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή είναι αδύνατη η εγκατάσταση νέας γραμμής, διότι δεν υπάρχει επάρκεια δικτύου. Μου ακούστηκε κάπως περίεργο όλο αυτό, αφού αφενός κατοικώ στο κέντρο του Γέρακα κι όχι σε κάποιο ξεχασμένο χωριό στη Σαμοθράκη, αφετερου το σπίτι είναι διπλοκατοικία και οι πάνω έχουν κανονικότατα τηλέφωνο εδώ και χρόνια.

Στις διάφορες απορίες μου απλά μου απάντησε με έναν αριθμό του τεχνικού τμήματος του ΟΤΕ για να μου τις λύσουν. Έκτοτε έπαιρνα για σχεδόν ένα μήνα αυτό το τηλέφωνο όπου απλά κανείς δεν το σήκωνε. Στη συνέχεια, το παράτησα, μια και έτσι κι αλλιώς έλειπα όλη μέρα απ'το σπίτι, έκανα τα τηλέφωνά μου απ'το γραφείο, και έλυσα το θέμα του internet με....... καλώδιο από τους από πάνω...

Ωστόσο, όλα αυτά όπως καταλαβαίνετε δεν είναι μόνιμη λύση, η αίτησή μου παραμένει στον ΟΤΕ και έχουν περάσει πλέον κοντά 4 μήνες... Είμαι άραγε καταδικασμένος να μην έχω ποτέ μου τηλέφωνο σπίτι?????? Είναι κάτι που μπορώ να κάνω...?

Φυσικά όπως καταλαβαίνετε, καμία από τις άλλες εταιρίες δε μπορεί να κάνει κάτι αν δεν έχει επάρκεια δικτύου ο ΟΤΕ, το έψαξα αυτό..

Ο κολλητός μου στην παλλήνη περίμενε 3 χρόνια για να έχει ίντερνετ. Του το βάλανε την περασμένη βδομάδα, και τώρα πια μπορούμε να αναφέρουμε την λέξη ίντερνετ στο σπίτι του. Δυστυχώς φίλε μου πρέπει να το κυνηγήσεις πολύ με συνεχή τηλεφωνήματα και διαμαρτυρίες.

Να σου πω στο περίπου πως δουλεύει ο ΟΤΕ.
Η έλλειψη ακραίου δικτύου σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο καλώδιο από τα Α/Κ του ΟΤΕ μέχρι το καφάο ή από το καφάο μέχρι το σπίτι σου.
Είναι γεγονός ότι οι συγκεκριμένες περιοχές επειδή δεν είναι πυκνοκατοικημένες δεν είχε γίνει η κατάλληλη πρόβλεψη για να περαστούν επιπλέον ζεύγη.
Ο ΟΤΕ για να περάσει επιπλέον ζεύγη τώρα, πρέπει να προβεί σε ένα Α κόστος.
Οπότε τι κάνει;
Περιμένει να έρθουν κι άλλες αιτήσεις για νέα γραμμή έτσι ώστε να τα βάλει κάτω και να πάρει την απόφαση για να δει αν τον συμφέρει.
Για παράδειγμα στην περίπτωσή σου αν είσαι ας πούμε μόνο ένας στην αναμονή δεν πρόκειται να κάνει τίποτα.
Άλλη λύση φυσικά είναι να τους ενοχλείς συνέχεια έτσι ώστε αν κάποιος τύχει και φύγει από την περιοχή και ελευθερωθεί το ζεύγος να το δώσει σε σένα.

Και σε άλλον πάροχο να στραφείς το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις εφόσον και οι πάροχοι, γραμμές από τον ΟΤΕ ζητάνε.
Ίσα ίσα πιο πολλές πιθανότητες έχεις να την πάρεις ως πελάτης του ΟΤΕ πάρα ως πελάτης ενός παρόχου.

Πάντως σίγουρα κάποιος σοβαρός λόγος πρέπει να υπάρχει, ειδάλλως ο ΟΤΕ σε 2 ημέρες απ' την αίτηση σου συνδέει το τηλέφωνο, και σε 4 ημέρες έχεις και Internet.

Απάντηση: Re: ΟΤΕ.... αυτός ο ΟΤΕ....

Πάντως σίγουρα κάποιος σοβαρός λόγος πρέπει να υπάρχει, ειδάλλως ο ΟΤΕ σε 2 ημέρες απ' την αίτηση σου συνδέει το τηλέφωνο, και σε 4 ημέρες έχεις και Internet.

Ετσι ακριβώς είναι....-bye-

Τα ιδια αντιμετωπισα και εγω.
Περιμενα 1 μηνα για νεα γραμμη, την εβαλαν (παγκόσμιο γεγονός), δουλεψε 1 ΜΕΡΑ και νεκρωσε.
Μαζι με την νεα γραμμη νεκρωσε και μια isdn που δουλευε οποτε ηθελε αυτη.
Οταν ρωτησα, απλα μου ειπαν οτι δεν υπαρχει δυκτιο στην περιοχη μου πλεον.
Να βαλω καποια κινητη μου ειπαν.....
Αυτα το 2009 !!!
Κατα τα αλλα σχεδιαζουν: ευρυζωνική τηλεόραση, FTTH - VDSL, mini-dslams στα καφάο της γειτονιάς.

Και το ανεκδοτο:
Δηλώσεις της ηγεσίας του Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων:

Για το θέμα του έργου των οπτικών ινών τονίστηκε ότι υπάρχει ήδη ένα σχέδιο νόμου που έχει επεξεργαστεί η παρούσα κυβέρνηση και το οποίο θα κατατεθεί στη βουλή, αφού συμπληρωθεί με στοιχεία που θα προκύψουν από τη δημόσια διαβούλευση που προωθεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Να'χαμε και τηλεφωνο...

Για το θέμα του έργου των οπτικών ινών τονίστηκε ότι υπάρχει ήδη ένα σχέδιο νόμου που έχει επεξεργαστεί η παρούσα κυβέρνηση και το οποίο θα κατατεθεί στη βουλή, αφού συμπληρωθεί με στοιχεία που θα προκύψουν από τη δημόσια διαβούλευση που προωθεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
QUOTE]

Τις οπτικές ίνες πρέπει να τις ξεχάσουμε, τουλάχιστον μέχρι να γίνει απόσβεση της επένδυσης DSL.

Εγω νομίζω και αρχίζω να πιστεύω, οτι το κείμενο λέει να μην υπολογίσουμε σε αυτό που το ίδιο υποσχετικά υποστηρίζει.
Μια σύνθεση δηλαδή, της επιθυμίας με την πραγματικότητα που απουσιάζει η αλήθεια.

Δεν ξέρω ρε παιδιά, δε μπορώ να συλλάβω ότι ζω σε κεντρικό σημείο στην πρωτεύουσα της χώρας και δε μπορώ να έχω ΤΗΛΕΦΩΝΟ (δε ζήτησα κάτι εξωτικό όπως οπτική ίνα)...

Να δούμε πότε επιτέλους θα σπάσει στ'αλήθεια το μονοπώλιο του ΟΤΕ στις (σταθερές) τηλεπικοινωνίες... οι άνθρωποι δεν παλεύονται.

Κανένα μονοπώλειο δεν υφίσταται. Ισχύουν απλά οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς. Πόσοι θέλουν γραμμή στη περιοχή σου; Τόσοι. Συμφέρει να σκάψουμε και να περάσουμε καλώδιο γι αυτούς; Όχι ακόμα. Άσ'τους να φωνάζουν. Ιδιωτική εταιρία είναι πια και ο ΟΤΕ και τον ενδιαφέρει μόνο το κέρδος.

Oχι, δεν είναι ετσι. Ειναι μονοπώλιο, μονοπωλεί στο last mile.
Ο ΟΤΕ διαχειρίζεται και συντηρεί την καλωδιωση που πληρωσε η Ελληνικη οικονομία με όφελος την εκμετάλλευση της.
Αν λεει οτι δεν εχει οικονομικό όφελος, να δωσει το last mile σε αλλους και να πληρώνει αυτος νοικι οπως όλοι οι εναλλακτικοί κάνουν σήμερα.
Να δούμε που θα παει η αξιοπιστία του τότε...

Oχι, δεν είναι ετσι. Ειναι μονοπώλιο, μονοπωλεί στο last mile.
Ο ΟΤΕ διαχειρίζεται και συντηρεί την καλωδιωση που πληρωσε η Ελληνικη οικονομία με όφελος την εκμετάλλευση της.
Αν λεει οτι δεν εχει οικονομικό όφελος, να δωσει το last mile σε αλλους και να πληρώνει αυτος νοικι οπως όλοι οι εναλλακτικοί κάνουν σήμερα.
Να δούμε που θα παει η αξιοπιστία του τότε...

Major mistake my friend.

Ο χαλκος που ειναι θαμενος στο δρομο ανηκει στους ελληνες (στην ΕΕΤΤ συγκεκριμμενα που ειναι και η ρυθμιστικη αρχη).
Δεν ανηκει στον ΟΤΕ.

Οπως πολυ σωστα ειπες ο ΟΤΕ συντηρει το δικτυο. Ακομα και το δικτυο που δεν χρησημοποιει η ιδια η εταιρεια, αλλα οι υπολοιπες.
Εχεις καμια αλλη εταιρεια υπ'οψη σου, που θα μπορουσε σημερα να αναλαβει αυτο το εργο?
Και δεν εννοω μονο στην Αθηνα αλλα πανελλαδικα (γιατι οτι δικαιωμα εχει ο κατοικος της Αθηνας εχει και αυτος της Καρπαθου, εκτος αν δεν ισχυει αυτο).
Και για να βοηθησω λιγο.
Κατι τετοιο χρειαζεται χαρτογραφηση της διαδρομης των καλωδιων για να ξερεις που παει τι, ανθρωπινο δυναμικο σκορπισμενο στην Ελλαδα για να προσφερει support (οποιο support), υποδομες (ξερω οτι υποδομες και ΟΤΕ δεν ακουγεται καλα αλλα ετσι ειναι) σε υλικα-αυτοκινητα-εργαλεια-PC κλπ., χρειαζεται helpdesk, 24ωρες βαρδιες... και παει λεγοντας...

Λοιπον? Εχουμε κανεναν υποψη?

Αν εχουμε καποιον υποψιν να κανει, τι;
Να παιρνει ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ 7-8 ευρω απο καθε τηλεφωνικη παροχη στη Ελλαδα;
Δηλαδη μας κανει και χαρη τωρα ο ΟΤΕ;
Εξαλλου τοσες Χωρες υπαρχουνμε ανεξαρτητη Εταιρια που διαχειριζεται την περιουσια του Κρατους.
Και γιατι θα πρεπει να διαλεξουμε εναν ιδιωτη;
Α, ναι.. Γιατι θα τα ξαναπληρωσουμε σε κοιλαραδες Βαγγελαρες και οχι μονο.
Δεν ειναι το προβλημα ο ΟΤΕ στην περιπτωση. Καλα κανει απο τη μερια του.
Εμεις τι κανουμε ειναι ζητημα. Τους πιεζει κανενας; Υπαρχει καποιου ειδους ενδιαφερον απο τους τοπικους, εκλεγμενους απο εμας, διαχειριστες του δημοσιου συμφεροντος;

Αν εχουμε καποιον υποψιν να κανει, τι;
Να παιρνει ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ 7-8 ευρω απο καθε τηλεφωνικη παροχη στη Ελλαδα;
Δηλαδη μας κανει και χαρη τωρα ο ΟΤΕ;
Εξαλλου τοσες Χωρες υπαρχουνμε ανεξαρτητη Εταιρια που διαχειριζεται την περιουσια του Κρατους.
Και γιατι θα πρεπει να διαλεξουμε εναν ιδιωτη;
Α, ναι.. Γιατι θα τα ξαναπληρωσουμε σε κοιλαραδες Βαγγελαρες και οχι μονο.
Δεν ειναι το προβλημα ο ΟΤΕ στην περιπτωση. Καλα κανει απο τη μερια του.
Εμεις τι κανουμε ειναι ζητημα. Τους πιεζει κανενας; Υπαρχει καποιου ειδους ενδιαφερον απο τους τοπικους, εκλεγμενους απο εμας, διαχειριστες του δημοσιου συμφεροντος;

Να αναλλαβει τη συντηρηση φυσικα.

Το παγιο αφορα μονο τους συνδρομητες του ΟΤΕ και οχι ολων των τηλεφωνικων συνδεσεων, ετσι δεν ειναι? Αρα οποιος δεν θελει μπορει να διαλεξει και καποιον αλλο παροχο.

Μα ειπαμε, διαχειριστης ειναι η ΕΕΤΤ που ειναι θεωρητικα μια ανεξαρτητη αρχη και οχι ο ΟΤΕ, δεν καταλαβαινω τι εννοεις, ειλικρινα.

Και αν ειναι να μιλησουμε για συμφεροντα και favoritism τοτε αυτα σιγουρα δεν ειναι υπερ του ΟΤΕ. Γιατι προστιμα τετοιου μεγεθους δεν εχει λαβει καμια αλλη εταιρεια, οσα κι αν εχει κανει...

Με συγχωρείτε αλλά κανείς δεν εμποδίζει κανέναν σε αυτή την χώρα να ρίξει το δικό του χαλκό, fiber optic (περίπτωση αττικών επικοινωνιών), ή να στήσει τη δική του μικροκυματική ζεύξη (ας θυμηθούμε τον Αθανασούλη της ALTEC που είχε τέτοια ζεύξη μεταξύ των κτιρίων στη Σπύρου Λούη, και του σπιτιού του), αρκεί βέβαια να πληρώσει το αντίτιμο. Το αντίθετο θα φάνταζε μονοπώλειο. Αυτό όχι. Το μόνο που κρατάει τους επενδυτές είναι το κόστος. Και αμφιβάλλω αν ο χαλκός δεν ανήκει στον ΟΤΕ -όπως γράφεται- και δεν υποχρεώνεται ο ΟΤΕ από την ΕΕΤ να δίνει μέρος του χαλκού του για άλλους παρόχους, στη λογική της "Κοινής Οφέλειας" που κάποτε υπηρετούσε σαν εταιρία. Εχεί μεγάλη διαφορά αυτό.

Φιλε Φωτη, ο χαλκος πλεον, μετα την απελευθερωση του τοπικου βροχου (local loop στα ελληνικα) ανηκει στο κρατος (μεσω της ΕΕΤΤ). Γιατι θεωρηθηκε πως εφοσον ο ΟΤΕ σαν φορεας ηταν μονοπωλιο ειχε και το μαχαιρι και το πεπονι.

Ο ΟΤΕ ειναι υπευθυνος πια μονο για την συντηρηση του και οχι για την διαχειρηση του. Στο ηδη υπαρχον δικτυο ολοι οι παροχοι εχουν ισα δικαιωματα. Καθως επισης και στο δικτυο που μπορει να ριξει ο ΟΤΕ στο μελλον αν και εχει παψει να ειναι δημοσια εταιρεια (αυτο ειναι παραλογο...). Τουλαχιστον αυτο ισχυει προς το παρον.

Αλλα σημειωσε ενα βασικο key word, στο δικτυο χαλκου και μονο.

Last edited:
Φιλε Φωτη, ο χαλκος πλεον, μετα την απελευθερωση του τοπικου βροχου (local loop στα ελληνικα) ανηκει στο κρατος (μεσω της ΕΕΤΤ). Γιατι θεωρηθηκε πως εφοσον ο ΟΤΕ σαν φορεας ηταν μονοπωλιο ειχε και το μαχαιρι και το πεπονι.

Ο ΟΤΕ ειναι υπευθυνος πια μονο για την συντηρηση του και οχι για την διαχειρηση του. Στο ηδη υπαρχον δικτυο ολοι οι παροχοι εχουν ισα δικαιωματα. Καθως επισης και στο δικτυο που μπορει να ριξει ο ΟΤΕ στο μελλον αν και εχει παψει να ειναι δημοσια εταιρεια (αυτο ειναι παραλογο...). Τουλαχιστον αυτο ισχυει προς το παρον.

Αλλα σημειωσε ενα βασικο key word, στο δικτυο χαλκου και μονο.

Επίτρεψέ μου να εξακολουθώ να έχω τις αμφιβολίες μου γι αυτό. Ειδικά αφού διάβασα και το αρχικό ΦΕΚ περί Προσφοράς Αναφοράς Πλήρως Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος (ΟΤΕ).

http://www.eett.gr/opencms/export/s...Telecoms/LocalNetworkAccess/APOF217-29FEK.pdf

Το συμπέρασμα που εγώ βγάζω μετά από ανάγνωση του συγκεκριμένου ΦΕΚ είναι ότι ο χαλκός σαν περιουσιακό στοιχείο ανήκει στον ΟΤΕ. Απλά για διάφορους λόγους που αναφέρονται από την πρώτη κι όλας σελίδα (μέσα στους οποίους τονίζεται και ο δημόσιος χαρακτήρας του ΟΤΕ -η κοινή οφέλεια που λέγαμε), ο ΟΤΕ είναι υποχρεωμένος να παρέχει αδεσμοποίητη πρόσβαση σε αυτό το μέρος του δικτύου χαλκού (τοπικός βρόχος) έναντι αντιτίμου, ενώ υπό προϋποθέσεις επιβάλλεται στον ΟΤΕ ακόμα και συστέγαση για άλλα σημεία του δικτύου του. Η ΕΕΤΤ είναι ρυθμιστική αρχή. Δεν μπορεί να έχει περιουσία, παρά μόνο τα βασικά της πάγια (κτίριο, εξοπλισμος κλπ).

Last edited: