ΟΤΕ.... αυτός ο ΟΤΕ....

Απάντηση: Re: ΟΤΕ.... αυτός ο ΟΤΕ....

Το παγιο αφορα μονο τους συνδρομητες του ΟΤΕ και οχι ολων των τηλεφωνικων συνδεσεων, ετσι δεν ειναι? Αρα οποιος δεν θελει μπορει να διαλεξει και καποιον αλλο παροχο.

Αν τα θυμάμαι καλά, αυτό είναι το ποσό που πάει υπέρ ΟΤΕ, ακόμα και όταν ο πελάτης έχει μετακομίσει σε εναλλακτικό... Του τα πληρώνει ο εναλλακτικός... Ο οποίος φυσικά τα παίρνει από τον πελάτη (είναι μέσα στο συνολικό ποσό).

Re: Απάντηση: Re: ΟΤΕ.... αυτός ο ΟΤΕ....

Αν τα θυμάμαι καλά, αυτό είναι το ποσό που πάει υπέρ ΟΤΕ, ακόμα και όταν ο πελάτης έχει μετακομίσει σε εναλλακτικό... Του τα πληρώνει ο εναλλακτικός... Ο οποίος φυσικά τα παίρνει από τον πελάτη (είναι μέσα στο συνολικό ποσό).

Είχα ΟΤΕ και πήγα σε εναλλακτικό φορέα, κοιτάζοντας το συμφέρον της τσέπης μου. Όπως όμως προείπα ο ΟΤΕ κάνει κοινωνική πολιτική. Παίρνοντάς τα από τους άλλους παρόχους και χρεώνοντας την αστική μονάδα ακριβότερα απ'όσο τη χρεώνουν οι άλλοι, κάποιοι συμπολίτες μας στο Σουφλί, την Αστυπάλαια ή την Κάσο έχουν αυτό το κοινωνικό αγαθό που λέγεται τηλέφωνο. Όπως καταλαβαίνετε καμμία ιδιωτική εταιρία δεν θα "έστρωνε" ή θα συντηρούσε ποτέ της ιδιόκτητο δίκτυο γιατί απλούστατα θα έκανε απόσβεση της επένδυσης σε 100 χρόνια. Και ας μην πούμε όλοι μας "τι με νοιάζει εμένα", θα μπορούσαμε να είμασταν στη θέση τους.

Το σωστότερο πλέον φίλε opsim είναι ότι εξαναγκάζεται να κάνει κοινωνική πολιτική. Και έναντι των υπολοιπων φορέων. Αν έριχνε τις τιμές στα επίπεδα των άλλων παρόχων -που μια χαρά μπορεί να το κάνει- απλά θα τους έκλεινε όλους, δημιουργώντας και πάλι μια μονοπωλειακή κατάσταση στον χώρο των τηλεπικοινωνιών.

Δεν είπα ότι τα πράγματα είναι τέλεια, είναι όμως κάτι ειδικά για αυτούς τους ανθρώπους.
:offtopic:Και κάτι αντίστοιχο θα έπρεπε να γίνεται και με πριμοδότηση για εξοπλισμό NOVA σε περιοχές χωρίς καλό σήμα (δεν γνωρίζω αν γίνεται, μακάρι). Πάντως πριν 10 χρόνια όταν ήμουν στο Ναυτικό, στην Αστυπάλαια η κεραία του πετρελαιοφόρου έπιανε ΕΤ1, ΝΕΤ και 4 τουρκικά κανάλια.
end of :offtopic: