OTE - ΠΩΛΕΙΤΑΙ !!!

Δημητρη, Δημητρη, Σπυρο ,Σωκρατη :

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.

ανησυχω πολυ περισσοτερο απο σας για το μελλον μου και για το αν θα εχω δουλεια μετα απο 20 χρονια και εχω δεδομενο οτι αποκλειεται να βασιστω σε συνταξη.

δεν ξερω ποσο προβληματικος ειναι ο τροπος που εκφραζομαι και δεν καταλαβαινετε τι λεω.

α)ο ΟΤΕ ειναι κερδοφορος μονο και μονο γιατι εινια μονοπολιο. ΤΕΛΟΣ.
β)προσφερει τις πιο ακριβες υπηρεσιες πανευρωπαικα ενω ειδικα στο θεμα του ιντερνετ μας εχει κρατησει ακομα 5 χρονια πισω.
γ)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ και κακιστα τον χαρακτηριζουν ετσι. εινια μια κερδοσκοπικη επιχειρηση. κοινοφελης οργανισμος σημαινει οτι ολα τα σπιτια εχουν τηλεφωνο για μια περιπτωση αναγκης, ακομα και τα πιο μακρινα. και να θελετε να παμε ξανα νορβηγια κοινοφελης οργανισμος εκει σημαινει οτι μια βραχονησιδα εχει γεφυρα ακομα και αν μενει ενας κατοικος και αυτος χωρις αυτοκινητο, για μια περιπτωση αναγκης.
δ) κοπριτες ειναι ολοι αυτοι που μετετρεψαν σε κερδοσκοπικη επιχειρηση εναν κοινοφελη οργανισμο.(προς αποφυγη παρεξηγησεων)

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ α και β ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ:

με 4 ανταγωνιστες στην παροχη τηλεφωνιας το ποσοστο του οτε στην αγορα απο 100% θα μειωθει ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ.
με 4 ανταγωνιστες οι τιμες του ΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ - λεγεται ανταγωνισμος αυτο το πραμμα.
μια εταιρια που ξ ορισμου θα χασει μεριδιο απο την αγορα και μαλιστα θα ριξει και το περιθωριο κερδους της ΠΩΣ διαολο θα αυξησει το λειτουργικο της κοστος προσλαμβανοντας κοσμο??? αν αυτο ειναι εφικτο θα πρεπει να συμπερανουμε οτι μας ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚWLO ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ οπως οι τραπεζες.

οσο για κατι ανεκδοτα με ταληρα και ελληνες επιτρεψτε μου να σας πληρωφορησω οτι δεν εχετε αποκλειστηκοτητα στην κοινωνικη ευαισθησια ,ουτε ειμαστε ολοι κακοι και ζηλοφθονες που θελουν να απολυθουν ολοι οι βολεμενοι εργατες για να νοιωσουμε καλυτερα.
εχουμε και συναισθηση οτι το 9-5(6 και βλεπουμε χωρις υπερωριες) δεν αποτελει διθυραμβο στον εργασιακο πολιτισμο.

αλλα αυτο ουδεμια σχεση δεν εχει με την ιδιοτικοποιηση του οτε.

η βελτιωση των συνθηκων εργασιας πρεπει να αποτελει προτεραιοτητα της κυβερνησης και να αφορα ολους τους εργαζομενους - οχι μονο τους δημοσιους.

Δε διεκδίκησεσε κανείς το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας. Αντίθετα χαίρομαι όταν βλέπω και άλλους κοινωνικά ευαίσθητους. Στο β) και γ) έχεις δίκιο. Δεν το αμφισβήτησε κανείς. Αλλά η λογική σου για την εξαγωγή συμπερασμάτων μπορεί να είναι και λανθασμένη.

Το α) δεν είναι απαραίτητα σωστό. Είναι εικασία. Δε μπορεις να το δεχθείς σαν αληθή πρόταση σε μια λογική εξίσωση. Δηλαδή αποκλείεται ο ΟΤΕ να χάσει μερίδιο και να ρίξει τιμές και να παραμείνει κερδοφόρος; Έστω με μείωση της κερδοφορίας του; Έχει γίνει καμιά μελέτη για την κερδοφορία του την επόμενη δεκαετία και μας την κρατάνε κρυφή;Στην κινητή τηλεφωνία πως παραμένει ανταγωνιστικός; Και εκεί μονωπόλιο έχει; Οι επενδύσεις του ΟΤΕ σε άλλες χώρες που υπάρχει ανταγωνισμός είναι ζημιογόνες;

Υποθέσεις κάνω δε γνωρίζω τις απαντήσεις.

Δεν απάντησε κανείς στο ερώτημα γιατί πρέπει να πουληθεί μια κερδοφόρος επιχείρηση, ενώ το Ελληνικό κράτος θα βγει χαμένο οικονομικά από την πώληση. Όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα αποπροσανατολίζεται η συζήτηση και πάει στα απωθημένα που έχει ο καθένας με το δημόσιο.

Οι τράπεζες που μας έχουν πιάσει τον κώλο όπως λες είναι δημόσιες; Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν είναι πανάκεια. Δεν έχετε ακούσει ποτέ για ολιγοπώλεια; Για καρτέλ; Για άθλιες συνθήκες εργασίας; Για φοροδυαφυγή; Για ψευδή και παραπλανητική διαφήμιση;

Το πρόβλημα της Ελλάδας κύριοι δεν είναι το Δημόσιο. Είναι η νοοτροπία, ο πολιτισμός, η έλλειψη παιδείας, η αμετροέπεια, ο ωχαδερφισμός, η προγονολατρεία, ο νεοποτισμός, ο ατομισμός και η κουτοπονηριά των πολιτών της.

Καληνύχτα και όνειρα γλυκά. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο στο θέμα. Πάω να δω καμιά ταινία στον projector.
 
Last edited:
ακριβως
το προβλημα της ελλαδας ειναι στο οτι δεν υπηρξε πολιτικη βουληση για να βελτιωθουν οι συνθηκες εργασιας , δεν ειναι ουτε το δημοσιο ουτε ο ιδιωτικος τομεας.
ειναι προβλημα ακομα αν θελετε οτι ενω υπαρχουν καποιοι μηχανισμοι ελεγχου (επιθεωρηση εργασιας κλπ) αυτοι υπολειτουργουν εν μερη λογω βαρεμαρας υπαλληλων (και εν μερη γιατι δεν τους εχουν δωσει ισχυ. παρτε παραδειγμα το περιφημο ΣΔΟΕ των ΗΠΑ. εχε τη δυναμη να κλεισει ακομα και την general motors , ποσοι τολμουν να φοροδιαφυγουν στις ΗΠΑ? (ελαχιστοι , πληροφοριες εκ των εσω))

τα καρτελ λες? μαζι σου!
πες μου ομως αυτος ο οικος ανοχης τι παραδειγματα εχει δωσει μεχρι στιγμης με την τιμολογιακη του πολιτικη?

ευτυχως που οι κρισιμες επικοινωνιες αυτης της χωρας δεν εξαρτωνται απο τον οτε και το δικτυο που συντηρουσε (και δεν του ανηκει φυσικα).
 
Να γράψω κι εγώ την άποψή μου, αφού πρώτα πω ότι έχω δουλέψει και στον ιδιωτικό τομέα, και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Θεωρώ ότι πάρα πολλά πράγματα αγνοούνται στην κουβέντα που γίνεται. Παλιότερα είχα γράψει ότι ερχόμενοι σε επαφή με ένα μόνο μέρος ενός δημόσιου οργανισμού, βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Πράγματι, είναι πολλές οι περιπτώσεις που μπορείς να τύχεις μπροστά από ένα γκισέ, πίσω από το οποίο ο δημόσιος υπάλληλος που θα κληθεί να σε εξυπηρετήσει, είναι -πέρα από ανίκανος- πολλές φορές αναιδέστατος. Δεν είναι κανόνας αυτό, αλλά δεν είναι και εξαίρεση ακριβώς.

Αυτό όμως πόσο μετράει πραγματικά στη λειτουργία -και όχι την εικόνα- μιας επιχείρησης; Αναφέρθηκαν σχετικά με τον ΟΤΕ, προβλήματα στην ποιότητα των υπηρεσιών του. Ποιος ευθύνεται για αυτά τα προβλήματα; Ποιος κάνει τον σχεδιασμό και καταστρώνει τα πλάνα δράσης, ποιος προκυρήσσει διαγωνισμούς για προμήθειες υλικού και εξοπλισμού θέτωντας και τα στάνταρ, ποιος αναθέτει έργα υποδομής σε τρίτους ιδιώτες που δεν ξέρουν να τα εκτελέσουν; Ποιος αποφασίζει να μπει ο ΟΤΕ μέγας χορηγός των ολυμπιακών αγώνων του 2004, δημιουργώντας μια τεράστια ελλειματική τρύπα; Ποιος ιδρύει θυγατρικές που λειτουργούν με καθαρά ιδιωτικά κριτήρια και μόνο ζημιογόνες είναι στον όμιλο; Ποιος αποφασίζει για την τιμολογιακή πολιτική του ΟΤΕ; Η αλήθεια κύριοι είναι πως για όλα τα παραπάνω, οι εργαζόμενοι είναι οι μόνοι οι οποίοι δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη. Βάλτε τώρα στη ζυγαριά όλα τα παραπάνω από τη μία, και την κατά τεκμήριο προβληματική συμπεριφορά των υπαλλήλων με τους οποίους έχει τύχει να αλλάξετε δύο κουβέντες παραπάνω από την άλλη, και πείτε μου: Τί ζημιώνει παραπάνω την τσέπη μας; Δεν θέλω να μου απαντήσετε πάνω σε οτιδήποτε έχει να κάνει με ηθική. Θέλω να σκεφτείτε καθαρά οικονομοτεχνικά. Ποιος μας ζημιώνει παραπάνω; Μήπως τελικά μας ζημιώνουν παραπάνω οι αποφάσεις όλων αυτών των διευθυντών που στην καλύτερη προσλαμβάνονται με "αξιοκρατικά κριτήρια της ελεύθερης αγοράς" και στη χειρότερη διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση; Μόνο που κανείς τους δεν θα πληρώσει για τα πεπραγμένα του. Αντίθετα, εργαζόμενοι, των οποίων οι ευθύνες εξαντλούνται σε αυτό που οι Βρεττανοί αποκαλούν efficiency, χάνουν κυρίαρχα εργασιακά τους δικαιώματα. Και το ωραίο είναι ότι οι εργαζόμενοι οι οποίοι φέρουν την ευθύνη για την εικόνα που βλέπαμε μέχρι σήμερα, δεν χάνουν τίποτα. Μόνον οι νέοι υπάλληλοι υπόκεινται στον νέο εργασιακό κανονισμό του ΟΤΕ. Όσοι δηλαδή διορίστηκαν μετά τον Ιούνιο του 2005. Ωραία πράγματα. Μέσα στην αξιοκρατία.

Κάτι τελευταίο για τις ιδιωτικοποιήσεις. Την Αργεντινή την έχετε ακουστά; Μια χώρα με μεγάλο φυσικό πλούτο, που με εξαίρεση τα Φωκλαντς ουδέποτε βρέθηκε σε σύρραξη για να επουλώσει τις πληγές ενός πολέμου, Η οποία μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 90 ήταν η πλουσιότερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, η Αργεντινή λοιπόν που το όνομά της σημαίνει Ασήμι και κατά συνωνυμία (στα γαλλικά) χρήμα, βρέθηκε όχι στον πάτο απλά αλλά στον απόπατο, επειδή κάποιοι έξυπνοι αποφάσησαν να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής το βλέπουμε τα τελευταία 5 χρόνια. Μεγάλες κοινωνικές αναταραχές, τεράστιες οικονμικές και κοινωνικές ανισότητες, και μια χώρα ολόκληρη καταχρεωμένη να ζητιανεύει από το ΔΝΤ. Εσείς μπορείτε να πιστεύετε ότι η ιδιωτικοποίηση είναι πανάκεια. Εγώ ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω.
 
Απάντηση: Re: OTE - ΠΩΛΕΙΤΑΙ !!!

Να γράψω κι εγώ την άποψή μου, αφού πρώτα πω ότι έχω δουλέψει και στον ιδιωτικό τομέα, και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Θεωρώ ότι πάρα πολλά πράγματα αγνοούνται στην κουβέντα που γίνεται. Παλιότερα είχα γράψει ότι ερχόμενοι σε επαφή με ένα μόνο μέρος ενός δημόσιου οργανισμού, βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Πράγματι, είναι πολλές οι περιπτώσεις που μπορείς να τύχεις μπροστά από ένα γκισέ, πίσω από το οποίο ο δημόσιος υπάλληλος που θα κληθεί να σε εξυπηρετήσει, είναι -πέρα από ανίκανος- πολλές φορές αναιδέστατος. Δεν είναι κανόνας αυτό, αλλά δεν είναι και εξαίρεση ακριβώς.

Αυτό όμως πόσο μετράει πραγματικά στη λειτουργία -και όχι την εικόνα- μιας επιχείρησης; Αναφέρθηκαν σχετικά με τον ΟΤΕ, προβλήματα στην ποιότητα των υπηρεσιών του. Ποιος ευθύνεται για αυτά τα προβλήματα; Ποιος κάνει τον σχεδιασμό και καταστρώνει τα πλάνα δράσης, ποιος προκυρήσσει διαγωνισμούς για προμήθειες υλικού και εξοπλισμού θέτωντας και τα στάνταρ, ποιος αναθέτει έργα υποδομής σε τρίτους ιδιώτες που δεν ξέρουν να τα εκτελέσουν; Ποιος αποφασίζει να μπει ο ΟΤΕ μέγας χορηγός των ολυμπιακών αγώνων του 2004, δημιουργώντας μια τεράστια ελλειματική τρύπα; Ποιος ιδρύει θυγατρικές που λειτουργούν με καθαρά ιδιωτικά κριτήρια και μόνο ζημιογόνες είναι στον όμιλο; Ποιος αποφασίζει για την τιμολογιακή πολιτική του ΟΤΕ; Η αλήθεια κύριοι είναι πως για όλα τα παραπάνω, οι εργαζόμενοι είναι οι μόνοι οι οποίοι δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη. Βάλτε τώρα στη ζυγαριά όλα τα παραπάνω από τη μία, και την κατά τεκμήριο προβληματική συμπεριφορά των υπαλλήλων με τους οποίους έχει τύχει να αλλάξετε δύο κουβέντες παραπάνω από την άλλη, και πείτε μου: Τί ζημιώνει παραπάνω την τσέπη μας; Δεν θέλω να μου απαντήσετε πάνω σε οτιδήποτε έχει να κάνει με ηθική. Θέλω να σκεφτείτε καθαρά οικονομοτεχνικά. Ποιος μας ζημιώνει παραπάνω; Μήπως τελικά μας ζημιώνουν παραπάνω οι αποφάσεις όλων αυτών των διευθυντών που στην καλύτερη προσλαμβάνονται με "αξιοκρατικά κριτήρια της ελεύθερης αγοράς" και στη χειρότερη διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση; Μόνο που κανείς τους δεν θα πληρώσει για τα πεπραγμένα του. Αντίθετα, εργαζόμενοι, των οποίων οι ευθύνες εξαντλούνται σε αυτό που οι Βρεττανοί αποκαλούν efficiency, χάνουν κυρίαρχα εργασιακά τους δικαιώματα. Και το ωραίο είναι ότι οι εργαζόμενοι οι οποίοι φέρουν την ευθύνη για την εικόνα που βλέπαμε μέχρι σήμερα, δεν χάνουν τίποτα. Μόνον οι νέοι υπάλληλοι υπόκεινται στον νέο εργασιακό κανονισμό του ΟΤΕ. Όσοι δηλαδή διορίστηκαν μετά τον Ιούνιο του 2005. Ωραία πράγματα. Μέσα στην αξιοκρατία.

Κάτι τελευταίο για τις ιδιωτικοποιήσεις. Την Αργεντινή την έχετε ακουστά; Μια χώρα με μεγάλο φυσικό πλούτο, που με εξαίρεση τα Φωκλαντς ουδέποτε βρέθηκε σε σύρραξη για να επουλώσει τις πληγές ενός πολέμου, Η οποία μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 90 ήταν η πλουσιότερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, η Αργεντινή λοιπόν που το όνομά της σημαίνει Ασήμι και κατά συνωνυμία (στα γαλλικά) χρήμα, βρέθηκε όχι στον πάτο απλά αλλά στον απόπατο, επειδή κάποιοι έξυπνοι αποφάσησαν να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής το βλέπουμε τα τελευταία 5 χρόνια. Μεγάλες κοινωνικές αναταραχές, τεράστιες οικονμικές και κοινωνικές ανισότητες, και μια χώρα ολόκληρη καταχρεωμένη να ζητιανεύει από το ΔΝΤ. Εσείς μπορείτε να πιστεύετε ότι η ιδιωτικοποίηση είναι πανάκεια. Εγώ ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω.

Πολύ εμπεριστατωμένη ανάλυση.:grinning-smiley-043
 
Πιστεψέ με κύριε Σπύρο, μπορώ να αναλύσω με μεγάλη ευκολία τα χίλια μύρια ελαττώματα που παρουσιάζουμε όλοι εμείς που σιγά σιγά αποκτούμε την περιβόητη "δημοσιουπαλληλική νοοτροπία". δεν κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου. Φταίμε και εμείς. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ποιος φταίει πόσο. Και ο καθε ένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Και δεν θέλω να πέσουν κεφάλια. Θέλω να σκύψουν κεφάλια και να δουλέψουν σωστά και υπεύθυνα.
 
Απάντηση: Re: OTE - ΠΩΛΕΙΤΑΙ !!!

Να γράψω κι εγώ την άποψή μου, αφού πρώτα πω ότι έχω δουλέψει και στον ιδιωτικό τομέα, και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Θεωρώ ότι πάρα πολλά πράγματα αγνοούνται στην κουβέντα που γίνεται. Παλιότερα είχα γράψει ότι ερχόμενοι σε επαφή με ένα μόνο μέρος ενός δημόσιου οργανισμού, βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Πράγματι, είναι πολλές οι περιπτώσεις που μπορείς να τύχεις μπροστά από ένα γκισέ, πίσω από το οποίο ο δημόσιος υπάλληλος που θα κληθεί να σε εξυπηρετήσει, είναι -πέρα από ανίκανος- πολλές φορές αναιδέστατος. Δεν είναι κανόνας αυτό, αλλά δεν είναι και εξαίρεση ακριβώς.

Αυτό όμως πόσο μετράει πραγματικά στη λειτουργία -και όχι την εικόνα- μιας επιχείρησης; Αναφέρθηκαν σχετικά με τον ΟΤΕ, προβλήματα στην ποιότητα των υπηρεσιών του. Ποιος ευθύνεται για αυτά τα προβλήματα; Ποιος κάνει τον σχεδιασμό και καταστρώνει τα πλάνα δράσης, ποιος προκυρήσσει διαγωνισμούς για προμήθειες υλικού και εξοπλισμού θέτωντας και τα στάνταρ, ποιος αναθέτει έργα υποδομής σε τρίτους ιδιώτες που δεν ξέρουν να τα εκτελέσουν; Ποιος αποφασίζει να μπει ο ΟΤΕ μέγας χορηγός των ολυμπιακών αγώνων του 2004, δημιουργώντας μια τεράστια ελλειματική τρύπα; Ποιος ιδρύει θυγατρικές που λειτουργούν με καθαρά ιδιωτικά κριτήρια και μόνο ζημιογόνες είναι στον όμιλο; Ποιος αποφασίζει για την τιμολογιακή πολιτική του ΟΤΕ; Η αλήθεια κύριοι είναι πως για όλα τα παραπάνω, οι εργαζόμενοι είναι οι μόνοι οι οποίοι δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη. Βάλτε τώρα στη ζυγαριά όλα τα παραπάνω από τη μία, και την κατά τεκμήριο προβληματική συμπεριφορά των υπαλλήλων με τους οποίους έχει τύχει να αλλάξετε δύο κουβέντες παραπάνω από την άλλη, και πείτε μου: Τί ζημιώνει παραπάνω την τσέπη μας; Δεν θέλω να μου απαντήσετε πάνω σε οτιδήποτε έχει να κάνει με ηθική. Θέλω να σκεφτείτε καθαρά οικονομοτεχνικά. Ποιος μας ζημιώνει παραπάνω; Μήπως τελικά μας ζημιώνουν παραπάνω οι αποφάσεις όλων αυτών των διευθυντών που στην καλύτερη προσλαμβάνονται με "αξιοκρατικά κριτήρια της ελεύθερης αγοράς" και στη χειρότερη διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση; Μόνο που κανείς τους δεν θα πληρώσει για τα πεπραγμένα του. Αντίθετα, εργαζόμενοι, των οποίων οι ευθύνες εξαντλούνται σε αυτό που οι Βρεττανοί αποκαλούν efficiency, χάνουν κυρίαρχα εργασιακά τους δικαιώματα. Και το ωραίο είναι ότι οι εργαζόμενοι οι οποίοι φέρουν την ευθύνη για την εικόνα που βλέπαμε μέχρι σήμερα, δεν χάνουν τίποτα. Μόνον οι νέοι υπάλληλοι υπόκεινται στον νέο εργασιακό κανονισμό του ΟΤΕ. Όσοι δηλαδή διορίστηκαν μετά τον Ιούνιο του 2005. Ωραία πράγματα. Μέσα στην αξιοκρατία.

Κάτι τελευταίο για τις ιδιωτικοποιήσεις. Την Αργεντινή την έχετε ακουστά; Μια χώρα με μεγάλο φυσικό πλούτο, που με εξαίρεση τα Φωκλαντς ουδέποτε βρέθηκε σε σύρραξη για να επουλώσει τις πληγές ενός πολέμου, Η οποία μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 90 ήταν η πλουσιότερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, η Αργεντινή λοιπόν που το όνομά της σημαίνει Ασήμι και κατά συνωνυμία (στα γαλλικά) χρήμα, βρέθηκε όχι στον πάτο απλά αλλά στον απόπατο, επειδή κάποιοι έξυπνοι αποφάσησαν να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής το βλέπουμε τα τελευταία 5 χρόνια. Μεγάλες κοινωνικές αναταραχές, τεράστιες οικονμικές και κοινωνικές ανισότητες, και μια χώρα ολόκληρη καταχρεωμένη να ζητιανεύει από το ΔΝΤ. Εσείς μπορείτε να πιστεύετε ότι η ιδιωτικοποίηση είναι πανάκεια. Εγώ ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω.













ΚΑΙ ΤΟΤΕ ;;;;;;;;

ΓΙΑΤΙ τα πουλανε ολα βρε παιδια ;;;;;;;;

αντε τωρα το ρωταω και εγω ...... γιατι τα πουλανε αφου ξερουν οτι θα γινουμε Αργεντινη ;;;;;;




εγω αυτο που βλεπω ειναι ενα μονοπωλιο που βαζει ΟΣΟ γουσταρει τα τιμολογια του εξηπηρετει ΟΤΑΝ γουσταρει και συντηρειτε απο τον Φορολογουμενο Εργαζομενο και οταν φτασει στον Γκισε τον φτυνουν κιολας .......

αν φταινε οι Διευθηντες τον ΔΕΚΟ στην Ελλαδα για την κατασταση του Δημοσιου ......
τοτε να τους Αλλαξουν αυτους και να μην πειραξουν τις ΔΕΚΟ ουτε να τις πουλησουν !!!

αν φταιει που μαζευτηκαν πολλοι ειδικευμενοι υπαλληλοι στον Δημοσιο τομεα και περισευουν .. τοτε να τους κατανεμουν καλυτερα για να μη περισευουν !!

αν φταιει που ολοι ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ και ο καθενας ΒΟΛΕΨΕ και ΑΛΛΑ 2 η 3 ατομα απο το ΣΟΙ του τοτε μη ρωταμε ΓΙΑΤΙ ;;;;;;
 
Ασφαλώς και αυτό είναι γνωστό,και έχεις δίκιο.Ομως ,επιμένω οτι δεν εφαρμόζεται κάν ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας για όσους δεν αποδίδουν.Ομως είναι πολύ εύκολη λύση για όλα να φταινε μονον οι εργαζόμενοι.Περιγράφει και ο Δημήτρης ο Αντώνογλου ,πολύ καλά διαφορες αιτίες,στο τελευταίο του πόστ.
Χαθηκες και έλειψες απο το φόρουμ.:smile:
 
Απάντηση: Re: OTE - ΠΩΛΕΙΤΑΙ !!!

Δε διεκδίκησεσε κανείς το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας. Αντίθετα χαίρομαι όταν βλέπω και άλλους κοινωνικά ευαίσθητους. Στο β) και γ) έχεις δίκιο. Δεν το αμφισβήτησε κανείς. Αλλά η λογική σου για την εξαγωγή συμπερασμάτων μπορεί να είναι και λανθασμένη.

Το α) δεν είναι απαραίτητα σωστό. Είναι εικασία. Δε μπορεις να το δεχθείς σαν αληθή πρόταση σε μια λογική εξίσωση. Δηλαδή αποκλείεται ο ΟΤΕ να χάσει μερίδιο και να ρίξει τιμές και να παραμείνει κερδοφόρος; Έστω με μείωση της κερδοφορίας του; Έχει γίνει καμιά μελέτη για την κερδοφορία του την επόμενη δεκαετία και μας την κρατάνε κρυφή;Στην κινητή τηλεφωνία πως παραμένει ανταγωνιστικός; Και εκεί μονωπόλιο έχει; Οι επενδύσεις του ΟΤΕ σε άλλες χώρες που υπάρχει ανταγωνισμός είναι ζημιογόνες;

Υποθέσεις κάνω δε γνωρίζω τις απαντήσεις.

Δεν απάντησε κανείς στο ερώτημα γιατί πρέπει να πουληθεί μια κερδοφόρος επιχείρηση, ενώ το Ελληνικό κράτος θα βγει χαμένο οικονομικά από την πώληση. Όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα αποπροσανατολίζεται η συζήτηση και πάει στα απωθημένα που έχει ο καθένας με το δημόσιο.

Οι τράπεζες που μας έχουν πιάσει τον κώλο όπως λες είναι δημόσιες; Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν είναι πανάκεια. Δεν έχετε ακούσει ποτέ για ολιγοπώλεια; Για καρτέλ; Για άθλιες συνθήκες εργασίας; Για φοροδυαφυγή; Για ψευδή και παραπλανητική διαφήμιση;

Το πρόβλημα της Ελλάδας κύριοι δεν είναι το Δημόσιο. Είναι η νοοτροπία, ο πολιτισμός, η έλλειψη παιδείας, η αμετροέπεια, ο ωχαδερφισμός, η προγονολατρεία, ο νεοποτισμός, ο ατομισμός και η κουτοπονηριά των πολιτών της.

Καληνύχτα και όνειρα γλυκά. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο στο θέμα. Πάω να δω καμιά ταινία στον projector.



οχι φιλε μου ....... ενα απο τα προβληματα του Δημοσιου ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ αυτο που λες !!


****η νοοτροπία, ο πολιτισμός, η έλλειψη παιδείας, η αμετροέπεια, ο ωχαδερφισμός, η προγονολατρεία, ο νεοποτισμός, ο ατομισμός και η κουτοπονηριά των Εργαζομενων του **********
 
Last edited:
Πουλάνε φίλε Βαγγέλη γιατί κατά βάση είμαστε μια χώρα καταχρεωμένη γιατί δεν παράγουμε τίποτα. Οπότε πουλάς μια επιχείρηση υπηρεσιών κερδοφόρα (δεν θα εξετάσω τους λόγους) αφ' ενός για να εξηπυρετήσεις αυτούς που θα αγοράσουν (και θα σε ξαναανεβάσουν στην εξουσία) και αφ' ετέρου γιατί έτσι σου είπαν να κάνεις αυτοί που κινούν τα νήματα. Μην κάνουμε σαν παιδιά τώρα λες και δεν ξέρουμε τί παίζεται; Ποιος θα πάρει τα ΕΛΠΕ μέσα στη δεκαετία έναντι ποινακίου φακής; Ο Λάτσης. Δανεικά είναι όλα. Έρχεται ο Λάτσης και σου λέει ότι "εγώ κύριε το 4% στον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης θα σου το κάνω 4,5%, αν νομοθετήσεις ευνοϊκά για το the Mall, και μου δώσεις και τα ΕΛΠΕ τσάμπα". Και μετά μου λέτε ότι φταίνε οι υπάλληλοι. Τί να συζητάμε τώρα...
 
Αποτελεί πραγματικά το 8ο ή 9ο θαύμα του κόσμου πως όλοι εμείς οι Ελληνες γνωρίζουμε τι φταίει για κάθε κακό της μοίρας μας αλλά δεν μπορούμε να δώσουμε λύση.
Πολλοί από εμάς πιστεύω έχουμε δει και κάτι διαφορετικό, καλύτερο, στην άλλη άκρη των συνόρων μας (ακόμα και στα Βαλκάνια).
Ολοι μας λοιπόν είμαστε καλοί φιλόσοφοι εκ αρχαιωτάτων χρόνων. Από έργα όμως πως τα πάμε?
Θα βγούμε στους δρόμους για μια νίκη/ήττα των ΟΣΦΠ/ΠΑΟ/ΠΑΟΚ αλλά ποτέ για την απαράδεκτη δημόσια διοίκηση.
Θα αναστατώσουμε τον κόσμο (πίνωντας τον καφέ μας με 4 ευρώ) επειδή το γουρουνόπουλο πήρε 50 λεπτά αύξηση σε λίγους μήνες.
Θα μιλήσουμε με τους φίλους μας για την πτώση των ηθικών αξιών του τόπου μας, καθώς προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να βγούμε με καμμιά Ρωσίδα.
Μήπως τελικά είμαστε ένα έθνος από τρομερά πανούργους και έξυπνους ανθρώπους που κατοικείται από έναν τρομερά χαζό λαό?
Πωλείται ο ΟΤΕ/ΔΕΗ? : #%^*@!#$
Δεν Πωλείται ο ΟΤΕ/ΔΕΗ? : @#$@%#@
Λοιπόν βαρέθηκα...
Πάω να δώ μια ταινία, made in USA, σε έναν projector made in China, σε DVD made in Singapour, και θα πιώ μια μπύρα made in Holland. Α ναι !! Και αν πεινάσω θα ψήσω και μια τυρόπιτα, made in Greece, αγορασμένη από τα Carrefour.
Τελικά μόνο κάτι τέτοια παράγουμε(τυρόπιτες,φέτα,τζατζίκι) αρα ας μην έχουμε και τρελλές απαιτήσεις από τούτη, την χαμηλών προσδοκιών χώρα

Bonne soire
 
Καλό είναι να θυμηθούμε λίγο τι είχε γίνει με τα τιμολόγια των ιδιωτικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
Αναφέρομαι στις PANAFON και TELESTET.
Ασυδοσία και χρώσεις λες και πουλούσαν χρυσάφι.
Μέχρι την ημέρα που εμφανίσθηκε η κρατική COSMOTE.
Ξαφνικά,έριξαν τις τιμές του κατά 150% εν μία νυκτί!!!

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι καλό είναι να υπάρχει ένα μέτρο στη διαχείριση του Εθνικού Πλούτου, αφού ο ιδιώτης δεν είναι ούτε Άγιος,ούτε θα σεβασθεί τον πελάτη του περισσότερο από το Δημόσιο αν ξέρει ότι δεν έχει κανένα να τον ανταγωνισθεί (βλέπε καρτέλ).
 
Απάντηση: Re: OTE - ΠΩΛΕΙΤΑΙ !!!

Καλό είναι να θυμηθούμε λίγο τι είχε γίνει με τα τιμολόγια των ιδιωτικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
Αναφέρομαι στις PANAFON και TELESTET.
Ασυδοσία και χρώσεις λες και πουλούσαν χρυσάφι.
Μέχρι την ημέρα που εμφανίσθηκε η κρατική COSMOTE.
Ξαφνικά,έριξαν τις τιμές του κατά 150% εν μία νυκτί!!!

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι καλό είναι να υπάρχει ένα μέτρο στη διαχείριση του Εθνικού Πλούτου, αφού ο ιδιώτης δεν είναι ούτε Άγιος,ούτε θα σεβασθεί τον πελάτη του περισσότερο από το Δημόσιο αν ξέρει ότι δεν έχει κανένα να τον ανταγωνισθεί (βλέπε καρτέλ).

Μήπως το ολιγοπώλιο που είχαν, το είχαν ακριβοπληρώσει στο κράτος και μήπως το κράτος ήξερε γιατί το ακριβοπληρώσαν;;;;;;;;;
Μήπως αφού τους τα πήραν έβαλαν τον ΟΤΕ απο το παράθυρο να πάρει κι αυτός ένα κοματάκι, εξάλου τζάμπα πράμα ήταν.
Δε λέω οι τιμές έπεσαν αρκετά, εξάλου τι έξοδα να είχε η ΚοσμΟΤΕ;; μήπως γραφεία;; προσωπικό;;ή ταράτσες για τις κεραίες;;;
Η ύπαρξη της είναι ένα μνημείο αθέμιτου ανταγωνισμού, κρατικής παρέμβασης στην αγορά και αθέτησης συμφωνίας.
Για να το πάμε και πιο πέρα, πόσοι ξένοι ήρθαν και επένδυσαν στις τηλεπικοινωνίες;;; και πόσοι έφυγαν;;;

Στάχτη και μπούρμπερη να γίνει το ρημάδι!
Μετά να βάλουν χέρι και στην Ολυμπιακή, να σταματήσει αυτό το χάλι......α, μα πια με τις ΔΕΚΟ τους και τις κοινωνικές τους ευαισθησίες.
"Ανθρώποι" δεν πρόκειται να γίνουνε...είναι κακομαθημένοι πια.....
 
Ότι έξοδα είχαν και οι άλλες δύο.
Και την Cosmote την έβαλαν στο παιχνίδι αφού πρώτα οι άλλες δύο έιχαν φάει του σκασμού!
Όσο για την Ολυμπιακή επειδή ίσως η πληροφόρησή σου δεν είναι τόσο σχετική,μάθε ότι τόσο οι πιλότοι της όσο και οι συνοδοί της είναι -πλέον- από τους χαμηλότερα αμοιβόμενους στον κόσμο.

Καληνύχτα.
 
Kατι τελευταιο για το θεμα εργαζομενοι-επιχειρηματιες. Αρχικα να επισημανω πως η λεξη "επιχειρηματιας" ειναι παρεξηγημενη στην Ελλαδα υπο την εννοια πως συνηθως οταν την ακουμε ή τη διαβαζουμε μας ερχεται στο νου καποιος μεγαλοεπιχειρηματιας-καρχαριας. Το αντιθετο κανουμε με τον ορο "εργαζομενος" οπου μας φερνει στο νου τον φουκαρα-εργατικο-τιμιο-χαμηλομισθο υπαλληλο και οχι καποιον με μισθο 8000+αυτοκινητο+μπονους κτλ. Στην πραγματικοτητα ομως, επιχειρηματιας ειναι και οποιος εχει μια πολυ μικρη επιχειρηση, ακομα και μονοπροσωπη. Το επισημαινω αυτο γιατι συνηθως συγκρινουμε τον απλο υπαλληλο με τον επιτυχημένο μεγαλοεπιχειρηματια και οχι με καποιον μικρο. Ετσι, η συγκριση ειναι αστοχη.

Ο οποιοσδηποτε επιχειρηματιας κανει (ή πρεπει να κανει) το εξης. Στο τελος ΚΑΘΕ μηνα πρεπει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ να πληρωνει τις υποχρεωσεις του μαγαζιου του (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΦΠΑ, δημος, μισθοι, λειτουργικα εξοδα της επιχειρησης, δανεια της επιχειρησης κτλ) και ΑΝ ΠΕΡΙΣΣΕΨΟΥΝ λεφτα να κρατησει και αυτος ωστε να περασει το μηνα. Αυτο ειναι κατι που ο μισθωτός δεν μπορει να κατανοησει σε βαθος μιας και δεν το εχει βιωσει. πχ, υπολογιζει καποιος πως θα του μεινουν 2000 για να περασει το Δεκεμβριο και ολα καλα. Στις 3 Δεκεμβιου ομως χαλαει το ψυγειο του ζαχαροπλαστειου του και για να το φτιαξει ξοδευει 2000. Ποσα του μενουν? Νομιζετε πως ειναι τραβηγμένο αυτο το σεναριο? Φυσικα δεν αναφερομαι καθολου στα προσωπικα εξοδα του καθενος, μιας και αυτα ειναι κοινα για ολους. Απο την αλλη μερια ο υπαλληλος ξερει πως την 1η του μηνα θα παρει το μισθο του. Οι δυο οχθες λοιπον εχουν τα υπερ και τα κατα τους μιας και αν αυτο δεν συνεβαινε θα γινομασταν ολοι αυτο που θα ηταν το καλυτερο.

Σορρυ για το :offtopic:
 
Last edited:
Αποτελεί πραγματικά το 8ο ή 9ο θαύμα του κόσμου πως όλοι εμείς οι Ελληνες γνωρίζουμε τι φταίει για κάθε κακό της μοίρας μας αλλά δεν μπορούμε να δώσουμε λύση.
Πολλοί από εμάς πιστεύω έχουμε δει και κάτι διαφορετικό, καλύτερο, στην άλλη άκρη των συνόρων μας (ακόμα και στα Βαλκάνια).
Ολοι μας λοιπόν είμαστε καλοί φιλόσοφοι εκ αρχαιωτάτων χρόνων. Από έργα όμως πως τα πάμε?
Θα βγούμε στους δρόμους για μια νίκη/ήττα των ΟΣΦΠ/ΠΑΟ/ΠΑΟΚ αλλά ποτέ για την απαράδεκτη δημόσια διοίκηση.
Θα αναστατώσουμε τον κόσμο (πίνωντας τον καφέ μας με 4 ευρώ) επειδή το γουρουνόπουλο πήρε 50 λεπτά αύξηση σε λίγους μήνες.
Θα μιλήσουμε με τους φίλους μας για την πτώση των ηθικών αξιών του τόπου μας, καθώς προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να βγούμε με καμμιά Ρωσίδα.
Μήπως τελικά είμαστε ένα έθνος από τρομερά πανούργους και έξυπνους ανθρώπους που κατοικείται από έναν τρομερά χαζό λαό?
Πωλείται ο ΟΤΕ/ΔΕΗ? : #%^*@!#$
Δεν Πωλείται ο ΟΤΕ/ΔΕΗ? : @#$@%#@
Λοιπόν βαρέθηκα...
Πάω να δώ μια ταινία, made in USA, σε έναν projector made in China, σε DVD made in Singapour, και θα πιώ μια μπύρα made in Holland. Α ναι !! Και αν πεινάσω θα ψήσω και μια τυρόπιτα, made in Greece, αγορασμένη από τα Carrefour.
Τελικά μόνο κάτι τέτοια παράγουμε(τυρόπιτες,φέτα,τζατζίκι) αρα ας μην έχουμε και τρελλές απαιτήσεις από τούτη, την χαμηλών προσδοκιών χώρα

Bonne soire

Σωστός... :grinning-smiley-043
 
Re: Απάντηση: Re: OTE - ΠΩΛΕΙΤΑΙ !!!

Μετά να βάλουν χέρι και στην Ολυμπιακή, να σταματήσει αυτό το χάλι......α, μα πια με τις ΔΕΚΟ τους και τις κοινωνικές τους ευαισθησίες.
"Ανθρώποι" δεν πρόκειται να γίνουνε...είναι κακομαθημένοι πια.....

Έχεις πάει ποτέ με πλοίο σε νησί να δεις τις τιμές και τις υπηρεσίες που προσφέρει ο ιδιωτικώς τομέας; Άμα κλείσει η Ολυμπιακή αντίο δρομολόγια σε πολλά νησιά. Βλέπω το Καστελόριζο να το προσαρτά η Τουρκία:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:
 
Re: Απάντηση: OTE - ΠΩΛΕΙΤΑΙ !!!

Kατι τελευταιο για το θεμα εργαζομενοι-επιχειρηματιες. Αρχικα να επισημανω πως η λεξη "επιχειρηματιας" ειναι παρεξηγημενη στην Ελλαδα υπο την εννοια πως συνηθως οταν την ακουμε ή τη διαβαζουμε μας ερχεται στο νου καποιος μεγαλοεπιχειρηματιας-καρχαριας. Το αντιθετο κανουμε με τον ορο "εργαζομενος" οπου μας φερνει στο νου τον φουκαρα-εργατικο-τιμιο-χαμηλομισθο υπαλληλο και οχι καποιον με μισθο 8000+αυτοκινητο+μπονους κτλ. Στην πραγματικοτητα ομως, επιχειρηματιας ειναι και οποιος εχει μια πολυ μικρη επιχειρηση, ακομα και μονοπροσωπη. Το επισημαινω αυτο γιατι συνηθως συγκρινουμε τον απλο υπαλληλο με τον επιτυχημένο μεγαλοεπιχειρηματια και οχι με καποιον μικρο. Ετσι, η συγκριση ειναι αστοχη.

Ο οποιοσδηποτε επιχειρηματιας κανει (ή πρεπει να κανει) το εξης. Στο τελος ΚΑΘΕ μηνα πρεπει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ να πληρωνει τις υποχρεωσεις του μαγαζιου του (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΦΠΑ, δημος, μισθοι, λειτουργικα εξοδα της επιχειρησης, δανεια της επιχειρησης κτλ) και ΑΝ ΠΕΡΙΣΣΕΨΟΥΝ λεφτα να κρατησει και αυτος ωστε να περασει το μηνα. Αυτο ειναι κατι που ο μισθωτός δεν μπορει να κατανοησει σε βαθος μιας και δεν το εχει βιωσει. πχ, υπολογιζει καποιος πως θα του μεινουν 2000 για να περασει το Δεκεμβριο και ολα καλα. Στις 3 Δεκεμβιου ομως χαλαει το ψυγειο του ζαχαροπλαστειου του και για να το φτιαξει ξοδευει 2000. Ποσα του μενουν? Νομιζετε πως ειναι τραβηγμένο αυτο το σεναριο? Φυσικα δεν αναφερομαι καθολου στα προσωπικα εξοδα του καθενος, μιας και αυτα ειναι κοινα για ολους. Απο την αλλη μερια ο υπαλληλος ξερει πως την 1η του μηνα θα παρει το μισθο του. Οι δυο οχθες λοιπον εχουν τα υπερ και τα κατα τους μιας και αν αυτο δεν συνεβαινε θα γινομασταν ολοι αυτο που θα ηταν το καλυτερο.

Σορρυ για το :offtopic:
\

Νaι και με τα 600 ευρώ που παίρνει για μηνιάτικο πάει να πάρει Harman Kardon. meridian kai Ruby:flipout: :flipout:
 
Re: Απάντηση: OTE - ΠΩΛΕΙΤΑΙ !!!

Οι δυο οχθες λοιπον εχουν τα υπερ και τα κατα τους μιας και αν αυτο δεν συνεβαινε θα γινομασταν ολοι αυτο που θα ηταν το καλυτερο.

Σορρυ για το :offtopic:

O μαγαζάτορας μπορεί πολύ εύκολα να γίνει υπάλληλος αν θέλει. Ο υπάλληλος μπορεί το ίδιο εύκολα να γίνει μαγαζάτορας; Σόρρυ αλλά μάλλον μας δουλεύεις
 
Αύριο το πρωι αν μπορούσαν να το πουλήσουν το μπουρδ#$%λο μακάρι να το πουλούσαν ! Να μάθουν ορισμένες άλλες συνομωταξίες ΔΥ πως είναι να δουλεύεις και να μοχθείς για για θέση, τη δουλειά, το μισθό και την αξιοπρέπειά σου...