OTE - ΠΩΛΕΙΤΑΙ !!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: OTE - ΠΩΛΕΙΤΑΙ !!!

O μαγαζάτορας μπορεί πολύ εύκολα να γίνει υπάλληλος αν θέλει. Ο υπάλληλος μπορεί το ίδιο εύκολα να γίνει μαγαζάτορας; Σόρρυ αλλά μάλλον μας δουλεύεις

Μαλιστα. Συνεπως, επιχειρηματιας=μαγαζατορας και μαγαζατορας=κονομημένος μεγαλομαγαζατορας. Επισης, ο καθε μισθωτός (και του ΟΤΕ?) παίρνει 600.

Εντάξει, καταλαβα. Αν και βλακας, καταλαβα.

Καλά, ας αφήσουμε την κουβέντα περι δημοσίου-ιδιωτικού τομέα γιατί άκρη δε βγαίνει.
Ο καθένας από την πλευρά του τα βλέπει όπως θέλει.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, αλλά κανένας δε θέλει να κάνει ένα βήμα προς τα κει.

Αφήστε τα, μη τα σκαλίζετε.

Αυτό το thread στο μόνο που μπορεί να χρησιμεύσει είναι να ξεκαβλ....με οι θερμόαιμοι.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, αλλά κανένας δε θέλει να κάνει ένα βήμα προς τα κει.

Στεργιε, ο καθενας που σκεφτεται και βλεπει παραπερα απο τη μυτη του μπορει να ευκολα να βγαλει σωστα συμπερασματα. Με εξαιρεση τις αποκλειστικα εξαγωγικες εταιριες (στη χωρα μας νομιζω πως δεν εχουμε τετοιες), οι υπολοιποι γνωριζουν πως για να ευημερήσουν θα πρεπει ταυτοχρονα να ευημερουν και οι γυρω τους. Ο Σπυρος μας ειπε πως για πρωτη φορα καποιοι πελατες του δεν εχουν να τον πληρωσουν. Το ιδιο συμβαινει παντου. Ειτε πουλας κατι, ειτε προσφερεις υπηρεσιες, ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ οι γυρω σου να εχουν λεφτα στην τσεπη τους. Αλλιως, ποιοι θα φανε στο εστιατοριο σου? Ποιοι θα αγορασουν παπουτσια απο το μαγαζι σου? Ποιοι θα σε φωναξουν να τους φτιαξεις το σιφόνι της κουζινας τους? Θα το αφησουν να τρεχει αν δεν εχουν να πληρωσουν υδραυλικο (ναι και ο free agent υδραυλικος ειναι επιχειρηματιας). Το ιδιο πρεπει να συμβαινει και απο την αναποδη. Ο υπαλληλος πρεπει να καταλαβαινει πως αν το μαγαζι στο οποιο εργαζεται δεν ειναι κερδοφορο θα κλεισει και αν κλεισει, αυτος θα χασει τη δουλεια του και το αφεντικο του θα βγει στην αγορα εργασιας κ.ο.κ. Ειναι νομος στην οικονομια πως η κυκλοφορια του χρηματος, φερνει χρημα.

Υ.Γ. Δεν εχω γραψει πουθενα πως συμφωνω με την πωληση του ΟΤΕ. Δεν το εχω ψαξει το θεμα και ετσι δεν εχω αποψη. Ειμαι βεβαιος ομως πως πρεπει να λειτουργησει καλυτερα και ψιλοαμφιβαλω αν αυτο μπορει να συμβει κατω απο τη σκεπη του δημοσιου τωρα που πρεπει να ανταγωνιστει ιδιωτικές επιχειρησεις.

Last edited:
άλλο ένα thread κατέληξε να γίνει κόντρα μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. κάποιοι που το βλέπουν όλο αυτό, χαμογελάνε κάτω απ'τα μουστάκια τους, έτοιμοι να ξεπουλήσουν ακόμη και τη ... βουλή. ερωτώ όμως όλους τους απανταχού κεφαλαιοκράτες (μικρούς και μεγάλους): όταν πεθάνουν όλοι οι φτωχοί από την πείνα - ή από την εξάντληση - ποιος θα βρεθεί να συντηρήσει τη χλιδή σας;

καλή συνέχεια σε τούτο αλλά και σε άλλα ανάλογα threads.

Τόσο η έντονη αντιπαράθεση όσο και η μη συμφωνία για το αν πρέπει ή όχι να πουληθεί ο ΟΤΕ είναι σίγουρη αφού όσοι συμφωνούν μιλούν σαν ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ,οι δε διαφωνούντες σαν ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.
Άρα,δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουμε ούτε να πείσουν οι μεν τους δε.

Έχουμε μία χώρα στην οποία ο κάθε πολίτης βάζει το δικό του συμφέρον πάνω από το γενικό, διότι το γενικό είναι "των άλλων".
Με αυτή τη λογική, αυτός ο πολίτης ψηφίζει αυτούς που θα βολέψουν το παιδί του, όχι αυτούς που θα πάνε μπροστά τον τόπο.
Και οι εκλεγέντες, όμως, οι ίδιοι πολίτες είναι και σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο.
Έτσι, αντί να φροντίσουν για μια καλύτερη οργάνωση, κοιτάνε από που θα 'κονομήσουν.
Εντωμεταξύ, επιβιώνουν αρμέγοντας μία καλή επιχειρηματική δραστηριότητα και βολεύοντας εκεί τις "υποχρεώσεις" τους. Μειώνεται και η ανεργία.
Και ο παλιός εργαζόμενος, βλέποντας τον νεόφερτο να κοπροσκυλιάζει, κάνει και αυτός το ίδιο.
Και μία εύρυθμη και κερδοφόρος επιχείρηση καταντά να έχει τους τετραπλάσιους υπαλλήλους και να παράγει το μισό έργο.
Έγινε με την Πειραϊκή Πατραϊκή και βούλιαξε.
Έγινε με την Ολυμπιακή και δεν ξέρουμε τι να την κάνουμε.
Τώρα με τον ΟΤΕ, σκέφτηκαν κάτι καλύτερο: αντί να τον αφήσουν να βουλιάξει, να βγάλουν και από την πώληση. Εύγε.

Για μένα ο δημόσιος υπάλληλος που κοπροσκυλιάζει είναι το ίδιο με τον άνεργο. Και οι δύο δεν παράγουν τίποτα. Ο πρώτος ίσως έχει περισσότερες προσωπικές ευθύνες από τον δεύτερο, διότι θα μπορούσε να ανήκει σε αυτούς που δουλεύουν. Αλλά δεν έχει μόνο αυτός.

Τελικά, να πουληθεί ο ΟΤΕ ή όχι; Μου είναι αδιάφορο. Αυτό που έχει σημασία είναι να βρούμε τρόπους να δουλέψουν αυτοί που δεν παράγουν, είτε είναι κηφήνες είτε άνεργοι. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε συλλογικά και μακροπρόθεσμα. Yeah, right...

Και ο παλιός εργαζόμενος, βλέποντας τον νεόφερτο να κοπροσκυλιάζει, κάνει και αυτός το ίδιο.

νομιζω πως συμβαινει το αντιθετο. ο νεος βλεπει τον παλιο και καθεται και κανει και αυτος το ιδιο. ασε που αν πας να δουλεψεις με κανονικο ρυθμο θα σου βαλουν χερι οι αλλοι επειδη τους χαλας την πιατσα.

Re: Απάντηση: OTE - ΠΩΛΕΙΤΑΙ !!!

νομιζω πως συμβαινει το αντιθετο. ο νεος βλεπει τον παλιο και καθεται και κανει και αυτος το ιδιο. ασε που αν πας να δουλεψεις με κανονικο ρυθμο θα σου βαλουν χερι οι αλλοι επειδη τους χαλας την πιατσα.

Χαχα οντως χαλας την πιατσα. Ρε τι γελιο. Εχω παει σε δημοσια υπηρεσια και αυτος που ηταν να με εξυπηρετησει το μονο που εκανε ενω εγω περιμενα μπροστα του (απο πισω ουρα ετσι) ηταν να παιρνει διαφορα χαρτια απο την μια ακρη του γραφειου και να τα πηγαινει στην αλλη. Και αντιστροφα. Μεχρι που του ειπα συγνωμη αλλα μηπως να με εξυπηρετουσατε. Η απαντηση φυσικα ηταν. Καλα κυριε δεν βλεπετε οτι εχω δουλεια?!?!?! Αχαχαχα σωστος μπραβο :award:

οι ΝΕΟΙ τα τραβανε ολα .........

αυτοι φωρτωνονται τη δουλεια και αυτοι αμοιβονται πλεον με μισθο γελειο σε συγκριση με εναν παλιο ......

και φυσικα συγκριση ΠΑΛΙΟΥ και ΝΕΟΥ σε αποδοση καμια σχεση .........

οι Παλιοι εχοντας ΤΣΙΜΕΝΤΩΘΕΙ κυριωλεκτικα κ@λοβαρανε αφου δεν υφιστατε ο φοβος της απολυσης και οι Νεοι απλα τρεχουν για να κανουν καλη εντυπωση .......

οι ΝΕΟΙ τα τραβανε ολα .........

αυτοι φωρτωνονται τη δουλεια και αυτοι αμοιβονται πλεον με μισθο γελειο σε συγκριση με εναν παλιο ......

και φυσικα συγκριση ΠΑΛΙΟΥ και ΝΕΟΥ σε αποδοση καμια σχεση .........

οι Παλιοι εχοντας ΤΣΙΜΕΝΤΩΘΕΙ κυριωλεκτικα κ@λοβαρανε αφου δεν υφιστατε ο φοβος της απολυσης και οι Νεοι απλα τρεχουν για να κανουν καλη εντυπωση .......

Ναι για κανα 2 μηνες τουλαχστον ξεσκιζονται!!! Μετα ομως ανακαλυπτουν την φραπα και το κομπολοι. Ασε και ολη μερα στη μαπα τους τρωω νεους και παλιους. Αυτο που λες δεν ισχυει. Ισως 1/100 να συμβει

Λοιπον το θεμα απο οτι εχω καταλαβει δεν ειναι αν δουλευουν οι υπαλληλοι του οτε αλλα αν θα πρεπει να πουληθει ο ΟΤΕ.Εχω κανει αιτηση για aDsl γραμμη εδω και ενα μηνα,απο τοτε εχω μπλεξει με ολα αυτα που αναφερεται σαν παραδειγματα,κακη εξυπερετηση,ατελειτες ωρες αναμονης στο τηλεφωνο κ.τ.λ. Παρολη την ταλαιπωρια μου θα ημουν αφελης αν πιστευμα οτι η Πωληση του Οτε θα ειχε θετικο αντικτυπο σε μενα.Εχετε καταλαβει οτι μιλαμε για τον Δημοσιο φορεα τηλεπεπικοινωνιων;Για τους πορους που αφηνει και θα αφηνει παντα δεν πανε να μπουνε 40 ιδιωτες στο κολπο δεν θα μιλησω μιλισανε οι προηγουμενοι,αλλο θα ρωτησω.Ποσο ανετα νιωσανε οι χρηστες της Vodaphone πριν κανα χρονο οταν πληροφορηθηκαν για τις υποκλοπες,που γινοντουσαν εις βαρος τους απο μια εταιρια που οι εργαζομενοι της ειναι αψογοι ,δουλευταραδες,δεν εχουν εκδοσει κανενα λαθος λογαριασμο(λεω εγω τωρα),εχουν πανελλαδικη καλυψη παντου(εδω δεν λεω αλλα γελαω τωρα).Θα κλεισω με ακομη μια ερωτηση,ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΙΝΙΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ,ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΕΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

ΟΤΕ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΡΙΤΗ 12/12/06
ΤΕΤΑΡΤΗ 13/12/06
ΠΕΜΠΤΗ 14/12/06

ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ)

Λοιπον το θεμα απο οτι εχω καταλαβει δεν ειναι αν δουλευουν οι υπαλληλοι του οτε αλλα αν θα πρεπει να πουληθει ο ΟΤΕ.Εχω κανει αιτηση για aDsl γραμμη εδω και ενα μηνα,απο τοτε εχω μπλεξει με ολα αυτα που αναφερεται σαν παραδειγματα,κακη εξυπερετηση,ατελειτες ωρες αναμονης στο τηλεφωνο κ.τ.λ. Παρολη την ταλαιπωρια μου θα ημουν αφελης αν πιστευμα οτι η Πωληση του Οτε θα ειχε θετικο αντικτυπο σε μενα.Εχετε καταλαβει οτι μιλαμε για τον Δημοσιο φορεα τηλεπεπικοινωνιων;Για τους πορους που αφηνει και θα αφηνει παντα δεν πανε να μπουνε 40 ιδιωτες στο κολπο δεν θα μιλησω μιλισανε οι προηγουμενοι,αλλο θα ρωτησω.Ποσο ανετα νιωσανε οι χρηστες της Vodaphone πριν κανα χρονο οταν πληροφορηθηκαν για τις υποκλοπες,που γινοντουσαν εις βαρος τους απο μια εταιρια που οι εργαζομενοι της ειναι αψογοι ,δουλευταραδες,δεν εχουν εκδοσει κανενα λαθος λογαριασμο(λεω εγω τωρα),εχουν πανελλαδικη καλυψη παντου(εδω δεν λεω αλλα γελαω τωρα).Θα κλεισω με ακομη μια ερωτηση,ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΙΝΙΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ,ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΕΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Μιλάμε για μία εταιρία (COSMOTE), η οποία ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα ύπαρξής της να λειτουργεί σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά, και που προφανώς οργανώθηκε και στελεχώθηκε με αυτό (τον υψηλό ανταγωνισμό δηλαδή) ως βασικό κριτήριο.
Το ερώτημα που εύλογα γεννάται είναι: δε θα μπορέσει και ο ΟΤΕ λοιπόν μπαίνοντας σταδιακά σε ένα πλαίσιο υψηλού ανταγωνισμού λόγω της απελευθέρωσης να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή?
Νομίζω ότι δε θα μπορέσει κουβαλώντας νοοτροπίες και αμαρτίες 40 ετών. Και δε νομίζω να πιστεύει κανείς ότι ο ΟΤΕ σήμερα κερδίζει περισσότερους πελάτες απ'όσους χάνει.

Re: Απάντηση: Re: OTE - ΠΩΛΕΙΤΑΙ !!!

Έχεις πάει ποτέ με πλοίο σε νησί να δεις τις τιμές και τις υπηρεσίες που προσφέρει ο ιδιωτικώς τομέας; Άμα κλείσει η Ολυμπιακή αντίο δρομολόγια σε πολλά νησιά. Βλέπω το Καστελόριζο να το προσαρτά η Τουρκία:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Ουτε μια ουτέ δύο ουτε τρεις...ΕΝΝΕΑ προσπάθειες ιδιωτικοποίησης έγιναν για το μπουρδε@$#^%ο της ΟΑ. Ας αφήσουμε να δοκιμάσει και κανένας άλλος...Να παίρνουν σιγά σιγά σειρά και οι υπόλοιπες ΔΕΚΟ με τα κόκκινα φωτάκια...

Σχετικά με την αναφορά μου σε παλιούς και νέους, αυτό που εννοούσα είναι ότι πολλές άλλοτε καλές κρατικές εταιρίες (όπως η ΟΑ) έγιναν κάποια στιγμή χωνευτήρια ρουσφετιών. Παλιούς εννοώ αυτούς που δούλευαν με το προηγούμενο καθεστώς και νέους αυτούς που ήρθαν με ρουσφέτι σε θέσεις άνευ αντικειμένου.

Καπου ειχα διαβασει ή ακουσει (φερομενη ως εγκυρη πηγη) πως η Ολυμπιακη οταν πουληθηκε στο Δημοσιο ειχε ηδη αρχισει να μην εχει τα αναμενομενα κερδη που ηθελε ο Ωνασης... Κανεις δεν πουλα μια κερδοφορο επιχειρηση... Και ιδιως ο Ωνασης