OTE TV και Hotbird σε 80άρι κάτοπτρο

DJHORHE69

New member
20 November 2007
11
καλησπερα,
εχω ενα 80 πιατο και δυο lnb και μια βαση που καποιο απο τα δυο πρεπι να μπει παρακεντρα.

η βαση ειναι αυτη
2way_lnb_multi.gif

μπορω να βρω το κεντρικο δορυφορο αλλα δεν μπορω να βρω τον παρακεντρο.(και στις δυο περιπτώσεις)
συνηθως ειναι κολλητα.
και τα δυο lnb δουλευουν 100%...
ιδεες......

Αν υποθέσουμε πως κεντρο εχεις τον eurobird 9(Oτε τv) στο αριστερο (μανταλάκι) τοτε το δεξι HOTBIRD(Nova)το πλησιάζεις οσο πιο κοντα γινεται στο αριστερο.
Αν υποθέσουμε πως κεντρο εχεις τον Hotbird(Nova) στο δεξι (μανταλάκι) τοτε το αριστερο eurobird 9(Οτε τv) το πλησιάζεις οσο πιο κοντα γινεται στο δεξι.

Σημειωση:Τα μανταλακια πρεπει να ειναι κολλητα μεταξυ τους διοτι η αποσταση μεταξυ αυτων των δορυφορων ειναι παρα πολυ μικρη. Και κατι αλλο,αν κεντραρεις hotbird το LNB του eurobird πανω στην λαμα να ειναι ελαφρος λιγο πιο πανω απο οτι αυτο του Hotbird

Last edited by a moderator:
Καλό είναι το παράκεντρο, να είναι τα λεπτά τα LNB για να έρθει όσο πιο κοντά γίνεται. Εγώ είχα ένα Sharp κέντρο για Hotbird, έβαλα εκεί Eurobird και παράκεντρα Hotbird σε ένα SAB Maximum.

Εγω δεν εχω λεπτα LNB στην ουσια το lnb του παρακεντρου eurobird εχει (καβαλησει) αυτο του σαφως πιο ισχυρου hotbird

χρησιμες οι πληροφοριες σας...
θα το παλεψω και αυριο και θας πω τα νεα

με 80νταρι πιατο μπορω να βαλω hotbird 13 παρακεντρα μαζι με οτε??????80νταρι δεν δινει ο οτε?

O OTE δίνει 70x80 (70 οριζόντιο, 80 κάθετο). Καλό είναι για hotbird/eurobird να έχεις 80+ οριζόντιο. Θα πιάνεις και με το 70άρι αλλά σε κακοκαιρίες ίσως να έχεις προβληματάκια.

Καλημερα στην παρεα και καλο μηνα.Θα ηθελα να ρωτησω με την σειρα μου και δεν ξερω αν εχει ερωτηθει ξανα αυτο.Εχω 80αρι πιατο και θελω να πιασω και hotbird αυτο θα ηταν εφικτο με ενα διπλο LNB ; Ευχαριστω εκ των προτερων.