Otenet - Baudtec: τι είναι αυτό;

Ρε παιδια και εγω συγχρονιζω στα 19520 με forthnet και απέχω τουλαχιστον 2 χλμ απο τον ΟΤΕ

Πάντως την προηγούμενη εβδομάδα που έκανα την αίτηση στην οtenet , σε κατάστημα oteshop, μου έδειξαν ένα σύστημα δικό τους μέτρησης ταχύτητας και είδα με τα μάτια μου ότι η τηλεφωνική μου γραμμή απέχει 2020 μέτρα από το κέντρο του OTE και η εκτιμώμενη ταχύτητα συγχρονισμού θα είναι 10240 .
Μου λέει κατά λέξη ο υπάλληλος: "...αν πιάσεις 8 χωρίς αποσυγχρονισμούς να κάνεις πάρτυ....είσαι μακριά από το κέντρο"

Τι να πω δεν ξέρω. Γι αυτό έγραψα στο πρώτο Post οτι είναι ρίσκο και άγνωστο τι θα έχεις αλλάζοντας provider.

Ρε παιδια και εγω συγχρονιζω στα 19520 με forthnet και απέχω τουλαχιστον 2 χλμ απο τον ΟΤΕ

Με βάση την ταχύτητα συγχρονισμού σου πάντως, γύρω στο 1600 μέτρα υπολογίζω ότι πρέπει να είσαι από το dslam σου, και η εξασθένηση που σου δείχνει το router σου να είναι κάπου στα 22dB. Ίσως η forthnet που έχεις ως isp, να μην έχει τα dslam της στο ίδιο κτήριο με αυτά του ΟΤΕ.

Πάντως την προηγούμενη εβδομάδα που έκανα την αίτηση στην οtenet , σε κατάστημα oteshop, μου έδειξαν ένα σύστημα δικό τους μέτρησης ταχύτητας και είδα με τα μάτια μου ότι η τηλεφωνική μου γραμμή απέχει 2020 μέτρα από το κέντρο του OTE και η εκτιμώμενη ταχύτητα συγχρονισμού θα είναι 10240 .
Μου λέει κατά λέξη ο υπάλληλος: "...αν πιάσεις 8 χωρίς αποσυγχρονισμούς να κάνεις πάρτυ....είσαι μακριά από το κέντρο"

Τι να πω δεν ξέρω. Γι αυτό έγραψα στο πρώτο Post οτι είναι ρίσκο και άγνωστο τι θα έχεις αλλάζοντας provider.

Πάντως στα 2000 μέτρα (και με την εξασθένηση που αναφέρεις στο προηγούμενο μήνυμα κάπου τόσα βγαίνουν) λογικά θα έπρεπε να συγχρονίζει το router σου κάπου στα 15-17Mbps, εκτός κι αν η γραμμή σου είναι πολύ προβληματική, με θόρυβο και παρεμβολές...

Δείτε τα παρακάτω, είναι πολύ χρήσιμα...

http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=217614
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=158820
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=48807
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=19417

ΥΓ. Μήπως έχεις κάνει αίτηση και για το Conn-x tv? Σ' αυτή την περίπτωση βάζουν - επίτηδες, για να είναι πιο αξιόπιστη η σύνδεση, χωρίς πολλά προβλήματα - πολύ μεγαλύτερο SNR margin στο profile του συνδρομητή, με αποτέλεσμα ο συγχρονισμός να είναι αρκετά πιο κάτω από αυτό που θα επέτρεπε η γραμμή χωρίς αυτή την υπηρεσία.

Last edited:

Δεν ειναι θέμα provider και η otenet στα 21320 συγχρονιζε πριν τη forthnet. Πιστευω οτι ειναι απλα θεμα κωλοφαρδιας να πέσεις σε συντηρημενο δικτυο του ΟΤΕ και να εχεις "καθαρη" γραμμη. Στο σπίτι που εξυπηρετείται απο το ιδιο κεντρο και είναι πιο κοντά απο οτι η δουλεια η otenet κλειδώνει γύρω στα 10000 με 12000.

Τάσο, επειδή έχω και εγώ hol, αλλά είμαι μέτρια ικανοποιημένος, είδες διαφορά στις ταχύτητες με τον ΟΤΕ; Συγχρονίζεις καλλίτερα;
Ευχαριστώ

Με βάση την ταχύτητα συγχρονισμού σου πάντως, γύρω στο 1600 μέτρα υπολογίζω ότι πρέπει να είσαι από το dslam σου, και η εξασθένηση που σου δείχνει το router σου να είναι κάπου στα 22dB. Ίσως η forthnet που έχεις ως isp, να μην έχει τα dslam της στο ίδιο κτήριο με αυτά του ΟΤΕ.

23 έχω
noise margin upstream: 11 db
output power downstream: 23 db
attenuation upstream: 7 db
Οσο για το δεύτερο αυτο δεν το ξέρω

Απάντηση: Re: Otenet - Baudtec: τι είναι αυτό;

Τάσο, επειδή έχω και εγώ hol, αλλά είμαι μέτρια ικανοποιημένος, είδες διαφορά στις ταχύτητες με τον ΟΤΕ; Συγχρονίζεις καλλίτερα;
Ευχαριστώ

Ελάχιστα προς τα πανω.

Δεν ξέρω ακόμα τι θα δω. Ακόμα παίζει ο παλιός provider. Οταν συνδεθώ με otenet ελπίζω να δω στην πράξη τα νούμερα που βγάζει η θεωρία.

Για το θέμα της σύνδεσης με Conn-x TV, και μείωση της ταχύτητας συγχρονισμού, υπάρχει μία κατατοπιστική αναφορά εδώ,

http://www.theinternetworld.org/forums/printthread.php?t=13922

2. Θα συνεχίσει η ίδια πολιτική με την αύξηση του SNR και τα αποτελέσματα των αρκετά χαμηλότερων συγχρονισμών; Είναι στα σχέδια να δίνεται στον πελάτη η επιλογή μείωσης του SNR, είτε κατόπιν τηλεφωνικού αιτήματος, είτε μέσω web-based εφαρμογής;

OTE: Μετά από εκτεταμένες δοκιμές, ο ΟΤΕ επέλεξε την αλλαγή του DSL προφίλ των conn-x TV χρηστών με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών conn-x και conn-x TV. Η αλλαγή του προφίλ είχε σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση των χαρακτηριστικών μετάδοσης της γραμμής πρόσβασης (bit error correction, μείωση των CRC errors). Ταυτόχρονα η παραμετροποίηση αυτή συνεπάγεται σε αρκετές περιπτώσεις και τη μείωση της ονομαστικής ταχύτητας συγχρονισμού. Παρά τη μείωση της ονομαστικής ταχύτητας συγχρονισμού, σε αρκετές περιπτώσεις, λόγω των καλύτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών που προσφέρει το προφίλ του IPTV, έχει παρατηρηθεί αναβάθμιση της ποιότητας του Internet.

Δεδομένου ότι η υπηρεσία conn-x TV επεκτείνεται σταδιακά, οι τεχνικές υπηρεσίες του ΟΤΕ συνεχίζουν να παρακολουθούν συστηματικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Στο πλαίσιο της πελατοκεντρικής πολιτικής του, ο ΟΤΕ δύναται να αναθεωρήσει το υφιστάμενο DSL προφίλ των conn-x TV χρηστών σε συγκεκριμένες ομάδες πελατών ανάλογα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της γραμμής πρόσβασης.

κι εγώ με baudtec ξεκίνησα στο conn-x. αλλά έβαλα ένα παλιό sagem awg που είχα από παλαιότερη σύνδεση με ΟΤΕΝΕΤ. στην 4άρα γραμμή μου - τόσο αντέχει - το πρώτο μου έκανε απανωτές αποσυνδέσεις, το δε ps3 ασύρματα έδειχνε σήμα 75% (βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τον router, απόσταση 7 μέτρα περίπου). το δεύτερο, από τη στιγμή που το έβαλα, δεν αποσυνδέθηκε ποτέ, το δε ps3 δείχνει σήμα 100% ...

κι εγώ με baudtec ξεκίνησα στο conn-x. αλλά έβαλα ένα παλιό sagem awg που είχα από παλαιότερη σύνδεση με ΟΤΕΝΕΤ. στην 4άρα γραμμή μου - τόσο αντέχει - το πρώτο μου έκανε απανωτές αποσυνδέσεις, το δε ps3 ασύρματα έδειχνε σήμα 75% (βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τον router, απόσταση 7 μέτρα περίπου). το δεύτερο, από τη στιγμή που το έβαλα, δεν αποσυνδέθηκε ποτέ, το δε ps3 δείχνει σήμα 100% ...
Το χαμηλό σήμα του Baudtech οφείλεται στο οτι το ρουτερ αυτορυθμίζει σε πόση ισχύ θα "παιξει" προκειμένου να μην εκπεμπει πολύ ΗΜ ακτινοβολια. Δλδ με το που θα δεί ότι χάνει τη σύνδεση θα σηκώσει ισχύ εκπομπής. Το Sagem σαν παλαιότερο απλά δουλεύει μόνιμα στο 100% (ή όσο του έχεις ορίσει).

Τελικά είχε δίκιο ο υπάλληλος στο oteshop.
Συγχρόνησα με 8300 :frown: Μίλησα και με τεχνικό και δεν παίρνει τίποτα παραπάνω. Δυστυχώς έχει θόρυβο η γραμμή μου και δεν παίζει τόσο ρόλο η απόσταση.
Το ενθαρρυντικό έως τώρα είναι ότι κατεβάζω με 850-860 ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΑ, ΚΑΡΦΩΜΕΝΑ (να μην το ματιάσω), οπότε είπε ο τεχνικός καλύτερα να ζητήσω downgrade σε 8mpbs , δεν έχει νόημα τα 24, εκτός αν θέλω upload τα 800 που πιάνω.
Ο ΟΤΕ στα 8 , έχει upload 384.

Εδω και μιά βδομάδα ακριβώς πέρασα κι εγω απο 8αρα σε 24αρα οτενετ (υποθετοντας ότι οι επερχόμενες αναβαθμίσεις θα διορθωσουν και τα προβλήματα αποσυνδέσεων που ειχαν αρκετοί με 24αρες)
Σε ότι αφορα το upload όλα άψογα, φτάνω άνετα τα 930
Σε ότι αφορά το download στην καλύτερη περίπτωση με download manager να κατεβαζει τουλάχιστον 2 αρχεία φτάνω τα 13000
Χρησιμοποιώ δικό μου ρουτερ και με 8αρα έφτανα στα ανώτατα όρια download της γραμμής. Τηλεφωνησα προχτες στο helpdesk και μου ειπαν τα κλασσικά, ότι δηλαδή η ταχύτητα που έχω ειναι στα αποδεκτά πλαίσια και σε συνάρτηση με την απόστασή μου ...όχι απο το κεντρο του ΟΤΕ (απο όπου απέχω 300μέτρα σε ευθεία) αλλά από το τοπικό κουτί (όπου μπορει να ειμαι μακριά σχετικά). Φίλος με 24αρα πάντως και πιο μακριά απο μένα κατεβαζει με 18000-19000 αλλά προς το παρόν θα περιμένω μιάς και δεν ειδα παρά ελάχιστες αποσυνδέσεις, γεγονός που ειναι ακόμη πιο σημαντικό

Οσο για το απόσταγμα της τεχνολογίας που λέγεται Baudtec :flipout: σήμερα το πάω για αλλαγή διότι μετά από 15-30 λεπτά σε ανύποπτο χρόνο παγώνει και δεν κάνει τίποτα, ούτε σελίδες στο Internet, ούτε email, ούτε καν λειτουργεί το ethernet! Λύση είναι το restart. Φανταστείτε να είστε στο ebay σε κανά hot auction και να κολλήσει στα τελευταία δευτερόλεπτα....ή σε καμιά πληρωμή στο web banking.....