Οθόνες 2Χ2

Parisv

Senior Member
30 May 2010
329
Καλησπέρα!

1) Ενδιαφέρομαι να αγοράσω οθόνη προβολής για παρουσιάσεις από Η/Υ. Ποια είναι η καλύτερη αναλογία 4:3 ή 16:9;

2) Οι οθόνες 2Χ2 που συναντώ συνέχεια τι αναλογίας είναι; Όπως πχ αυτή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.505728

1) Αυτή που θα έχει τον ίδιο λόγο πλευρών που θα έχει και ο προβολέας σου. Παλιότερα όλοι οι προβολείς για παρουσιάσεις είχαν λόγο πλευρών 4:3. Αυτό έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια..

2) Προφανώς 1:1.

1)Oι προβολείς για παρουσιάσεις έχουν αναλογία 4:3 native και 16:9 αν θες να την επιλέξεις εσύ. Με αυτές τις προδιαγραφές παρουσιάζονται οι περισσότεροι, μην πω και όλοι. Τώρα δεν ξέρω αν σημαίνει οτι πρέπει να προτιμήσεις οθόνη 4:3 ή να πάρεις ότι θες;

2)Πότε δηλαδή παίρνει κανείς οθόνη 1:1; Αφού οι προβολείς δεν έχουν τέτοια αναλογία

1) Σε ενδιαφέρει η αναλογία των πλευρών του panel του προβολέα σου. Δηλαδή αν για παράδειγμα έχει ανάλυση 1024 χ 768 καλό είναι να πάρεις πανί με αναλογία 4:3.

2) Κανονικά (δηλαδή για χρήση home cinema) ποτέ.. Βέβαια, τη στιγμή που μιλάμε για παρουσιάσεις, δεν θα πάθεις τίποτα αν είναι 1:1 αντί για 4:3..

1:1 έβγαζαν οι προβολείς διαφανειών νομίζω, αυτοί με τον καθρέπτη από πάνω...

resize%20of%20paxilux%2040032be5.jpg

Η οθόνη 2Χ2 είναι φτηνότερη σε σχέση με την 2,40 x 1,80 που είναι 4:3. Aν πάρω την 2χ2 θα έχω περιοχή οθόνης που δεν θα καλύπτετε απο την εκπομπή του προβολέα;

Ακόμα δεν καταλαβαίνω ποιος ο λόγος ύπαρξης μιας 2χ2 οθόνης.

Ξέρει κανείς να πει τι θα γίνει αν πάρω 2Χ2;