Οθόνες ALR (Ambient Light Rejecting)

ελα ντε να βλεπεις τις ρυτιδες της Σιας και λεπτομερια την μαπα του Σαλτε
εχω χασει επεισοδια ,μεχρι τωρα ηξερα οτι οι ust δεν τα καταφερναν και τοσο
οταν λεμε οτι ο xiaomi με μια clr ριχνει σαγονια, τι εννουμε?
παιζει καλυτερα πχ απο εναν benq 2000 με μια alr?

ελα ντε να βλεπεις τις ρυτιδες της Σιας και λεπτομερια την μαπα του Σαλτε
εχω χασει επεισοδια ,μεχρι τωρα ηξερα οτι οι ust δεν τα καταφερναν και τοσο
οταν λεμε οτι ο xiaomi με μια clr ριχνει σαγονια, τι εννουμε?
παιζει καλυτερα πχ απο εναν benq 2000 με μια alr?

:flipout::flipout:

Είναι λιγάκι υποκειμενικά εδώ τα πράγματα, ας πούμε ότι ένας καλός UST με CLR δίνει εντυπωσιακό αποτέλεσμα, γουάου, πως το να το περιγράψω...
Δεν είναι θέμα εικόνας καθαρά, σαν να δεις μια 120αρα τηλεόραση τριών χιλιοστών πάχος με καλή εικόνα, είναι γουάου όπως και να το δεις.

Η φωτό είναι σε λευκό τοίχο. Φαντάζεσαι σε CLR που οι ανακλάσεις θα ήταν 0 και όλο το φως θα το γύρναγε προς τον θεατή αυξάνοντας παράλληλα θεαματικά το contrast?Και όλα αυτά χωρίς σχεδόν να παίρνεις χαμπάρι ότι πρόκειται για προβολή?Κάντο εικόνα στο μυαλό σου και θα δεις οτι έχει εντυπωσιασμό η φάση...
(ο προβολέας είναι στο πάτωμα σε περίπτωση που σας διαφύγει..)

DSC01688.jpg

Re: Απάντηση: Οθόνες ALR (Ambient Light Rejecting)

65αρα ΟLED .... για ειδησεις ???? :blink:

Παω να θαφτω προχειρα .... :goodnight:

Η τηλεόραση παίζει και ειδήσεις ανεξάρτητα τι τεχνολογία είναι, εκτός αν κάποιος διαθέτει LCD αποκλειστικά για κανάλια, και oled για μόνο ταινίες και σειρές, υπερβολή μου φαίνεται...

Βλεπω πολυ λιγοτερες ανακλασεις στο χωρο σε σχεση με εναν st η μου φαινεται?σαν να προβαλει st σε alr μοιαζει το φως που διαχεεται
ειναι ο βελτιωμενος xiaomi?πετυχε η εγχειρηση?

Βλεπω πολυ λιγοτερες ανακλασεις στο χωρο σε σχεση με εναν st η μου φαινεται?σαν να προβαλει st σε alr μοιαζει το φως που διαχεεται
ειναι ο βελτιωμενος xiaomi?πετυχε η εγχειρηση?

οχι οχι, είναι καθαρά θέμα fstop μηχανής. Αν κατεβάσω να πάρω το πραγματικό μέγεθος των ανακλάσεων, θα καεί εντελώς η εικόνα, είναι πολύ φωτεινός ο xiaomi.
Βέβαια δεν τα πάει άσχημα είναι η αλήθεια, τον περίμενα ΠΟΛΥ χειρότερο.
Ναι, η εγχείρηση στέφθηκε με ΑΠΟΛΥΤΗ επιτυχία.

Εαν ειναι lcd δεν παιρνεις xiaomi
αλλα ειναι?μηπως ειναι πλασμα?

Οποτε ενας συνδιασμος με Xiaomi ust προβολεα και μια οθονη https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/6431624_-clr-homecinema-ust-frame-celexon.html και εχεις μια τηλεοραση lcd 100 ιντσες στο σαλονι. Με βλεπω παλι στις αγγελιες, πωλειται epson βιντεοπροβολεας και οθονη celexon alr ....

Παίζει καλά Θεόφιλε η παλιοκινεζιά...δεν το περίμενα. Ναι, είναι καλή φάση μια CLR οθόνη και ένας xiaomi...αλλα θες πάνω από 2500 χιλιάρικα...

Αυτος εδω ο Γαλλος https://www.passionhomecinema.fr/blog/index.php/09/08/2020/test-xiaomi-mijia-1s-4k-lavis-de-gregory μετρησε 3500;1 on-off σε προβολεα dlp τι γινεται εδω; μηπως εχει κανει καποιο λαθος; Νικο το εχεις ακομα το μηχανημα στα χερια σου; μπορεις να το μετρησεις;

Δεν συμφωνώ με το νούμερο του Γάλλου, αισιόδοξο πολύ, επίσης για πες μου πως παίρνεις μέτρηση σε έναν UST?με τι γωνία βάζεις το φωτόμετρο σου?0 μοίρες?5-10-15-20-25-30?90?Πόσες?και που το βάζεις?Είναι πολλά...πάντως όντως βγάζει το μεγαλύτερο contrast από όσους DLP έχω μετρήσει τα τελευταία χρόνια (και φαίνεται κιόλας, δεν χρειάζεται απαραίτητα όργανο).
Αυτό έχει εξήγηση να ξέρεις, γιατί οι παλιοί infocus ΙΝ82-83 βγάζανε 2500+ on off contrast?Μα εξαιτίας του μεγάλου τους offset. Προφανώς ο xiaomi χρησιμοποιεί ακραίο offset και αυτό βοηθά στις εσωτερικές ανακλάσεις. Μην ξεχνάμε ότι χρησιμοποιεί και την πιο εξελιγμένη laser DLP οπτική μηχανή αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, περισσότερα στο review, μην τα γράφω διπλά...

Το επιπλέον κόντραστ οφείλεται καθαρά στην ALPD 3.0 οπτική μηχανή που δίνει περαιτέρω και πιο βαθιά-δυνατά-κορεσμένα χρώματα σε σχέση με έναν λαμπάτο προβολέα. Από κει και πέρα μην τρελαθούμε, το 0,47" μπάτζετ τσιπ έχει ο Xiaomi. Είναι όμως ευκαιρία για τα λεφτά του, γιατί μια hi-end έκδοση αυτών των ust κινεζομηχανημάτων, όπως ο CHiQ C8UT με rgb laser module και 0,66" chip παίζει στα 9 χιλιάρικα και με χειρότερο κόντραστ, αλλά με καλύτερη 4κ απόδοση. Στα δυο βιντεάκια παρακάτω, ένα γρήγορο unboxing αυτού του προβολέα, όπως και η διαφορά στην εικόνα μιας clr Vividstorm με ανοικτά-κλειστά φώτα.

https://www.youtube.com/watch?v=ISgJE7bPRJg

https://www.youtube.com/watch?v=D47JgR2MW-A

Νίκο επειδή ανέφερες ότι πέφτει η φωτεινότητα 30% , μήπως δοκίμασες τι κάνει σε 3D;

Μπορεί να είμαι μειοψηφία αλλά αν υπάρχει η ταινία σε 3D , πρώτα θα την δω σε 3D και μετά σε οτιδήποτε άλλο.

Οχι Τάσο, δυστυχώς δεν δοκίμασα 3D υλικό αλλα εμπειρικά δεν νομίζω να υπάρχει θέμα φωτεινότητας. Βασικά, θα το δοκιμάσω αύριο και θα σου πω, τώρα με έβαλες στη πρίζα να δω και το 3D πως παίζει σε σχέση με μια λευκή οθόνη.

Σε 3D η πτώση φωτεινότητας σίγουρα θα είναι μεγάλο μείον...

Πριν αρκετά χρόνια που ειχα δει (πανάκριβη) οθόνη γκρι της Stewart με χάλασε που έβλεπα οριζόντιες κοτλε γραμμές. Πριν πολλά χρόνια μιλάμε.

Επίσης προσωπικά με χαλάει το hot spot. Είχα μια dalite σταθερή που μετά από χρόνια είχε πολυμεριστει μάλλον το πλαστικό (η επιφάνεια είχε γίνει κολλώδης) και είχε κάνει τρελό hot spot.

Πότε λένε για σταθερές; Ποτέ δεν εμπιστεύομαι τις πτυσσόμενες. Κάνουν ζαρες. Ας έχουν κι εντατηρες. Ας είναι και Stewart.

Πριν αρκετά χρόνια που ειχα δει (πανάκριβη) οθόνη γκρι της Stewart με χάλασε που έβλεπα οριζόντιες κοτλε γραμμές. Πριν πολλά χρόνια μιλάμε.

Επίσης προσωπικά με χαλάει το hot spot. Είχα μια dalite σταθερή που μετά από χρόνια είχε πολυμεριστει μάλλον το πλαστικό (η επιφάνεια είχε γίνει κολλώδης) και είχε κάνει τρελό hot spot.

Πότε λένε για σταθερές; Ποτέ δεν εμπιστεύομαι τις πτυσσόμενες. Κάνουν ζαρες. Ας έχουν κι εντατηρες. Ας είναι και Stewart.

Δεν υπάρχει θέμα πλέον με τα PVC πανιά στις ηλεκτρικές οθόνες. Είναι αθάνατες, ξέρω τι σου λέω. Και εγώ μέχρι πριν δω την celexon ούτε να συζητήσω για ALR οθόνη δεν ήθελα, ακριβώς λόγο hot spot κυρίως. Πλέον αυτά τα 0.8 ALR πανιά έχουν ωριμάσει τρομερά, η εικόνα που δίνουν είναι εκπληκτική, και η βελτίωση που παίρνεις σε σχέση με μια συμβατική λευκή είναι πολύ μεγάλη. Επίσης ξεχνάς τις ζάρες.
Η stewart είναι μία ακόμα εταιρία οθονών, δεν διεκδικεί το αλάθητο του πάππα.
Αν θέλεις την άποψη μου αυτά τα brand names πλέον θα υπάρχουν μόνο για τα σαλόνια πολύ πλούσιων πελατών που ούτως ή άλλως αγοράζουν βάση τιμής, θέλουν το ακριβότερο, δεν τους νοιάζει η απόδοση βάση τιμής. Κανείς πλέον δεν θα μπορεί να κοντράρει τους κινέζους (είτε καθεαυτού κινέζους είτε ευρωπαικές εταιρίες που χρησιμοποιούν κινέζικα πανιά), είναι η φυσική εξέλιξη και ήδη έχει ξεκινήσει.
Τώρα αν σου πει κάποιος ότι αγόρασε την καινούργια stewart phantom HALR με 8.000 ευρώ και είδε καλύτερη εικόνα από μία celexon ή vividstorm ALR των 800 ευρώ, απλά αποχώρησε από την συζήτηση...δεν έχει νόημα να απαντήσεις καν. (είναι η ίδια ακριβώς φάση που κάποιος νιώθει υπερήφανος που έσκασε 10.000 ευρώ για 10μετρο HDMI καλώδιο...άντε να του εξηγήσεις τι σημαίνει ψηφιακό σήμα και γιατί καλύτερα να έδινε τα 9.000 ευρώ στο χαμόγελο του παιδιού..).

Οι Κινέζοι παιδιά έχουν ξεφύγει τελείως. 2 μέρες για να έρθει η οθόνη από την Κίνα Ελλάδα. Αύριο παραλαμβάνω..αυτά δεν γίνονται....

Capture.png

Η οθόνη είναι αυτή

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.