Οθόνη 4:3 ή 16:9 ?

Messenger

AVClub Addicted Member
31 January 2008
2,680
Αθήνα
Ο λόγος για το μαύρο περιθώριο πάνω....

Με πλάτος τοίχου 225 εκατοστά τι οθόνη να επιλέξω από τον πίνακα που επισυνάπτω;

Αν βάλω 16:9 οθόνη (π.χ. την 200χ112,5 ή 220χ123,5) τότε δεν θα πάρω πολλές ίντσες στα 4:3 (δηλ. ποδόσφαιρο κλπ...)

Αν βάλω 4:3 (π.χ. την 210χ157) τότε θα έχω άσπρο από πάνω όταν βλεπω ταινίες...

Τι κάνουμε;;;;;

Πρώτη φορά βάζω προβολέα (SANYO Z2000) και θέλω την εμπειρία σας...

Επίσης ξέρετε τίποτα για αυτές τις οθόνες; Λέγονται SMARTSCREEN και είναι (λενε 100%) κλώνοι της ULTRASCREEN...

Για μια ακόμα φορά ή άποψη σας είναι πολύτιμη...
:ADFADF1:

Attachments

Νομίζω πως ανεξαρτήτως τι και πόσο θα έβλεπα, θα έβαζα οθόνη αναλόγως του panel του PJ, γιατί όπως και να προβάλεις, το φως από τον PJ σου θα εκπέμπεται σε αυτή τη διάσταση.

Δηλαδή για τον Z2000 προφανώς 16:9

Ευχαριστώ Δώρο.

Πρίν προχωρήσω σε αγορά θα προτιμούσα να άκουγα και άλλους συμφορουμίτες καθότι στο αντικείμενο δεν έχω καθ´´ολου εμπειρία...

Εάν βάλεις πανί 4:3 θα έχεις μεγάλη εικόνα σε σήμα τηλεόρασης αλλά θα πρέπει να παίζεις με το zoom του προβολέα κάθε φορά που θα αλλάζεις λόγο πλευρών. Αν το zoom δεν είναι ηλεκτρικό, ίσως δεν είναι καν εφικτό.

Επίσης, αν το πλάτος του τοίχου είναι συνολικά 225 εκατοστά, σύμφωνα με το pdf περιορίζεσαι σε πανιά με ωφέλιμο πλάτος εικόνας μικρότερο από 200cm.

Last edited:
Το πλάτος 225 είναι ο τοίχος πάνω από το τζάκι. Στο ταβάνι δεν έχω πρόβλημα μήκους του κουτιού. Με παίρνει μέχρι 225(Σύνολο) - 5(ΔΕ) - 5(ΑΡ) = 215 ωφέλιμο πλάτος εικόνας, ίσως όμως να είναι αντιαισθητικό το κουτί στο ταβάνι. Το 200 πλάτος είναι μάλλον εκεί που θα καταλήξω.

Ο προβολέας έχει χειροκίνητο zoom αλλά και ηλεκτρικό να είχε δεν έχω καμμιά όρεξη να παίζω συνέχεια με το zoom (Γιατί όμως πρέπει να αλλάζω το zoom?)

Aρα πάμε για την 200χ112,5...

Λέτε οι SMARTSCREEN να είναι φόλα ULTRASCREEN; Είναι βέβαια αρκετά φτηνότερη, γύρω στα 150 ευρώ φτηνότερη (δεν είμαι σίγουρος...)

Ο προβολέας έχει χειροκίνητο zoom αλλά και ηλεκτρικό να είχε δεν έχω καμμιά όρεξη να παίζω συνέχεια με το zoom (Γιατί όμως πρέπει να αλλάζω το zoom?)

Γιατί αν έχεις πανί 4:3 και θέλεις να το γεμίζεις, μέρος της εικόνας που βγάζει ο προβολέας (η οποία είναι λόγω panel πάντα 16:9, απλά με μαύρες μπάρες στα πλάγια) θα βγαίνει έξω από το πανί. Για να πέσει μέσα στο πανί (όταν θέλεις να προβάλεις υλικό 16:9) θα πρέπει να κάνεις zoom out.

Απλούστατο...! Καλά πως δεν το σκέφτηκα;;;

Thanks Δημήτρη και σένα Δώρο. Μου δώσατε όλη τη γνώση που χρειαζόμουνα να αποφασίσω...

Απάντηση: Re: Οθόνη 4:3 ή 16:9 ?

Λέτε οι SMARTSCREEN να είναι φόλα ULTRASCREEN; Είναι βέβαια αρκετά φτηνότερη, γύρω στα 150 ευρώ φτηνότερη (δεν είμαι σίγουρος...)

Δεν τις ξέρω. Έχω όμως ultrascreen εδώ και 2 χρόνια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Καλές αγορές και (μετέπειτα) θεάσεις...

οι SmartScreen δεν είναι "φόλα" Ultrascreen. Προέρχονται από το ίδιο εργοστάσιο, μάλλον κάποιοι πουλάνε με μικρότερο κέρδος (ίσως).
Απλά όταν βλέπουμε κάτι καλό και οικονομικό, το μυαλό μας πάει στην απάτη, πολύ κακώς κατά τη γνώμη μου...
Αθάνατη Ελλάδα!!!