Οθονη για BENQ w6000

Καλησπέρα και απο εμένα. Είμαι και εγώ βουτηγμένος ακριβώς στο ίδιο πρόβλημα!

Έχω στα χέρια μου τον Benq w6000 εδώ και καμμιά δεκαριά μέρες και δέν μπορώ να κατασταλάξω σε μιά οθόνη.

Απόσταση θέασης 4.50 μέτρα και εγώ και budget 200 ευρώ (μέχρι 300 μπορώ να φτάσω για κάτι αξιόλογο).

Ξέρω ότι είναι λίγα λεφτά για κάτι πολύ καλό άλλα θέλω να δώ λίγο πώς θα πάει και άν μείνω ευχαριστημένος.

Αναπαραγωγή απο PC σε αρχεία mkv blueray 720p και λίγα 1080p.

Για πέστε ρε παιδιά...

Θα χαραμησεις αυτό το προβολι με αρχεία 720 που κανονικα βλέπονται μόνο σε LCD 40 αρα....;;;;;;;ΕΛΕΟΣ

@ tarantino2009

Βλέπεις τι έκανες τώρα; Εκνεύρισες τον Che.. :D :p

Στο θέμα μας, η απόσταση θέασής σου είναι αρκετά μεγάλη. Κανονικά θα έπρεπε να πας σε μεγάλο πανί, π.χ. 120-130", αλλά εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα (βλέπε: ακριβά) αν θέλεις κάτι που να μην κάνει ζάρες.

Καθότι το budget σου γενικότερα περιορισμένο, φαίνεται να πηγαίνεις σε χειροκίνητη οθόνη χαμηλού κόστους.

Τι περιορισμούς έχεις στο πλάτος; Μπορείς να τη βάλεις να κρέμεται από το ταβάνι ή πρέπει να πας σε τρίποδο;

Che@
Φίλε μου, οι ταινίες που έχω είναι σε μορφή mkv και επειδή είναι και αρκετές, λόγω έλλειψης αποθηκευτικού χώρου τις έχω σε 720p.
Τώρα με τον Benq θα ανέβω στα 1080p και θα περνάω πού και πού μιά βόλτα απο το βιντεοκλάμπ της γειτονιάς μου και ενοικίαση κανενός Blueray Δισκίου. :slapface:

Μέχρι σήμερα έβλεπα ταινίες σε μία LCD Philips 32".

Δημήτρης@
Δέν ήθελα να τσαντίσω τον Che...λές να έχω πρόβλημα? :smash:

Έχουμε νέα δεδομένα:
Το δωμάτιο θέασης δέν είναι πλέον διαθέσιμο λόγω ανωτέρας βίας, οπότε πάμε πίσω στα παλιά, που σημαίνει:

2.80 απόσταση θέασης.
400-450 ευρώ budget (λόγω δώρου Χριστουγέννων! χεχεχεχε)
2.90 - 5.5 μέτρα απόσταση προβολής.

2.90 πλάτος - 3.20 ύψος διαστάσεις τοίχου.

Σκεφτόμουν την παρακάτω οθόνη:
http://www.visivo.de/en/Electric-Screens/Electric-Screen-Pro/Electric-Screen-Pro-16-9/90955.html

Δέν ξέρω άν θα είμαι οκ με gain 1.0 οθόνη. Επίσης δέν ξέρω άν θα είμαι οκ με τις συγκεκριμένες διαστάσεις οθόνης σε σχέση με τα 2.80 μέτρα απόσταση θέασης.

Υπάρχει η δυνατότητα να κρεμαστεί η οθόνη απο το ταβάνι. Το δωμάτιο είναι σκοτεινό, με ένα μικρό παράθυρο και βαμμένο πράσινο ανοικτό.

Τί προτείνετε?

Θα έχω θέμα περιορισμού στις ίντσες που μπορώ να ανοίξω λόγω κοντινής απόστασης θέασης (2.80)?

Άν ισχύει αυτό, ποιές είναι οι μέγιστες ίντσες που θα μπορώ να βλέπω ξεκούραστα απο την απόσταση αυτή?

Για τόσο μικρή απόσταση (~2.8μ) ένα μεγάλο πανί θα είναι αρκετά κουραστικό. Στη θέση σου θα πήγαινα κοντά στις 90" ή ίσως και πιο κάτω.

Καλησπέρα και πάλι...!
Με κάποιες επεμβάσεις στον χώρο τα δεδομένα έχουν ώς εξής:

Απόσταση προβολής (αλλά και θέασης): 3.80m

Με βάση το παρακάτω site της Benq βγαίνει 92 ίντσες οθόνη...
http://www.benq.com/microsite/projector/calculator/

Με βάση το projectorcentral βγαίνει 88.2 ίντσες οθόνη (δηλαδή με καλύπτει η 92άρα οθόνη?)
www.projectorcentral.com/BenQ-W6000-projectorcentralprojection-calculator-pro.htm

Επίσης, στο projectorcentral μου γράφει αυτές τις ίντσες με zoom 1.25x (με zoom ratio στο 1.50x).
Είναι καλό αυτό με τόσο zoom ή εξασθενώ την λάμπα με κάποιο τρόπο?
Θα ήταν προτιμότερο να μήν έχω βάλει καθόλου zoom στον φακό?

Ακόμα, σύμφωνα πάντα με το παραπάνω site, ο Benq w6000 δίνει image brightness 161 nits (πανί με gain 1.0) ενώ αντίστοιχα 128 nits (πανί με gain 0.8).

Επειδή έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια εδώ μέσα για την εταιρεία VISIVO στα πανιά, έχω κατασταλάξει μεταξύ των δύο παρακάτω πανιών, το ένα είναι λευκό matt με gain 1.0 και το άλλο γκρί matt με gain 0.8.

Ποιό απο τα δύο μου προτείνετε εσείς οι εμπειρότεροι?
Ποίο θα συνεργαστεί καλύτερα με τον Benq μου που είναι φωτεινός και στα 3.80m απόσταση?

Τα πανιά είναι τα παρακάτω:

λευκό:
http://www.visivo.de/en/Electric-Screens/Electric-Screen-Pro/Electric-Screen-Pro-16-9/90935.html

γκρί:
http://www.visivo.de/en/Electric-Sc...rast/Electric-Screen-Contrast-16-9/91935.html

Επίσης, άν παραγγείλω ένα πανί απο VISIVO, άς πούμε, αύριο, πόσο καιρό θα κάνει να μου έρθει?
Θα χρειαστεί να ανταλλάξω και κάποια mail με τους πωλητές ή συμπληρώνω την φόρμα, δηλώνω κάρτα και η συναλλαγή έγινε?

Ευχαριστώ για την υπομονή σας και συγνώμη άν σας βομβάρδισα με τις ερωτήσεις μου, άλλα ο ενθουσιασμός μου είναι μεγάλος μιάς και είμαι νιούφις στο άθλημα...!

:BDGBGDB55:

Καλησπέρα και πάλι...!
Με κάποιες επεμβάσεις στον χώρο τα δεδομένα έχουν ώς εξής:

Απόσταση προβολής (αλλά και θέασης): 3.80m

Με βάση το παρακάτω site της Benq βγαίνει 92 ίντσες οθόνη...
http://www.benq.com/microsite/projector/calculator/

Με βάση το projectorcentral βγαίνει 88.2 ίντσες οθόνη (δηλαδή με καλύπτει η 92άρα οθόνη?)
www.projectorcentral.com/BenQ-W6000-projectorcentralprojection-calculator-pro.htm

Επίσης, στο projectorcentral μου γράφει αυτές τις ίντσες με zoom 1.25x (με zoom ratio στο 1.50x).
Είναι καλό αυτό με τόσο zoom ή εξασθενώ την λάμπα με κάποιο τρόπο?
Θα ήταν προτιμότερο να μήν έχω βάλει καθόλου zoom στον φακό?

Εγώ θα είχα περισσότερη εμπιστοσύνη στο calculator της BenQ, και θα έκανα επαλήθευση και με αυτά που γράφει στο manual του προβολέα.

Αλλά βλέπω ότι για απόσταση προβολής 3.8μ το calculator δίνει διαγώνιες από 70.6" έως 105.92", οπότε έχεις πολύ περιθώριο ώστε να κάνεις ότι θέλεις.

Το πόσο zoom θα βάλεις ειδικά στον w6000 δεν παίζει κανέναν ρόλο, μιας και έχει φως να φάνε και οι κότες. Μιας και τελικά μιλάμε για λίγες ίντσες, λογικά θα θέλεις να περιορίσεις το φως, οπότε καλύτερα να βάλεις τον προβολέα όσο πιο μακρυά μπορείς από το πανί.

Σε κάθε περίπτωση η υγεία της λάμπας δεν επηρεάζεται.

Ακόμα, σύμφωνα πάντα με το παραπάνω site, ο Benq w6000 δίνει image brightness 161 nits (πανί με gain 1.0) ενώ αντίστοιχα 128 nits (πανί με gain 0.8).

Επειδή έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια εδώ μέσα για την εταιρεία VISIVO στα πανιά, έχω κατασταλάξει μεταξύ των δύο παρακάτω πανιών, το ένα είναι λευκό matt με gain 1.0 και το άλλο γκρί matt με gain 0.8.

Ποιό απο τα δύο μου προτείνετε εσείς οι εμπειρότεροι?
Ποίο θα συνεργαστεί καλύτερα με τον Benq μου που είναι φωτεινός και στα 3.80m απόσταση?

Τα πανιά είναι τα παρακάτω:

λευκό:
http://www.visivo.de/en/Electric-Screens/Electric-Screen-Pro/Electric-Screen-Pro-16-9/90935.html

γκρί:
http://www.visivo.de/en/Electric-Sc...rast/Electric-Screen-Contrast-16-9/91935.html

Επίσης, άν παραγγείλω ένα πανί απο VISIVO, άς πούμε, αύριο, πόσο καιρό θα κάνει να μου έρθει?
Θα χρειαστεί να ανταλλάξω και κάποια mail με τους πωλητές ή συμπληρώνω την φόρμα, δηλώνω κάρτα και η συναλλαγή έγινε?

Ευχαριστώ για την υπομονή σας και συγνώμη άν σας βομβάρδισα με τις ερωτήσεις μου, άλλα ο ενθουσιασμός μου είναι μεγάλος μιάς και είμαι νιούφις στο άθλημα...!

Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα για την γκρι.

Τελικά παρήγγειλα την γκρί. Μαζί με τα μεταφορικά στοίχησε 327 ευρώ. Ανυπομονώ να την παραλάβω..!

Θα γράψω εντυπώσεις μόλις έρθει στα χέρια μου.

Μέχρι τότε, να σας ευχαριστήσω όλους για τις πολύτιμες συμβουλές σας και να σας ευχηθώ καλές γιορτές..!

-bye-

Γιούπιιιιι!

Απίστευτο! Πρίν λίγα λεπτά μπήκα στο site της UPS για να δώ με τον αριθμό φορτωτικής σε ποιό σημείο είναι η παραγγελία, και εκείνη την στιγμή χτύπησε το κουδούνι! 'Ηταν απο την UPS! :music-smiley-005:

Στο site της UPS έγραφε πιθανή ημερομηνία παράδοσης 02.01. είπα και εγώ, γιορτές έχουμε, θα αργήσει και λίγο...
03.01 με 05.01 υπολόγιζα...

26.12 έβαλα λεφτά στο ATM, το απόγευμα, το βράδυ έκανα την παραγγελία και σήμερα το μεσημέρι, παρέλαβα!

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος! Επιστρέφω με εντυπώσεις!

Απάντηση: Re: Οθονη για BENQ w6000

Φιλε Tarantino ποιες ειναι οι εντυπωσεις σου απτο πανι?

Ποιος ειναι ο λογος του γκρι εναντι του λευκου οπως επισης και το αντιθετο?

Ποιος ειναι ο λογος του γκρι εναντι του λευκου οπως επισης και το αντιθετο?
Με λιγο διαβασμα καταλαβα.

Ειδα λιγο τις τιμες για 92 και 107 (η οποια η μεγαλυτερη ειναι και φθηνοτερη..???) και μου φαινονται πολυ καλες.

Tarantino πρεπει να μας πεις εντυπωσεις. Εγω εχω εναν παλιο προτζεκτορα ( Epson TW600) αλλα θα ερθει και καινουργιος στον μελλον.