οθονη για epson tw9100

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

ntsa

Established Member
15 May 2007
263
πειραιας
καλη χρονια. μεχρι τωρα ριχνω σε τοιχο και αποφασησα να βαλω οθονη. Εχω αντιδρασεις απο τη γυναικα αλλα τι να κανω θα της περασει.
οι τοιχοι ειναι ανοιχτοχρωμοι και ο προβολεας εχει αποσσταση στα 5,30μ με μεγεθος οθονης 120".
Σε χρηματα δεν θελω να ξεπερασω τα 500ε και δεν με ενδιαφερει σταθερη ή ηλεκτρικη.
Πιστευετε οτι θα παρω εικονα καλυτερη απο αυτο που βλεπω που να αξιζει τα 500ε.
Βλεπω παντα σε σκοταδι και η αληθεια ειναι οτι το μονο που με ενοχλει ειναι η αντανακλαση του φωτος στο ταβανι.
Φωτο απο το χωρο.

Attachments

• WP_20140119_001.jpg
    WP_20140119_001.jpg
    45.9 KB · Views: 186
19 June 2006
35,670
Αν δεν σε ενδιαφέρει σταθερή ή ηλεκτρική, τότε τι? Χειροκίνητη? Στις 120''? Στο υπογράφω ότι η ποιότητα θα είναι ή θα γίνει εντός λίγου χρόνου πολύ χειρότερη από τον τοίχο σου (θα έχεις πολλά ''κύματα'' στην οθόνη).

ntsa

Established Member
15 May 2007
263
πειραιας
δεν το διατυπωσα σωστα. Σταθερη δεν θελω σιγουρα. Ηλεκτρικη δεν με χαλαει απλα φανταζομαι οτι το κοστος ειναι μεγαλυτερο. Αν με χειροκινητη εχω προβλημα τοτε την ξεχναω και παω (μονοδρομος) ηλεκτρικη. να σημειωσω οτι μπορω να συμφιλιωθω και με 106". Αυτο που θα ηθελα, που δεν ξερω αν ειναι εφικτο ειναι να απαλαγω απο τις ανακλασεις η να μειωθουν στο ελαχιστο γιατι οταν ειναι φωτεινη η σκηνη ειναι σαν να εχω αναμενα φωτα.
Ελπιζω να εγινα κατανοητός

19 June 2006
35,670
Ακόμα και οι γκρίζες οθόνες δεν κάνουν θαύματα σε χώρους με πολλές ανακλάσεις, ωστόσο, βοηθάνε. Αρχικά, λοιπόν, ψάχνεις γκρίζα οθόνη. Φαντάζομαι ο χώρος δεν επιδέχεται χεριάσματος? Μένει ως έχει?

Κατά δεύτερον, έχεις προσπαθήσει να μειώσεις το φως του προβολέα μέσα από τις ρυθμίσεις? Λάμπα στο eco, το contrast 2-3 κλικ κάτω κ.λ.π.?

ntsa

Established Member
15 May 2007
263
πειραιας
ο χωρος δεν παιρνει καμια μεταβολη.
Ο προβολεας ειναι σε eco και χαμηλωμενα και το contrast kai η φωτηνωτητα.

19 June 2006
35,670
Οι ανακλάσεις του χώρου μειώνονται στο ελάχιστο με τις λεγόμενες κατευθυντικές οθόνες (συνήθως είναι αρκετά σκούρες γκρίζες με υψηλό gain). Δυστυχώς, λογω της τεχνολογίας που κουβαλούν (film, πολλαπλά layers) κοστίζουν πολύ παραπάνω από το διάθεσιμο μπάτζετ σου (αρκετά χιλιάρικα). Σαν δεύτερη επιλογή είναι οι απλές γκρίζες.

ntsa

Established Member
15 May 2007
263
πειραιας
ευχαριστω για την συμβουλη.
και κατι τελευταιο. Στα ματια μου θα δω κατι καλυτερο που να αξιζει αυτο το ποσο ή οχι και να φαω αλλου το 500αρικο?

19 June 2006
35,670
Σίγουρα θα έπαιρνες πολύ καλύτερο αποτέλεσμα αν διέθετες το 500ρικο σε συσκότιση του χώρου. Από την στιγμή που αυτό δεν γίνεται, η καλύτερη λύση είναι η γκρίζα οθόνη ή η χρήση ενός ουδέτερου φίλτρου που κόβει την μισή φωτεινότητα του προβολέα. Σαν αποτέλεσμα θα έχεις να φωτίζεται λιγότερο ο περιβάλλων χώρος. Οι ανακλάσεις δεν θα εξαφανιστούν.

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,573
Να προσεξεις τις κατευθυντικες και γκριζες οθονες γιατι δημιουργουν hot spot.

Eχω μια ηλεκτρικη 106" 5-6 χρονια και δεν εχει παθει τιποτα.
Εαν ηταν χειροκινητη, δεν ειμαι σιγουρος οτι θα ηταν στην ιδια καλη κατασταση, διοτι καθε τοσο της τραβας απο κατω κοντρα στα ελατηρια της.

Τελος, το να μειωσεις το φως απο τον προβολεα σου για να μειωσεις τις ανακλασεις , ειναι μια λυση , αλλα φερνει πολλα θεματα στην εικονα και θες καλη ρυθμιση.
Εγω δεν θα το εκανα.
Επισης, δεν θα εριχνα κανενα κλικ το contrast του προβολεα απο την αναφορα για να μειωσω τις ανακλασεις. Σε καμμια περιπτωση.

mce22

Senior Member
19 July 2006
582
Save your money, πηγαινε για μια 120" γκρι ηλεκτρικη απο ebay (πωλητης platinum.. δες το γειτονικο νημα για οθονη με τον W1070) και οσο αντεξει

mce22

Senior Member
19 July 2006
582
Προχωρα στο παρασυνθημα!
Βαζοντας το πανι πιο μπροστα απο τον τοιχο, μεγαλωνεις τις ιντσες (πλησιαζοντας τις 120" που ειχες στιν τοιχο)
Επισης, οσο πιο χαμηλα το κατεβασεις, χαμηλωνουν και οι αντανακλασεις στο ταβανι

Edit: αν η αποσταση θεασης ειναι στα 5μ, θα σε συμβουλευα να πας για τουλαχιστον 120" (λογικα σε λιγο θα φερει στοκ και σ αυτες), αλλιως θα πηγαινα και για 130+ στη θεση σου

(Εγω εχω την 120" grey στα 3.50μ)

Last edited:

mce22

Senior Member
19 July 2006
582
Στειλε μυνημα στον πωλητη με ερωτηση για το ποτε θα φερει 120"
Και αποφασιζεις αναλογα