Οθονη για HTPC

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Χρειαζομαι μια οθονη, το πολυ 10" για το PC.

Με μια προχειρη ερευνα αγορας που εκανα, δεν βρηκα τιποτε.

Γνωριζει καποιος που μπορω να βρω, καθως επισης και σε τι τιμες κυμαινονται?

Ευχαριστω.

Είχα πάρει από το ebay.co.uk πριν κάτι μήνες μια IBM tft 10'' σε ξεφτίλα τιμή, κάπου στα 70 ευρώ μεταχειρισμένη.
Ήταν ιδανική για χρήση με HTPC, βέβαια τελικά θα προτιμούσα να έχω πάρει μια μικρότερη, ίσς 7 με 8 ίντσες για να κρύβεται ευκολότερα στο ρακ.
Ρίξε μια ματιά στο ebay, έχει θησαυρούς.

Ευχαριστω και τους δυο.

Δημητρη, εχεις δοκιμασει καποια αλλη?

Χρηστο, αυτες που μου υπεδειξες, υπαρχουν εδω στην Ελλαδα?

Με μια 8" κανω την δουλεια μου, δλδ η 10"+ ειναι περιττη?

Re: Απάντηση: Οθονη για HTPC

Είχα πάρει από το ebay.co.uk πριν κάτι μήνες μια IBM tft 10'' σε ξεφτίλα τιμή, κάπου στα 70 ευρώ μεταχειρισμένη.
Ήταν ιδανική για χρήση με HTPC, βέβαια τελικά θα προτιμούσα να έχω πάρει μια μικρότερη, ίσς 7 με 8 ίντσες για να κρύβεται ευκολότερα στο ρακ.
Ρίξε μια ματιά στο ebay, έχει θησαυρούς.

Δεν εχω ψωνισει τιποτε απο το ebay, και ειμαι ασχετος με την διαδικασια...
(δυστυχως).

Θα κοιταξω ομως, ευχαριστω.

Ντίνο, να υποθέσω ότι δεν παίζει κοντά TV;

Γιατί αν ναι, αυτή είναι η καλύτερη και απλούστερη λύση (το touch της υπόθεσης έχω την αίσθηση ότι πρακτικά είναι άχρηστο).

Τα παραπάνω τα λέω έχοντας εμπειρία απο κουτί με ενσωματωμένη touch tft (το οποίο και άλλαξα με 'απλό').

Δεν ξερω Ντινε. Δεν εχω ψαξει. Μια xenarc που εχω βαλει στο μικρο πισι , μου την εκαναν δωρο (απ'οξω) και δεν το εψαξα.

Στο καινουργιο ( που δεν εχω ξεκινησει ακομα ) την εχει επανω :BDGBDGB53:

Πες για τι δουλεια τη θες και να δουμε αν οι 8" σου φτανουν...

Απορω πως δεν εχει μπει ο Συριος ακομα να μας πει τι τις θελετε ....:flipout:

Απορω πως δεν εχει μπει ο Συριος ακομα να μας πει τι τις θελετε ....:flipout:
!!!!!

see above!

ps u r my alter ego! :p

Σοβαρά πάντως, το θέμα του κουτιού με οθόνη σκέψου το σοβαρά (εκτός αν έχεις ήδη εμπειρία ή / και δεν έχεις κοντά TV) καθώς έχω καταλήξει ότι πρακτικά καταλήγει να είναι μόνο για μούρη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οθονη για HTPC

!!!!!

see above!

ps u r my alter ego! :p

Σοβαρά πάντως, το θέμα του κουτιού με οθόνη σκέψου το σοβαρά (εκτός αν έχεις ήδη εμπειρία ή / και δεν έχεις κοντά TV) καθώς έχω καταλήξει ότι πρακτικά καταλήγει να είναι μόνο για μούρη.

Σε μενα λες να το σκεφτω ?

Ντίνο, να υποθέσω ότι δεν παίζει κοντά TV;

H TV ειναι καμποσο μακρια (κανα 4αρι μετρα, προβλημα - με καλωδια)

Γιατί αν ναι, αυτή είναι η καλύτερη και απλούστερη λύση (το touch της υπόθεσης έχω την αίσθηση ότι πρακτικά είναι άχρηστο).

Δεν με ενδιαφερει να ειναι touch screen, "απλη" μαι χαρα θα ειναι

Τα παραπάνω τα λέω έχοντας εμπειρία απο κουτί με ενσωματωμένη touch tft (το οποίο και άλλαξα με 'απλό').

Στην χειροτερα, θα χρησιμοποιησω την TV, με "βαλε-βγαλε" καλωδιο,
αληθεια, τι καλωδιο χρειαζομαι ???

Σε μενα λες να το σκεφτω ?
Γενικά, σε όποιον το σκέφτεται και βάσει της δικής μου εμπειρίας επί του θέματος (όπως ανέφερα παραπάνω).
Στην χειροτερα, θα χρησιμοποιησω την TV, με "βαλε-βγαλε" καλωδιο,
αληθεια, τι καλωδιο χρειαζομαι ???
Δεν χρειάζεσαι βάλε-βγάλε καλώδιο. Απλώς χρησιμοποιείς την 2η έξοδο της VGA.

Το τι καλώδιο, εξαρτάται από την TV. Αν μπορεί να κλειδώσει με HDMI (αν έχει), ένα DVI-HDMI είναι η λύση. Αν όχι, η σίγουρη λύση είναι απλό DSUB (αναλογικό – vga).

Last edited:
Θενκς Συριε.

Μετα απο την καταλυτικη παρεμβαση του Χρηστου, θα δοκιμασω την τυχη μου με κατι που το λενε VNC.....

O Zeb, ακουει???

Αμα μας ελεγες οτι το htpc ειναι στο δικτυο και εχεις και λαπτοπ, θα στο ειχα πει απο την αρχη ...-bye-

Αμα μας ελεγες οτι το htpc ειναι στο δικτυο και εχεις και λαπτοπ, θα στο ειχα πει απο την αρχη ...-bye-

Καλα δεν μου το ειπες και στο .... τελος !

(εχουμε δρομο ακομη......... :flipout::flipout:)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οθονη για HTPC

Καλα δεν μου το ειπες και στο .... τελος !

(εχουμε δρομο ακομη......... :flipout::flipout:)

Το καλυτερο στο αφησα για το τελος.

Με το vnc μπορω να σου κανω και απευθειας support απο μακρυα :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οθονη για HTPC

Το καλυτερο στο αφησα για το τελος.

Με το vnc μπορω να σου κανω και απευθειας support απο μακρυα :grinning-smiley-043

Εεεεετσι ο Ραμποοοοοο.

Αν το ζητούμενο είναι ο απλός έλεγχος του HTPC το ενσωματωμένο στα Win Remote Desktop Connection κατά πάσα πιθανότητα θα σε καλύψει και με τον απλούστερο δυνατό τρόπο.

Αν το ζητούμενο είναι ο απλός έλεγχος του HTPC το ενσωματωμένο στα Win Remote Desktop Connection κατά πάσα πιθανότητα θα σε καλύψει και με τον απλούστερο δυνατό τρόπο.

Ιτ σαουντς ινγκλις του μι....