Οθόνη για Optoma HD800

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

lamdami

New member
15 February 2008
20
Καλησπέρα θα ήθελα τη βοήθειας αναφορικά με ένα home cinema που προσπαθώ να φτιάξω.. λοιπόν η απόσταση από το πανί και το τοίχο είναι 4,95 μέτρα και ο τοίχος στο οποίο πρόκειται να προβάλω είναι 3 μέτρα και το ύψος του δωματίου είναι 2,10 μέτρα.
Τι πανί(ηλεκτρικό 16:9) προτείνεται να πάρω για όσο το δυνατόν περισσότερες ίντσες? Ο βιντεοπροβολέας είναι ο Optoma HD800. Το δωμάτιο θα είναι αποκλειστικά home cinema.

19 June 2006
35,670
Αφού είναι αποκλειστικά για Home Cinema είναι κρίμα να μην μπει σταθερό κάδρο και να βασανίζεσαι με τις ηλεκτρικές.

Ποια είναι η απόσταση θέασης?

lamdami

New member
15 February 2008
20
Re: Απάντηση: Οθόνη για Optoma HD800

4,95 μέτρα(χωρις να εχω υπολογισει το βιντεοπροβολεα). Ο λόγος που δε παω σε σταθερό πανί είναι επειδή απο πίσω θα υπάρχει μια συνθεση με τηλεόραση, ενισχυτές κλπ

Last edited:
19 June 2006
35,670
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οθόνη για Optoma HD800

4,95 μέτρα. Ο λόγος που δε παω σε σταθερό πανί είναι επειδή απο πίσω θα υπάρχει μια συνθεση με τηλεόραση, ενισχυτές κλπ

http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD800X-projection-calculator-pro.htm

Δυστυχώς, ο προβολέας σου φοράει long throw φακό και απ' ότι βλέπω από αυτή την απόσταση μπορείς να ανοίξεις μέχρι ~110-115 ίντσες. Αναγκαστικά, λοιπόν, θα πας σε αυτές τις ίντσες αφού χωροταξικά δεν γίνεται κάτι άλλο.

lamdami

New member
15 February 2008
20
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οθόνη για Optoma HD800

Οπότε τι πανί προτείνεις 2,50χ1,150? Μάρκα?

lamdami

New member
15 February 2008
20
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οθόνη για Optoma HD800

Δεν εχω ιδέα... κατι οικονομικο. Δεν θέλω να ξεφύγω. Euroscreen εχω τώρα και είμαι ικανοποιημένος

Last edited:

lamdami

New member
15 February 2008
20
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οθόνη για Optoma HD800

Οι 120" το οφέλιμο πανι είναι 2,66*1,50? οπως αυτη στο ebay? Ρωτάω γιατι θέλω να δώσω στον επιλά τις διαστάσεις για τη συνθεση. Σκετομαι να το "εντοιχισω" το πανι μεσα.

Επίσης ο βιντεοπροβολεας θα παει στο ταβάνι η οθόνη θα ξεκινησει 10-20 πιο χαμηλά απο το ταβάνι(θα βρισκεται μεσα στη συνθεση).. Αυτο δημιουργεί καποιο προβλημα? Δεδομενου οτι το συνολικό ύψος ειναι 2,10 και στο link που μου εστειλες λέει 21" αποσταση του φακου απο το ταβάνι.

Last edited:
19 June 2006
35,670
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οθόνη για Optoma HD800

Οι 120" το οφέλιμο πανι είναι 2,66*1,50? οπως αυτη στο ebay? Ρωτάω γιατι θέλω να δώσω στον επιλά τις διαστάσεις για τη συνθεση. Σκετομαι να το "εντοιχισω" το πανι μεσα.

Επίσης ο βιντεοπροβολεας θα παει στο ταβάνι η οθόνη θα ξεκινησει 10-20 πιο χαμηλά απο το ταβάνι(θα βρισκεται μεσα στη συνθεση).. Αυτο δημιουργεί καποιο προβλημα? Δεδομενου οτι το συνολικό ύψος ειναι 2,10 και στο link που μου εστειλες λέει 21" αποσταση του φακου απο το ταβάνι.

Ναι, σωστές είναι οι διαστάσεις, απλά, δεν είμαι σίγουρος ότι τις βγάζει ο προβολέας σου από τη διάθεσιμη απόστασή σου. Υπολόγισε τις αποστάσεις από το φακό μέχρι την οθόνη και αφαίρεσε από την απόσταση το σώμα του προβολέα που θα μπει στον τοίχο ή θα ταβανωθεί.

Το λινκ λέει ότι ο προβολέας πρέπει να κάτσει 53 πόντους πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης στις 110''.

Last edited:

lamdami

New member
15 February 2008
20

Ναι, σωστές είναι οι διαστάσεις, απλά, δεν είμαι σίγουρος ότι τις βγάζει ο προβολέας σου από τη διάθεσιμη απόστασή σου. Υπολόγισε τις αποστάσεις από το φακό μέχρι την οθόνη και αφαίρεσε από την απόσταση το σώμα του προβολέα που θα μπει στον τοίχο ή θα ταβανωθεί.

Το λινκ λέει ότι ο προβολέας πρέπει να κάτσει 53 πόντους πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης στις 110''.

Θα το βάλω στο ταβάνι οποτε 53 ποντους.. με 2,10 συνολικο ύψος... Δε νομίζω πως θα παίξει...

19 June 2006
35,670
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οθόνη για Optoma HD800

Θα το βάλω στο ταβάνι οποτε 53 ποντους.. με 2,10 συνολικο ύψος... Δε νομίζω πως θα παίξει...

Να τα βάλουμε λίγο σε μία σειρά?

110'' = 2.4 χ 1.4 μέτρα.

Οθόνη = 20 εκ. η κάσα + 140 = 160.

Επομένως, ο προβολέας μπαίνει σε ράφι πίσω στον τοίχο σου σε ύψος 1,03 από το έδαφος.

Στο ταβάνι όντως δεν γίνεται για 2 λόγους. 1) Είναι κοντό, 2) αφού θα είσαι πιο κοντά στο πανί, θα σου δώσει ακόμα λιγότερες ίντσες.

lamdami

New member
15 February 2008
20
Αρα 106 έως 110 ίντσες θα παίξω. . Προτείνεις κάποια εταιρεία? Αυτη απο ebay είναι καλή?

lamdami

New member
15 February 2008
20

Φτάσαμε στη τοποθέτηση του βιντεοπροβολεα... Τελικά η απόσταση απο φακό πανι ειναι 4,80 μέτρα! Το projecrion calculator μου βγάζει 49cm. Εμένα όμως η απόσταση από το ταβάνι έως το λευκο μέρος του πανιου είναι 27-36cm τι μπορώ να κάνω; Περισσότερες πληροφορίες 2,15 είναι ι

Last edited:

lamdami

New member
15 February 2008
20
Συνεχίζω γιατί δε μπορώ να επεξεργαστω το παραπάνω post.. 2.15 είναι η απόσταση από το πάτωμα ως το ταβάνι στη πλευρά του βιντεοπροβολεα και 2,09 είναι η απόσταση απο το πάτωμα έως το ταβάνι στη πλευρά του πανιου. Έχω φτιάξει ενα κουτι που εχει τοποθετηθεί μέσα το πανί 0,20.