οθονη για τον in83

χαχαχα...μπερδεμα....
απο οσο ξερω η amleto εινια γκρι...εκτος και αν κανω λαθος

Εγω παλι, λεω να διαλεξεις λευκη... κουτσα στραβα οι σημερινοι προβολεις βγαζουν "καλουτσικο" μαυρο και δεν χρειαζονται προσθετα ενισχυτικα...

Αντιθετα το φως οσο μειωνεται, μια λευκη οθονη με λογικο gain, θα το διαχειριστει καλυτερα.

σε γενικεσ γραμμες εχεισ δικιο.... απλα ο in83 exei toso πολυ φως που μια γκρι οθονη βοηθαει απο τι μια στο καλυτερο μαυρο απο την αλλη στη σωστη διαχειρηση του φωτος..... παντος στο συγεκρημενο θεμα οποιςσ εχει μια γκρι οθονη θα βοηθισει πολυ η εμπειρια του απο τη θεαση

Απάντηση: Re: οθονη για τον in83

σε γενικεσ γραμμες εχεισ δικιο.... απλα ο in83 exei toso πολυ φως που μια γκρι οθονη βοηθαει απο τι μια στο καλυτερο μαυρο απο την αλλη στη σωστη διαχειρηση του φωτος..... παντος στο συγεκρημενο θεμα οποιςσ εχει μια γκρι οθονη θα βοηθισει πολυ η εμπειρια του απο τη θεαση

Αν το θέμα σου είναι το μαύρο καλώς.
Αν όμως είναι η διχείριση του φωτός τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Εγώ σε πολύ μικρότερη λευκή οθόνη (105") δεν έχω τέτοιο πρόβλημα.
Σημείωσε οτι μπορεί στα χαρτιά ο 83 να έχει περισσότερο φώς, καί όντως έχει λίγο όταν έχεις τέρμα ανοιχτή την ίριδα, όταν όμως ρυθμιστούνε και οι δύο ο δικός μου έχει αρκετά περισσότερο φώς.
Αν συνυπολογίσεις και την αναμενόμενη πτώση της λάμπας μετά από κάποιες ώρες, πρόβλημα διαχείρισης φωτός δεν υπάρχει.

αν πηγενα σε 2,35:1 αντι για 16:9 ?

Επειδή δυο μήνες τώρα διαβάζω για αυτές η ετοιμάσου να τα σκάσεις χοντρά η άστο καλύτερα. Δύο λόγοι

Α) θες αναμορφικό φακό και οι φθηνοί ΔΕΝ είναι ότι καλύτερο για την εικόνα σου και όταν λέω φθηνοί εννοώ 1000-1700 Ευρώ.

Β) Αν πας σε 2.35 κατ'αρχήν προτίμησε 2.37 για την ακρίβεια μιας και οι περισότεροι αναμορφικοί κανου οριζόντια επέκταση 1.33 (1.78χ1.33=2.3674 κάδρο) αλλά και οι το Hollywood σε 2.39 τραβάει και έτσι θα είσαι πιο κοντά. Επίσης απ'ότι ξέρω μηχανικές 2.35 δεν υπάρχουν και σταθερές 2.35 τις προκοπής με το budget σου δεν νομίζω ότι υπάρχουν.

Παιδιά δεν είμαι ειδικός οπότε αν κάνω λάθος διρθώστε με ελεύθερα.

ΟΝΤΟΣ μεχρι 100 ευρο δεν μπορω να βρω κατι αξιολογο σε 2,35
οποτε παω για 16:9 και σε κανα δυο χροναικα βλεπουμε....